Hvala svima na podršci, samo su me iznenada počele šibat svakakve misli (uglavnom one od kojih sam ja odgovarala druge cure npr suze zbog kilaže, lijekova, svega banalnog), nakon zadnjeg pregleda i nabrajanja rizika, svega sto se dogodilo i mogucih događanja do kraja trudnoće, ali sad sam već naišla i mirno cekam sutrašnji pregled💙
Clo čestitam, želim vam sve najljepše i super ohrabrenje za nas iduće carice 🥰
Nikita kakav si osjećaj imala za stucanje? Mene je mali doslovno 15 minuta “udarao”, titrao nekako u istu točku, toliko lagano da nije udarac, ali dovoljno jako da osjetim da je to on. Nisam mjerila na štopericu, ali mislim da su vremenski intervali bili isti između štucanja, nisam ni znala da je to to već sam googlala šta se događa, da nije negdje nogica zapela 🤣
Jel se strogo držite brojanja udaraca jednom dnevno do 10 ili?
Ja sam ponosna kad dođemo odmah ujutro do 10, a ako neki dan ide sporije onda si kažem da je tek počeo 28tt ili da je beba lijena, manje aktivna Itd 😅
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Hvala svima na podršci, samo su me iznenada počele šibat svakakve misli (uglavnom one od kojih sam ja odgovarala druge cure npr suze zbog kilaže, lijekova, svega banalnog), nakon zadnjeg pregleda i nabrajanja rizika, svega sto se dogodilo i mogucih događanja do kraja trudnoće, ali sad sam već naišla i mirno cekam sutrašnji pregled💙
Cločestitam, želim vam sve najljepše i super ohrabrenje za nas iduće carice 🥰
Nikitakakav si osjećaj imala za stucanje? Mene je mali doslovno 15 minuta “udarao”, titrao nekako u istu točku, toliko lagano da nije udarac, ali dovoljno jako da osjetim da je to on. Nisam mjerila na štopericu, ali mislim da su vremenski intervali bili isti između štucanja, nisam ni znala da je to to već sam googlala šta se događa, da nije negdje nogica zapela 🤣
Jel se strogo držite brojanja udaraca jednom dnevno do 10 ili?
Ja sam ponosna kad dođemo odmah ujutro do 10, a ako neki dan ide sporije onda si kažem da je tek počeo 28tt ili da je beba lijena, manje aktivna Itd 😅
I moj je mali ponekad lijen sa udarcima.
Ima dana kada udara ko vrhunski boksać,a nekad su tolko ti udarci blagi i lijeni da me zabrine,nekad se meškolji cijeli dan,nekad miruje pa ga osjetim ponoći kad se nakon pišanja opet zalegnem.
Sve je to igra živaca i kad se još sjetim da mi je pregled tek 16.9-og poludim.
Jućer sam pomalo bila već na tome da odem na hitnu da provjere jel sve u redu( malo sam se prepustila panici),zato sam evo već rano ujutro dobila "batine"🤣, hvala Bogu ❤️ .

Slatko me isto muči kao i Nikkittu, istog trena moram nešto čokoladno kad me zatraži 😁 Meni je isto privlačan Merkur ali me brinu te gužve o kojima se stalno priča 😅 što se tiče udaraca ne brojim ih, nekad je dosta miran, većinom navečer osjetim udarce ali zapravo nijedan dan nije isti.
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Ja isto ne brojim udarce jer bi mogla svako drugi dan na hitnu🤦♀️Ima dana kad je neumoran,doslovno ga osjetim stalno i dobro me razdrma,a onda dva dana neko migoljenje,meskoljenje,nema nikakvog obrasca. Doktorica mi je rekla da cemo o tome nakon 30tog tjedna al da neke bebe jednostavno ne mozes popratit. Vidit cemo kako ce bit kroz koji tjedan.
Ja u pon idem kod specijaliste za preporuku za carski,moja pretpostavka je da mi nece dat prirodno ali vidit cemo. Nakon toga cu razmisljat di bi i sta bi.

E da jel koga jos bole stopala? Mene pete ubijaju,neovisno bila bosa,u papucama il u tenisicama.

Ni ja ne brojim udarce, ima dana kad je ujutro miran pa se sva zbediram, onda cim osjetim odmah mi je lakse, pa ima dana da bas nabija da me i zaboli.. Ali znam da je to normalno, pa ne moze ni bit aktivna beba 0-24 svaki dan..
A slatko, jaooo ja bi ubila za slatko, gladna se budim i gladna idem spavat, ovih 1800 kalorija je nula bodova, sad sam pocela opet paziti ovaj tjedan jer u ponedjeljak moram raditi novi GUK, pa se drzim dijete, al vec u utorak cim predam krv na VV cu se najesti..

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 17.10.2025. 🩵 37+4
Cestitam curkama na bebacima, nadam se da ste mi svi dobro, mazite se i pazite 🥰
I svim ostalim trudnicama, nisam puno u toku, ali nadam se da ste mi sve dobro i da je sve po planu☺️
Ja sam jucer imala pregled, posteljica je previa, mirovanje i kontrole u bolnici. U pon idem na prvu kontrolu i moram bit spremna na sve. Vodit ce me u Splitu, bit ce tesko, ali se nadam da ce sts duze ostat unutra🤞☺️
Samo laganini. Placenta previa nemora biti ništa strašno kada se zna za nju. Jedino što te mogu staviti u bolnicu na čuvanje sa cca 34tt, a dogovoreni carski ide tek sa 37+...
Ja sam bila dobile trudove i prokrvarila od stresa noć uoči carskog, što se moglo spriječiti samo da su dali Normabel prije spavanja.
Jedino što je malac imao krvarenje u mozgu 2.stupnja u dijelu za motoriku (išli smo na vježbe, ali nemamo nikakvih problema sa motoričkom, štoviše vrlo je spretan i aktivan od malena). I to nebi znali, nego nas je pedijatrica slala s 2mj. na UZV kad je čula kakav je bio porod. Čudila se što u Petrovoj to nisu odmah provjerili.
Tako da eventualno na to pripaziti ako bude kakvog krvarenja.
Što se tiče micanja 1. sin je bio relativno slabo aktivan i trbuhu. Više se samo znao istezati. Imao je dana kad bi se 3 puta pomakao, pa onda jedan dan aktivniji. A sada je turbo.
Ovaj je aktivniji u trbuhu i stalno se nekuda vrti.
Mislim da nas i malo plaše već sa svim tim pravilima. Treba paziti, ali mislim da smo nakon svega preopterećene sa svime.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Ne pratim udarce, jučer sam recimo baš bila jako aktivna i tek sam popodne skužila da ju nisam osjetila skoro cijeli dan. Došlo vrijeme za injekciju, ja stisnem trbuh za iglu a ona me krene lupati pa moram čekati da se smiri da se mogu piknuti onda obično oko 6 ujutro se probudi i krene kad je već meni lagan san, a jutros sam se probudila u pola 6 i nisam ju osjetila odmah po buđenju.. kad se meni oko 6 prispavalo opet, eto nje. I to me visoko udarala i odmah mi je bila muka jer me u želudac udarala, što znači da se okrenula tijekom noći, ali jutros opet niski udarci. Ne da se mala
Od uložaka sam uzela chicco, frida gaćice, i jessa gaćice za inkontinenciju. Još ću s amazona naručiti Lansinoh gaćice i uloške - imaju neke valjda jače za prve dane, i onda neke druge za 2 tjedna poslije poroda. Javim kakvi su ako se sjetim, ali pošto sam među zadnjima ne znam koliko će Vam to biti od koristi
Za slatko, i meni se zadnjih dana stalno nešto jede, hvala Bogu na super ogtt-u, ne znam kako bih inače. Iako i ovako pokušavam ne jesti gluposti nego recimo pijem onaj Bolero ali jako razrjeđen, ili neku voćku uzmem..

E da jel koga jos bole stopala? Mene pete ubijaju,neovisno bila bosa,u papucama il u tenisicama.
Mene sve boli stopala i noge pogotovo ako sam duže na nogama. Neki dan smo išli po još neku opremu, ja sam umrla navečer koliko me sve bolilo. Pomaže spavati s podignutim nogama a i muž često izmasira.
Nisam još primijetila oticanje stopala ali ako sam duže u tenisicama bole me noge... tako da sam kad god mogu u crocsama, one su mi najudobnije

Mene sve bolistopala i noge pogotovo ako sam duže na nogama. Neki dan smo išli po još neku opremu, ja sam umrla navečer koliko me sve bolilo. Pomaže spavati s podignutim nogama a i muž često izmasira.
Nisam još primijetila oticanje stopala ali ako sam duže u tenisicama bole me noge… tako da sam kad god mogu u crocsama, one su mi najudobnije
Ma mene baš te pete. Nije težina nego baš bol ligamenta ili tetive ili nečeg. Pa gledam šta bi mogla da ne zalegnem skroz. Znači i ti se još bockaš u trbuh? Ja isto al sve je teže. U noge ne mogu jer mi nastaju strašni podljevi, u ruke mi bed radi modrica a i nezgodno mi je jednom rukom...meni je isto freaky kad se krenem ubost a on se miče u trbuhu🤣

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji