Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jeja4
    01. Prosinac 2019. 14:04

Ima koja od vas nosiljku ergobaby omni 360, koja se koristi bez umetka za novorodjence a ide od rodjenja? Iako sam rekla bratu i sogorici da bi tu, oni mi dali lovu da sama kupim. Ima novih po oglasu koje su par stotki jeftnije nego u ducanu pa ako moze preporuka na sto paziti kod kupnje

Senci_i
    01. Prosinac 2019. 15:07

Cini mi se da je Ayla komentirala kako joj beba ouno bljucka. Sjecam se da mi je necak puno bljuckao pa su mu promijenili hranu i bilo je bolje. Ne znam koju hranu ti jede? Mislim da je Nan najlakse probavljiv. Kod mene u bolnici u rodilistu daju hipp, a moja curka bila na neonatologiji i tamo je nan.
    Ona rijetko kad bljucka, ali je sad pocela dosta sliniti pa joj stavim onaj trokutasti partikli preko dana. 
    Jeja ne znam jel imas fejs, ali tamo ima dosta grupa o nosenju beba u nosiljkama/maramama pa mozda da tamo pitas za savjet. Ja nemam iskustva, za druge cure ne znam. Sogorica mi je htjela kupiti pa ja nisam htjela, vjerujem da je to od velike koristi za 2.dijete

01. Prosinac 2019. 16:41

Senci30

Cini mi se da je Ayla komentirala kako joj beba ouno bljucka. Sjecam se da mi je necak puno bljuckao pa su mu promijenili hranu i bilo je bolje. Ne znam koju hranu ti jede? Mislim da je Nan najlakse probavljiv. Kod mene u bolnici u rodilistu daju hipp, a moja curka bila na neonatologiji i tamo je nan.
    Ona rijetko kad bljucka, ali je sad pocela dosta sliniti pa joj stavim onaj trokutasti partikli preko dana.
    Jeja ne znam jel imas fejs, ali tamo ima dosta grupa o nosenju beba u nosiljkama/maramama pa mozda da tamo pitas za savjet. Ja nemam iskustva, za druge cure ne znam. Sogorica mi je htjela kupiti pa ja nisam htjela, vjerujem da je to od velike koristi za 2.dijete

Jesam jesam, al mislim da venus doji ako je to ona pisala vise nista zapamtit ne mogu.. 

luce35
    01. Prosinac 2019. 17:17

Ja ako sam dobro zapamtila i Venus sumnja na refluks kao i mi, iako ovo kod nas vise nije sumnja, svi simptomi su tu, ali ujutro idemo k9d pedijatra pa cemo biti pametniji.
    Cura mi vec 2 dana ima kakicu bez ikakve kozistencije, zuta pelena al u njoj nista, upije sve ono punjenje. Ne kaki nista cesce nego inace, 3-5 puta dnevno pa ne mogu reci da je proljev u pitanju ali brine me sve sto odstupa od dosadasnjeg stanja 🙄. Predivno a u isto vrijeme tesko je biti mama pogotovo kad se muce a nemocan si

nopobo
    01. Prosinac 2019. 17:26

Jeja4

Ima koja od vas nosiljku ergobaby omni 360, koja se koristi bez umetka za novorodjence a ide od rodjenja? Iako sam rekla bratu i sogorici da bi tu, oni mi dali lovu da sama kupim. Ima novih po oglasu koje su par stotki jeftnije nego u ducanu pa ako moze preporuka na sto paziti kod kupnje

Mi imamo tu nosiljku i može beba u nju od rođenja ali meni je nekako moja bila ipak premala da je odmah unutra stavim, iako smo probali kad je imala 15 dana i ona je stajala ok u njoj ipak nisam htjela izaći s njom u tome jer sam htjela da joj ipak glavice bude malo više vani one potpore za glavu, a kako je bila mala (50,5 cm kad se rodila) cijela bi mi upala u nosiljku. Počeli smo je nositi u njoj kad je imala mjesec dana i kad je već narasla 6 cm pa joj je i glavica stajala iznad tog naslona da je mogu lijepo poljubiti u čelo dok je nosim i to mi je super. Ako ćeš kupovati taj Omni 360 uzmi si onu Cool air čini mi se ugodniji materijal od ove "obične" a cijena mislim da je ista. Mi smo jako zadovoljni s tom nosiljkom jer je jednostavna i ugodna a beba u njoj lijepo stoji i voli biti u njoj.

• Jeja4
    01. Prosinac 2019. 19:21

nopobo

Jeja4

Mi imamo tu nosiljku i može beba u nju od rođenja ali meni je nekako moja bila ipak premala da je odmah unutra stavim, iako smo probali kad je imala 15 dana i ona je stajala ok u njoj ipak nisam htjela izaći s njom u tome jer sam htjela da joj ipak glavice bude malo više vani one potpore za glavu, a kako je bila mala (50,5 cm kad se rodila) cijela bi mi upala u nosiljku. Počeli smo je nositi u njoj kad je imala mjesec dana i kad je već narasla 6 cm pa joj je i glavica stajala iznad tog naslona da je mogu lijepo poljubiti u čelo dok je nosim i to mi je super. Ako ćeš kupovati taj Omni 360 uzmi si onu Cool air čini mi se ugodniji materijal od ove "obične" a cijena mislim da je ista. Mi smo jako zadovoljni s tom nosiljkom jer je jednostavna i ugodna a beba u njoj lijepo stoji i voli biti u njoj.

Hvala za info. Moja je sad 12 dana stara, ima preko 4 kg i 56 br joj je taman, rodjena je s 52 cm. Svakako mi je ta top i uzela bi je. Nadam se da ce biti ok u njoj jer mi je zgodnije kad vodim stariju u vrtic ako muz nije doma

Venus
    01. Prosinac 2019. 23:44

Je ja sam pisala da sumnjam, a zadnjih dana mi malo nervozna na cici, nocu lijepo doji, a po danu se otkaci pa mlatara glavom pa agresivno nazad po cicu itd.
    Recimo proslu noc je super spavala i nije bljuckala nista, a danas opet bljuje nakon svakog dojenja.

Nes nervozna veceras, malo zaspe, pa place, pa se iskaka pa mirna, pa opet malo nervozica..
    Sad zinula u boks na tvu i suti i ne trepce 😂

luce35
    02. Prosinac 2019. 07:08

To sto bljuje iza dojenja moze biti znak da se prejede, moj sin je stalno tako i dobijao je uvijek preko 1500 gr -1800;gr (a i tvoja je tu negdje ako sam dobro zapamtila).
    Moja bljucne iza podoja ali onda nakon sat i vise izbacuje prozirnu tekucinu valjda zelucanu kiselinu i usireno mlijeko pa joj se to vrati niz grlo i onda ju to boli, pece pa se izvija, grci, place neutjesno.
    Jutros nam je prvi pregled u pedijatra pa cu sve ispitati ako cura ne bude previse nervozna i gladna jer je jela u 6 i tajming za iduce hranjenje nam je taman kad budemo na pregledu 🙄

• Martina0204
    02. Prosinac 2019. 07:23

Luce sretno na pregledu, moja ima fore svaki put kod doktora, bilo pedijatra fizijatra, u cekaonici se usere do leđa😂😂
    Sinoc sam dobro spavala, mala je odvalila od 9 do 5 i mislila sam to je to naspavala se, a kad ono brzinski pocicala i evo je jos spava🙈 ja vec i kavu popila i sve gledam kad ce probuditi bas mi fali 😊

luce35
    02. Prosinac 2019. 10:50

Obavili pregled, cura je bila bas dobra i vesela 😀. Taman se pokakika ispred doktorice i kaze bez obzira sto nema puno stolica dnevno po strukturi je to proljev pa dala uputnicu za analizu stolice. Vjerovatno viroza neka. Cura ipak ima refluks ali kaze to je uobicajeno kod dojenih beba. Zbog ove virozice je cak malo izgubila na tezini al i 1160 gr je super i 5,5 cm. Na uzv kukica nas je upisala odmah kad smo se u nje narucili, kaze ne ici  prije 2 navrsena mjeseca, taman tad nam je termin uzela

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.