Cure imam jedno pitanje :)
Koliko vasi malci jedu? Mi smo na novalac, on jede 120 ml svakih 3 sata, meni se to cini nekako puno 😱
I do sad je obicno kakao jednom do dva puta dnevno ali zadnjih dva dana samo jednom u ta dva dana, pa si mislim jel mu mozda ipak i malo hrane, inace idemo kod pedijatrice u petak, prosli put je dobio 600 grama u 12 dana a sad cemo vidjet
Pa ovisi, ako dajes 135ml onda ti je prosjek 6 bocica. Vidim da ce sad napunit 2mj pa bi mogla i povecat dozu na 170ml (150ml vode) i onda bi trebao imati 5 bocica dnevno. Da li ti jede i po noci svaka 3h? Ili spava cijelu noc? Trebao bi jest cca 850ml dnevno. Ali nisu sva djeca ista. Neka jedu manje, neka vise. Nemoj da ti dijete bude gladno zato sto se vodis nekim tablicama 🤷
Preko dana jede tako, noc on vecinom prespava, od negdje 11 do 4 ili 5 kako kada
Ma meni moja pametna majka stalno govori da ga previse hranim ali sta cu kad trazi
Necu da mi bude gladan sigurno
Pa to je ok, ako ti ne jede i preko noci. 🤷 ja svom ne dam vodu niti caj 🤷 probala sam mu davat caj i pio bi on, al nisam htjela da mu to poremeti obroke
Nevjerujem bas da moze poremetiti obrok jer moja je pila punooo caja i vode a sad popije katkad jednostavno joj se ne svida, a mljeka je jela duplo vise nego li sad ja bi rekla
A znam da, al ovaj moj nema granice, on bi pio koliko mu das 😅 buni se samo da podrigne pa nastavi jest 😂 okej, nekad se zna skulirat ali rijetko. 😀 a znam da nema potrebe davat ni vodu ni caj, sve dok se ne uvedu kasice. Pogotovo preko zime, kad nije ni vruce toliko. Mislim da bi trazio (plakao) ili nest da je zedan 🤷
Ma stvar ti je navike ako dijete na to naucis piti ce i caj i vodu ako ne onda bas nesto nece biti ni zeljno, kao ne treba al nije sad ni nesto lose ako se dade
Cure imam jedno pitanje :)
Koliko vasi malci jedu? Mi smo na novalac, on jede 120 ml svakih 3 sata, meni se to cini nekako puno 😱
I do sad je obicno kakao jednom do dva puta dnevno ali zadnjih dva dana samo jednom u ta dva dana, pa si mislim jel mu mozda ipak i malo hrane, inace idemo kod pedijatrice u petak, prosli put je dobio 600 grama u 12 dana a sad cemo vidjet
Pa ovisi, ako dajes 135ml onda ti je prosjek 6 bocica. Vidim da ce sad napunit 2mj pa bi mogla i povecat dozu na 170ml (150ml vode) i onda bi trebao imati 5 bocica dnevno. Da li ti jede i po noci svaka 3h? Ili spava cijelu noc? Trebao bi jest cca 850ml dnevno. Ali nisu sva djeca ista. Neka jedu manje, neka vise. Nemoj da ti dijete bude gladno zato sto se vodis nekim tablicama 🤷
Preko dana jede tako, noc on vecinom prespava, od negdje 11 do 4 ili 5 kako kada
Ma meni moja pametna majka stalno govori da ga previse hranim ali sta cu kad trazi
Necu da mi bude gladan sigurno
Pa to je ok, ako ti ne jede i preko noci. 🤷 ja svom ne dam vodu niti caj 🤷 probala sam mu davat caj i pio bi on, al nisam htjela da mu to poremeti obroke
Nevjerujem bas da moze poremetiti obrok jer moja je pila punooo caja i vode a sad popije katkad jednostavno joj se ne svida, a mljeka je jela duplo vise nego li sad ja bi rekla
A znam da, al ovaj moj nema granice, on bi pio koliko mu das 😅 buni se samo da podrigne pa nastavi jest 😂 okej, nekad se zna skulirat ali rijetko. 😀 a znam da nema potrebe davat ni vodu ni caj, sve dok se ne uvedu kasice. Pogotovo preko zime, kad nije ni vruce toliko. Mislim da bi trazio (plakao) ili nest da je zedan 🤷
Ma stvar ti je navike ako dijete na to naucis piti ce i caj i vodu ako ne onda bas nesto nece biti ni zeljno, kao ne treba al nije sad ni nesto lose ako se dade
Pa da, tak i ja mislim da je to stvar navike 🤷 ma da, nije neka greska ni dat ni ne dat
Mi idemo ujutro prvi put kod pedijatra, Luce Matic nas ipak nece primit na kontrolu prvu, danas je sestra druga otkantala muza i rekla da nema pojma kako je to druga sestra u petak pristala na pregled 😂
Pa cemo otic na Bacvice kod Pivalice na prvi pregled, jedina ovdi negdi da prima nove pacijente... a to moramo obavit.
Ja isto mazen tu Uriage kremu iz ljekarne sta smo dobili, al u mene je ovi perioralni dermatitis u pitanju pa nista tu ne pomaze, samo krema od jednog travara sta je tesko doc do nje 🤦🏻♀️
Nego da vas pitam, moja beba koja od rodjenja sve skupa je imala mozda 5-10 pelena da su bile samo mokraca, a ne i ukakane, danas u cili dan kakila samo jednom, i to nako sluzasto zelenkasto...
Jel se moram sta zabrinjavat?
Mi idemo ujutro prvi put kod pedijatra, LuceMatic nas ipak nece primit na kontrolu prvu, danas je sestra druga otkantala muza i rekla da nema pojma kako je to druga sestra u petak pristala na pregled 😂
Pa cemo otic na Bacvice kod Pivalice na prvi pregled, jedina ovdi negdi da prima nove pacijente… a to moramo obavit.
Ja isto mazen tu Uriage kremu iz ljekarne sta smo dobili, al u mene je ovi perioralni dermatitis u pitanju pa nista tu ne pomaze, samo krema od jednog travara sta je tesko doc do nje 🤦🏻♀️
Nego da vas pitam, moja beba koja od rodjenja sve skupa je imala mozda 5-10 pelena da su bile samo mokraca, a ne i ukakane, danas u cili dan kakila samo jednom, i to nako sluzasto zelenkasto…
Jel se moram sta zabrinjavat?
Sad muza zezaj da je sarmer bez pokrica 🤣.
Steta za Matica al bitno da ste nasli nekog u blizini tko upisuje. I mi smo se mislili sto bi i gdje i odluka pala na kvartovsku pedijatricu za koju smo na kraju culi sve pozitivno. Iduci tjedan idemo na prvi pregled i napokon srediti pupak jer nikako da se sanira. 2 dana bude super i onda opet taj granulom malo prokrvari. Jos dijete nismo okupali vec samo gazama na peci bokune..
....
Mozda si pojela nesto sto joj usporilo probavu a onda i govance oksidira jer duze stoji u crijevima pa bude zelenkasto.
Nesto prije 4 sata dojim sjedeci na krevetu i pocnemo se tresti, onako cijela zamantana iz sna nisam odmah skuzila da je potres al bome dobro je treslo i razbudilo me 😮.
Ja nisam osjetila potres nikakav, a bili smo budni u krevetu bar do 4. Inace ucvrsti spavat svaku noc oko 1-2, a sinoc nikako.:.bas kad smo se trebali naspavat jer ranimo danas...i nosala je par puta, hranil, stavila na krevet izmedju nas da spava i nista...kenkala je do 4 bar, krepana sam 😬🤯
I da, napunila je pelenu svjetski sad, najela se i hrce, a ja se sad moram dizat i spremat i sebe i nju u po sata 😭
Moja cijelu noc manevre, proizvodi zvukove, stenje, malo cica. ...znam da imam jaki nalet mlijeka, postiskam malo da izadje ali joj smeta, naguta se zraka pa cesto stuca. Sinoc je imala grcice pa sam joj dala waya kapi. Cini mi se nekako prerano sa tjedan dana grcevi ali bas se grcila i na dodir buse je jako plakala. Sa koliko su ono dana skokovi u razvoju? Cini mi se da je nocas i danas taj dan. Danas joj je tjedan dana.
Ja nisam osjetila potres nikakav, a bili smo budni u krevetu bar do 4. Inace ucvrsti spavat svaku noc oko 1-2, a sinoc nikako.:.bas kad smo se trebali naspavat jer ranimo danas…i nosala je par puta, hranil, stavila na krevet izmedju nas da spava i nista…kenkala je do 4 bar, krepana sam 😬🤯
I da, napunila je pelenu svjetski sad, najela se i hrce, a ja se sad moram dizat i spremat i sebe i nju u po sata 😭
Razumijem te u potpunosti moja zaspala u pol 6, kao da je vlak preso preko mene a ona je puna energije, cijelu noc je mlatila nogama da sam joj noge pridrzavala da ih smiri al dzaba njoj
Cure, jeste li mozda primjetile da se nakon kapi K2D3 bebice mozda drugacije ponasaju- ja sam ih dosad dala dva puta- jedan dan izmedu sam zaboravila. Ta dva dana kad sam ih dala mali je bio posebno nemiran, preko dananije htio spavati, stalno je prdeckao kao da ga muce grcici. Mozda nema uopce veze s kapima, ali to je jedino drugacije sto se tih dana u dnevnoj rutini. Ili su mu mozda vec grcici poceli 😱
Update s teznom- dobili smo 200g sto znaci da smo presli porodajnu tezinu 💪🏻
I danas smo i mi uhvatili prve zrake ☀️
Ja nisam primjetila nista drugacije otkako dajem k2d3, prati jos koji dan pa ces vidjeti jel do njih.
I mi smo bile na suncu, bas nam bilo super, godi joj svjez zrak pa evo spava vec 3 sata. Stigla sam srediti kucu i ispeglati robicu.
Sortiraj odgovore
Najstariji