Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavuša
    25. Srpanj 2025. 13:03

Nikkitta

Pupo24 a onda nisi bila u TA, nego u glavnoj zgradi dolje u podrumu gdje imaju uzv, jer u susjednoj zgradi gdje je TA - nemaju uzv. 😬 Super plan za ZG, krajem kolovoza i onda do kad cure ne odluče doći. 😍🎀🎀 Ja uživam cijelo ljeto u ZG, prvi put u valjda 35 godina. 😂

E taj dio mi je promaknuo da u trudnickoj ambulanti nemaju uzv, bozeeee 🙈
    Pa cemu onda pregledi? 
    Sad si bas i razmisljam dok se narucim, doci cu tamo i popricat s njom/njim.. 😅
    To cu poslati mail za narudzbu tek kad dobijem nalaz guk i sflt-1/plgf, pa da bar imamo o čemu pricati 🙉🤣

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

Lendoxia
    25. Srpanj 2025. 13:20

plavuša

Lendoxia

jos uvijek je prijava ispred u kontejneru i poslat ce te u sobu 210. mislim da ne moras dolazit prvi put u 12 30, bar mene je narucila naknadno to je samo za edukaciju o prehrani prije guk profila bilo. inace normalno rade od 7 na dalje kad i labos. ako dodjes nataste mozda ti i odmah mogu nesto vadit

U meduvremenu tih par min do tvog odgovora cak se javili i na telefon..
    Rekla mi koji god dan doc u 12,30 da se ne teebam prijavljivat, dodem na 2.kat ispred sobe 209 i cekam da nas prozivaju.. A opet mi nije jasno kako ce nas prozivat ako se ne prijavim nigdje..
    E a da vas pitam, obzirom da moram kao biti na dijeti tjedan dan, vjerojatno isto daju jelovnik od 1800cal, koji sam ja vec njihov skinula i hranim se po njemu vec 10ak dana i svaki dan si nataste i 2h nakon obroka vadim secer, ako im to pokazem da li ce uvaziti to i da nemoram onda jos tjedan dana cekati, vec npr.odmah sutradan krenit sa profilom njihovim

to moras vidjet sto ce zahtijevat, ne znam ni ja kako te misle prozvat ako se ne prijavis. ja sam mozda imala malo drugaciji put jer sam ja prvi put isla gore jos u prvom tromjesjecju. pa sam se prvi put i prijavljivala. a za samu edukaciju se istina bog ne prijavljuje.  samo ne kuzim jel ti moras ogtt napravit ili mislis da ce te preskocit ako imas ova svoja mjerenja?
    sto se tice dijete da dobiju svi isti ljubicasti papir s 1800 koji kruzi po internetu. doduse koliko ja kuzim ogtt bi se trebao radit uz uobicajenu prehranu pa ako se pokaze da imas problem onda te stave na dijetu i rade guk profil da vide jel pomaze il moras dobit neku terapiju

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

plavuša
    25. Srpanj 2025. 13:45

Lendoxia

plavuša

Lendoxia

jos uvijek je prijava ispred u kontejneru i poslat ce te u sobu 210. mislim da ne moras dolazit prvi put u 12 30, bar mene je narucila naknadno to je samo za edukaciju o prehrani prije guk profila bilo. inace normalno rade od 7 na dalje kad i labos. ako dodjes nataste mozda ti i odmah mogu nesto vadit

Rekla mi koji god dan doc u 12,30 da se ne teebam prijavljivat, dodem na 2.kat ispred sobe 209 i cekam da nas prozivaju.. A opet mi nije jasno kako ce nas prozivat ako se ne prijavim nigdje..
    E a da vas pitam, obzirom da moram kao biti na dijeti tjedan dan, vjerojatno isto daju jelovnik od 1800cal, koji sam ja vec njihov skinula i hranim se po njemu vec 10ak dana i svaki dan si nataste i 2h nakon obroka vadim secer, ako im to pokazem da li ce uvaziti to i da nemoram onda jos tjedan dana cekati, vec npr.odmah sutradan krenit sa profilom njihovim

to moras vidjet sto ce zahtijevat, ne znam ni ja kako te misle prozvat ako se ne prijavis. ja sam mozda imala malo drugaciji put jer sam ja prvi put isla gore jos u prvom tromjesjecju. pa sam se prvi put i prijavljivala. a za samu edukaciju se istina bog ne prijavljuje. samo ne kuzim jel ti moras ogtt napravit ili mislis da ce te preskocit ako imas ova svoja mjerenja?
    sto se tice dijete da dobiju svi isti ljubicasti papir s 1800 koji kruzi po internetu. doduse koliko ja kuzim ogtt bi se trebao radit uz uobicajenu prehranu pa ako se pokaze da imas problem onda te stave na dijetu i rade guk profil da vide jel pomaze il moras dobit neku terapiju

Ogtt sam radila i nije dobar, zato me i salje gin moj na VV..  
    A odmah nakon ogtt sam ja skinula njihovu dijetu i tog se drzim.. 
    A budem vidjela sta ce reci 

12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

Nikkitta
    25. Srpanj 2025. 14:22

Blu00 pozdrav, mi smo ovdje već komentirale tko smišlja te teme i datume, jer evo realno tvoja beba je Jesenska, a ne Zimska, ali oke. 😂 I ja pročitah cijelu temu Ljetnih beba, i svaki dan je pratim, cure su sad već rodile ili pred porode, i lijepo je to za pratit što nas čeka. 😊 Meni je isto to dvoje povišeno, hemoglobin snižen, a feritin 25. Navodno se gleda da je u trudnoći idealno da je feritin iznad 30 do 50, tako da sam si ja uvela Gentle Iron i Vit C od Terranove. Floradix je isto okej, ako to možes tolerirati, ja nisam jer mi je izazivalo od zatvora do proljeva. Imaju i dodaci na recept, tipa Tardyferon, ali za to sve ovisi od gina do gina. Moja gin nije htjela ništa sad uvoditi, ali ja se nisam složila jer sam sklona anemiji i ne želim čekat last minute. Hope this helps! 🥰
    Plavuša da, pregled se sastoji od davanja urina, mjerenja tlaka, vaginalnog pregleda (popipaju cerviks) i bw poslušaju otkucaje. Vjerujem da i po potrebi šalju na uzv u podrum glavne zgrade, jer je jedna cura išla tak kad sam ja bila. A kako naručuju svaka 3 tjedna, valjda uzv rade svaki drugi dolazak?! To sad ja nagađam. 🤷🏼‍♀️😂😂

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Lendoxia
    25. Srpanj 2025. 15:00

plavuša

Lendoxia

plavuša

Lendoxia

to moras vidjet sto ce zahtijevat, ne znam ni ja kako te misle prozvat ako se ne prijavis. ja sam mozda imala malo drugaciji put jer sam ja prvi put isla gore jos u prvom tromjesjecju. pa sam se prvi put i prijavljivala. a za samu edukaciju se istina bog ne prijavljuje. samo ne kuzim jel ti moras ogtt napravit ili mislis da ce te preskocit ako imas ova svoja mjerenja?

Ogtt sam radila i nije dobar, zato me i salje gin moj na VV..
    A odmah nakon ogtt sam ja skinula njihovu dijetu i tog se drzim..
    A budem vidjela sta ce reci

aha onda ima smisla da ides odmah s guk profilom, mozda stvarno ima smisla onda doc prvo na edukaciju i vidjet s doktoricom nek ti daju pribor za profil i dogovoris sto i kako dalje

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

plavuša
    25. Srpanj 2025. 15:16

Cure help, trazila sam i po stranicama ali nisam uspjela.. Koja poliklinika za 4d.. Bila je neka na G....? 🤔😁

12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

• Blu00
    25. Srpanj 2025. 15:19

Nikkitta

Blu00 pozdrav, mi smo ovdje već komentirale tko smišlja te teme i datume, jer evo realno tvoja beba je Jesenska, a ne Zimska, ali oke. 😂 I ja pročitah cijelu temu Ljetnih beba, i svaki dan je pratim, cure su sad već rodile ili pred porode, i lijepo je to za pratit što nas čeka. 😊 Meni je isto to dvoje povišeno, hemoglobin snižen, a feritin 25. Navodno se gleda da je u trudnoći idealno da je feritin iznad 30 do 50, tako da sam si ja uvela Gentle Iron i Vit C od Terranove. Floradix je isto okej, ako to možes tolerirati, ja nisam jer mi je izazivalo od zatvora do proljeva. Imaju i dodaci na recept, tipa Tardyferon, ali za to sve ovisi od gina do gina. Moja gin nije htjela ništa sad uvoditi, ali ja se nisam složila jer sam sklona anemiji i ne želim čekat last minute. Hope this helps! 🥰
    Plavuša da, pregled se sastoji od davanja urina, mjerenja tlaka, vaginalnog pregleda (popipaju cerviks) i bw poslušaju otkucaje. Vjerujem da i po potrebi šalju na uzv u podrum glavne zgrade, jer je jedna cura išla tak kad sam ja bila. A kako naručuju svaka 3 tjedna, valjda uzv rade svaki drugi dolazak?! To sad ja nagađam. 🤷🏼‍♀️😂😂

Pozdrav☺️ Daaa, jesenska je. Vidim po stickeru da je nama dvjema termin doslovno u tjedan razlike🥰
    Idem u utorak na pregled pa ću pitati za savjet, jer sam jako umorna. Znala sam da do nečega mora bit, jer sam se do negdje zadnja dva tjedna bila baš odlično osjećala. Sada dođem s posla u 5, zaspem u 8 ipo😂Od prenatalnih uzimam Novalac, ali očito nije dovoljan. Do utorka ću probati s Floradixom i smoothijima od crvenog voća. Vidjet ću kako ću reagirati na njega, pa ako mi ne bude odgovarao, prestat ću. Hvala na preporuci za Gentle Iron, čitala sam i ranije za njega da je jako učinkovit i ne izaziva nuspojave.

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

Nikkitta
    25. Srpanj 2025. 17:25

Plavuša mislim da je ova: http://www.poliklinika-gynaears.hr/
    Blu00 ima nas tu par koje smo u par dana ili tjedan dana razlike, tako da se slobodno i ovdje pridruži. 🥰 I meni zvuči umor da je od niske razine željeza, i ja sam opet umornija zadnje vrijeme.🤓

Cure, round ligament pain is real! Znači imam to on and off od početka praktički, vrlo je rano počelo, onda se malo smirilo kad se maternica podigla, a sad je opet brutalno. Zadnjih dana ne mogu hodat koliko me boli s lijeve strane prepona i prema nozi, a kad se krenem okrenut dok ležim, sve zvijezde vidim. Najgore mi je ujutro kad su puni mjehur i crijeva, i iz nekog razloga večer je još gora, preko dana još nekako. Sinoć sam legla i doslovno samo rukom uzela nekaj s ormarića, znači nisam se ni okretala, i toliko me zaboljelo da sam jauknula i onda ta bol tinja 10-15 min. Čitala sam da RLP ima svoj vrhunac od 22-26 tt, pa se nadam da će ulaskom u 27 tt odnosno 3. trimestar, to malo popustit. Kako je kod vas?

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Teich56
    25. Srpanj 2025. 20:44

Nikkitta

Plavuša mislim da je ova:http://www.poliklinika-gynaears.hr/
    Blu00 ima nas tu par koje smo u par dana ili tjedan dana razlike, tako da se slobodno i ovdje pridruži. 🥰 I meni zvuči umor da je od niske razine željeza, i ja sam opet umornija zadnje vrijeme.🤓

Cure, round ligament pain is real! Znači imam to on and off od početka praktički, vrlo je rano počelo, onda se malo smirilo kad se maternica podigla, a sad je opet brutalno. Zadnjih dana ne mogu hodat koliko me boli s lijeve strane prepona i prema nozi, a kad se krenem okrenut dok ležim, sve zvijezde vidim. Najgore mi je ujutro kad su puni mjehur i crijeva, i iz nekog razloga večer je još gora, preko dana još nekako. Sinoć sam legla i doslovno samo rukom uzela nekaj s ormarića, znači nisam se ni okretala, i toliko me zaboljelo da sam jauknula i onda ta bol tinja 10-15 min. Čitala sam da RLP ima svoj vrhunac od 22-26 tt, pa se nadam da će ulaskom u 27 tt odnosno 3. trimestar, to malo popustit. Kako je kod vas?

Da se ubacim kod jer i vas sve pratim od početka 🤗
    Nikitta ti bolovi u ligamentima (meni i u leđima) su mi skoro od početka trudnoće užasno bolni. Svako ustajanje, okretanje u krevetu i sl. zahtijeva doslovno psihičku pripremu. Jos uvijek traju.
     Nadam se da ce se tebi ublažiti s vremenom 
    👍🏼

👸33g. AMH - 25, jajovod✂️🤵 44g. oligoasthenozoospermia
    kariogrami ✔️clexane💉
    11/23 missed ab 9tt💔
    1/24 - Sv.Duh - IVF - Bemfola+Ctd+Brevactid - 2❄️
    3/24 ET - missed ab💔
    6/24 FET✖️
    7/24 FET✖️
    11/24 - Sv.Duh - IVF - Gonal+Ctd+Ovitrelle - 2❄️
    ET trodnevni, beta 103.6, beta2 - 207.1, 5+6💚
    Panorama - stiže curica💓

• Regina
    25. Srpanj 2025. 21:10

Nikkitta

Plavuša mislim da je ova:http://www.poliklinika-gynaears.hr/

Usla u 27TT i dalje su tu bolovi,najviše kao upozorenje da usporim jer tijelo ne može pratiti moj tempo pa je moj savjet svaki put kada osjetiš tu bol,sjest,zaleć,malo se natovariti tekućinom i pričekat da se ublaži. Nadam se da nećeš doć do faze da krene išijas ili te odjednom krene kliještit živac kod kičme ko mene danas kad sam legla s malom spavat, al sreća dok smo roknule 2 sata drijemke pustilo me,iako su BH tu svako malo bok uz bok bolovima u kružnom ligamentu ☺️
    P.S.predivan post na insta,ja isto slavim rođendan za koji dan a i ti si na rasporedu jako brzo,bit će jedna jako emotivna proslava ovo ljeto,sjećam se za svoju prvu prije dvije godine koliko sam emotivna bila nakon čekanja nekoliko godina da nam stigne 🤭🤭 

Samo odmor čim osjetiš te bolove jer su to sve upozorenja naših tijela da smo precjenile svoje mogućnosti i moramo malo usporiti tempo. Još 3,5 mjeseca, što je to spram ovoga što si do sada prošla? 🤭🤭

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.