Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mmama2
    05. Studeni 2015. 07:26

ovako došla sam na forum prije skoro 3 godine i svaki dan sam ovdje kao što se i vidi po br mojih poruka, imam jako puno prijateljica i poznanica a sa šačicom se vidim i čujem svakiiii dan, zar ti kneginja misliš da ste se jedino vi jesenske mame tako dobro skompale, ovaj forum traje puno duže od toga i puno se ljudi upoznalo i kliknulo i skompalo upravo tu.. slavimo sve mjesečnice i rođendane skupa, znamo kako koja beba piški, kaka i prdi jer se družimo privatno i preko foruma.. uvijek je svatko bio dobrodošao na bilo koju "našu" temu i ja zaista ne shvaćam zašto se ti pobogu stalno osjećaš napadnutom sa naše strane.. ja sam mama dvoje djece i da, uvijek iznesem svoje mišljenje i svoji stav o nečemu jer to je bit foruma, tako forumi inače funkcioniraju.. nikome ne govorim da MORA radit kako sam i ja.. samo kažem kaj je moje mišljenje, ženo draga daj se spusti malo na zemlju nigdje ti se nitko ne obraća ionako, direktno.. ne mogu faking vjerovat da jednu ozbiljnu ženu, majku može toliko izbacit iz takta nečije drugačije mišljenje od njenog!!!!!!!!

url=https://lilypie.com]

plavojka
    05. Studeni 2015. 07:48

Ja bi samo rekla veliko HVALA svima koji nesebicno pomazu, ma s kojeg god foruma dosli!
    Mene ste preko nekoliko puta spasili zivcanog sloma :)

Fluffy2
    05. Studeni 2015. 08:16

Ja sam također zahvalna na svakom savjetu, vecinu sam i iskoristila u praksi.
    Ali nekad se osjeti to napadanje druge mame zbog necega sto ona radi na drukciji nacin.
    Naravno da je nemoguce procjenit preko poruka neciji ton, svatko pise na drukciji nacin. Samo se ne treba osuđivat nekoga zbog necega. Jer ako npr dobijete savjet vase mame, bake, teta, prijateljica itd i poslusate ga ne znaci odmah da ste u krivu sto ste poslusali njih a ne klokanicu. Isto tako mislim da u vecini situacija majka najbolje procjeni sto je najbolje u određenom trenutku za bebu i zasto se podsmijavat necijim tehnikama.

Fluffy

Mary36
    05. Studeni 2015. 10:11

Draga kneginjo, pratila sam tvoje postove i kod prve svađe koja je izbila na ovom forumu i nisam tada reagirala, ali sada više ne mogu to prešutjeti. Osobno sam se osječala uvrijeđeno kada sam vidjela na koji način pišeš o ženama koje iz dana u dan pomažu novim mladim majkama i njihovim bebama i ja vjerujem da smo im brojne na tome jako zahvalne. Moje je mišljenje da je odvojiti vrijeme koje su možda mogle provesti sa svojom djecom na to da pomognu tuđem djetetu jako plemenito i da je zadnje što one trebaju od nas dobiti takvo omalovažavanje. Nitko te ne sprečava da ovdje slobodno izražavaš svoje mišljenje i bez vrijeđanja drugih, a ako ti toliko smetaju razmišljanja drugih onda stvarno trebaš razmisliti zašto je tome tako.

Ryanne
    05. Studeni 2015. 10:26

Da se osvrnem obje strane...

Sve smo zahvalne na svim mogućim savjetima od svih.
    Iako ovdje primarno cmolje jesenske mame, Renata i Mmama2 doslovce uskaču na svaku situaciju i na svako naše pitanje. Puno puta je to i više nego dobrodošlo.

Znam da Kneginja (pretpostavka samo, sorry ako krivo mislim) još vjerojatno zamjera ''savjete'' vezane uz dojenje na samom početku ove teme.
    Ja sam, osobno, kao isključiva dojilja, i sama njihove savjete oko dojenja smatrala malo prenapadnim. A bilo mi je dosta da pročitam prvu stranicu teme Adaptirano mlijeko da shvatim da su Renata i Mmama2 fleksibilne oko svega i imaju tolerancije, ali ne i oko dojenja, odnosno nedojenja.  . Njihov je nastup ovdje (kao i na temi Adaptirano mlijeko) bio malo prekritičan. A cure, i vi same morate priznati da vam je tema dojenja bolna točka i da tu ne popuštate.  I eto, ne možete izbjeći a da se netko nekome ne zamjeri. No, nekako smo to prožvakali i krenuli dalje. Barem sam se nadala...

No, ne mogu poreći da su Renata i Mmama2 bile od puno pomoći vezano uz druge stvari, osobito skokove. Tu ste i meni pomogle i na tome sam vam jako zahvalna.

E sad, nevezano na Kneginjinu reakciju, govorim u svoje ime, svaka mama radi što misli da je najbolje. Nije lijepo mami čuti da nešto krivo radi, nadam se da to shvaćate.  Ja znam po sebi da me svaka kritika štrecne jer želim svojoj bebi samo najbolje, čak i kad uprskam. Zato se možda ovo s toplomjerom moglo reći na ljepši način. Ja bih radije čula ''Ja to nisam radila, raspitaj se malo jer to šteti.'', a ne ''Nemojte to raditi!!''. Isti drekec, ali na ljepši način. A novoj mami punoj hormona i neispavanja je bitan ljepši način. 

A sad... kakanje. Fora s toplomjerom se ni meni nimalo ne sviđa. Plakala sam dok sam svojoj maloj tri puta mjerila temperaturu (usput, nije se uopće pokakala pritom tako da ni taj trik kod nekih ne drži vodu) jer mi se to čini strašno neugodno makar to ona nije pokazala.

E da.. jedna od vas dvije (Renata ili Mmama2) je spomenula da je normalno da beba ne kaka i po par dana. Eh, da bar...
    No, ja mislim da su bebe individue i ''normalno'' se ne odnosi na sve. Kod moje je sve drukčije. Primjerice, isključivo je dojena, a prava je bucka (što se inače kaže za bebe na AD-u) i svi me pitaju koju marku mijeka koristim, uključujući i pedijatricu. Hahaha.
    Drugo, kaka i po 5-10 puta dnevno (da, toliko), ovisno o danu. I do ne da samo prdne nego se baš pokaka. Ako joj pola dana prođe a da se ne pokaka, u strašnim je mukama. Tako da za nas ne bi bilo normalno da ne kaka par dana. To bi bio pakao. Jer 8 sati bez kakanja izaziva strašne grčeve. Da sam hrabrija, možda bih i ja pribjegla toplomjeru da joj olakšam.

No, zato masiramo trbuščić, stavim je na trbuh, vozimo biciklu, privlačim joj nogice trbuščiću, a puno joj pomaže i Gripe Water od komorača za grčeve koji joj naručujem..
    Ja čak s njom navijam kad kaka. ''Ajmo, tiskaj, tiskaj!!'' Hahahaha.

No da ne dobijem artritis od tipkanja... summa summarum, molim vas sve za puno tolerancije, nekriticizma i razumijevanja pa da možemo nastaviti sa cmoljenjem, rješavanjem problema i sl.

• Mincy
    05. Studeni 2015. 10:29

Da li nečija beba stenje u snu dok spava? Beba ima 5 tjedana :)

Naanaa2
    05. Studeni 2015. 10:37

Cure, trebam savjet, mišljenje, iskustvo.... Koliko kod beba traje prehlada? Ako je uopće prehlada. Naime, malac ima mjesec i pol, i od nedjelje u nosiću stalno ima šmrklje. Prošli tjedan smo se borili s upalom uha, i to je prošlo. Ne kašlje, kiše samo nakon što mu u nosić ukapam fiziološku. Onda taman nos očistimo, on kihne i "spuste" se novi šmrkljići. I tako stalno u krug. Ne mogu mu stalno ukapavati fiziološku i to vaditi van jer se bojim da ću mu oštetiti sluznicu. Ali zar se nije do sada već trebalo poboljšavati i prolaziti? Baš ima balice, i svaki dan očekujem da će im se početi mijenjati stanje, da će se početi stvrdnjavati (da oprostite na izrazima i temi), ali ono ništa. 
    U nedjelju ga je pedijatar gledao, rekao je da je grlo u redu, kao i pluća. A ovo s nosićem da je normalno kod beba. Ali danas je već četvrtak (ako se ne varam), a ništa se ne mijenja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.