Mamice, kad ste vi izasle u setnju? Mi smo jucer napunili 2 tjedna i jos nismo bili u setnju (iznosim ga na balkon svaki dan po par minuta). Zbunila me je bila patronazna jer je rekla da ne idemo dok ne otpadne pupak, a vrag mali nam se jos drzi..
Ne razumijem povezanost pipka i setnje a jucer sak ju zaboravila pitati.. Voljela bi iskoristiti sunce koje ce biti za vikend i ipak malo prosetatit s njim (a i da ja konacno malo protegnem noge)! Jel nislite da setnja moze smetat pupku?
I koliko dugo je ok setati u pocetku (vremenski)?
I jos jedno pitanje, kako znam da su bebi pelene premale? Mi jos nosimo 1, imali jucer 3920grama! Cini mi se da su nam pocele cesto propustati pelene, pa se pitam jel to znak?
Plavojka, mojoj je u nedilju 3 tjedna, jos nismo bile vani, ja cekam prvi pregled... Mozda je to blesavo, al tako su mi rekli ljudi oko mene, pa kontam valjda jje to tako.
Mi smo izasli van tek nakon mjesec dana, al zato kaj nam je vrijeme bilo koma. Prva setnja nam je bila skoro dva sata vani, midlim da ti pupak nema veze s tim al iskreno ne znam. Moj savjet iskoristi ovo lijepo vrijeme i proseci s bebom, lijepo ju utopli i nema joj kaj bit od svjezeg zraka i sunca..
Mi imamo sad vjerojatno oko 4500 i sad prelazimo na 2, nekak teze zaljepim pelenicu a mislim da sam citala da ak ti promoci da znaci da treba veca vel.
Mi imamo 5,5 kg i koristimo Babylove pelene Mini. One su od 3 do 6 kg. I da, pocele su nam propustati. Zato sam kupila Midi, od 4 do 9 kg i te su nam prevelike. Ne znam sto da napravim.
Bok mamice :) mi smo isli sa 2 tjedna, dan prije je ispao pupak..ne sjecam se da to ima veze, mi smo cekali prvi dan bez kise.
Samo ga prije presvuci i dobro nahrani i brzo van :) onda cete gustat.
Bebica ionako vecinom spava i ne mice se puno pa nema brige da ce bit nesto s pupkom...mi smo prvo po pol sata pa povecavali na sat, sad smo po sat i pol...ako krene plakat, malo ga nosim i smirim pa opet miran bude (tako je bar do sad bilo).
Mi koristimo babylove od 3-6 kg (br.2), a imamo skoro 4.5 kg, a kombiniramo sa pampersom premium care isto 3-6 kg - tu i tam neka nam propusti, kad se bas jaaaako popiski (zelene pampers su nam skoro sve bile propustile!).
Mi smo 1.put izasli na dan kad je napunio mjesec dana.. Vjerojatno bi i malo prije,al vrijeme je bilo uzasno (1 dan kisa i jugo,2.bura itd). Ali i da je bilo lijepo vrijeme, isto bi malo pricekala jer je bio 13 dana u bolnici (dobio upalu pluca + jos neke stvari 😞) i sve vrijeme u inkubatoru.
Ali ako beba nema nikakve komplikacije,ako je sve u redu-zasto ne iskoristiti lijepo vrijeme... Bebice su vecinooom jako zadovoljne setnjom i spavaju! :)
Cure, imam jedno glupo pitanje. Moj malac je u srijedu napunio 6 tjedana, odnosno sada je u sedmom (ako ja to dobro racunam). Ovi skokovi u razvoju u 3,6 i 9 tjednu- jel moguce da se nama dogadja danas? Jer mali je danas nemoguc. Na adaptiranom je i inace bez problema izgura od obroka do obroka 3 sata, eventualno 2,5. Ali danas jedva dva sata, i to pojede 50-60, a inace 90-100 pojede bez problema. I izmedju tih obroka je red placa, red nervoze, red spavanja. A inace nije takav. Mislim da ga muce grcici, ali onda vidim da caj pije ko lud i to je znak da je gladan. Bar je do sada bio. A danas ni sama ne znam jer pojede malo, ali se nakon toga smiri- nema nervoze ni placa. Nocas je normalno jeo i od jutros brljavi tako s bocom i tek prije sat i pol je pojeo prvu bocu danas od 100.
Da li mu je mozda 100 malo koliko mu pravimo? Danas sam mu pravila i 120 ali nije pojeo nego mozda pola. Da li je to neki znak, njegovo ponasanje i jelo danas da mu treba opcenito povecati dozu?
Stolicu ima normalnu i nema temperaturu. Prduckao je tokom dana, uredno podrigivao nakon jela, nekako mislim da je nemoguce da ga grcici muce cijelo vrijeme dok je budan, tokom cijelog dana.
Oprostite mi na duzem postu, ali pomalo postajem luda jer sam sama danas cijeli dan s malim, muz radi, a malome je nemoguce udovoljiti.
Mi smo prvi puta izasli u setnju sa tocno 10 dana...jedva sam cekala da malo idemo na zrak... Mala je spavala svih sat vremena koliko smo bile vani... I od onda smo skoro svaki dan vani...po sat-dva minimalno.. Mislim da im svjez zrak nemoze nastetit i nisam slusala sve ove oko mene koji su mi govorili da pricekam da mala napuni mjesec dana minimalno...
Nego moja mala svaku vecer postane druga beba...hehe... preko dana je sve super, spava po dva sata pa je sat-dva budna, legenem je u kauc ona gleda i ne place...malo se mazimo, pricamo... Ma sve super... I onda dode 8-9 navecer okupam je, ona jede,pa se unervozi,svada sa cicom, pusta je pa je opet hvata(sva nervozna) dizem je da podrigne pa bljucne ponekad cak i dosta...i tako u krug sve do nekih pol noci...kad konacno zaspi... Cudno mi je da se tako ponasa samo navecer a preko dana i noci normalno jede i spava bez bljucanja i bez nervoze... Mislim da nisu grcici jer si ne grci nogice i nema one nagle ispade placa kao kad smo imali grceve prije 2 tjedna... Neznam vise sta da mislim jer iskreno svaku vecer od 8 do pol noci imam osjecaj da neznam sta cu sa sobom jer joj nikako nemogu udovoljit...
Izvinjavam se na duzem postu...
Saljem vam puse i eto idem pod tus na brzinu dok ne pocne mala sa svojim seansama...heheh...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sortiraj odgovore
Najstariji