Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lilianaa
    05. Studeni 2015. 16:19

Vidim da neki imaju problem s nekakanjem, a ja s kakanjem, mala ima minimalno 7 kakica dnevno. Mokracu iskreno ne skuzim svaki put, skuzim samo cca 2x dnevno. Vec me bilo strah da ne dehidrira. Ne znam koliko je normalno kakica i mokraca dnevno. Zna li tko?

Sto se tice smrkalja i smoljaca, ja muku mucim vec dva tjedna da sam danas pukla i osla pedijatrici zbog toga i sluzi iz oka. Dobili smo kapi i mast za oci a za nos je receno da je to normalno i da ne koristim fiziolosku cesto da joj ne ostetim sluznicu. Pa kako ce onda disati? I da, rekla mi je da koristim fiziolosku za ciscenje oka prije terapije, jel to ista koja ide u nos? Zar to nije slana voda? nema mi smisla..imamo kontrolu u ponedjeljak pa cemo vidjeti kako napreduje i kakvi su nalazi brisova oka i nosa.

renata6
    05. Studeni 2015. 19:06

lidija87

Vidim da neki imaju problem s nekakanjem, a ja s kakanjem, mala ima minimalno 7 kakica dnevno. Mokracu iskreno ne skuzim svaki put, skuzim samo cca 2x dnevno. Vec me bilo strah da ne dehidrira. Ne znam koliko je normalno kakica i mokraca dnevno. Zna li tko?

Sto se tice smrkalja i smoljaca, ja muku mucim vec dva tjedna da sam danas pukla i osla pedijatrici zbog toga i sluzi iz oka. Dobili smo kapi i mast za oci a za nos je receno da je to normalno i da ne koristim fiziolosku cesto da joj ne ostetim sluznicu. Pa kako ce onda disati? I da, rekla mi je da koristim fiziolosku za ciscenje oka prije terapije, jel to ista koja ide u nos? Zar to nije slana voda? nema mi smisla..imamo kontrolu u ponedjeljak pa cemo vidjeti kako napreduje i kakvi su nalazi brisova oka i nosa.

Dok je bebica ovako mala može imati doslovce stolicu iza svakog podoja, kasnije kako raste se to malo recimo normalizira i ima tako 2-3 na dan što je čisto ok, a isto tako je ok da nema i po par dana ovisno o probavnom sustavu bebe, Ne moraš se zabrinjavati dok beba napreduje i ima prirast na kilaži. To vrijedi za isključivo dojene bebe.
    Za fiziološku što si pitala, da to je ista fiziološka, obični natrij ili ti slana voda i s time možeš čistit okeco ali pripazi kako to radiš jel smiješ samo jednim potezom čistit oko, znaći staviš na blaznicu malo fiziološke i prebrišeš od kuta nosa prema van ali samo jednim pokretom, ako ima još krmelja uzmeš drugu isto tako i ponoviš jer se ne smije više puta jer se prenosi bakterija. Nadam se da sam pomogla dok ne odeš do pedijatra.

Ryanne
    05. Studeni 2015. 22:06

Jel koja od mama (i beba) prosla cijepljenje sa 2 mjeseca? Sto ocekivati? Da se cim bolje pripremim. Cujem da bebe znaju dobiti temperaturu. 

Mary36
    05. Studeni 2015. 23:07

Ryanne

Jel koja od mama (i beba) prosla cijepljenje sa 2 mjeseca? Sto ocekivati? Da se cim bolje pripremim. Cujem da bebe znaju dobiti temperaturu. 

Najvažnije je da se sama ne iznerviraš oko toga što se meni dogodilo sa prvim cjepljenjem. Nama je jedina reakcija zapravo bila da je L taj dan dosta spavala i nije imala apetit pa su mi cike skoro eksplodirale! Mene je bilo baš strah i još sam prije toga krenula surfati po netu (što nikako ne preporučam!) tako da mi je od tog stresa izgleda i pao imunitet jer sam se pošteno prehladila kroz par dana. Sa četiri mjeseca sam već bila skroz skulirana i lijepo sam si objasnila da taj strah stvarno nije realan i sve je prošlo gotovo kao i da se nije cjepila.

Ljubav2
    05. Studeni 2015. 23:18

Pozdrav ženice 

Nije me bilo vise od mjesec dana, a ovdje promjena ko u prici :D prvo da cestitam svim novopecenim mama i tatama i vasim bebicama zazelim svu srecu svijeta :)

Evo mi za 5 dana punimo 2 mjeseca😊😊
    Loren je divna beba.. miran, ima svoj ritam, iskljucivo dojim i uzivamo u suncu i setnjama ko veliki... na prvom sistematskom smo bili nesto vise od 1100g i 4cm u plusu.. drugi pregled nam je 11.11.. uglavnom kaze pedijatrica da je skolska beba 😊 grceve do sad nismo uopce imali, ja od pocetka jedem sve osim citrusa i mahunarki... mom požderuhu valjda sve paše 😊😊

I nemojte se svadat.. ja se od prvog dana trudnoce nikome za nista ne opravdavam pa tako ni sad.. slusam sta mi Loren šapne i lijepo funkcioniramo 

Branchi
    06. Studeni 2015. 10:11

Jutro mame, kako ste?

Mi zadnje dvije noci slabije spavamo, na cici po sat vremena uz meskoljenje pa dizanje da podrigne pa malo plakanja pa se umiri i onda pol sata, sat spavanja pa opet ovako...i onda tek oko 4 cvrsci i malo duzi san pa cesce spavanje po danu...mini grcici, skok ili nesto trece? :)
    Jos ne mogu spavati po danu, a on bas ne spava po noci....cak nisam ni jako umorna, ali samo cekam da me pokosi :)

Sad on cori a ja citam djecje pjesmice da mu mogu pjevat - jadno dijete s mojim glasom :D

Kolko cesto se igrate s bebicama od nekih mjesec dana - ono zveckanje igrackicom da pomice glavu s jedne strane na drugu itd? Ja svaki dan malo toga ubacim, malo kukice vjezbamo al me zanima sta je premalo, a sta je pretjerano :)

Ashley
    06. Studeni 2015. 10:43

Branchi

Jutro mame, kako ste?

Sad on cori a ja citam djecje pjesmice da mu mogu pjevat - jadno dijete s mojim glasom :D

Kolko cesto se igrate s bebicama od nekih mjesec dana - ono zveckanje igrackicom da pomice glavu s jedne strane na drugu itd? Ja svaki dan malo toga ubacim, malo kukice vjezbamo al me zanima sta je premalo, a sta je pretjerano :)

draga, Branchi
    ti za njega imaš najljepši glas koji postoji, ti si njegova diva (kao i ja svome...a glas mi je kao u promukle koze). 

Svakodnevno se igram s njim, ujutro dok je budan, pričam mu, pjevam, radim grimase, puštam muziku, stavim ga pored akvarija...izmišljam razne gluposti da ga čim više animiram. Uz to pripazim da nije u budno/aktivnom stanju duže od dva sata, da ne dođe do zamora. Obično on i odspava po pola sata, sat nakon hranjenja, pa imamo cca sat i pol budnog razdoblja do drugog hranjenja. Naravno po noći nema nikakve akcije, svjetlo je ugašeno i brzinski obavimo hranbjenje uz prigušeno svjetlo, bez ikakvog pričanja da ga ne potičem na razbuđivanje

Bumbo0809
    06. Studeni 2015. 11:22

Pozdrav mame, ugodan dan vam zelim!,😊😊😊 stvara li se vasim bebacima pljuvacka u ustima? Ja sam jucer mom to primjetila.. Za 2 dana mu je 2 mj

A za ciscenje nosa-on place kao da ga koljem :( valjda ce se s vremenom naviknuti na to i nece biti placa! I mislim da mu ne mozemo ostetiti sluznicu nosa s obicnom fizioloskom (to je 0,9% Natrij Klorid) nego mu samo pomoci da smrklji lakse izadju vani...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI