Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvarak
    08. Veljača 2016. 09:19

http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/zasto-je-dobro-nositi-bebe/

😊

Lela29
    08. Veljača 2016. 09:21

Jutro cure! Joj, nadam se da će se mirno kupanje nastaviti i da će lipo guštati.
    Moja sinoć zaspala u 23, prvo buđenje u 1:30, drugo u 5, treće u 8:15 i evo je budna. Ima totalno neki novi ritam, više ne spava cijelu noć. Gledala sam joj baš desne, ne bi li nešto iskočilo, godi joj masiranje, više nisu onako oštre, lipo su se zaoblile, pripremaju se čini mi se. Ali više je vjerojatno da ju budi moja prehrana ovih dana nego zubi. Stvarno pretjerujem sa slatkišima, a ne mogu se jednostavno kontrolirat, zločesta mama!!ž

Jahanara, ja sam stavila puzle na pod, al preko njih je dekica. Nisam čula da su toksične ili tako nešto. Samo moja ne provodi puno vremena na podu, malo vježbamo i to je to, još se nije počela okretat na bok, ona samo zalegne i to je to, nema pretjerane aktivnosti. Opet će joj pedijatrica reć da je ljenčina :D

Branchi
    08. Veljača 2016. 09:27

Ja zasad kombiniram krevet (okolo stavim jastuke) i vrtic koji stavim na pod, ali ubrzo cu upogonit i puzle...isto nije da se bas ludo vrti, ali zna nekad pa uvijek osiguram sve hehe

Poceo je pomalo radit i trbusnjake kad lezi, ne samo kad ga nosimo. A super se digne kad mu primim rucice, onda se bas full digne prema meni..zato bi ga i stavila malo na puzzle jer su krevet i vrtic ipak meksi pa se ne moze tako oslonit, kaj vi mislite??

E i kako vam ide rezanje noktica???
    Na rukama jos nekako, ali na nogicama se sva izvinem i preznojim jer turbo lamata 😀 citala sam sad da treba rezati ravno da ne dobiju zanoktice, valjda ih nece dobiti 😕

renata6
    08. Veljača 2016. 09:41

Jutro curke!

Stavite ih slobodno na puzle na pod, tako imaju čvršći oslonac i bolje će se i okretati i dizati na trbuhu, krevet je mekan i jednostavno propadaju i vjerujem da je odmah plač.
    Lela super za kupanac, sad će ljepotica zaista uživati! Stavi joj i koju patkicu!
    Branchi reži koliko možeš ravno baš da se ne stvore te zanoktice, i onako malo svaki drugi put poslije kupanja tako da nikad previše ne narastu nego ih svaki put po malo.

Mi smo u znaku karnevala, predstava, krafni i ostalih karnevalskih aktivnosti! Hoće li biti sutra koja maska na mališanima?

flora2
    08. Veljača 2016. 09:50

Jutro, evo nas nakon dva dana, bili smo na putovanju kratkom. Kako vaše bebe izdrže duži put u autosjedalici? Beba je zaspala kad smo krenuli, ali se budio svako stajanje na semaforu. Onda smo na autoputa stajali jer se gušio u plaču. Prestane čim ga uzmem. Put je trajao oko sat i pol vožnje.

Nisam sve pročitala, ali vidim da je bilo pitanje o klokanicama. Dakle, ako su vam u grupi Nošenje djece rekli da nosiljka nije dobra, onda radi vašega djeteta prestanite s nošenjem. Ondje su stručnjakinje za nošenje i pomogle su svima. Nitko ondje ne preporučuje skupe nosiljke, nego baš obrnuto. Preporučuju ispravne, a neke najskuplje su jaaako loše za bebin razvoj. Ako je vama svejedno za zdravlje vaše bebe, onda nastavite s nošenjem.

Netko je pitao za masiranje nosića. Ovako, treba vrškom prsta pritisnuti suzni kanal koji se nalaza kod unutarnjeg kuta nosa. Oftamolog je objasnio da se neke bebe rode sa suženim kanalićem i da treba masirati. A nama je pedijatar dva mjeseca prepisivao tobrex kapi.

Što se tiče spavanje, vratili smo se u rutinu. Budio se svaka dva sata i čak je spavao u krevetiću. Stavila sam mu medu u ruke i odmah se umirio. :D

Valjda nisam previše zagnjavila :)))

Ryanne
    08. Veljača 2016. 09:54

Branchi, Jahanara, ja sam svoji bebuljj sa tri mjeseca pocela stavljati na pod i otad uziva tamo. Naucila je okretati se, igrati...
    Kupila sam puzzle i na njih stavila baby gym. Puzzle sam kupila u Baby Centru. Skupe su, 250 kn, ali na njima pise da nisu toksicne, mislim da je porijeklo cak Slovenija, ak se dobro sjecam. Uopce ne smrde. Ali kako sam stavila baby gym na njih malena mi nije ni u direktnom dodiru s njima.

jahanara
    08. Veljača 2016. 09:58

A gdje ste kupile puzzle?

Kod rezana noktica, sva se preznojim jer joj cijelo vrijeme hvatam prstice. Na nogama smo rezali samo palce, jer ostali jos nisu narasli za rezanje...

Renata kod nas nema nikakvog karnevala na zalost al sam zato vec pojela 3 krafne...

nenana
    08. Veljača 2016. 10:01

Lela super za kupanje!!

Ryanne butternut tikvu sam narezala na kocke i stavila u vodu..kad zakipi pustila jos 20min na lagano i onda zgnječila! Evo bas sad spremam drugu porciju kad se malo zbudi da mu dam! 

Inače i on je noćas propustio obrok..imali smo hranjenja u 2 i spavanje do 8..tj vise je produžio spavanje :))

Noktice stalno po malo reckamo kroz igru ili kad se napapa pa je miran pa ga stavim sebi u krilo o režem :) 

Mi smo kombinirali krevet pod ali sad je samo pod s dvije dekice :) ne moze past i nek uziva

Ryanne
    08. Veljača 2016. 10:06

Nenana, super. Bas mi je drago da je super prihvatio tikvu. I mi cemo poceti s njom. Gdje je cuvas? U hladnjaku?

Ja cu prije dohrane do Bio Bio po povrce, ali nije mi bas toliko na dohvat ruke pa me zanima jel se povrce moze smrznuti? Npr. bas tikva. Narezala bih je na kockice i smrznula pa da je iskoristim u roku par tjedana. Batat, fala bogu, duze stoji.

Ryanne
    08. Veljača 2016. 10:09

E da, Mincy, nisam te zaboravila. Kad sredim recepte i prevedem neke, posaljem ti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.