Nama proslo super kod pedijatrice jutros, cura ima 4600 i 52.5cm, a rodila se sa 3010 i 48cm tako da smo odusevljeni 😍 sve je hvala Bogu u najboljem redu
Popodne smo odrapili i odspavali da nadoknadimo nocasnji party haha
Nama proslo super kod pedijatrice jutros, cura ima 4600 i 52.5cm, a rodila se sa 3010 i 48cm tako da smo odusevljeni 😍 sve je hvala Bogu u najboljem redu
Popodne smo odrapili i odspavali da nadoknadimo nocasnji party haha
Super napreduje 🥰🥰🥰
Moja sad spava sve se bojim da mi vcrs negine scena od sinoc 🙄🙄🙄
Ayla dobro je dok sad spava 😅 nedaj joj tamo iza 9/10 haha, tako nek par sati budu budni i zaspu do ponoc i super 🤣
Ayladobro je dok sad spava 😅 nedaj joj tamo iza 9/10 haha, tako nek par sati budu budni i zaspu do ponoc i super 🤣
Ma nemos joj zabraniti jer je onda zivcana i ljuta i place jer bi spavala ubacim ju u baby gym da se igra al ona pocme plakati i trljati oce i vidim da ih sklapa lagano i koliko god ju pokusvala odrzati pricanjem igranjem ona me otkanta i zaspe
Cure, jeste li mozda primjetile da se nakon kapi K2D3 bebice mozda drugacije ponasaju- ja sam ih dosad dala dva puta- jedan dan izmedu sam zaboravila. Ta dva dana kad sam ih dala mali je bio posebno nemiran, preko dananije htio spavati, stalno je prdeckao kao da ga muce grcici. Mozda nema uopce veze s kapima, ali to je jedino drugacije sto se tih dana u dnevnoj rutini. Ili su mu mozda vec grcici poceli 😱
Update s teznom- dobili smo 200g sto znaci da smo presli porodajnu tezinu 💪🏻
I danas smo i mi uhvatili prve zrake ☀️
Bok Yopa :) meni je maleni imao grčeve od tih kapi, skoro pa 2 mjeseca sam mu ih davala.
Javila sam se bila patronaznoj i ona je rekla da je vjerojatno od hrane, a to sam bila 100 posto sigurna da nije jer imam doslovno tjedni meni i ne odskačem od njega. Rekla mi je da probam sa biogaia kapima koje bi trebale smiriti grčeve. Malo su smirile, ali i dalje se mučio i bas mi ga je bilo zao. Onda mu 2 dana nisam davala k1D3 i nova beba je bio. Nakon par dana imali smo pregled kod pedijatrice i kad sam joj rekla situaciju, ona je rekla da nastavim davati k1D3 jer da sve bebe moraju proći grceve. Probala sam mu ponovo dati kapi, ali odmah isti dan ponovo grčevi i rekla sam nema šanse vise. Javila sam se ponovo patronaznoj i ona mi je rekla da mu probam dati WayaD3 koje u sebi imaju probiotik. Sad ima 3 mjeseca, već mjesec dana mu dajem samo Wayu i nije imao grčeve uopće vise.
Ne mora biti u tvom slučaju tako, prati situaciju pa ćeš vidjeti :)
Aurora ja sad sve vrtim u glavi onaj tvoj clanak zasto ne davati dude 😢 i sad mi krivo jer se malena vec prilicno navikla na njih... kad ide spavati il nesto ako je nemirna, a sita, onda je jedino duda umiri, a nemogu joj davati cicu umjesto dude svako malo kad je nervozna il ne zeli spavati.
Danas sam pitala pedijatricu ima li mozda soor zato sto mene svrbe i bar svako drugi dan bole bradavice pri dojenju, kaze ona da nema, da je samo jezik bijel sto je valjda normalno, a da je soor u pitanju da bi imala sve bijele naslage po usnoj supljini koje krvave kad se brisu. Medjutim ja se mucim s dermatitisom tu i tamo pa me tako i bradavice znaju svrbit i koza se susit na njima, tako da ocito nije soor, al ja sad sve mislim jesam li ja kriva sto beba ne zine jako, dala joj dudu rano i navikla se bice malo otvarati usta za dudanje, onda na cici ne zeli jako zinuti i ureze mi desni u areolu i boli 😭😬
Nezz kako bih je mogla sad nauciti na bolji hvat i svesti dudu na minimum dok je budna 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Evo mene opet za update o mojoj sveki.sinoc smo imali mali show...evo ukratko-rekla ona mome muzu „škrta ti je u zadnje vrime“ nakon sto je mm provalio keku foru s prsutom sta opce nema veze sa tim vec eto nez zasto je imala potrebu to rec s jedva je docekala..ja ono „ko?ja?“ i ostala dosl posrana..osla dojit malu na krevet u sobu i revat😅jer sve mi se nakulilo svaki dan i sad je to bila zadnja kap..muz dosao i vidio ds placem i uporan da mu recem sto je bilo..i tako mi razgovarali js sve rekla i da joj nista ne govori(jer neda mi se kroz svade s njom prolazit i kroz cijelu situaciju...on je ipak isao pricat s njom i rec joj stogod..ona za neke stvari izokrenila kako je bilo i da ja previse uzimam stvari srcu...onda se zaprndecala i rekla mm da joj trazi kartu za kuci za danas jer ne zeli bit negdje gdje joj se svaka rijec važe...uglavnom ja plakala cijelu noc..zbog svega toga mi ni mlijeko nije islo,i sad se borim da mi ne nestane skroz..sveki se danas vec drugacije ponasa,skuhala mi juhu cak,dok sam prala sude rekka da ne perem ja da ce ona..i eto long story short..na kraju ajde opet bolje da joj je rekao i da ne triban trpit u toj mjeri,a evo da sad bar neato i napravi i opere casu za sobon..u nedjelju ide ca🙏🏼🤷🏽♀️🙈
Auroraja sad sve vrtim u glavi onaj tvoj clanak zasto ne davati dude 😢 i sad mi krivo jer se malena vec prilicno navikla na njih… kad ide spavati il nesto ako je nemirna, a sita, onda je jedino duda umiri, a nemogu joj davati cicu umjesto dude svako malo kad je nervozna il ne zeli spavati.
Danas sam pitala pedijatricu ima li mozda soor zato sto mene svrbe i bar svako drugi dan bole bradavice pri dojenju, kaze ona da nema, da je samo jezik bijel sto je valjda normalno, a da je soor u pitanju da bi imala sve bijele naslage po usnoj supljini koje krvave kad se brisu. Medjutim ja se mucim s dermatitisom tu i tamo pa me tako i bradavice znaju svrbit i koza se susit na njima, tako da ocito nije soor, al ja sad sve mislim jesam li ja kriva sto beba ne zine jako, dala joj dudu rano i navikla se bice malo otvarati usta za dudanje, onda na cici ne zeli jako zinuti i ureze mi desni u areolu i boli 😭😬
Nezz kako bih je mogla sad nauciti na bolji hvat i svesti dudu na minimum dok je budna 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Hei. Evo da se javim samo da ti kazem svoje iskustvo. Moja cura je prvih par dana lijepo jela i onda sve kao da celjust previse stisce ili kako ti opisujes kao da ne otvori dovoljno usta (i prije nego sam joj dala dudu prvi put). Znalo je tolko boljeti da sam ozbiljno razmisljala da prestanem dojiti. Pokusavala sam svasta, prekidala 100put hranjenje, pitala patronaznu, razgovarala sa sestrom i prijateljicama i ispada da je to nesto kroz sto mnoge zene prolaze. Nije to ni do dude ni do krivog stavljanja na dojku nego bebica jednostavno tako jede (ja sam cesto imala osjecaj kao da je pre sitna i ima pre mala usta) i prode samo od sebe nakon skoka u razvoju, al moram priznat da se ne sjecam jel kod nas proslo nakon skoka od 6tj ili 9tj. Nakon toga totalno druga prica. Sad tako lijepo jede da ju ni ne osjecam kako mice usta. Samo hrabro nastavi, proci ce 💪
Mi idemo ujutro prvi put kod pedijatra, LuceMatic nas ipak nece primit na kontrolu prvu, danas je sestra druga otkantala muza i rekla da nema pojma kako je to druga sestra u petak pristala na pregled 😂
Pa cemo otic na Bacvice kod Pivalice na prvi pregled, jedina ovdi negdi da prima nove pacijente… a to moramo obavit.
Ja isto mazen tu Uriage kremu iz ljekarne sta smo dobili, al u mene je ovi perioralni dermatitis u pitanju pa nista tu ne pomaze, samo krema od jednog travara sta je tesko doc do nje 🤦🏻♀️
Nego da vas pitam, moja beba koja od rodjenja sve skupa je imala mozda 5-10 pelena da su bile samo mokraca, a ne i ukakane, danas u cili dan kakila samo jednom, i to nako sluzasto zelenkasto…
Jel se moram sta zabrinjavat?
Ne moras, kako beba raste, broj ukakanih pelena se smanjuje. Smiju cak i do 10 dana biti bez kakanja. Ne brini se zbog boje, i zelena kakica je normalna. To bude zbog zraka u crijevima (oksidira) ako duze ne kakaju. A kod djece na adu moze bit i zbog zeljeza u hrani. Bitno je samo da ti ima popisanih pelena dosta 😊
Nesto prije 4 sata dojim sjedeci na krevetu i pocnemo se tresti, onako cijela zamantana iz sna nisam odmah skuzila da je potres al bome dobro je treslo i razbudilo me 😮.
😱😱😱
Sortiraj odgovore
Najstariji