Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jana1993
    08. Srpanj 2025. 14:25

Uzela sam neki Mg iz ljekarne. Ajme nez kaj se dešava ali imam osjećaj ko da sam trčala maraton pa kad čovjek ima upalu mišića poslije. Baš me sve boli odjednom, sutra pregled pa ću spomenuti dr. 
    A za kapilarice uopće nisam sigurna kako i s čim tretirati i dali se uopće može to sada rješavati. Ono što sam skužila je da su manje vidljive ujutro 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Nela2105
    08. Srpanj 2025. 14:57

Mg pijemo do 32 tt nakon toga omni biotic panda da se bebi radi razvoja probavnog sustava bebe.. to mozete poslije i u bocici davat bebi s mlijekom dok su skroz mali, neke cure i odma to piju umjesto mg..

Nikkitta to su zapravo kontrakcije, ali nepravilne.. znaci imas onako skrooz tvrd trbuh di god ga pipnes i tad uglavnom ne osjecas bebu da se mice.. moguce da su ti vec krenule, ali pazi ako se unormale ili ako ti krene bol iz donjeg dijela leda..
    Meni su bile sad na svakih 15 pa 20 pa 25minuta..
    I malo me onak sjebu u psihi jer nisam bas uvijek sigurna sta je.. traju nekih 30ak sekundi i onda ti je trbuh opet mekan..
    Ako osjetis bebine udarce to nisu BH kontrakcije.

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

lea25
    08. Srpanj 2025. 15:35

Ja koristim Natural Wealth 375mg magnezij direkt, ne otapa se već se sav prah istrese direktno u usta. Malo nezgodno ako netko ima problem s tim, ali meni je ok, nema brašnast okus kao što znaju imati neki šumeći kad se magnezij slegne na dno🫧.  

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

Nikkitta
    08. Srpanj 2025. 15:52

Rozi_lak hijoooj I know, pregnancy brain is real, 🤰🏻🤣 ja zaboravljam sve kao Dori iz onog crtića. Muž mi nešto kaže, ja zaboravim za doslovno 30 sek, a ako ne popijem prenatale i ostale suplemente odmah iza jela, kasnije se nemrem sjetit jesam li ih popila. 😂
    Jana1993 e tako mene danas boli trbuh, kao muskofiber od maratona. 🤷🏼‍♀️ Imala sam 1 popucalu kapilaru kao dijete i mama me vodila da mi to nečim pale. Nadam se da su sad metode bolje, a sad ionako niš u trudnoći ne možemo, eventualno mazat i masirat. 😅
    Nela2105 nisu BH, ne stvrdne mi se trbuh, samo imam bolove. Očito su ti gornji ožiljci kako maternica raste sad gore i prema van. Malca osjetim, ali dobro si opisala da svi znamo za ubuduće, hvala. 🥰
    Lea25 e tak i Biolectra prah, to mi je zgodno. Gutam već dosta tableta, tekućina i sprejeva dnevno. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

plavuša
    08. Srpanj 2025. 16:16

lea25

Ja koristim Natural Wealth 375mg magnezij direkt, ne otapa se već se sav prah istrese direktno u usta. Malo nezgodno ako netko ima problem s tim, ali meni je ok, nema brašnast okus kao što znaju imati neki šumeći kad se magnezij slegne na dno🫧.

Lea to je ovaj B+C? 🙈

https://ibb.co/6R8PRVCG

Te vrecice imam doma, pa bi i ja mogla pocet s mg.. 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

Clo
    08. Srpanj 2025. 17:30

Ženice, sve sam pročitala i popratila. Nije me bilo duže zbog cijelog procesa selidbe, obaveza.
    Ja radim jos do petka te onda na godišnji i sa godišnjeg od 21.8 prelazim samo na porodiljni. Tako da baš se veselim da mi je dosta i da mogu u miru završiti uređenje kuće i sve oko bebača.

Moj bebač je poprilično aktivan, lupa nenormalno i čak je jednom tako lupio kad je muž stavio ruku da je muž vrisnuo kao u smislu ma da lažem da sam to ja sigurno nekako hahaah tako da živahan 

radila sam jučer OGTT moj nalazi nisu uspješni, prvi i treći je dobar, medjutim onaj nakon sat vremena je viši od referentnih vrijednosti tako da sad čekam feedback od ginekologice.
    Radila sam ga na Meruku i stave limun, cca 250-300 ml te glukoze i nije baš tako strašno, al nije ni delikatesa, ja bi opisala kao ultra slatka limunada. pretpostavljam da me čeka ona standardna dijeta.

naručila sam se u kliniku koji vad je puno preporučilo na 4D/5D idući petak pa se baš veselim 

