Evo ga nocas i jutros opet na sisi, nisam ga mogla dojit zbog rana sto su se stvorile,zato sam se izdajala. Morat cu kupit ipak sesirice jer nema smisla plakat i dojit. I ja se nadam da ima dosta mlijeka. Mmama nisam mislila da imam problem, racunala sam da cu tako funkcionirat koji dan dok se prsi ne oporave.. evo sad cemo vidjet.. inace on prihvaca sve, i dudu i sisu i nemamo problema s tim da nece sisu nakon dude pa me nije bilo strah da ce odbacit sisu.
Fluffy
Fluffy kod davanja dude tako maloj bebi nije problem u tome da će odbaciti sisu nego da će imati krivi prihvat dojke što se kod tebe dogodilo i uzrokovalo ti rane. Načini na koje beba siše dojku i dudu su različiti i to je može zbuniti ako još nije naučila pravilno dojiti. Osim toga tebi su sada bradavice još jako osjetljive i eto nastane problem.

Fluffy drzim fige da se cike brzo oporave ;) samo prijedlog, nemoj predugo koristit sesirice. Ja sam imala ragade i bebi se borio s cikama i nikak nije mogao ulovit pa sam koristila sesirice tj jos uvijek ih koristim. Sad mi je dosta tesko odviknut ga od njih jer place nikak primit bradavicu i muci se..

Fluffy, i ja sam imala gadne ragade (jedna bradavica mi izgledala kao da ju je netko sa strane zarezao, a druga je krvarila sa vrška). Plakala sam kad sam se tuširala jer me boljelo sve i u dodiru s vodom i mislila sam da nkad neće proći s obzirom da bi ih beba sa svakom podojem nairitirala, a sa šeširićima nam nije išlo, ali... prošle su. :-)
Bacila sam skupu Lansinoh kremu i mazala sam ih Babylove kremom (za 11 kn) i tu i tamo bih stavila MultiMam kompresu ili namazala sa par kapi svog mlijeka.
Uglavnom, ne brini proći će i dojit ćeš bez pola muke. Treba malo izdržati. Držim fige.
Fluffy, i ja sam imala gadne ragade (jedna bradavica mi izgledala kao da ju je netko sa strane zarezao, a druga je krvarila sa vrška). Plakala sam kad sam se tuširala jer me boljelo sve i u dodiru s vodom i mislila sam da nkad neće proći s obzirom da bi ih beba sa svakom podojem nairitirala, a sa šeširićima nam nije išlo, ali… prošle su. :-)
Bacila sam skupu Lansinoh kremu i mazala sam ih Babylove kremom (za 11 kn) i tu i tamo bih stavila MultiMam kompresu ili namazala sa par kapi svog mlijeka.
Uglavnom, ne brini proći će i dojit ćeš bez pola muke.Treba malo izdržati. Držim fige.
I ja dajem glas babylove kremi, jeftina je i odlična!

Ja sam isto imala rane i dojila sam placuci sise sam mazala lanolinom i mlijekom i sto vise ih luftala i dns imam ranice jer mi ne prima dobro sisu i nikako ke naucit na dobar hvat :// neznam kaj da radim i vec je proslo mj i po!!??
Ja sam isto imala rane i dojila sam placuci sise sam mazala lanolinom i mlijekom i sto vise ih luftala i dns imam ranice jer mi ne prima dobro sisu i nikako ke naucit na dobar hvat :// neznam kaj da radim i vec je proslo mj i po!!??
Cvaeak jos uvijek? Ja sam mislila da se bez obzira na krivi hvat bradavice nekak naviknu :/ Jer zelim ukinut sesirice al mi mali nikak isto nije primao bradavicu kak se spada kolko god se ja trudila. Uvijek primi samo bradavicu i onda osjetim kak mi radi rane..

Da, nisam uopce razmisljala da moze imat lose hvatanje sise zbog dude, ima logike. Evo papi sa sesiricima al ne mislim ih dugo koristit. Cvarak i mene pece obicna voda. A koristim biobazinu kremicu i zadovoljna sam.
Ali opet meni se cini da on ima jos premala usta za uhvatit cijelu sisu, ne znam :)
Hvala svima na savjetima :)
Fluffy
Uh, zahvat na dojku i sesiri su i nas problem, moja nece nikako bez njih, i to se kraljica naucila na velicinu 2, ne skroz malene, pa joj je duda 0+ mala, nece je ni pomirisat. Razmisljam se kupit manji sesir, probat s tim, pa ih malo po malo odbacit. Nudim joj dojku i bez njih, ali joj nikako ne ide, nasuklja se vise zraka nego mlijeka.
Inace, danas nam je mjesec dana, bili kod pedice, narasla je 5 cm i udebljala se 980 grama ❤

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji