Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    renata6
    05. Studeni 2015. 10:47

Ryanne, djelomično se slažem s tobom pa ćemo nastaviti istim tonom kao i do sad...
    jednom ću reći i da se ne ponavljam kao papagaj...ja nisam osoba koja riječi zamota u paketić kao poklon nego govorim istinu i nemam potrebu ju uljepšavati i kititu ju samo zato da bih ju netko doživio manje ili više vrijednom...
    temu adaptiranog ostavi tamo gdje je, jer osobe koje su tamo napravile tenzije itekako dobro znaju o čemu je bila riječ i o čemu se raspravljalo, smatram da je nepotrebno  to izvalačiti van i stavljati na ovu temu
    dalje, što se tiče dojenja, ja jesam ovdje savjetnica za dojenje znaći ovdje mi i je uloga iskakati i pomagati u problemima u kojima se doilja i nalazi, naravno da ako netko želi pomoći s drugim svajetom uvijek je dobrodošao ali ona osoba koja je voljna nema tog problema koji će ju zaustaviti jer od kad sam ovdje jedno 30 žena se odagnalo tom problemu i sad su i više nego iskusne i svoje savjete prnose ovdje.
    Ovo što sam spomenula s toplomjerom je istina jer ne vjerujem da bi kneginja pruzela odgovornost za ovakav savjet što je dala a da se bebi ne daj boe nešto dogodi i ozlijedi analni otvor, zar bi netko na klokanici ispao kriv? Znaći daš savjet koji je provijeren i koji neće nanjeti problem do kojeg može doći ako me kužiš što to hoću reći?
    I zadnje što se tiće kakanja, ponavljam bebe su različite, nije alarmantno da beba koja je isključivo dojena nema stolicu i 10 dan jer je mlijeko potpuno iskoristivo ali naravno ovisi o kavaliteti i sadržaju mlijeka tako da je kod svake bebe drugačije, šta bi rekla kad bi ti ja spomenula da je moja beba kakla 2 puta mjesečno odnosno da ima rekord od skora pa tri tjedna a poptuno zdrava beba odnosno u prosjeku kila i pol mjesečno?
    toliko od mene za sad, stvarno ponavljam, nemam otrebu nekoga vrijeđati a li ovdje je svakako više osoba koje su dine za popričati, izmjeniti savjet i nastaviti druženje a ja idem u tom smislu tko želi dobro tko ne opet dobro!

Ryanne
    05. Studeni 2015. 11:39

Renata, drago mi je da možemo nastaviti dalje. I da se slažemo da je svaka beba različita, a bome i svaka mama. 

I svi su savjeti dobrodošli, ali kažeš da nemaš potrebe zamatati rječi u paketiće. Ali rekla si da si savjetnica, a kao savjetnica znaš da je to ipak barem ponekad bitno. Da ti psiholog kaže ''lud si ko šlapa'' ne bi ti baš bilo ugodno.  Zato i savjetnik služi, da te savjetuje i objasni ti strpljivo i na lijep način. I ti si sama hrpu stvari lijepo objasnila. Kad dodjem na forum neispavana, možda sam nešto i krivo radila i tražim pomoć, nekad baš hoću savjet zamotan u paketić. Makar drito u glavu nije ništa lošeg, ali eto.. nekad lakše nešto prihvatim rečeno na ljepši način. Kao i svi mi. 

No da nastavimo kako smo i rekli da ćemo napraviti..

Naanaa, što se šmrklja tiče, moja ih mala ima svakodnevno. I to baš suhe koji joj smetaju kod disanja. I zato sam prisiljena svaki dan ispirati nosic fiziološkom. Probala sam je ostaviti jedan dan bez kapanja ali, jednostavno se mučila s disanjem.
    A svaki dan idemo van na zrak, provjetravam stan, stavljam ručnike na radijatore, preko noći ne grijem jako.. Ali i dalje su suhi šmrklji tu. Ne znam koliko joj slana voda u nosiću može naštetiti, ali nemam baš izbora. U rodilištu su joj isto kapali nosic svaki dan kad joj se sluznica osušila od fototerapije. Sad ne znam jel bi bilo manje štetno da joj kapljem nečim drugim osim fiziološke? Čeka nas cijepljenje pa ću baš pitati pedijatricu.

Naanaa2
    05. Studeni 2015. 12:17

Ryanne, kod moga nisu suhi nego bas bale. Da moze ispuhat nos spasio bi se, al nista od toga.
    Sad me brine i to sto mu je u pola 12 bilo vrijeme za jelo, i inace bi poceo plakati trazeci jelo, a sada nista. Umjesto toga je zaspao. A nije mi bas nesto pojeo u prosloj turi.
    Temperaturu mu mjerim i nema je.

Igorovabebica
    05. Studeni 2015. 12:44

Naanaa-ne znam, jer moj maleni je bio prehlađen samo tri dana i poslije je se prošlo, jer smo na vrijeme došli i pedijatar mu je očistio nosić... možda mu se tako čisti... Puse bebici i tebi i da mu to što prije prođe; ne dajte se. 

kris555
    05. Studeni 2015. 13:47

E i moj mqli isto ima smrkljice vec duze vrijeme, isto idemo i u setnje i prozracim sobu al nekak ne prolazi i nisu suhi neg mokri.. Ja mu dva puta otprilike spricam s morskom vodom i onda usisem to, mozda bi trebala cesce jer mislim da pise 2-6 puta dnevno al nekak mi je to puno isto se bojim da mu sluznicu ne unistim s tim..

kris555
    05. Studeni 2015. 13:48

E i moj mqli isto ima smrkljice vec duze vrijeme, isto idemo i u setnje i prozracim sobu al nekak ne prolazi i nisu suhi neg mokri.. Ja mu dva puta otprilike spricam s morskom vodom i onda usisem to, mozda bi trebala cesce jer mislim da pise 2-6 puta dnevno al nekak mi je to puno isto se bojim da mu sluznicu ne unistim s tim..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.