Nikitta - žao mi je što si morala prolaziti ovo u bolnici ali drago mi je da je sve dobro to završilo, šaljem hug 💓

Inna - nadam se da je sve u najboljem redu i kad sam to pročitala toliko emocija me proslo tako da kad uhvatiš volje i snage pls javi kako ste. šaljem najveću moguću snagu za izdržati! 💓

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

plavuša
    08. Srpanj 2025. 17:59

Clo zao mi zbog ogtt, ali uz malu korekciju prehrane bude to ok.. Mene ga je uzasno strah, prvi prije postupka mi je bio dobar, a sad cemo vidjeti..
    Jer koja od vas isla u 24tt ili kasnije?
    I drago mi da je doslo vrijeme za godisnji i porodiljni otvaras odmah poslije super... I bas kako kazes u miru rijesis uredenje.. 
    Mi sad u subotu idemo kod sogorice po kolica, kinder i komodu valjda.. Pa cu to ugurat u sobu i nek ceka 🫶

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

Clo
    08. Srpanj 2025. 18:07

ma iskreno ne radim dramu oko toga, jer bebač je uredne veličine ne odskače nešto, tako da budem korigirala prehranu i bude to oke, nakon moje operacije ko zna kaj se u tijelu isto poseremetilo :)
    ja sam ti radila doslovno jučer sa 27 + 1 jer nisam stigla prije
    ma posložila sam si taman da ovaj zadnji period kad postaje teže se posveti, sebi, bebaču, kući, obitelji 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

lea25
    08. Srpanj 2025. 19:54

Plavuša e taj da, predložen mi je nakon bolnice i uzimam ga redovno, evo nikakvi grčevi, oticanja, voda oko zglobova… mislim da radi svoj posao, uz njega osim lijekova još uzmem novalac prenatal i folacin
    Nikita jel kod tebe sad bolja situacija s hematomom, ne znam jesi imala kontrolu? Ja idem u ponedjeljak, do tad mirovanje. 

Ja sam odlučila mirovati do poroda, vidim da idem iz hematoma u hematom, a stvarno nikakav grad ili neki rad nisu važniji od “napokon bebe”🥹🥰 nekako sam si posložila u glavi da me ionako nitko ne treba na +35 po danu ili navečer kad odmaram, i da me stvarno boli pipi za zavjese ili paučinu. Neću strogo mirovati, tipa Napravit ću si za jest i po kući sto mogu, stvar po stvar, ali gledat ću da sam na kauču. 

Jedno pitanjce, čula sam to jučer pa uviđam sve vise logike, jedna poznanica pričala mi je da nije vozila ulaskom u 6,7 mjesec, a nakon 7 mjeseca nisu vise putovali van grada (također rizična trudnoća). Zanima me imate li vi takvih misli sto ćete si ograničiti s višim mjesecima? Promet je svakako opasan sam po sebi, nisam do sad mislila o tome. Ja to osobno neću moći jer sam sama po mjesec dana, a roditelji žive vani oduvijek, ali zanimljivo razmišljanje.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

Nala48
    08. Srpanj 2025. 20:18

lea25 Ja ću isto morati voziti jer mi je prvi pošteni dućan nekih 5km, a ginekologica 8km. U Zagrebu smo, ali živimo u naselju na brdu. Planiram si kupiti onaj pojas za trudnice, a što se tiče vožnje, vozim normalno i nastojim ne razmišljati o potencijalnim nesrećama jer bih si samo stvorila stres. Na more isto idemo i to skroz dolje u Dalmaciju za mjesec dana. Doduše moja trudnoća nije rizična, da je, vjerojatno ne bih išla tako daleko, ako uopće.

Nikkitta drago mi je da je i muž napokon dočekao udarce 😁 Meni moj više niti ne vjeruje kad ga stalno zovem, evo taman sad mala imala party dok sam se kupala, zovem ga, naravno ona prestane. Na kraju sam mu uspjela snimiti jer mu se više nije dalo čekati da opet krene haha

Vidim i da pišete o stvarima, mi smo sve dobili od većih i ne kupujemo ništa (kolica, kinderbet, jaje, nosiljka, prijenosni kinderbet/vrtić, stolica za hranjenje). Odjeće sam nešto kupila za gušt, ali trudim se ne pretjerati jer ćemo isto puno toga dobiti.

Nudi mi se i sklopiva Stokke kadica, ali nisam pametna da li da uzmem ili radije kupim onu običnu za kadu. Bratić je imao sklopivu i njegov mali ju je uspio sa svega dva-tri mjeseca nožicom odčepiti i polio laminat 🙈

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.