Sto se tice grudnjaka, imam smo jedan za dojenje i realno, nisam ga koristila, isprobala ga jesam al skuzila sam da mi je to puno petljancije i da mi najlakse nategnuti obican i dat djetetu papat a imam Liscine s tvrdom kosaricom i zicom pa opet nekako uspijem tako da nisam kupovala vise. ali, nemojte me krivo shvatiti, taj jedan sto sam kupila je iz muellera i zaista je ok, samo eto, trazila sam laksi nacin bez otkopcavanja.
sto se tice crvenila, mi nemamo problem s guzom ali imamo s vratom, i to koma, stalno se crveni, istina zna biti malo toplije u kuci pa se znoji pa nekad bljucne pa se to slije, ja cistim ali eto opet se nekako zacrveni, dosad je jedino pomagao sudokrem, sad cemo vidjeti...
sto se tice opcenitog mog izgleda, istina, fali mi da se negdje sredim, hodam po kuci ko zombi, s podocnjacima, rascupanom kosom i izbljuckanom majicom a valjda tako mora da bude hahaha ici cu sutra na sisanje da mi skrati kosu do ramena jer stalno moram gumicu nosit buduci da me moja mala cupa, i onda ta moja kosa izgleda nakaradno...
Inace sutra imamo savjetovaliste odnosno pedijatricu, pa cemo vidjeti koliko je dobila na kilazi i visini. Prva dva mjeseca je dobivala po 2,5cm visine mjesecno i 750grama tezine mjesecno. Nekako mi cudno ali izmjerila sam sada da je u plusu 5 cm ovaj mjesec (znaci dvostruko) ali samo nekih 500grama ali mjerila sam na obicnu digitalnu vagu pa je to upitno... Kad su vase bebe pocele manje dobivat na tezini, od kojeg mjeseca?
Ma mene veseli da drugi spavaju, budemo i mi kad tad hehe
Steta za kolac 😡 nama isto danas dolaze gosti pa sam jucer pripremila neke stvari, danas samo trebam u pecnicu ubacit. Jan ko da zna pa mi je zato dao malo vise sna hehe
Cesto on nes kao prica ali zadnjih par dana je ko navijen! Kad se igramo, kad mu pricamo, a i dijelom tijekom presvlacenja - i to nije samo gugutanje nego razni visoki tonovi, vriskovi i smijanje, preslatko nesto...ne znam kaj susjedi misle hehe
Imam 3 te majice iz h&m-a, dobro su mi dosle kad sam prije mjesec i pol ga morala hranit na nasipu hehe
Jutro cure
Bome zavidim svima koji spavaju vise od 3h u komadu. Kao i Branchi, pitam se hocemo li to ikad postici. Mi smo jucer zaspale u 22:30, probudile se u ponoc, pa opet u pola 3 ujutro i onda se od 5 budila svakih sat vremena. To joj je postala navika ujutro. U 5 budjenje i mucenje do kojih pol 8.
Sto se izgleda tice, sama sam sebi obecala da se necu toliko zapustiti. Tako da i nakon neprospavane noci, obavezno imam jutarnji ritual stavljanja bb kreme i korektora. Ak je buba dobre volje stavim i maskaru. Gotova sam za 2 min, a bolje se osjecam. Jedino kosu perem tek svakih 5 dana umjesto dosadasnjih 2x tjedno. Ujutro je svezem u rep ili pundzu s obzirom da me buba pocela cupati.
Majice mi nisu u bljuvotini (prestali smo s time kad je zakljucila da mlijeko nije za bacanje ) nego slinave, a to se ne vidi. Hihihihi.
Pozdrav mame!
Čitam postove redovno ali se rijetko javljam.
Moj bebač i dalje spava po 11-12 sati po noći, po danu 2 puta po 2 h.
Na adaptiranom je od 2 tjedna starosti, sad pije 150 vode i 5 mjerica). Ima odprilike 6.2 kg i 60 cm (rođen sa 3150 i 48 cm), za 2 tjedna idemo kod pedijatrice na pregled pa ćemo znat točno.
Grčeve nije imao uopće, dajem mu plivit D. Dolje ima već 4 točkice zuba, samo čekam kad će počet izbijat.
Stariji je prvi zub dobio sa 5 mjeseci.
S mojih 30 su mi ova 2 dečka dosta
Kako se vidi iz potpisa razlika je 4 dana manje od 3 godine, slavit će rođendane zajedno :-)
Stariji nije ljubomoran, jako voli svog bracu i pazi ga.
Nisam napisala, pelene koristimo bebe ili violeta, jedino te nisu promočile.
Od krema samo linola fett (malo je skuplja) al nema crvenila nigdje.
Mi zasad imamo jutarnji ritual- pomazimo se u krevetu, a onda dignem roletu i odem si slozit kavu i caj, umit se, dok jan zuji u krevetu i prica...svako malo ga obidjem i dobacim mu nesto pa se nasmije...kad slozim kavu odem u kupaonu stavit puder i maskaru, pocesljat se, isto slozit rep (isto me cupa, neki dan mi je pramen povukao eheheh)....i onda donesem vodu i sve za presvlacenje i krece njegova rutina - pranje, umivanje, kremica, pelena, oblacenje, vjezbe, igra prije dorucka 😀
Tako da ujutro bez problema bude solo uz malo interakcije 20-ak min...ako slucajno nije raspolozen, stavim ga u kolica i vodim u kupaonu ili kuhinju pa mu je to ok, sva sreca 😊
Isto se pokusavam ne zapustit jer se bolje osjecam, moram sad jedan dan obavit i depilaciju hehehe
uh, koliko sam puta otisla po kruh ili u dućan i molila boga da ne sretnem nikog poznatog 😅 ...ne mogu reć da sam se skroz zapustila, ali u odnosu na prije, jesam. Radim posao koji zahtjeva pristojan, poslovni izgled, na to sam navikla, sad sam si koma 😒
Branchi, imamo sličan ritual.
Prvo se pomazimo u mom krevetu, a onda je prebacim u kimbac da se ludira i gleda mobil (ne usudim se ostaviti je nam mom krevetu jer se previse okrece). Za to vrijeme se ja sređujem i svako malo je obiđem. To je već naša igra. Ona urla, ja dođem iz kupaonice i kažem joj ''Čujem te'', pa se vratim natrag i tako dok nisam gotova. Onda presvučem nju i zajedno skuhamo meni kavu dok je držim na rukama. Zatim je prebacim u njihaljku i gledamo crtiće dok ja pijem kavu i jedem tost.
A onda slijedi igra, papanje i sl.
Lela, i moj posao zahtijeva sređen look pa mi je valjda zato preošlo u naviku to jutarnje sređivanje.
Jedino priznajem da nisam redovita u depiliranju. Ali hej.. ionako je zima.
Jutro cure :)
Branchi drago mi je za tri sata sna 🎉🎉🎉 moja je fino odčorila poslije kupanja i malo se budila za papa, ali neću govorit koliko, ne bi bilo fer prema tebi 😁😁
I super curke vi se stavite i puder i maskaru ujutro..svaka čast, ja stavljam ako ću negdje, ali doma sam koma.. Ljudi koji dođu viđaju me u svakakvim izdanjima..navikli se pa me baš briga 😁 jedino eto što se depiliram stalno jer baš ne volim dlake 😁
Lidija moja je dobivala po 3 cm svaki mjesec i u prvom mjesecu 750 g, onda kilu 2. mjesec..sad je s 3 mjeseca nismo vagali (iako bi po mojoj kućnoj rekla da je isto kilu dobila)..tek ćemo na pregledu za tjedan dana..
Moram onda otići do h&m po neki malo ljepši grudnjak, ili ih možda još u lidlu ima, samo što mi je mrsko ići vani po ovoj zimi :( I ja pokušavam izgledati donekle dobro, podočnjake teško sakrijem, ali sam zato ovisna o čistoj kosi, koliko god umorna bila, ako mi je kosa za pranje idem ju prati, nemogu podnijeti da je masna, prljava :) I da, sve majice flekave od mlijeka.... Jedva čekam pregled sa 4 mj,baš me zanima koliko je narastao :)
Sortiraj odgovore
Najstariji