Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Martina0204
    02. Prosinac 2019. 10:54

luce35

Obavili pregled, cura je bila bas dobra i vesela 😀. Taman se pokakika ispred doktorice i kaze bez obzira sto nema puno stolica dnevno po strukturi je to proljev pa dala uputnicu za analizu stolice. Vjerovatno viroza neka. Cura ipak ima refluks ali kaze to je uobicajeno kod dojenih beba. Zbog ove virozice je cak malo izgubila na tezini al i 1160 gr je super i 5,5 cm. Na uzv kukica nas je upisala odmah kad smo se u nje narucili, kaze ne ici prije 2 navrsena mjeseca, taman tad nam je termin uzela

Pa lijepo raste ko gljivica 😊 moja je prvi mjesec dobila 900g i 5cm pedijatrica rekla da je to super. Ocito cure vole kakati kod doktora 😂🙈

luce35
    02. Prosinac 2019. 11:15

Martina0204

luce35

Obavili pregled, cura je bila bas dobra i vesela 😀. Taman se pokakika ispred doktorice i kaze bez obzira sto nema puno stolica dnevno po strukturi je to proljev pa dala uputnicu za analizu stolice. Vjerovatno viroza neka. Cura ipak ima refluks ali kaze to je uobicajeno kod dojenih beba. Zbog ove virozice je cak malo izgubila na tezini al i 1160 gr je super i 5,5 cm. Na uzv kukica nas je upisala odmah kad smo se u nje narucili, kaze ne ici prije 2 navrsena mjeseca, taman tad nam je termin uzela

Pa lijepo raste ko gljivica 😊 moja je prvi mjesec dobila 900g i 5cm pedijatrica rekla da je to super. Ocito cure vole kakati kod doktora 😂🙈

Muz je slikao sinoc pelenu da mozemo pokazati tu rijetku stolicu al mala nam olaksala praznjenjem crijeva na pregledu 🤣🤣, iz prve ruke da pedijatrica vidi. 
    Venus za refluks-  podizi curu nakon 5 minuta podoja da podrigne i onda nek nastavi papati, polozaj u dojenju bi trebao biti da je glavica u odnosu ba guzu povisena 45% da se smanji mogucnost bljucanja. Ja sam dojila na jastuku za dojenje al sad cu podbacivati obican jastuk pod glavicu. I madrac treba podignuti na uzglavlju, na podnicu neku dekicu ubaciti ili sl.da se gornji dio tijela podigne

• irma123
    02. Prosinac 2019. 11:22

Mame koje ste dobile mengu. Kako je prosla? Meni je pocela 29.og 28og sam dobila jake bolove.. i sinoc sam imala bolove ko da radam opet al bez pauza znaci plakala sam koliko je bolilo.. nekih aat vremena je drzalo i danas vise nemam mengu..

• Martina0204
    02. Prosinac 2019. 11:23

Meni su rekli u bolnici jos i patronazna da beba mora spavati na povisenom, pa sam kupila jastuk koji podigne tak madrac. Krevetici u rodilistu su isto bili na kosini kolko se sjecam.

Venus
    02. Prosinac 2019. 11:35

Luce super za curku za tezinu, da moja je dobila oko 1500/1600 u mjesec dana. Njoj isto nekad curi kao prozirna vodica/pljuvacka iz usta sa sitnim bijelim grudvicama. Meni najgore to po noci dok spava kako se uzmuci, i sve u snu, izvija se krivi, mlatara i rice, hrkce hropce i stenje, onda nekad bljucne pa stane, nekad ne al se samo tako glasa.

A kako izgleda proljev kod bebe? Mojoj je zadnjih dana nekako senf zuto-zelenkasta kaka, i isto se nekad upije bas u pelenu a na vrhu ostanu neke sitne ko grudvice koje se nekad zalijepe za guzu i bas treba vise vremena dok se skinu s guze...
    I sta kaze dokt za taj refluks? Jel se to nekako lijeci, moze li bit problematicno il opasno sta?
    Ja je po danu dojim u narucju, nastojim joj izdic malo glavicu, a po noci lezimo na boku na krevetu i tako doji

luce35
    02. Prosinac 2019. 11:50

Venus danas kad se pokakala na stolu u ambulanti se vidi bas tekuca zuto zelena kakica s pokojim komadicem i malo je bilo sluzavo al to joj je od nosica slina sto se slijeva niz grlo. Vec nakon 15 min ako ne presvuces pelenu ne bude nikakve "mase", jer pelena sve upije. Neznam bolje objasnit. Uglavnom sad joj trebam uhvatit uzorak isti tren dok se ne upije i odnijeti na zzjz na analizu

luce35
    02. Prosinac 2019. 12:42

Aurora87

Luce, znaci bude komadica? Mi bas cijeli vikend analiziramo ima li malac proljev. U pocetku je on svaku peleniu pokakio pa onda vise nije nocu pa je bilo par dana da nije svaku po danu i evo sad opet puni svaku, ali nocu ne. I nekako to meni izgleda vodenasto i smrdi jace nego inace. Ima sitnih komadica ali ne puno. Taki je jednom bilo dok nam je patronazna dolazila pa rekla da to nije proljev🤷‍♀️.
    Luce, a kakvog je curka opceg stanja? Jel po necemu vidis da bi mogla imati virozu osim po kakici?

Ok je ona, jede, spava, osim kad ju refluks zeza. Vesela je i po nicemu ne bi zakljucila da je viroza osim po toj stolici.
    Venus refluks se ne lijeci, proci ce spontano, izbjegavati mlijeko, cokoladu i citruse

Venus
    02. Prosinac 2019. 12:45

Tesko je to znati bez slika, moja nekad kad prdne ispusti kao malo kake koja izgleda vise ko sluz, nije bas kasasto. I isto joj se puno upije, a na povrsini ostane sluzasti sloj il samo te sitne kao grudvice. Mozda je i do pelene i materijala pa razlicito izgleda u razlicitim pelenama. Al ja sam cula da je proljev bas voda-tekucina koja uzasno smrdi i slijeva se na sve strane...
    A da kakoca moze bit zelena ako popiju puno vodenastog,malo masnog mlijeka...
    Ili ako je mama jela spinat, blitvu itd.

luce35
    02. Prosinac 2019. 13:04

Mojoj kakica ima isti miris kao i kad je lijepo  kasasta zuta, a tko ce to znati. Bas zato mi je drago da se pokakila pred pedijatricom

• Jeja4
    02. Prosinac 2019. 13:22

Patronazna ocistila maloj pupkic, moramo jos cekati da zaraste, pogledala dolje moj kupus od pice i rekla da ok zarasta i da mogu van i na hodanje. E sad, kako obuci bebu staru 2 tj za van? Bodi dugi rukav, stramplice, plis odjelce, skafander medo ili klasicni deblji? Takodjer, kapica pamucna ili deblja? Pokriti dodatno dekicom u kolicima ili ne? 
    Sutra ce mm morati do Daruvara, svekrvi skrinja krepala, pa joj mora to pomoci izvaditi i maknuti plus otici u kupnju nove pa cu ja morati ujutro voditi stariju u vrtic i otici do ducana te poslije opet po malu u vrtic i mozda do parka kratko ako ne bude jako hladno. Takodjer, koliko dugo smije beba biti vani po takvom vremenu?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.