Marchy89 - vidim ti u potpisu da imamo iste mutirane gene, i da piješ Folacin 5mg. Trebala bi piti aktivni folat, tipa Solgarov ili nešto slično. Nikako Folacin jer radi mutacije ne možeš pretvoriti taj oblik folne u aktivni koji ti treba.
Hvala na savjetu🫶🏻 i sama sam o tome citala cak i kupila solgarov folat neki dan..ali onda sam pak procitala da su ovo nase kao blage mutacije i ako homocistein nije visok onda se folna ne taloži u organizimu sto bi znacilo da se normalno pretvara, ako sam dobro shvatila🤷🏼♀️..Danima sam dumala oko toga sto da radim😓 prije nego sam krenula malo citati o tome bila sam kod hematologa, vidio je sto pijem i nije nista promijenio..pa reko ajde nastavit cu sa Folacinom iako me i dalje kopka🙁 a koju kolicinu Solgarovog folata ti pijes??
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno
Evo kod mene malo prije 2 kapi roskaste krvi, uopce ne kuzim otkud :/ Na papiru nista, vise puta sam isla od wc-a.. Odmah sam zvala ginekologicu i rekla mi je da dođem danas, a da sutra onda vadim betu ako ne stignem danas
Vec sam sve oplakala, svakako vam javim razvoj situacije.. Strah me vanmaternicne😔
I sama sam imala tu situaciju prije dva..malo me bolio trbuh, i na toaletu par kapi krvi..naravno strah i panika🥺 ginekologica mi je telefonski rekla da je vjerojatno sve ok ali da odem na hitnu za svaki slucaj. Oni su mi obavili pregled i sve je bilo ok. Nisu vidjeli svjezu krv. Rekli su mi da ionako vec uzimam full terapiju i da je uzimam i dalje + mirovanje. Evo jucer i danas nema tragova krvi niti smeđeg iscjetka.
Ne znam da li vec uzimas progesteron?
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno
Evo kod mene malo prije 2 kapi roskaste krvi, uopce ne kuzim otkud :/ Na papiru nista, vise puta sam isla od wc-a.. Odmah sam zvala ginekologicu i rekla mi je da dođem danas, a da sutra onda vadim betu ako ne stignem danas
Vec sam sve oplakala, svakako vam javim razvoj situacije.. Strah me vanmaternicne😔
Svakako otidji doktoru na pregled,ali nemoj se odmah mislit na najgore.Ja sam bila 2x krvrenje i iscjedak,pa je bilo sve okej
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Da li si vec vadila betu ili ce ovo biti prvi put? Ne znam moze li se iz bete vidjeti vanmaternicna.
Meni su to na hitnoj gledali ultrazvukom.
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Svakako otidji doktoru na pregled,ali nemoj se odmah mislit na najgore.Ja sam bila 2x krvrenje i iscjedak,pa je bilo sve okej
Da li su ti dali kakvu terapiju zbog krvarenja?
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Ako mene pitas jedu,koristim utrogestan 3x1,od 7 tt kad sam prvi put imala krvarenje.U 7 tt je bilo malo krvi pa smedjkasto i trajalo je duze,drugi put oko 10 tt i trajalo je samo preko noci tad sam bila i u bolnici do ujutro je proslo.Pa vidjet cu dal ce mi ukinit kad dodjem do 12 tt il cu idalje koristit
🧑35
👧29
Ako mene pitas jedu,koristim utrogestan 3x1,od 7 tt kad sam prvi put imala krvarenje.U 7 tt je bilo malo krvi pa smedjkasto i trajalo je duze,drugi put oko 10 tt i trajalo je samo preko noci tad sam bila i u bolnici do ujutro je proslo.Pa vidjet cu dal ce mi ukinit kad dodjem do 12 tt il cu idalje koristit
Super 👍
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Kad ces se ti narucit ponovo na pregled
🧑35
👧29
Pozdrav zenice, samo da vam javim da sam obavila gin. danas i da je kod mene sve u redu. Vide se gv i žv, otkucaji srca se nisu culi, ali da se vidi aktivnost. Iduci tjedan idem vaditi briseve pa ce i onda sve doc na svoje i eventualno obznaniti trudnocu. Do tad vas citam svaki dan i zelim da nam svima trudnoca prodje u redu!
Pozdrav svima, zadnja menstruacija je bila 25.01, ciklusi su mi na 25 dana.. pozitivan test mi je bio doma prije tjedan dana. Termin 21.10.. prošle godine sam imala spontani - točnije prije 5 mj.. E sad.. kad na prvi pregled? Ja mislila odmah ovaj tjedan.. ili da čekam još? I da .. obzirom da imam 43godine malo sam u frci 🙄
Čestitam ❤️😍😍
Ja cu imat 42 kad rodim . ❤️
Ajme ❤️😍 a ja 44 😂 koliko si sad trudna? Jel sve ok? Ja imam prvi pregled 24.02. Bas me zanima sto će reci i kako će sve to proći .. a čini mi se tako daleko to.. iako po mom računanju trebalo bi tada već i srce kucati.. hmmm
Sortiraj odgovore
Najstariji