Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavojka
    12. Siječanj 2016. 17:36

Curke bebice vam super rastu! Mi smo sutra kod pedice, cijepljenje i mjerenje, vec me panika!

Sanjarica i Cvarak i moj maleni ima hemangiom, na lijevoj potkoljenici, nije ispupcen ni malo, i sada nam je svjetliji nego kad smo dosli iz rodilista!

E cure, kozmo vikend, za bebe minus 30% 
    http://www.kozmo.hr/novosti/prikazi-572-vikend-akcija-151---1701

plavojka
    12. Siječanj 2016. 17:37

Curke bebice vam super rastu! Mi smo sutra kod pedice, cijepljenje i mjerenje, vec me panika!

Sanjarica i Cvarak i moj maleni ima hemangiom, na lijevoj potkoljenici, nije ispupcen ni malo, i sada nam je svjetliji nego kad smo dosli iz rodilista!

E cure, kozmo vikend, za bebe minus 30% 
    http://www.kozmo.hr/novosti/prikazi-572-vikend-akcija-151---1701

Sova5
    12. Siječanj 2016. 17:50

Jel to ono crveno na glavici iza sto se zove jos kao i rodin ugriz? Moj to isto ima i pedijatar u bolnici mi je rekao da je to normalno i da se povuče do prve godine. Sta to moze predstavljati problem? 

Sanjarica
    12. Siječanj 2016. 18:04

Sova5

Jel to ono crveno na glavici iza sto se zove jos kao i rodin ugriz? Moj to isto ima i pedijatar u bolnici mi je rekao da je to normalno i da se povuče do prve godine. Sta to moze predstavljati problem? 

Ne ne nije to to... I mi imamo taj tzv rodin ugriz mali na vratu.... A hemangiom je izgledom kao madez (kod nekih manji kod nekih veci pa i jako velik) i ispupcen je...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

renata6
    12. Siječanj 2016. 18:08

Bebice rastu i rastu, već su prave male buhtlice!

Sanjarice sretno i javi, baš me zanima zašto uzv?

Sova moje dijete ima tzv rodin ugriz, ono je svjetlo smeđe boje, okruglog  oblika, ima na šaci manje i leđima veće, kako raste mrvicu se povećalo ali jako lijepo i specifični izgleda, to se ne miče, ostaje tako na koži i ne stvara nikakve probleme. Po ljeti mrvicu se manje vidi jer ostatak kože potamni. Skužili smo i da nećak ima na istim mjestima kao i S pa može biti i da genetika tu ima prste.

Ail
    12. Siječanj 2016. 18:35

Zna li koja mama kako konvulzije izgledaju kod beba? Nešto sam čitala da može imati beba zaleden pogled u konvulzijama? Je li to istina? Renata znaš li ti što o tome?

Sanjarica
    12. Siječanj 2016. 18:43

Ian

Zna li koja mama kako konvulzije izgledaju kod beba? Nešto sam čitala da može imati beba zaleden pogled u konvulzijama? Je li to istina? Renata znaš li ti što o tome?

Sta nije to ono kad im se oci izvrcu,tijelo drhti,grozno za vidjet...a sve to nastaje povodom visoke temperature?  Je to to?

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

renata6
    12. Siječanj 2016. 18:55

Ian

Koliko znam u principu kod visokih temperatura,kao napadaj, to ne možeš da ne prepoznaš da nešto ne valja. To je odmah za kod doktora, to je jedno stanje koje iskusiš i drugu minutu si na hitnoj.

Ashley
    13. Siječanj 2016. 10:36

Ian

Konvulzije: simptomi

klonulost, okretanje očiju u vis,pojava pjene na ustima,grčenje tijela nakon kojeg slijede nekontrolirani grčeviti pokreti, a u najtežim slučajevima i teškoće sa disanjem.

Kratkotrajne konvulzije nisu neuobičajene kod visokih temperatura.
    U slučaju napada: dijete se ne sputava, raskopča se odjeća oko vrata i struka, dijete se stavi na bok, tako da glava bude niže od kukova. U usta se ne stavljaju: hrana, piće, bočica, duda niti išta drugo.
    Obavezno nazvati lječnika!
    Kada konvulzije prođu dijete se opere krpom i mlakom vodom. Ne stavljati u kadu, niti polijevati vodom po licu.
    Ako dijete ne diše treba odmah započeti reanimacijom.

(ovo sam prepisala iz knjige "Što očekivati prve godine")

A sada iz iskustva. Moja frendica je patila od epilepsije, rodila je dvoje zdrave djece, s tim da je  dečkića rodila sa 6,5 mjeseci, jer je doživjela moždani udar. Malo iza toga je i umrla.
    Malena je sada 3 razred osnovne, a dečkić je baš krenuo u školu. Nikada, niti jednom nisu imali napade epilepsije, konvulzije i slično. Zdrava su i normalna dječica. 
    Viđam ih dosta često jer su dječica moje najbolje frendice. 

Epilepsija može i ne mora biti nasljedna. Super je što se brineš i što si se raspitala kod pedijatra.
    Definitivno bi kao i ti postupila, jedino što bih, da mi pedijatrica kaže nešto što ne znam ili ne razumijem, uvijek pitala da mi u potankosti objasni što mogu očekivati, kako to izgleda i slično. Pa njen je posao da zna i da me detaljno obavijeti oko mogućih problema i simptoma na koje trebam obratiti pažnju.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI