Otpao nam pupkic veceras. Taman se kao malo odvajao, idem stavljati kompresu i ostane mi u rukama.
Nego pitanje, da li je cija beba imala problema sa krmeljanjem okica? Mojoj danas lijevo svo slijepljeno nakon spavanja. Malo i desno hoce ali ne tako jako. Patronazna je rekla samo mog mlijeka u oko ali sam joj morala malo fizioloskom i vaticom ocistiti, nije ga mogla otvoriri. Mm vec panicari da je upala. On je s drugim djetetom vise uplasen nego s prvim.
Patronazna dodje opet u ponedjeljak. Mislim si da nismo predugo bili vani ali njoj je to lijevo vec malo u bolnici krmeljalo i jutros je isto bilo slijepljeno. Naravno, nije ti svejedno kod bebe stare 10 dana. Starija je isto s tim imala problema do 6 mj zivota, tek je nakon tobrex masti proslo.
Otpao nam pupkic veceras. Taman se kao malo odvajao, idem stavljati kompresu i ostane mi u rukama.
Nego pitanje, da li je cija beba imala problema sa krmeljanjem okica? Mojoj danas lijevo svo slijepljeno nakon spavanja. Malo i desno hoce ali ne tako jako. Patronazna je rekla samo mog mlijeka u oko ali sam joj morala malo fizioloskom i vaticom ocistiti, nije ga mogla otvoriri. Mm vec panicari da je upala. On je s drugim djetetom vise uplasen nego s prvim.
Patronazna dodje opet u ponedjeljak. Mislim si da nismo predugo bili vani ali njoj je to lijevo vec malo u bolnici krmeljalo i jutros je isto bilo slijepljeno. Naravno, nije ti svejedno kod bebe stare 10 dana. Starija je isto s tim imala problema do 6 mj zivota, tek je nakon tobrex masti proslo.
Moj malac je u početku imao problem s jednim okom i patronažna je rekla da čistimo fiziološkom par puta dnevno pa je prošlo.
Btw, muž se vratio s puta nakon desetak dana pa sad stignem i napisati dvije rečenice.
Mlijeko u oci?meni su bas rekli ne i ne jer nije sterilno 🤷♀️
Mi smo danas prvi puta bili u setnji, sad, sredinom dana kad je bilo najtoplije. Doma nije htjela spavati, vani zaspala ko andjelak, eno je, jos spava.
Po noci, budjenje svaki sat, pa oko 4h grcevi, dala joj bio gaja kapi, pocicala je i tek tada zaspala, uz pokoje budjenje do 11h i ja skupa s njom. I dalje imamo borbe s cicom, naguta se zraka pa stuca. Ne znam, da li navecer preventivno dati kapi za noc bez grceva ili kad krenu?
Starija sad spava s tatom i to mi je tako zao, kao sa sam je izbacila iz kreveta i sobe radi seke, samo mi suze krenu kad pomislim. Osjecam se kao da sam je zanemarila i vidim da je sad vise priklonjenija tati i to me jako boli, do sad je bila sav moj svijet. Planiram joj uzeti krevetic, da spojim s nasim, da ipak bude s nama, lakse mi je da mi je beba u krevetu zbog dojenja. Ovako, ako je stavljam u kindac, odmah se ponovno probudi.
Tak je i meni ista situacija bila. Spavala je oduvijek samnom sad koda sam ju zapostavila. Osjecam da sam vise zivcanija a ne znam zasto...
Jejo, super za pupak🤗. Meni je bila nocna mora da ce mi ostati u ruci, ali srecom nije🤣.
Sto se tice okica, negdje sam citala da su prije rekli da se mlijeko stavi u oko, ali da je to glupost i da moze biti stetno a ne korisno. Mozda je to bila tema na ljetnim bebama. Ja znam da postoji neki vidac caj i da se njime moze ispirati oko ali ne znam moze li kod beba.
Ja ne bih nikad spricala mlijeko djetetu u oci. Nije sterilno 🤷 radije bih vodom iz slavine ili prokuhanom vodom isprala. 🤷 ja sam s obicnom vodom njemu micala trepavicu iz oka
Cure malo sam zabrinuta da mi mozda beba ima refluks, znaci ona bas dosta bljucka, nakon svakog jela bljucne po nekoliko puta unutar sat vremena od jela, nekad iznenada bljucne i recimo ako prodje sat vremena od jela i sl. Nekad cujem kao da joj se u grlo vrati kiselina il mlijeko pa to proguta, u danu isto nekad ono izleti malo bljuvotine ko projektil iz nje al ne velike kolicine. Ima taj kiselkasti zadah iz usta i zadnjih par dana cesto zelenkaste kake pored i onih zutih, i sve imaju kiselkast miris.
Takodjer navecer kad je podojim zadnji put pred spavanje ona zaspe, a nekad se cesto probudi jer ju uzmuci zrak od brzog naleta mlijeka i dosta halapljivo i nemirno jede dok se ono ne smiri i lijepo doji na cici...
Takodjer po noci radi te zvukove kao konj kad rice ili hropce il uzdise glasno, bas kao da je uzmuci...
I nasla sam ovaj video na youtubeu i ona bas tako zvuci nekad po noci... sad sam iskreno zabrinuta
Jedino sto nije ni placljiva ni nervozna beba, ne smeta joj lezati, ne zahtijeva biti na rukama itd. Pa su to neki simptomi koje nema
Evo video kako i ona cesto zvuci: https://youtu.be/7xQ2c4M8FxA
Jel se vase bebe nekad tako ponasaju, zvuce? Koliko bljuju, stucaju, koliko cesto itd?
Ja sam vec pisala da je moja svaki dan mlazove povracala, svaki drugi dan sam imala njezinog vesa punu masinu onda znas koliko je povracala i mazala robe, tetre itd nije mi nikad tako zvucala, sad joj se zna mljeko vratiti al to je zato jer ne zeli mirno biti neg dize noge u zrak baca ih i normalno da ce se dignut pun zeludac, al to je od pocetka tako nije od nedavno al sad se desi i dode joj u usta nazad i onda ona kao pokusava to progutat, stucanje je smanjila do nedavnom prije toga svako jelo stuc a sad nekada nije svaki dan..
Jutros se cak i ispovracala jer je bila pre gladna i presvucem ju i nastavi jesti i podrigne lipo, poslje se opet ispovrace i opet presvlacenje, dns cak i kroz pelenu promocilo pa presvlacenje, maloprije se budla i bljucne na bodi pa presvlacenje i evo sad kako luduje s nogama mljeko joj se vrati i opet curlo van i opet presvlacenje pa vise mi pun k dns presvlacenja 🙄🙄🙄 a tako mi se spava, mislim kad bi zaklopila oci da bi zaspala al njoj se ne raci bome 🙄
Venus moja ima te simptome i glasa se tako, uz to navecer neutjesno place i cesto se jako grci. Stolice su zute skroz al jucer i nocas nisu kasaste. Dok ju muci taj sadrzaj iz zeluca koji se vrati, prethodno jezik stalno uvlaci i izvlaci van, po tome znam da slijedi bljucanje/povracanje. Jako tesko nam ju gledati da se tako muci 😪.
U ponedjeljak idemo na prvi pregled pa cemo vidjeti s pedijatricom sto savjetuje
Jutros se cak i ispovracala jer je bila pre gladna i presvucem ju i nastavi jesti i podrigne lipo, poslje se opet ispovrace i opet presvlacenje, dns cak i kroz pelenu promocilo pa presvlacenje, maloprije se budla i bljucne na bodi pa presvlacenje i evo sad kako luduje s nogama mljeko joj se vrati i opet curlo van i opet presvlacenje pa vise mi pun k dns presvlacenja 🙄🙄🙄 a tako mi se spava, mislim kad bi zaklopila oci da bi zaspala al njoj se ne raci bome 🙄
E a sta ne stavis partiklu/podbradak? Moj stalno to fura, pa kad bljucne, samo to micem i stavljam cistu 🤷
Sortiraj odgovore
Najstariji