Cestitam curkama na bebacima, nadam se da ste mi svi dobro, mazite se i pazite 🥰
I svim ostalim trudnicama, nisam puno u toku, ali nadam se da ste mi sve dobro i da je sve po planu☺️
Ja sam jucer imala pregled, posteljica je previa, mirovanje i kontrole u bolnici. U pon idem na prvu kontrolu i moram bit spremna na sve. Vodit ce me u Splitu, bit ce tesko, ali se nadam da ce sts duze ostat unutra🤞☺️
Samo laganini. Placenta previa nemora biti ništa strašno kada se zna za nju. Jedino što te mogu staviti u bolnicu na čuvanje sa cca 34tt, a dogovoreni carski ide tek sa 37+…
Ja sam bila dobile trudove i prokrvarila od stresa noć uoči carskog, što se moglo spriječiti samo da su dali Normabel prije spavanja.
Jedino što je malac imao krvarenje u mozgu 2.stupnja u dijelu za motoriku (išli smo na vježbe, ali nemamo nikakvih problema sa motoričkom, štoviše vrlo je spretan i aktivan od malena). I to nebi znali, nego nas je pedijatrica slala s 2mj. na UZV kad je čula kakav je bio porod. Čudila se što u Petrovoj to nisu odmah provjerili.
Tako da eventualno na to pripaziti ako bude kakvog krvarenja.
Što se tiče micanja 1. sin je bio relativno slabo aktivan i trbuhu. Više se samo znao istezati. Imao je dana kad bi se 3 puta pomakao, pa onda jedan dan aktivniji. A sada je turbo.
Ovaj je aktivniji u trbuhu i stalno se nekuda vrti.
Mislim da nas i malo plaše već sa svim tim pravilima. Treba paziti, ali mislim da smo nakon svega preopterećene sa svime.
E super, hvala ti na informacijama. Mene su malo s tim prepali, mislila sam da sam gotova, vec sam vidila porod i njega s cjevcicama. Al sam malo i gugala i vidim da se moze doci do termina, da ima zena kojima doktori nista nisu rekli oko mirovanja. Ugl ima svega!
Od pon sam na Firulama, nadam se samo kontrolama☺️
Sto se tice bebaca, moj je divljak vecinu vremena, prijateljica ima mirnu bebu koja se javi tek toliko i sve je okej, ne treba se previse stresirat oko toga, samo si skodimo🫠

💁♀️ 30 🙋🏼 38
▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵
Clo baš mi je drago da si zadovoljna s Merkurom. 🥰❤️
Jana1993 i mene sad privlači taj Merkur, a bojim se gužvi i ne znam tamo doktore. 😂
Miškica30 drži se i samo dan po dan, vjerujem da se može i previa izgurat bar do 37+0 tt. Sretno! 🍀❤️
Lea25 točno tako, ritmički pulsiranje u jednoj točki nisko i tako 5-10 min. Štucao je 2 dana zaredom. 🤭 Sretno sutra i uživaj na uzv. 🍀💙
Što se udaraca bebe tiče i ja sam jučer govorila mužu kako mali preko noći doslovno skače u trbuhu, a jučer preko dana slabi i mekši udarci. Ja unazad par tjedana zapisujem sat u kojem se javlja, ali baš ima dana kad je mirniji, odnosno i dalje se javi svako 1-2h, ali suptilnije. Navečer se pak probudio i krenuo lupat jače, kaže muž - tražila si, evo ga.🤭😂 Srećom po noći luduje, tako da ne moram baš brojati. Iako sam započela neki dan s kick counterom na Pregnancy+, nekako mi odbojno, samo bezveze stalno moram misliti o tome, a to nema smisla, kad krene lupanje prebrojim 10 udaraca doslovno u par minuta, pa se pitam jel to pravilo vrijedi za cijeli jedan dan? I broje li se udarci od 27+1 ili 28+0 tt?
Ana_ZK i ja mislim da nas previše opterećuju em broji udarce, pazi da ne spavaš na leđima, pazi na određene namirnice.. previše svih upozorenja.. 🤷🏼♀️😅
Baccarat zašto oko poroda moraš kod specijaliste, podsjeti me, mislim da si bila govorila to na početku, ali pregnancy brain is real. 🤓
Plavuša ja se radi sebe osobno držim 1900-2000 kcal, kako koji dan. Ne znam kako bih na 1800, svaka vam čast cure koje to morate.❤️
Rozi_lak moj mali je očito noćna ptica na mamu, pa krene udarat jako oko 23h, pa dok ne zaspim, onda se ja budim oko 3 ili 5, i on lupa kao boksač, opet se budim oko 6 ili 7, pa 8-9, on stalno lupa čim otvorim oči. Kad se ustanem, smiri se jačina udaraca, umoran od partijanja all night long. 😎 Joj još se pikate cure, uffff, svaka čast. 🥹😍

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikita imam urođenu malformaciju, perforatore između vena i arterija u nozi i skroz preko kuka,miješa mi se venska i arterijska krv i bilo kakav pritisak,težina,tlak trebam izbjegavat. Trudovi su ja mislim u toj kategoriji,samo šta je to jako rijedak sindrom i malo doktora išta o tome zna pa moram doć spremna ginekolozima sa svim nalazim i preporukama.

Hvala na savjetima za uloske✌🏻 do kraja tjedna planiram imati složenu torbu za bolnicu..pa nek čeka..ali kako sad vrijeme brzo prolazi od 30.tog tjedna na dalje, ajme😅
I mene bole stopala i komplet noge nakon sto sam u pokretu pa i krace vrijeme..ne natiču nego bas bole.
Pokreti bebe isto kako koji dan..jedan dan ludilo, drugi dan se tek tu i tamo malo pokrene🤷🏼♀️

🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot,
🙎🏻♂️ 35god
Evo ja s pregleda , nista od dijete , iskomunicirale smo te nalaze , jedino mi je prepisala Kendural C jer sam losa sa hemoglobinom a zeljezo i feritin su na dolnjoj granici.
Ugl 30tt jedna ima 1700 druga 1500g, cervix nikad bolji 🙈🙈 sad jos da izdrzimo 4 tjedna i mogu roditi normalno 🙏🏼🙏🏼🥳
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
suza85 ja isto tak, ali toliko sam već puta bila na Hitnoj i po bolnicama jer sam imala sagu s krvarenjima da mi već glupo ići, govorim si čuvaj si odlazak za gore stvari, znaš da će udariti kad tad 🤣
Ok znaci nisam jedina čije dijete nije označilo na kalendaru da je ušao u 28+0 i da ga trebam 2h dnevno, super 🤣
Mene bole stopala, iako nemam natečene noge, doslovno osjećaj kao kod djeteta sa ravnim stopalima.
Ja sam sad sa UZV, malac se miče na UZV, čak je Dr vidio i po trbuhu, ali položaj je isti, carski siguran, čak i ako se bude okretao vjerojatno će se vratiti ovdje gdje se ugnijezdio već 3 i pol mjeseca. Muž ga zove Sheldon (It’s my spot.). Dobila sam uputnicu za IAT u 30tt, sve ukupno do danas sam u plusu 9kg, Dr kaže da je extra zadovoljan obzirom na terapiju koja ako ništa, bar navlaci vodu, a znamo sve da nabacuje i prave kg…💐
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne
Miškica, držimo fige da sve bude super i da bebica izdrži onoliko koliko joj treba 🥰
Baccarat, da još sam na trbuhu ali nekad je baš teško pogotovo nakon jela, jedva imam gdje uhvatiti. I jedno vrijeme me nije ništa bolilo, sad zadnji mjesec umirem od bolova od uboda.. 🙄 Nikako dobro pogoditi, svaki dan je sve gore i gore i doslovno plačem svaki dan zbog toga.

Na zadnjem pregledu kod moje gin pitala sam je za cjepivo protiv hripavca pa je rekla neka se javim u županijski zavod za javno zdravstvo. Danas sam se čula s epidemiologinjom, sutra se cijelim protiv hripavca. Što se tiče cjepiva protiv rsv-a, nemaju običaj cijepiti, ali možemo se cijepiti kod svog ginekologa ako nam on preporuci. Sutra ću se još malo raspitati o tome, ali protiv hripavca se definitivno cijepim. I još je rekla da ako sam u zadnjih 5 godina primila cjepivo protiv tetanusa da tada ne bih ni trebala jer je to cjepivo protiv hripavca, tetanusa i još nečega, sad se ne mogu sjetiti, pregnancy brain.
Ja zadnjih dana malca osjetim slabije i drugačije nego prije, očito kad je na zadak drugačije udara jer možda nema toliko mjesta ili mu je nezgodno. A to mi je potvrdila i prijateljica kojoj je prva beba bila na zadak. Više se ne stresiram, ako se bar malo javi dobro je 🫣

Također se pridružujem klubu onih koje ne broje udarce. Skinula sam neku aplikaciju, ali jednostavno nema smisla. Moja curka je jako aktivna tako da u prosjeku tih 10 "ispuca" kroz 5-10 minuta. Sad joj je valjda nova fora da se ljuti kad se namjestim kako njoj ne paše, pa me počela držati budnom i do dva ujutro, toliko se miče da mi ne da spavati. Malo mi je to već i problem jer još radim, pa nije lako ustati idući dan u 7. Isto tako krene akcija ako ju prodrmamo slučajno, vozili smo se autocestom i morali malo naglije zakočiti, odmah je krenula s udarcima. Neki dan sam osjetila da mi se trbuh rasteže i na lijevu i desnu stranu, uopće ne znam što radi unutra 🫣

👩❤️👨 33/34
4.11. termin 🩷🐤
8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸
Ajme i kod mene jučer takvo istezanje poprijeko, živo me zanima što se unutra događa 😂
Kako me leđa bole ovih dana, namjestim se nekako na polu trbuh, uz potpore naravno, i točno tamo gdje ju stisnem osjetim udarce, pretpostavljam da nema onda mjesta dovoljno i što veliš, da se ljuti 😂
Neki dan mi je muž slagao jastuke da legnem skroz na trbuh, kakvo je to olakšanje bilo cure moje, iako nisam mogla duže od par minuta tako haha,probajte

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji