Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miškica30
    27. Kolovoz 2025. 12:47

Ana_ZK_101

Miškica30

Cestitam curkama na bebacima, nadam se da ste mi svi dobro, mazite se i pazite 🥰
    I svim ostalim trudnicama, nisam puno u toku, ali nadam se da ste mi sve dobro i da je sve po planu☺️
    Ja sam jucer imala pregled, posteljica je previa, mirovanje i kontrole u bolnici. U pon idem na prvu kontrolu i moram bit spremna na sve. Vodit ce me u Splitu, bit ce tesko, ali se nadam da ce sts duze ostat unutra🤞☺️

Samo laganini. Placenta previa nemora biti ništa strašno kada se zna za nju. Jedino što te mogu staviti u bolnicu na čuvanje sa cca 34tt, a dogovoreni carski ide tek sa 37+…
    Ja sam bila dobile trudove i prokrvarila od stresa noć uoči carskog, što se moglo spriječiti samo da su dali Normabel prije spavanja.

Jedino što je malac imao krvarenje u mozgu 2.stupnja u dijelu za motoriku (išli smo na vježbe, ali nemamo nikakvih problema sa motoričkom, štoviše vrlo je spretan i aktivan od malena). I to nebi znali, nego nas je pedijatrica slala s 2mj. na UZV kad je čula kakav je bio porod. Čudila se što u Petrovoj to nisu odmah provjerili.
    Tako da eventualno na to pripaziti ako bude kakvog krvarenja.

Što se tiče micanja 1. sin je bio relativno slabo aktivan i trbuhu. Više se samo znao istezati. Imao je dana kad bi se 3 puta pomakao, pa onda jedan dan aktivniji. A sada je turbo.
    Ovaj je aktivniji u trbuhu i stalno se nekuda vrti.
    Mislim da nas i malo plaše već sa svim tim pravilima. Treba paziti, ali mislim da smo nakon svega preopterećene sa svime.

E super, hvala ti na informacijama. Mene su malo s tim prepali, mislila sam da sam gotova, vec sam vidila porod i njega s cjevcicama. Al sam malo i gugala i vidim da se moze doci do termina, da ima zena kojima doktori nista nisu rekli oko mirovanja. Ugl ima svega! 
    Od pon sam na Firulama, nadam se samo kontrolama☺️

Sto se tice bebaca, moj je divljak vecinu vremena, prijateljica ima mirnu bebu koja se javi tek toliko i sve je okej, ne treba se previse stresirat oko toga, samo si skodimo🫠

💁‍♀️ 30 🙋🏼 38
    ▪️15.11.2025. ⏳️👶🩵

Nikkitta
    27. Kolovoz 2025. 12:49

Clo baš mi je drago da si zadovoljna s Merkurom. 🥰❤️
    Jana1993 i mene sad privlači taj Merkur, a bojim se gužvi i ne znam tamo doktore. 😂
    Miškica30 drži se i samo dan po dan, vjerujem da se može i previa izgurat bar do 37+0 tt. Sretno! 🍀❤️
    Lea25 točno tako, ritmički pulsiranje u jednoj točki nisko i tako 5-10 min. Štucao je 2 dana zaredom. 🤭 Sretno sutra i uživaj na uzv. 🍀💙

Što se udaraca bebe tiče i ja sam jučer govorila mužu kako mali preko noći doslovno skače u trbuhu, a jučer preko dana slabi i mekši udarci. Ja unazad par tjedana zapisujem sat u kojem se javlja, ali baš ima dana kad je mirniji, odnosno i dalje se javi svako 1-2h, ali suptilnije. Navečer se pak probudio i krenuo lupat jače, kaže muž - tražila si, evo ga.🤭😂 Srećom po noći luduje, tako da ne moram baš brojati. Iako sam započela neki dan s kick counterom na Pregnancy+, nekako mi odbojno, samo bezveze stalno moram misliti o tome, a to nema smisla, kad krene lupanje prebrojim 10 udaraca doslovno u par minuta, pa se pitam jel to pravilo vrijedi za cijeli jedan dan? I broje li se udarci od 27+1 ili 28+0 tt?
    Ana_ZK i ja mislim da nas previše opterećuju em broji udarce, pazi da ne spavaš na leđima, pazi na određene namirnice.. previše svih upozorenja.. 🤷🏼‍♀️😅
    Baccarat zašto oko poroda moraš kod specijaliste, podsjeti me, mislim da si bila govorila to na početku, ali pregnancy brain is real. 🤓
    Plavuša ja se radi sebe osobno držim 1900-2000 kcal, kako koji dan. Ne znam kako bih na 1800, svaka vam čast cure koje to morate.❤️
    Rozi_lak moj mali je očito noćna ptica na mamu, pa krene udarat jako oko 23h, pa dok ne zaspim, onda se ja budim oko 3 ili 5, i on lupa kao boksač, opet se budim oko 6 ili 7, pa 8-9, on stalno lupa čim otvorim oči. Kad se ustanem, smiri se jačina udaraca, umoran od partijanja all night long. 😎 Joj još se pikate cure, uffff, svaka čast. 🥹😍

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    27. Kolovoz 2025. 13:26

Nikita imam urođenu malformaciju, perforatore između vena i arterija u nozi i skroz preko kuka,miješa mi se venska i arterijska krv i bilo kakav pritisak,težina,tlak trebam izbjegavat. Trudovi su ja mislim u toj kategoriji,samo šta je to jako rijedak sindrom i malo doktora išta o tome zna pa moram doć spremna ginekolozima sa svim nalazim i preporukama. 

Marchy89
    27. Kolovoz 2025. 16:05

Hvala na savjetima za uloske✌🏻 do kraja tjedna planiram imati složenu torbu za bolnicu..pa nek čeka..ali kako sad vrijeme brzo prolazi od 30.tog tjedna na dalje, ajme😅 
    I mene bole stopala i komplet noge nakon sto sam u pokretu pa i krace vrijeme..ne natiču nego bas bole. 

Pokreti bebe isto kako koji dan..jedan dan ludilo, drugi dan se tek tu i tamo malo pokrene🤷🏼‍♀️ 

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot,
    🙎🏻‍♂️ 35god

• PuPo24
    27. Kolovoz 2025. 16:42

Evo ja s pregleda , nista od dijete , iskomunicirale smo te nalaze , jedino mi je prepisala Kendural C jer sam losa sa hemoglobinom a zeljezo i feritin su na dolnjoj granici.
    Ugl 30tt jedna ima 1700 druga 1500g, cervix nikad bolji 🙈🙈 sad jos da izdrzimo 4 tjedna i mogu roditi normalno 🙏🏼🙏🏼🥳

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

lea25
    27. Kolovoz 2025. 17:03

suza85 ja isto tak, ali toliko sam već puta bila na Hitnoj i po bolnicama jer sam imala sagu s krvarenjima da mi već glupo ići, govorim si čuvaj si odlazak za gore stvari, znaš da će udariti kad tad 🤣

Ok znaci nisam jedina čije dijete nije označilo na kalendaru da je ušao u 28+0 i da ga trebam 2h dnevno, super 🤣

Mene bole stopala, iako nemam natečene noge, doslovno osjećaj kao kod djeteta sa ravnim stopalima.

Ja sam sad sa UZV, malac se miče na UZV, čak je Dr vidio i po trbuhu, ali položaj je isti, carski siguran, čak i ako se bude okretao vjerojatno će se vratiti ovdje gdje se ugnijezdio već 3 i pol mjeseca. Muž ga zove Sheldon (It’s my spot.). Dobila sam uputnicu za IAT u 30tt, sve ukupno do danas sam u plusu 9kg, Dr kaže da je extra zadovoljan obzirom na terapiju koja ako ništa, bar navlaci vodu, a znamo sve da nabacuje i prave kg…💐

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

rozi_lak
    27. Kolovoz 2025. 20:05

Miškica, držimo fige da sve bude super i da bebica izdrži onoliko koliko joj treba 🥰
    Baccarat, da još sam na trbuhu ali nekad je baš teško pogotovo nakon jela, jedva imam gdje uhvatiti. I jedno vrijeme me nije ništa bolilo, sad zadnji mjesec umirem od bolova od uboda.. 🙄  Nikako dobro pogoditi, svaki dan je sve gore i gore i doslovno plačem svaki dan zbog toga. 

• Ana_
    27. Kolovoz 2025. 20:47

Na zadnjem pregledu kod moje gin pitala sam je za cjepivo protiv hripavca pa je rekla neka se javim u županijski zavod za javno zdravstvo. Danas sam se čula s epidemiologinjom, sutra se cijelim protiv hripavca. Što se tiče cjepiva protiv rsv-a, nemaju običaj cijepiti, ali možemo se cijepiti kod svog ginekologa ako nam on preporuci. Sutra ću se još malo raspitati o tome, ali protiv hripavca se definitivno cijepim. I još je rekla da ako sam u zadnjih 5 godina primila cjepivo protiv tetanusa da tada ne bih ni trebala jer je to cjepivo protiv hripavca, tetanusa i još nečega, sad se ne mogu sjetiti, pregnancy brain.

Ja zadnjih dana malca osjetim slabije i drugačije nego prije, očito kad je na zadak drugačije udara jer možda nema toliko mjesta ili mu je nezgodno. A to mi je potvrdila i prijateljica kojoj je prva beba bila na zadak. Više se ne stresiram, ako se bar malo javi dobro je 🫣

Nala48
    28. Kolovoz 2025. 07:50

Također se pridružujem klubu onih koje ne broje udarce. Skinula sam neku aplikaciju, ali jednostavno nema smisla. Moja curka je jako aktivna tako da u prosjeku tih 10 "ispuca" kroz 5-10 minuta. Sad joj je valjda nova fora da se ljuti kad se namjestim kako njoj ne paše, pa me počela držati budnom i do dva ujutro, toliko se miče da mi ne da spavati. Malo mi je to već i problem jer još radim, pa nije lako ustati idući dan u 7. Isto tako krene akcija ako ju prodrmamo slučajno, vozili smo se autocestom i morali malo naglije zakočiti, odmah je krenula s udarcima. Neki dan sam osjetila da mi se trbuh rasteže i na lijevu i desnu stranu, uopće ne znam što radi unutra 🫣

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤
    8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸

rozi_lak
    28. Kolovoz 2025. 09:28

Ajme i kod mene jučer takvo istezanje poprijeko, živo me zanima što se unutra događa 😂
    Kako me leđa bole ovih dana, namjestim se nekako na polu trbuh, uz potpore naravno, i točno tamo gdje ju stisnem osjetim udarce, pretpostavljam da nema onda mjesta dovoljno i što veliš, da se ljuti 😂
    Neki dan mi je muž slagao jastuke da legnem skroz na trbuh, kakvo je to olakšanje bilo cure moje, iako nisam mogla duže od par minuta tako haha,probajte

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI