Vidim da se vecinom klonimo prave kave heheh....ali da, budem probala pa cu bas pratit. I to bas tursku nego nes, on je ziher slabiji....
Bumbo ja te kuzim skroz 😊 ja sam bila tuzna kad sam jana napokon stavila u kindac da spava i on je spavao neka 2 sata, stalno sam ga provjerava jer kak to da se ne budi, a ja mu nisam blizu tolko....blesavo znam 😀
Mislim da su meni i patronazna i pedica rekle dohrana iza 6 mjeseci, a ko ce to znat, to se stalno mijenja...iako mislim da nema potrebe ranije, pogotovo jer bebica lijepo dobiva....najbolje da ti sama vidis i malo se jos raspitas, ti ipak najbolje sama znas.
Kad god krenula, dojenje ce tu biti jos dugo tako da nemas brige s time, a i dohranu ces ti spremati i ti mu davati tako da si mu opet potrebna, samo na jedan dodatni nacin 💕
Meni je isto nekak tih 6 mj urezano u glavu i nisam jos pocela proucavat sta i kako, nit necu jos neko vrijeme
Odlicno Kneginja 😊 da nisu blizanci?! 😂😂
Mary vidjet cu ja jos hocu li s 5 ili 6 mj poceti s kasicama. Naravno ja ja zelim da on to sve prihvati!! Ali nekako mi je to sad sve prebrzoooo doslo 😕 u tome je stvar.
Kneginja dobrodošla nazad 😉
Ja planiram isto kašice od 6 mj, ali vidjet ću kako će napredovat..čini mi se da za sad ide fino pa još ne razmišljam o tome u potpunosti..
Kavu pijem..bez nje ne mogu..glava me ubija ako ne popijem jednu turkiš ujutro i to veliku..ne čini mi se da joj smeta..i u trudnoći sam i sad dok dojim..
Ja se razbolila 😳😳 sad maloprije temp bila 37,8, grlo užas, zimica me drži, bol u mišićima, glavi..znači kaos! 😞😞 popila sam jedan lekadol..nadam se da će štagod pomoć, ali me baš jako strah da ne utječe na nju kroz mlijeko i da se ne razboli od mene 😳 netko je od vas pio lekadol dok doji? Čitala sam da može..i rekla teta u ljekarni da može, ali svakih 6 sati jedan..mene strah uopće više 😝
http://mojapapica.com/dohrana/
Na ovoj stranici sam našla zgodne recepte, možda kojoj pomogne.
Ma kneginjo naše su kašice za sada vulgaris, onako jednostavne za početak. Uvela sam nekoliko vrsta povrća (mrkva, korabica, tikvica), batat, neuspjeli pokušaj jabuke (povraća čim joj približim išta što ima veze s nesretnom jabukom), palentu i rižine pahuljice. Povrće kratko prokuham, izblendam ili zgnječim vilicom u malo vode u kojoj se kuhalo i ugustim žlicom palente ili rižinih pahuljica. Dodam par kapi maslinovog ulja i to je za sada to. L ne voli ništa osim palente i tikvice koju je cijelu pojela, ali se isti dan osula po guzi pa sam za svaki slučaj za sada stopirala tikvicu. Negdje sam naišla na informaciju da se prvi mjesec dohrane ne bi trebalo uvesti više od 6 namirnica pa se suzdržavam za sada do njenog sedmog mjeseca
.
Kneginja welcome :D
Branchy cekaj ti stvarno ne spavas i ne pijes kavu?!?! Ti si neki vanzemaljac.?? :)
Meni je patronazna rekla da pijem obavezno jednu kavu zbog tlaka jer da cu se srusit i nikad malome nije smetalo. A ujutro i nebi mogla doc sebi bez kave.
Oliva i ja sam procitala da bas majka kad je bolesna treba dojit jer tako dijete stece imunitet bas na tu bolest.. Zao mi je sto te uhvatilo, cuvaj se i ozdravi brzo!
Sto se bocica tice moj je super prihvatio Chiccovu ali on prihvaca sve samo da mu je jest.
Knegija potpisujem ovo za smrad mlijeka. Znaci uzas jedan i meni se place svaki dan otkad ne dojim. Imam osjecaj da mu lose cinim, a doma su mi svi svjedoci koliko se mucim s tim izdajanjem i svime samo da mu ista svoga dam. Utjesi me njegov osmjeh da je sve ok ali sam toliko tuzna i jos pogotovo kad tako cujem "nemoguce da nemas mlijeka" itd...
Mene je tu najvise povrijedilo kad je neka mama ne znam sad koja rekla drugoj mami da je bas zali jer ne doji. To je tako tuzno koliko zena moze povrijedit zenu. Mislim da to treba podhitno stat. Ne mogu niti citat rasprave izgubim volju uc na forum.
Fluffy
Kneginja ako ti želiš poslušati savjet svoje majke tko te u tome sprečava, samo naprijed, ovo su neka druga vremena, forum, i ako ti nisu jasni moji savjeti stvarno redakcija je tu, javi im se.
Bumbo bebica ti fantastično napreduje, svaka čast, mislim da možeš komotno krenuti sa šest, čemu opterećivati bebin trbuščić kad tako dobro napreduje, mlijeko je i dalje najvažnija hrana, sve ostalo ide svojim tokom.
Cukre koje su poželjele finu kavicu, uzmite, probajte zašto ne, već su vam veće bebice, ne vjerujem da će biti nuspojava!
Fluffy odlučila si kako si odlučila, nema nazad, radiš kako je tvoja volja i u konačnici mislim uvijek je onako kako sam izabereš. ne trebaš se opterećivati jer ti nije potrebno.
Jutro svimaaaa!!!
Mi smo sinoc spavali 2x2.5 sata, ostalo po sat, skupili nekih 8, za nas milina hehehe.
Sad se kravimo po krevetu, jan se kotrlja i smije, ja okidam 2503 sliku hehehe.....
Evo sad me gleda, smije se i cujem kak kaka, mis mali
Vidis mogla bi i ja kavu zbog tlaka, meni je normalan oko 90 sa 60, sad me malo zeza juzina...probam pa javim dojmove 😊
Uzivajte u ovom lijepom suncanom danu, prepucavanja otopite sa snijegom 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji