Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    17. Travanj 2020. 09:20

Aurora87

Mila12

Ali biogaia i waya imaju 😟
    Ma mislim da tu pandu zdravo dijete i koje dobro napreduje ne treba ni piti. Mislim dauopce ni ne treba joj vise probiotik ali cu davat do prve god pa cu samo na d3 onda preci. A kaj ti dajes tu pandu radi dermatitisa? Ili? Citala sam o njemu, tako da meni je to za bebu koja ima nekakav problem alergija dermatitis itd 😌 ako nisam u krivu

Milla, nisam gledala koje kulture ima waya pa nemam pojma. Pa mislim da probiotik nije nuzno davati. On je dobar kod problema s probavom,a i evo kod dermatitisa. A i kad se pije neki antibiotik, probiotik je preporucljiv.Mozda za jos nesto, ali evo ne znam. Kad je nas malac imao rotu s 3 mjeseca, receno nam da pije probiotik i majcino mlijeko i to je bila terapija. Ma da, pandu smo kupili radi dermatitisa jer je kao jedan od boljih u tom slucaju. Te informacije sam nasla na netu, nije mi to nitko strucan rekao tako da mozda i nije istin la da.je panda tako super. Mi smo u fazi da isprobavamo sve redom, kreme, kremice, probiotike…ja sam na dijeti, ne jedem nista mlijecno, sjajima i glutenom pa cemo vidjeti…doduse, na jaja je sigurno reagirao jer sam u par navrata primjetila pogorsanje kad sam jela jaja. Jos da istestiram mlijecno (iako jesam pa mislim da nije ali mozda je manjoj mjeri) i gluten pa.cu valjda nesto vise znati. Sad znam da sam gladna🤪

Imao je rotu? 😢😢😢 a jesi ga cijepila kasnije ili?

• Noemi1
    17. Travanj 2020. 10:20

Aurora87

Imao je rotu pred Bozic. Ne bi ni znali da je ima da ja ne proucavam kao sumanuta njegovu stolicu. Imao je kao skoro crne tockice u stolici (krv) i smrdila mi je. Nikakve druge tegobe nije imao..
    Zvala dr, poslala joj slike stolice i dali na analizu stolicu i rota. Sve proslo ok, u biti nista nismo drugacije ni radili jer je on i prije toga pio taj isti probiotik. Poslije sam pitala mozemo li ga cijepiti pa je rekla da nema smisla jer je odbolovao to i da ce mu biti u blazem obliku ako bude ponovo imao. A i ovo je bilo zapravo super jer je on bio veseo, razigran, ma kao i inace.
    A evo da kucnem u nesto, smanjuje mu se crvenilo sto znaci da je ipak alergican na jos nesto osim na jaja. To znaci i da cu morati izbjegavati to nesto dok dojim…al dobro, valjda cu se naviknuti. Eno mi muz pece bezglutenski kruh. Valjda cu se naviknuti na takvu prehranu. Ne zelim ni zamisliti sta bi bilo da sam mu direktno dala te neke namirnice na koje je alergican. Nije bez vraga da se daje po malo i po vise dana kad tako preko mlijeka reagiraju😏.
    Inace moj mali izjelica, danas jeo palentu, butternut tikvu i dala mu jabuku da proba…toliko se bečio na sve da sam mislila da ce povracati pa sam odustala…pojeo je 4-5 zlicica uz grimasu da mu se gadi. A nije jucer imao stolicu i cijelo vrijeme se trudi kakati pa mu mozda zato ne pase…ne znam, vidjet cu sutra.

Ahaa, super onda. Bar ste rotu prosli bez nekih vecih problema. Joj uzas je to kad moras pazit na sve namirnice 🙁
    Za kakanje mu moze pomoc kruska, marelica, suha sljiva, palenta, tikvica. Jabuka ti nekog zna zatvorit cak 😕 nama je kruska svaki put upalila, kad je trebalo.. Pa mozes s njom probat, ak ne bude kakao. 

october30
    17. Travanj 2020. 14:23

Noemi1

october30

Opet neko zatisje 😁 di ste cure nemam sta citat 😊
    Mi bili jucer na cijepljenju, bas se naplakala, svi u maskama plus jos boc boc… Al dok smo izasli smirila se 😁 Imamo 7600/69,skoro smo duplo od porodjajne
    Kad ste vi mijenjali velicinu sisaca na bocici? Preko dana mi se ne buni, jedino bocicu od 150 pocucla za 7 min a prije joj je trebalo 12…navecer pred spavanje se buni i gura bocu kao da joj slabo ide..
    Poceli smo prosli tjedan s kasicama, probala sam prvo gnjecit vilicom, al jos ne zna jest tako da joj miksam, zadovoljna sam kako jede
    Ja ak nisam u trudnoci bila nespretna sad to nadoknadjujem… Zalila sam salicu svjeze skuhane kave po nozi imam opeklinu velicine bebine glave 🙄., dan prije toga sam si odrezala komadic prsta, neki dan nabila mali prst na krevet… Imala upalu ramena prije dva tjedna… Sve je to od korone 😅

Ovisi koje bocice imas. Ja sam mijenjala s 2, 4 i 6mj. Sad mi pije na x sisac. To je najveci protok. Za 3min popije. Navecer mu dodam rizine pahuljice u bocu, pa popije za nekih 5 min. Ak nema rizinih, onda jos brze popije.
    Kak je zoe? Jel prosla noc dobro? 😊
    Ajmeee hahahahahahahahahah pa tebe treba zagipsat cijelu 😂😂

Imam dvije bocice, mimijumi i tomee tippee obje su mi sa onim osnovnim sisacem, valjda je to jedinica. Uzet cu joj vecu velicinu pa probat... U nekom trenutku ce sigurno trebat 😁
    Dobro je opet bilo poslije cjepiva, nikakve reakcije nije imala, malo se vise mazila taj dan jedino.
    Uveli smo tikvicu, batat, mrkvu, sutra cu butternut pa iza toga voce, palentu, pirov griz, rizine... 

• Noemi1
    17. Travanj 2020. 16:43

october30

Noemi1

october30

Mi bili jucer na cijepljenju, bas se naplakala, svi u maskama plus jos boc boc… Al dok smo izasli smirila se 😁 Imamo 7600/69,skoro smo duplo od porodjajne
    Kad ste vi mijenjali velicinu sisaca na bocici? Preko dana mi se ne buni, jedino bocicu od 150 pocucla za 7 min a prije joj je trebalo 12…navecer pred spavanje se buni i gura bocu kao da joj slabo ide..
    Poceli smo prosli tjedan s kasicama, probala sam prvo gnjecit vilicom, al jos ne zna jest tako da joj miksam, zadovoljna sam kako jede
    Ja ak nisam u trudnoci bila nespretna sad to nadoknadjujem… Zalila sam salicu svjeze skuhane kave po nozi imam opeklinu velicine bebine glave 🙄., dan prije toga sam si odrezala komadic prsta, neki dan nabila mali prst na krevet… Imala upalu ramena prije dva tjedna… Sve je to od korone 😅

Ovisi koje bocice imas. Ja sam mijenjala s 2, 4 i 6mj. Sad mi pije na x sisac. To je najveci protok. Za 3min popije. Navecer mu dodam rizine pahuljice u bocu, pa popije za nekih 5 min. Ak nema rizinih, onda jos brze popije.
    Kak je zoe? Jel prosla noc dobro? 😊
    Ajmeee hahahahahahahahahah pa tebe treba zagipsat cijelu 😂😂

Imam dvije bocice, mimijumi i tomee tippee obje su mi sa onim osnovnim sisacem, valjda je to jedinica. Uzet cu joj vecu velicinu pa probat… U nekom trenutku ce sigurno trebat 😁
    Dobro je opet bilo poslije cjepiva, nikakve reakcije nije imala, malo se vise mazila taj dan jedino.
    Uveli smo tikvicu, batat, mrkvu, sutra cu butternut pa iza toga voce, palentu, pirov griz, rizine…

Za tt bocice imas sisac 3+ anti colic boca, onda imas 3-6mj srednji protok za obicne bocice, pa 6+ protok i y (za kasastu hranu). Za ovu mimijumi ne znam kak idu. 

• Noemi1
    17. Travanj 2020. 16:45

Aurora87

Noemi1

Aurora87

Imao je rotu pred Bozic. Ne bi ni znali da je ima da ja ne proucavam kao sumanuta njegovu stolicu. Imao je kao skoro crne tockice u stolici (krv) i smrdila mi je. Nikakve druge tegobe nije imao..
    Zvala dr, poslala joj slike stolice i dali na analizu stolicu i rota. Sve proslo ok, u biti nista nismo drugacije ni radili jer je on i prije toga pio taj isti probiotik. Poslije sam pitala mozemo li ga cijepiti pa je rekla da nema smisla jer je odbolovao to i da ce mu biti u blazem obliku ako bude ponovo imao. A i ovo je bilo zapravo super jer je on bio veseo, razigran, ma kao i inace.
    A evo da kucnem u nesto, smanjuje mu se crvenilo sto znaci da je ipak alergican na jos nesto osim na jaja. To znaci i da cu morati izbjegavati to nesto dok dojim…al dobro, valjda cu se naviknuti. Eno mi muz pece bezglutenski kruh. Valjda cu se naviknuti na takvu prehranu. Ne zelim ni zamisliti sta bi bilo da sam mu direktno dala te neke namirnice na koje je alergican. Nije bez vraga da se daje po malo i po vise dana kad tako preko mlijeka reagiraju😏.
    Inace moj mali izjelica, danas jeo palentu, butternut tikvu i dala mu jabuku da proba…toliko se bečio na sve da sam mislila da ce povracati pa sam odustala…pojeo je 4-5 zlicica uz grimasu da mu se gadi. A nije jucer imao stolicu i cijelo vrijeme se trudi kakati pa mu mozda zato ne pase…ne znam, vidjet cu sutra.

Ahaa, super onda. Bar ste rotu prosli bez nekih vecih problema. Joj uzas je to kad moras pazit na sve namirnice 🙁
    Za kakanje mu moze pomoc kruska, marelica, suha sljiva, palenta, tikvica. Jabuka ti nekog zna zatvorit cak 😕 nama je kruska svaki put upalila, kad je trebalo.. Pa mozes s njom probat, ak ne bude kakao.

A cuj, svi moramo paziti na sve namirnice jer ne mozes biti nikad 100% siguran da nema alergije🤷‍♀️. S ovim dermatitisom je s**** sto ne znam jel od neceg sto sam ja pojela ili on.
    A evo danas je dobio palentu i tikvu bas zato jer protjeraju pa nije bas jeo…ali kakao je evo vec 2 puta. A krusku ja nekako planiram dati kasnije. I mm-a i mene kruska jako napuse…a bome i skoro sve u obitelji tako da je meni to za kasnije iako se to kao daje među prvim namirnicama.

Ajde super da je pomoglo. E pa ja ju zato kuham, pa je i lakse probavljiva (bar ja tak kontam 😂) krusku jel 😅 al da, ak na vas tak djeluje, moguce sa ce i njemu.

october30
    17. Travanj 2020. 18:37

Tnx Noemi ici cu sutra do Konzuma tamo imaju tt pa cu vidjet... Da ne moram u dm, muller... 

DeeDee
    17. Travanj 2020. 22:11

Pozdrav, čitam vas nekad kad je zatišje kod nas (zimske:)
    Mimijumi ima samo dva sisača - jedan je do godine, a drugi od godine dana, bar oni tako definiraju. Ja sam se čudila kad sam kupovala, zato znam :)

[/url

october30
    17. Travanj 2020. 23:00

DeeDee

Pozdrav, čitam vas nekad kad je zatišje kod nas (zimske:)
    Mimijumi ima samo dva sisača - jedan je do godine, a drugi od godine dana, bar oni tako definiraju. Ja sam se čudila kad sam kupovala, zato znam :)

Da googlala sam... Imaju na svim bocicama FR1 a za iza 12mj preporuka je FR2. Jos sam se ja cudila kad je bila manja uvijek joj je curilo dok mi je jela na mimijumi pa sam joj davala tomee tippee jer mi je ona u paru s izdajalicom bila.

17. Travanj 2020. 23:45

october30

Bravo za Zoe 😊😊 super su te mjere 😊
    Ja sam mjenjala sa njenih 3 mj i prije neg je napunila 6mj mi koristimo avent natural bocice i trenutno smo na 4 zadnji put kada sam bila u dm i gledala sisace do 4 je samo bilo to je kao 6+ al dalje nisam nalazila sad dal postoji jos koji nezz 🤔 bome te je ljepo snaslo sve, licis mi na mene kada krene e onda krene te ovo te ono 😐😐 al ja sam uz to sve hipohondar tako da i sto mi nije to mi je 😂😂 

• Noemi1
    17. Travanj 2020. 23:48

october30

Tnx Noemi ici cu sutra do Konzuma tamo imaju tt pa cu vidjet… Da ne moram u dm, muller…

Nema na cemu 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.