Mi smo isli na prvu kontrolu kukova sa 6 tj, s tim da sam ja cim smo izasli iz bolnice pocela sa sirokim povojem i vjezbicama. Na prvoj kontroli su nam rekli da se kukovi dobro okostavaju i da nastavimo jos 6 tj sa vjezbicama i sirokim. I bili neki dan na kontroli i rekli nam da je sve u redu, siroki vise ne treba, a vjezbice mozemo ponekad raditi.
I nama je danas dosla klokanica. Narucila sam ju samo zato sto zbog snijega ne mozemo s kolicima, a s klokanicom mozemo prosetat i prakticnije je ako moram do ducana s njim.
Ja kupila maxi cosi easia nosiljku, oduševljena s njom, i onda mi na onoj grupi na facebooku kažu da se to ne preporučuje tako malim bebama jer više izgleda kao da sjede kada je taj umetak a bez umetka još nemožemo, a kada se izvadi umetak izgledati će kao da noge vise, i sada ne znam šta da radim, a stvarno bi ga voljela nositi u tom... Ja ne znam da li je nama već skok sa 3 mjeaeca, iako ćemo napuniti tek za 2 tj, ali od jučer je koma, samo sisanje, spavanje po danu skoro pa ništa, već me bole sise od navlačenja :(

Ja sam samo prvih 20 dana siroko povijala i sve je odlicno s kukicima.
Moj ne voli klokanicu, drazi mu je komod u kolicima a i mislim da su jos premaleni da poprate događanja sa strane. Primjetila sam da je mome najzanimljivije gledat lica nije previse da ga zanima malo sire/dalje :) Mozda je vezano uz to sto sam vec rekla da on bas voli svoj mir u kreveticu a pogotovo kad mu se spava pa mu je super i u kolicima.
Nemamo neki raspored vec se malac prilagodio nama, znaci setnje, gosti itd.. svugdje idemo i nema nikakvih problema. Hranjenje i presvlacenje gdje god da jesmo. Jako puno smo na zraku i na suncu.
Muz se snalazi super i bez mene tako da se i ja stignem odmorit i popit kavicu.
Mojoj su ok kukići, bas sam joj danas skinila siroki povoj, pa me zanima sta sad ide preko pelene…samo body, neke gaćice?
Nisam nikada široko povijala (nije niti bilo potrebe), a preko pelena zakopčam body, pa hlačice/štramplice na to. Ili obučem neki jednodjelni kombinezon dugih rukava i nogavica + čarape
Ashley ja imam klokanicu za tak male bebe i koristila sam ju jednom..i nekako prestala jer mi je ona unutra izgledala ful čudno i stisnuto i nije vidjela baš preko moga ramena..mislim ona je zaspala unutra pa njoj to nije valjda bed bio :D vjerujem da su anatomski napravljene i da je to sve ok, ali oni meni bilo čudno i stalno sam je pridržavala za guzu pa mi se i ruka ukočila..sad sam zato na kolicima bez obzira gdje idemo,ali čekam marame da mi frendica pošalje pa ću probat s tim..nadam se da će tebi bit bolje s klokanicom pa da će mališa uživat na prvom adventu :)
I nama je danas dosla klokanica. Narucila sam ju samo zato sto zbog snijega ne mozemo s kolicima, a s klokanicom mozemo prosetat i prakticnije je ako moram do ducana s njim.
BTW, preslatka ti je beba
Moj ne voli klokanicu, drazi mu je komod u kolicima a i mislim da su jos premaleni da poprate događanja sa strane. Primjetila sam da je mome najzanimljivije gledat lica nije previse da ga zanima malo sire/dalje :) Mozda je vezano uz to sto sam vec rekla da on bas voli svoj mir u kreveticu a pogotovo kad mu se spava pa mu je super i u kolicima.
Nemamo neki raspored vec se malac prilagodio nama, znaci setnje, gosti itd.. svugdje idemo i nema nikakvih problema. Hranjenje i presvlacenje gdje god da jesmo. Jako puno smo na zraku i na suncu.
Muz se snalazi super i bez mene tako da se i ja stignem odmorit i popit kavicu.
Bitno je da se beba uklopi u obiteljsku svakodnevicu i tada su apsolutno svi sretni i zadovoljni.

Fluffy
Mi jos nismo bili na uzv kukova, rekli su mi da kad dodjemo sa 2mj da cemo se naruciti. A nismo se siroko povijali jer su rekli u bolnici da nema potrebe. Nas pedijatar isto to rekao. Bas i ne uspjevam vjezbati s njom jer kad je skinem sva se razmase nogicama i ne mogu onda na silu... par puta napravim i onda krece njezino mlataranje.

Mi smo uzv kukova po preporuci obavili sa 6 tjedana, do tada smo široko povijali, a kako je sve bilo ok vise nismo trebali..nikakav kontrolu nisi tražili! :)
Moj malac vec tri dana ima foru, smiri se samo na meni i zaspi preko dana samo na rukama, onako bočno, trbuh na trbuh! Samo da se previše ne navikne jer ovak nis ne mogu po kući..u bouncinh stolicu uopce neće, mozda na 5 min :/

Ashley, marka Tommy je. Frendica pitala sto bi nam uzela, a kako nemamo u gradu nigdje za kupiti klokanicu, narucili smo to, pa nam je tu marku uzela.
I hvala za bebu! :)

Mi smo na uzv kukova bili sa 8 tjedana...sve je bilo super pa vise nismo siroko povijali...ali i dalje svaki dan radimo vjezbice bar 2 puta dnevno...to nam je neki ritual...
Sta se tice klokanice moja nije bas odusevljena njome...tj kratko vrijeme bude unutra i onda se pocne bunit...a ni meni ono ne izgleda ok..nekako mi je previse stisnuta unutra... Tako da je stavim u kolica i boh...
Takoder samo stavim body preko pelene pa hlacice ili tuticu...

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Mi smo imali kaotičan slučaj s kukovima pa moglo bi se reći naprosto zavidim mamama na normalnim hranjenjima, nošenju, normalnom razvoju,....no dobro, kako se kaže bilo pa prošlo!
Zato potpuno razumijem našu Cvarak i mislim da joj svi trebamo izraziti potporu!
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji