Fluffy ja ih povijam do 1.kontole...kad napuni 2 mjeseca idemo na kontrolu kod pedijatrice pa cemo se dogovorit kad cemo uzv napravit.. Odlucila sam kod nje to napravit(200kn dodje) nego da idemo u bolnicu na uputnicu.
A na to 1.pitanje,bas suprotno-napunit ce se jer se mlijeko stvara kad ga beba/izdajalica izdoji..a sad ne znam sto da radis,samo ce ti se stvorit "previse" mlijeka,a ta kolicina nije potrebna bebi trenutno.. Mozda samo da izdojis malo da ti prestane taj pritisak i da ne curi ;)

Flufy i meni se isto dogadja!!
A glupo mi se izdajat jer nikad ne znam kad ce se probudit!!!
Ej, moja cura se maloprije kupala i sad kad se probudila ima neki lagani crveni osip po celu i tjemenu??
E, jel postoji mogućnost da je taj skok u razvoju meni se dogodio u drugom tjednu?? Jer je tražila siku dan-noc u satima visila na njoj a sad jede pola Sata i spava il je budna poslje dva sata!!
Bar mi je tako zadnja 24h!!
Ja nisam široko povijala, u bolnici su rekli da bi kao trebalo do uzv-a, al mi je patronažna rekla da nema potrebe, ako bude potrebe budemo nakon uzv-a..

Upravo sam sad dok sam ga dojila vidjela bijelu kao "mrlju" unutar donje i gornje usne,a ne mogu je obrisat.. Imate li ideja sto bi to moglo biti? :/ da bar mogu poslat sliku
Upravo sam sad dok sam ga dojila vidjela bijelu kao "mrlju" unutar donje i gornje usne,a ne mogu je obrisat.. Imate li ideja sto bi to moglo biti? :/ da bar mogu poslat sliku
Mislis kao baloncic slicno tome? Na vrhu donje i gornje usne? To je i mojoj nakon sta duze vremena sisa... Ali nakon nekog vremena joj se opet povuce... Ako mislimo na isto... to je normalno...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!

Ja sam stapicem za uho al imam onaj malo spicasti pa ak je smrkljica bas blizu ju iscupam ako ne nakapam fizioloskom pa iskise! Ja ne povijam siroko mada su rekli u vinogradskoj,samo 2,3 puta na dan malo razgibam kukice! Vidjet cu sta ce mi rec na uzv kukova!!

Bumbo ako se neda obrisat gazom to su gljivice, vecina beba ih dobije malo procitaj na netu, postoje neke kapi za to.
Meni je receno da se prsi trebaju redovno masirat i izdajat da se ne upale. Sad mlijeka ima previse. Beba je stara 20 dana i preko dana doji svaka 3 sata uglavnom ali samo po 10-ak minuta, a nocu se budi 2 puta. I bas to kiara nikad ne znam lad da se izdojim jer ne znam kad ce se probudit a sise boleee.
Bumbo ako se neda obrisat gazom to su gljivice, vecina beba ih dobije malo procitaj na netu, postoje neke kapi za to.
Meni je receno da se prsi trebaju redovno masirat i izdajat da se ne upale. Sad mlijeka ima previse. Beba je stara 20 dana i preko dana doji svaka 3 sata uglavnom ali samo po 10-ak minuta, a nocu se budi 2 puta. I bas to kiara nikad ne znam lad da se izdojim jer ne znam kad ce se probudit a sise boleee.
Masirati da ali izdajati NE, onaj tko ti je to rekao to ti je trebao i obrazložiti...naime izajanjem se količina mlijeka povećava odnosno beba ga ne stigne popapati i ako se u skoku još više povećava šanse za začepljenje i upalu odnosno mastitis su velike. Ovako, s obzirom da je 20 dana i da je skok u igri ti si sad već povećala, probaj ovako, bebu podoji i pokušaj ne izdajati, nego opet bebu na cicu, ako je frka i da osjetiš da se prenapunjuje izdoji malo tek toliko da popusti pritisak i opet bebu na cicu, ako ćeš pokušati smanjiti da ne moraš idajati neće moći na tri sata oodnosno morat ćeš ćešće dojti dok ti se ne izregulira ponuda i potražnja, kod tebe je sad u igri velika ponuda a manja potražnja jer s obzirom da dojiš i još izdajaš to ti je kao i da je beba to popila. samo reci dal beba i to jede izdojeno ili ga bacaš, koliko izdajaš i koliko često?
Fluffy
Obrazlozeno mi je da se moram izdajat da se stvara vise mlijeka jer ce beba trazit sve vise i vise.
Stvar je u tome sto on bude na sisi 10 minuta i onda zaspe i nema sense da ga se probudi. A dobiva dosta na tezini pa ga ne zelim ni prejedat. A izdojim se kad osjetim veliki pritisak i to mlijeko bacam zato sto on ne voli bas bocu a nije ni potrebno s obzirom da uvijek dolazi novo. Ugl pustim njega da se nahrani i ostatak izdojim a iz druge sise samo malo da popusti pritisak.
Obrazlozeno mi je da se moram izdajat da se stvara vise mlijeka jer ce beba trazit sve vise i vise.
Stvar je u tome sto on bude na sisi 10 minuta i onda zaspe i nema sense da ga se probudi. A dobiva dosta na tezini pa ga ne zelim ni prejedat. A izdojim se kad osjetim veliki pritisak i to mlijeko bacam zato sto on ne voli bas bocu a nije ni potrebno s obzirom da uvijek dolazi novo. Ugl pustim njega da se nahrani i ostatak izdojim a iz druge sise samo malo da popusti pritisak.
ha joj! da mi se naći s tom osobom koja ti je tu glupost rekla! To su bedastoće, no dobro vratimo se problemu...
ovako, u principu bacaš najhranjivije mlijeko jer beba od tri tjedna nije u stanju cijlu cicu popati, to što ga držiš 10 minuta ponekad je dovoljno no ponekad nije jer beba papa vodenastije mlijeko i kad počne spavati ti zapravo izdojiš najhranjivije...nakon tih 10 minuta podoja poškakljaj ga/ju i nastavi dalje, ako više neće ok, zatim ga na sljedećm podoju prebaci na puniju. Uglavnom, da ne duljim i da te ne zbunjujem dati cicu na svaki kme, masirati i mijenjati jednu pa na sljedećem podoju drugu, ukoliko je unutar dva sata onda daješ istu. a drugu mrvicu popustiš i to najbolje rućno i kad se beba probudi odmah na cicku. Izdajanje ti još sad zvući ok ali kako će beba rasti trebat će joj više ali ona će to u skoku nacicati a ti ako ćeš pogotovo u skoku izdajati dobiti ćeš ogromnu količinu koju ćeš svakih sat morat izdojiti i baciti i jednom da to ne napraviš dobiti ćeš takvu upalu da ćeš zakuriti na 40 i prošvikati od tog mlijeka. Nadam se da si me skužila
Fluffy
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji