Cure, dizete li nakon svakog podoja bebe na podrigivanje?
Ja pokusavam jer ga obicno presvlacim nakon, ali nikad ne podrigne. I nakon jedno 20 minuta sto ga tako drzim, a ne podrigne idem ga presvlacit i onda redovito pocne stucati 🤦♀️ I to traje i traje, cak se ponekad i izbljuca na kraju.
Moja obicno zaspe na siki, tako da kad je dignem podrignut rijetko to bude... Al su mi rekli jos u bolnici samo da je spustim na bok, da dojene bebe ne progutaju toliko zraka kao na bocicu. Rijetko kada mi malo bljucne
Jutro curke, vidim da ste u elementu, bas ste me nasmijale🤣. Mi jucer krstili malog, proslo sve super(nisam vadila sisu pred svecenikom🤣) al kad smo kod svekrva, moja mi je jedina od svih dizala tlak a tome se nisam nadala…inace je na tim festama moja mama zaduzena za to🤪. A sveki me pratila u stopu, cijelo vrijeme iznad kolica, mali u njima i bas je dobar, a ona bi ga nosala.reko, uskoro ce biti gladan i vj cete ga samo razbucati pa ce odmah plakati ali mozete, otici cu ja onda s njim podojiti ga…a dobro kao, nece onda🙄. Pa tko god dođe vidjet malog, eto nje i u isti glas mu se obraca s tom nekom osobom koja ga dosla vidjeti. Dosada od zene🤪. I da vam budem iskrena, nisam bas vjernik, to sve odrađujem zbog muza koji je. I svekrvina mama htjela staviti u kovertu neku slicicu s anđelom i molitvom i sveki joj kaze da ne stavlja jer cu se ja naljutiti, pa me baba pitala jel mi smije dati…pa mislim stvarno, ako sam krstila to dijete, sto bi mi slicice takve smetale, samo pravi debila od mene…ko uviđavna🙄.
Moj malac ima sitne zute ljuskice po glavi i namazem mu to hipp uljem, jos nije proslo ali ima sve manje. To treba istrljati? Imao je i na obrvi ali to sam mu mazala kremom avene s kojom mu i lice mazem svaki dan i proslo je. Da, i bilo je pametnih komentara kad su culi da je dobio 1200g u mjesec dana da mu malo manje dajem jesti…covjek koji iman2 djece takve budalastine prica😏. A sogor pametni (onaj kojem sam objasnjavala zasto malom ne dajem dudu prekjucer) mi rekao da bi ja na svaki malcev mig mu dala sisu…a mali trpa ruke u usta…kaze ovaj, igra se. On zna jel se igra…naravno da je 2 min poslije mali zaplakao i dobio sisu. Pa to sve pametno oko mene u pm. Bitno da je njegov mali povremeno uz hipp hranu jeo uprzeno brasno po savjetu moje sveki🙄 i sad ovaj meni tupi da u brasnu ima vitamina…kako da ne, to je stvarno potrebno uz hipp hranu bilo.
Ko o čemu, ova o sisi. Ok shvatili smo, dojis, ponosna si, mali puno dobio
🖕
Može savjet, iako mi se čini da imam kombinaciju više toga, mala je svestrana izgleda :-D
Rođena je 07.10. sa 4320, iz bolnice izašla sa 4000, na prvom pregledu sa mjesec dana 4740. Kad smo dosli doma budila je po danu cca svaka 3 sata (mozda i dulje jer je spavala dosta, a okolina je bila nemoj je budiiiit, gle kak lijepo spaaaava, a ja smusena od poroda i svega pa slusala), uskoro ispalo da je mala ko alarm, sama se budi svaka 3 sata kako po danu tako i po noci, jednu noc se probudila, vidim ja nije za 3 nego za 2 sata i onda skuzim da se mijenjao sat :-D fino zaspi dok jede, stavim je u krevetic, sve super, spava ona, spavamo mi.
Eh...onda je dosla faza da zaspi, stavim je u krevetic, spava par minuta, pocne stenjat (pedijatrica na prvom pregledu rekla da je to razvoj probave i da ima zrakica u crijevima i da dajem Espumisan 10 kapi prije svakog dojenja), probudi se i pocne plakat i nema sanse da prestane dok je ne uzmem, ako se ne varam to je bilo zbog skoka u razvoju oko 3. tjedna, dok to nisam skuzila dosla i do toga da stavljam termofor u krevetic da joj bude toplo kad je spustim da ne skuzi razliku. Opisana situacija se događala tokom noci, po danu spavala bez problema.
Sad pak imamo situaciju da je bio preveliki nalet mlijeka pa bi se nagutala zraka, zaspi, stavim je u krevetic, napinje se, masiram i cuda radim, al ne ide ni prdac ni kakanac. Dajem Espumisan i dala joj jedne kapi 2 veceri zaredom na bazi komoraca i kamilice, u roku 20 minuta eksplozivno punjenje pelene i prdac da se ne bi ni odrasla osoba posramila. Jedan dan popila caj za dojilje koji isto ima komorac i kamilicu, dan poslije opet bilo zesce praznjenje. A između toga stolice nema, "samo" mokre pelene. I sad sam u dilemi, kad se tako probudi od napinjanja i stenjanja rukice u ustima, a ja vise ne znam jel to od boli radi zraka u crijevima ili je gladna, ne znam jel pametno da je "trpam" mlijekom svakih sat vremena. A ima i situacija da place, ja masiram, prducne i smiri se i zaspi tak da tad je ne budim da jede nego je ostavim spavat dok ne krene sve ispocetka. Sve vise je stavljam pored sebe po noci i masiram svaki put kad krene napinjat i onda se ne budi, a crijeva rade, tocno osjecam pod rukom...nisam pametna...nit znam jesu li to grcevi uopce??
Jutro curke, vidim da ste u elementu, bas ste me nasmijale🤣. Mi jucer krstili malog, proslo sve super(nisam vadila sisu pred svecenikom🤣) al kad smo kod svekrva, moja mi je jedina od svih dizala tlak a tome se nisam nadala…inace je na tim festama moja mama zaduzena za to🤪. A sveki me pratila u stopu, cijelo vrijeme iznad kolica, mali u njima i bas je dobar, a ona bi ga nosala.reko, uskoro ce biti gladan i vj cete ga samo razbucati pa ce odmah plakati ali mozete, otici cu ja onda s njim podojiti ga…a dobro kao, nece onda🙄. Pa tko god dođe vidjet malog, eto nje i u isti glas mu se obraca s tom nekom osobom koja ga dosla vidjeti. Dosada od zene🤪. I da vam budem iskrena, nisam bas vjernik, to sve odrađujem zbog muza koji je. I svekrvina mama htjela staviti u kovertu neku slicicu s anđelom i molitvom i sveki joj kaze da ne stavlja jer cu se ja naljutiti, pa me baba pitala jel mi smije dati…pa mislim stvarno, ako sam krstila to dijete, sto bi mi slicice takve smetale, samo pravi debila od mene…ko uviđavna🙄.
Moj malac ima sitne zute ljuskice po glavi i namazem mu to hipp uljem, jos nije proslo ali ima sve manje. To treba istrljati? Imao je i na obrvi ali to sam mu mazala kremom avene s kojom mu i lice mazem svaki dan i proslo je. Da, i bilo je pametnih komentara kad su culi da je dobio 1200g u mjesec dana da mu malo manje dajem jesti…covjek koji iman2 djece takve budalastine prica😏. A sogor pametni (onaj kojem sam objasnjavala zasto malom ne dajem dudu prekjucer) mi rekao da bi ja na svaki malcev mig mu dala sisu…a mali trpa ruke u usta…kaze ovaj, igra se. On zna jel se igra…naravno da je 2 min poslije mali zaplakao i dobio sisu. Pa to sve pametno oko mene u pm. Bitno da je njegov mali povremeno uz hipp hranu jeo uprzeno brasno po savjetu moje sveki🙄 i sad ovaj meni tupi da u brasnu ima vitamina…kako da ne, to je stvarno potrebno uz hipp hranu bilo.
Patnico promehenglaj 🖕🖕
Cure imam jedno pitanje :)
Koliko vasi malci jedu? Mi smo na novalac, on jede 120 ml svakih 3 sata, meni se to cini nekako puno 😱
I do sad je obicno kakao jednom do dva puta dnevno ali zadnjih dva dana samo jednom u ta dva dana, pa si mislim jel mu mozda ipak i malo hrane, inace idemo kod pedijatrice u petak, prosli put je dobio 600 grama u 12 dana a sad cemo vidjet
Pa ovisi, ako dajes 135ml onda ti je prosjek 6 bocica. Vidim da ce sad napunit 2mj pa bi mogla i povecat dozu na 170ml (150ml vode) i onda bi trebao imati 5 bocica dnevno. Da li ti jede i po noci svaka 3h? Ili spava cijelu noc? Trebao bi jest cca 850ml dnevno. Ali nisu sva djeca ista. Neka jedu manje, neka vise. Nemoj da ti dijete bude gladno zato sto se vodis nekim tablicama 🤷
E i? Pa i treba bit ponosna 🤷
Cure imam jedno pitanje :)
Koliko vasi malci jedu? Mi smo na novalac, on jede 120 ml svakih 3 sata, meni se to cini nekako puno 😱
I do sad je obicno kakao jednom do dva puta dnevno ali zadnjih dva dana samo jednom u ta dva dana, pa si mislim jel mu mozda ipak i malo hrane, inace idemo kod pedijatrice u petak, prosli put je dobio 600 grama u 12 dana a sad cemo vidjet
Moja je prvih 2 mj jela non stop sa mj dana jela 150ml po obroku bez problema sad je smanjila jela racunam da oko 700-800ml popije dnevno kad je gladna dobije bocicu kad nije a cendra onda popije vode/caja.. Tablice su glupost za mene dijete je svako drugacije neko pojede vise neko manje, kako oni racunaju kad se doji koliko dijete popije nikako zato kad je gladno daj ti da se napapa i nikad nije puno moje je misljenje a ti sama biraj sto mislis da je bolje
Neznam vise ni sama sto sam procitala al mi ovi aurorini zapeli za oko, nemoj slusati njihove gluposti samo ti fino doji pa makar cijeli dan bio pristekan na sisu, dijete se razvija i hoce papati.. Oni svoje price nek ostave za nekog drugoga fino ti njima svima odbrusi jer inace nece znati svoju granicu, a mislim da te nebi trebali nervirati jer ipak dojis pa da ne izgubis mljeko...
A sad o mojoj princess zaspala je u pol 3 spavala do 2 skoro danas fino je odspavala i naspavala se pa se sat vremena igrala u baby gym i onda jos malo papala i zaspala.. Netko je bio piso za to spavanje ja svoju od kad se rodila nisam budila za jelo ma za nista i ne pada mi na pamet ako ce spavati nekad spava kad ogladni ona se probudi mislim da ko je na ad da ne treba buditi a ko doji ipak se cicke napune pa se mora buditi, al opet svakome po njegovoj volji
Nopobomame uvijek i oko svega brinu, to je sasvim normalno. Jasno da kad vidis da druge bebe imaju 2-3 budjenja u noci se zapitas jel ok pustit da spava ali ako dobija na tezini i dobrog je raspolozenja opusti se.
Kazu malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga, mene istovremeno oboje sastavilo 🤣🤣. Malog puca pubertet a s curom 100 upitnika nad glavom, al sve cu prizivit, na sve san frizi spreman reka bi Tedi Spalato
Ma uvijek oko nečeg brinem naravno i kad puno spava i kad malo spava i kad plače i kad ne plače, prva beba a hormoni me još uvijek šibaju šta reć
Emdarin, Ja sam isto bila davala espumisan i cinio mi se da pomaze. Onda je odjednom prestao djelovat ili mu je bilo jos gore od njega. Takonda ga vise ne dajem. Cini mi se da je bolje sad bez ikakvih kapi 🤷 A ovaj zrak moze bit od tog kad halapljivo jedu,pa se nagutaju zraka usput, pa dok ne podrignu ili ne prdnu ih muci 😒
Sortiraj odgovore
Najstariji