Pozdrav cure, evo ovo je moja prva objava na ovom forumu iako već neko vrijeme čitam razne teme, najviše vezane uz samu oplodnju
Jutros sam napravila test i ukazala mi se tanka linija pored kontrolne.. Zadnja M je bila 07.01., a ovulaciju sam ulovila trakicama 23.01. Dakle, ovo je sad valjda rana trudnoća, evo ne znam zbunjena sam i uzbuđena i svašta nešto tako da mi je teško razmišljati. Ne želim se previše zanositi..
Ugl, mene sad zanima. Obzirom da mi je ovo prva trudnoća, što mi je činiti? Napravit ću za 2 dana opet test da vidim jel se linija podebljala. Ako je, zovem ginekologicu.. folnu već pijem. Šta je još bitno znati?
hvalaa i sretno svima
Dobrodošla, nadam se da će ti se crtica podebljati. Ne znam koliki ti je ciklus inače al pričekaj da ti izostane menstruacija, a ako već je, ponovi test kroz par dana (trebala bi se pojačati vidljivost crtice ili na nekima bude plusić). Svakako možeš se čuti i dogovoriti termin s ginekologom al kako ti ništa nije baš neš vidljivo bude ti on dogovorio termin kad budeš u izmedju 6 do cca 8 tjedna u pravilu, ovisi o njemu kak mu je praksa.
Ja ti pijem folnu, magnezij i prenatalne kapsule (ima ih puna pa si izaberi neke). Privim pregledom će ti se vidjeti jel sve oke prema tjednima, potvrditi trudnoća a i u ovim navedenim tjednima bi se trebalo čuti srceko. Dogovarati neke pretrage i obavljati. Savjetujem ti da si uzmes malo literature i upoznaš se s tim (ja ti čiam Što očekivati u trudnoći - H.Murkoff).
A i što god te konkretno zanima pisi nam, netko već nešto zna pa će pomooći
sretnooooooo
Jooj hvala ti puno. Već vidim da ću onako skroz štreberski pristupit svemu. Ali prvo moram vidjeti je li to uopće to jer linija je dosta tanka. Inače su i ciklusi 28-29 dana, znači M kasni, na dan kad je trebala stići vidjela sam na gaćicama samo malo smeđu mrljicu i nakon toga ništa, iako sam imala bolove kao inače pred M. Radila sam Femometer test pošto sam njih dobila u onom setu s LH trakicama, o nisam baš upućena u to koliko je osjetljiv. Danas ću kupiti neki drugi da vidim, obzirom da M kasni sada bi trebalo biti baš vidljivo, jel tako?
Jooj hvala ti puno. Već vidim da ću onako skroz štreberski pristupit svemu. Ali prvo moram vidjeti je li to uopće to jer linija je dosta tanka. Inače su i ciklusi 28-29 dana, znači M kasni, na dan kad je trebala stići vidjela sam na gaćicama samo malo smeđu mrljicu i nakon toga ništa, iako sam imala bolove kao inače pred M. Radila sam Femometer test pošto sam njih dobila u onom setu s LH trakicama, o nisam baš upućena u to koliko je osjetljiv. Danas ću kupiti neki drugi da vidim, obzirom da M kasni sada bi trebalo biti baš vidljivo, jel tako?
I ja sam štreberica ali ne možeš se na sve pripremiti i uz sve to nemaš sve informacije na jednom mjestu nego na različitim izvorim vučeš i crpiš.
Ja sam ti isto radila ranije test i bila je svijetlija i onda sam za 3 dana ponovila i postala je jače vidljiva. Negdje oko 14 dana od moje ovulacije je baš bila vidljiva jer je meni ovulacija bila (11 dan - ranije nego inače). Ja sam koristila clear blue jer samo to je bilo u ljekarni. Ne znam točno koji je na koliko osjetljiv, nije da baš imam previše iskustva s tim, možda netko drugi zna više Svakako javljaj i držim figeeee
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
Svim novim curama cestitke na trudnociiii, dobro nam dosle!! 🥰❤️
🙋🏽♀️28 🙋🏽♂️32 💒16.9.2023.
+ 10.1.2025
Dobro dosle nove cure, meni je ovaj forum divna stvar, i proslu trudnocu sam se druzila tada na temi Zimske bebe 2018/2019 i bilo nam je divno razmjenjivati iskustva.
Pozdrav svima, pročitala sam vas od početka pa da se i pridruzim :)
Danas je M trebala stići pa je još jako rano za sve, ali zelim misliti pozitivno pa sam zato tu.
Inače imam gripu i mislila sam da nista od toga ovaj mjesec, popila sve i svasta i nakraju iznenadjenje, iskreno se nadam da nece utjecati jer je sve bilo prije +.
Ugl. Već imam mučnine i vrtoglavice kao i u zadnjoj T ugl. Kad sam gladna, znam da je to rano za simptome, ali su tu. Zelim i sebi i vama da se družimo do jeseni ( a i nakon toga nadam se) i da nam svima budu ugodne i školske T.
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Iako sam čitala po forumu al nekako nisam baš skužila, odakle ste? Ima nekog iz Zagreba?
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
Dobrodosle nove cure i uredne trudnoce vam zelim!
.
Vezano za testiranje i usporedbe testova (tj. tamnjenja crtice), pisala sam ranije opsezniji post o tome - moze se pratiti s 2 testa u 2 dana, ali treba biti oprezna s time da ne izazove nepotrebnu paniku, s obzirom da je jako osjetljivo na koliko nam je urin razvodnjen i koliko su testovi precizno bazdareni (cak i ako senkoriste 2 ista brenda). Ako ste test-junkies (i sama sam takva 😂), bolje je onda izvaditi beta-HCG iz krvi 2x u razmaku 48h i obavezno u istom labosu i onda usporediti duplanje. Cezano uz koliko je tamna crtica “dovoljno tamna”, meni je tek na 5tt+5 testna crtica bila jednako tamna kao kontrolna (a imala sam od pocetka “jake” vrijednosti bete i uredna je trudnoca). I tu negdje do cca 6tt je “okej” raditi betu i usporedjivsti vrijednosti, nakon toga je vrijednost vec jako velika ako je sve okej i u pravilu se vise bas i ne dupla svakih 48h (pa ponovno, da se izbjegne nepotrebna panika).
.
Btw. Ja sam iz Zagreba
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Imam jedan prijedlog, kad nas se vise skupi i prodje jos malo vremena da ja vodim (ako se vec netko nije javio prije), eto ja se dobrovoljno😆, ako se slazete naravno… da skroz do kraja vodim popis trudnica po ovom imenu na forumu/spol/ime/datum i da se tako pratimo 🥰
Ja se slazem 🤭
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Dobro dosle nove cure, meni je ovaj forum divna stvar, i proslu trudnocu sam se druzila tada na temi Zimske bebe 2018/2019 i bilo nam je divno razmjenjivati iskustva.
Upadam padobranski ja sam s te teme s drugim nickom sam sad ali ni ne sicam se tvoga?? Jesi i ti imala drugi??
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji