Branchi sad ćemo skoro susjede bit..ja na ferenščici :D nadam se da ću se brzo naviknut :p
Meni je već tako uobičajeno da moja papa svaka dva sata i ne spava preko dana da više to i ne primjećujem :D nešto je u zraku bilo očito ove jeseni kad su se naše bebe rađale :D
....ili prosle nove godine kad su se zacele 😂😂
Suseda pa nase bebice onda imaju neki isti ritam, s time da moj ima cesce budjenje po noci, a po danu nes malo odspava, makar u setnji - pa to dodje na isto 😊
E da, ovo cijepivo koje dobivaju sa 2mjeseca- kako su bebice reagirale, je bilo nekih nuspojava (nervoza ili spavanje ili...)?
Idemo danas pa da znamo sta ocekivat
Branchi moj bebi je tu noc nalon cjepljenja uzasno plakao bas ga je boljelo, stavljali smo mu obloge na to kad smo ga presvlacili i nije imao temp, al svaka beba drukcije reagira. 2h nakon cjepljenja se ocekuje kao prva reakcija mi smo mi izmjerili temp i nije ju imao. Drzim fige da vam to lako prodje ;)
bok mamice..baš sam htjela postaviti pitanje u vezi cjepljenja i evo vidim da je Branchi započela temi..
Mog malca su cjepili u bolnici protiv TBC, s dva mjeseca je primio prvu dozu protiv Hepatitisa B i nije imao baš nikakvu reakciju (pedijatrica je rekla da ne bi ni trebao imati), i sad bi ovaj tjedan trebali opet na kontrolu i cjepljenje ali ja se užasavam :(..mene užasno strah negativnih reakcija..nekak su mi te bebe premale i nemaju još imunitet da ih filam sa cjepivima..od kojih neka ni nemaju smisla..npr. taj hepatitis b, čitala sam da se prenosi samo krvlju i spolnim odnosom..mislim kak bi to beba uopće mogla pokupit???
i onda još kad naletim na članke kao danas na fejsu na jutarnjem u kojem čovjek kaže kako mu je sin bio potpuno normalna i zdrava beba dok nije primio MoPaRu cjepivo :((..i to se kao češće događa muškoj djeci :(
znam da moram cjepiti bebu ali kad bi se to barem moglo malo odgoditi dok poraste i bude jačeg imuniteta..dobila sa savjete od nekih mama koje su imale jake reakcije (npr. dijete se unazadilo da ne priča ili ne hoda pa su morali sve ispočetka učiti) da probam cijepiti u što većem razmaku tipa 4-6 mjeseci između cjepiva..
Kakvo je vaše stajalište o svemu tome?
Uf, ja moram priznat da nisam bas proucavala detalje o cjepivima jer znam da se kao mora cjepit i bolje je da se cijepi, ali mi je scary to sve jer danas su cjepiva drugacija od onih koja smo mi primali, spojeno je vise toga u jedno i totalni kaos....znam da za neka cjepiva ima opcija da se nadoplati pa se dobije kao bolje cjepivo ili tako neka spika, sto mi je strasno. Mislim da to za ova kasnija cjepiva ide...
A nista, danas ovo idemo, za dalje cu malo detaljnije proucit, sta drugo
Sta vam pise za ovo cjepivo iz bolnice, samo BCG?
A sa 2 mjeseca ide za hepatitis B?
I kaj onda sa 3 opet nekaj?
Evo link : http://www.cijepljenje.info/cijepljenje/kalendar-cijepljenja/
Trebam kupiti vreću za spavanje, možete preporučiti neku stranicu s koje se može naručiti? kod nas u gradu nema za kupiti, a htjela bi je nabaviti što prije. kako se cijelo vrijeme okreće po krevetiću bojim se da ne bi zavukla glavu ispod deke. i kako se uzimaju ti brojevi? tj, koji ste vi uzeli, onaj koji nosi ili veći?
http://dodoty.com/kategorija/vrece-za-spavanje/
http://www.mali.andjeo.com.hr/
Evoomas na ovim stranicama...
Ja sam kupila u c&a i veci br al jos nije spavala u njoj jel spava s nama u krevetu ...al to je Zgodno npr i za kolica kad se beba sece pa se stavi ;))
Sortiraj odgovore
Najstariji