Koliko znam OGTT je svima obavezan, mene je moja poslala sad nakon pregleda u 22tt uz napomenu da se radi od 24-28 tako da to planiram odraditi kroz 2 tjedna. Što se tiče gestacijskog dijabetesa, nema veze s prekomjernom težinom. Imam frendicu koja ga je imala, inače mršavica i zdravo se hrani, naručuje iz OPGova, peče svoj kruh, itd. 🤷
👩❤️👨 32/34
4.11. termin 🩷🐤
Ja ću sad na idućoj kontroli za štitnjaču dogovoriti i za OGTT, vjerojatno u 26tj. Dogovorili smo da to na VV skupa odradimo sve što treba.
Lea, pa ja znam jednu dvije trudnice da to nisu radile iz xy razloga, ali ja bih svakako odradila radi svog mira. Ako on ne spominje, spomeni ti njemu ili odi privatno.
Nikkitta, drago mi je da je sve okej sad, drži se 🥰
Ja sam evo naručila pojas s Vinteda baš. Pa pogledajte da ne plaćate baš 50e za to.
Nego, danas sam točno na pola 🥰 ne mogu vjerovati da smo do ovdje došli. Malena se sad već vidi i na van ako jače lupi, baš mi je sve nekako nestvarno i sve nekako brzo dolazi sad
Evo ja sam baš danas odradila OGTT
Natašte: 5.4 (ref <5.1)
Nakon 1h: 11.5 (ref. <10)
Nakon 2h: 8.0 (ref. <8.5)
Nije bilo teško za izdržati, u početku su mi izvadili iz prsta i to sam vidjela da je natašte bilo 4.9. Nakon toga sestra donosi u plastičnoj čaši od 0.5L stravičnu količinu šećera i u to samo dodala vodu, ne do kraja, promiješala i rekla da što prije popijem to će mi biti lakše. Srećom je nisam poslušala nego sam negdje čitala da treba u malim gutljajima popiti tako da je ona stalno cupkala oko mene...
Muž je bio sa mnom cijelo vrijeme pa mi je nekako čak i brzo prošlo, ali svejedno mi je danas cijeli dan nekako mučno i malo sam zabrinuta jer mi je inače šećer bio uredan, zdravo se hranim, dobila sam svega 6 kg, čak me i gin pohvalio, pa pretpostavljam da je možda zbog obiteljske anamneze...ne znam evo, nije strašno povišeno ali pretpostavljam da ću svejedno dobiti tu dijagnozu i zbog toga me strah ovo što pišete za indukciju.
U svakom slučaju mislim da ću ponoviti negdje privatno prije nego se moj gin vrati s godišnjeg.
👫💞 35/39
AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
ET-1.2.2025.
12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
27.2.2025. 6tt 💗
1.4.2025. it's a girl🌸🩷
🩷21.10.2025.🩷
Evo ja sam baš danas odradila OGTT
Natašte: 5.4 (ref <5.1)
Nakon 1h: 11.5 (ref. <10)
Nakon 2h: 8.0 (ref. <8.5)
Nije bilo teško za izdržati, u početku su mi izvadili iz prsta i to sam vidjela da je natašte bilo 4.9. Nakon toga sestra donosi u plastičnoj čaši od 0.5L stravičnu količinu šećera i u to samo dodala vodu, ne do kraja, promiješala i rekla da što prije popijem to će mi biti lakše. Srećom je nisam poslušala nego sam negdje čitala da treba u malim gutljajima popiti tako da je ona stalno cupkala oko mene…
Muž je bio sa mnom cijelo vrijeme pa mi je nekako čak i brzo prošlo, ali svejedno mi je danas cijeli dan nekako mučno i malo sam zabrinuta jer mi je inače šećer bio uredan, zdravo se hranim, dobila sam svega 6 kg, čak me i gin pohvalio, pa pretpostavljam da je možda zbog obiteljske anamneze…ne znam evo, nije strašno povišeno ali pretpostavljam da ću svejedno dobiti tu dijagnozu i zbog toga me strah ovo što pišete za indukciju.
U svakom slučaju mislim da ću ponoviti negdje privatno prije nego se moj gin vrati s godišnjeg.
Moje vrijednosti su ovako:
*(vP) Glukoza natašte 4.4 (ref.< 5.1)
*(vP) Glukoza 60 min 10.7 (ref. < 10.0) H
*(vP) Glukoza 120 min 5.3 (ref. < 8.5)
Jos uvijek čekam feedback od ginekologice oko toga, al koliko ja znam ako ti i bilo koja stavka nije dobro računa se kao gestacijski i apsolutno nema nikakve veze sa kilama. Nemam ni ja inače problema sa šećerom niti kod mene su ljudi sa dijabetesom, al je tako kako je.
A ovo za indukciju sam i ja čitala te ovisi isto i koliko je beba teška po procjeni, al evo javim kaj moja ginekologica isto kaže.
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Clo, da slažem se...u svakom slučaju bolje što prije otkriti ako i postoji da se može kontrolirati.
Nije mi jasno samo ovo mjerenje iz prsta, zbog čega se onda uopće radi ako nije mjerodavna ta krv i ova venska.
Isto tako, ako bi kontrolirala doma uz pomoć tog aparata onda mi ne bi pokazalo isto kao kad mi vade krv iz vene
👫💞 35/39
AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
ET-1.2.2025.
12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
27.2.2025. 6tt 💗
1.4.2025. it's a girl🌸🩷
🩷21.10.2025.🩷
I ja danas odradila ogtt na Vrhovcu, meni je to kod njih bilo prekiselo, radije bi da ako vec su morali stavit limunsku da su je stavili manje. imam osjecaj da je bilo vise kiseline nego glukoze.
a s nalazima nisam sretna kod mene je ovako:
*(vP) Glukoza natašte 4.9 (ref.< 5.1)
*(vP) Glukoza 60 min 9.9 (ref. < 10.0)
*(vP) Glukoza 120 min 8.5 (ref. < 8.5) H
i radi ovih 8.5 mi je vec nalijepila dijagnozu gestacijskog i morat cu radit GUK profil. Malo sam frustrirana jer je bas sve nategnuto i znam koliko ta dijagnoza komplicira stvari kasnije. Bar ce me natjerat da prestanem jest gluposti iz dosade. Al uzasavam se ponovnog pikanja prstiju za GUK profil to mi je bas bilo stresno
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Clo, da slažem se…u svakom slučaju bolje što prije otkriti ako i postoji da se može kontrolirati.
Nije mi jasno samo ovo mjerenje iz prsta, zbog čega se onda uopće radi ako nije mjerodavna ta krv i ova venska.
Isto tako, ako bi kontrolirala doma uz pomoć tog aparata onda mi ne bi pokazalo isto kao kad mi vade krv iz vene
Ne znam, mene nisu pikali na prst nego sva tri puta kroz venu :/
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
I ja danas odradila ogtt na Vrhovcu, meni je to kod njih bilo prekiselo, radije bi da ako vec su morali stavit limunsku da su je stavili manje. imam osjecaj da je bilo vise kiseline nego glukoze.
a s nalazima nisam sretnakod mene je ovako:
*(vP) Glukoza natašte4.9 (ref.< 5.1)
*(vP) Glukoza 60 min9.9 (ref.< 10.0)
*(vP) Glukoza 120 min 8.5 (ref.< 8.5) H
i radi ovih 8.5 mi je vec nalijepila dijagnozu gestacijskog i morat cu radit GUK profil. Malo sam frustrirana jer je bas sve nategnuto i znam koliko ta dijagnoza komplicira stvari kasnije. Bar ce me natjerat da prestanem jest gluposti iz dosade. Al uzasavam se ponovnog pikanja prstiju za GUK profil to mi je bas bilo stresno
joj tako mi frendica njoj je prva vrijednost 5.1 i eto zajebavaju je...
ja iskreno nez koji je dalje sad proces al kako se mora mora, preživjet ćemo sve to
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
Ja sam imala gestacijski u prvoj trudnoci, druga vrijednost mi je bila malkice povisena i onda mi zaljepili tu dijagnozu. Nema pretjerane veze s kilama ni dosadasnjom prehranom nego vise s tim da hormoni posteljice u kasnijoj fazi trudnoce slabije reguliraju razinu secera u krvi pa treba pripaziti. Nisam nikada zadrzana u bolnici, doma bi se sama pikala u prst i izvadila krv nakon svakog obroka i iduci dan nosila to na vuk vrhovec. Prehrane sam se na prvu bojala i nekih velikih dijeta al zapravo je to sve sto vise manje jedemo i sada, uz malo vise povrca a manje ugljikohidrata, koji su i dalje dozvoljeni:) Indukcija mi nikad nije bila spomenuta, a uvijek su me zezali da nosim veliku bebu. Vidjet cemo sada jel me isto ceka i u ovoj trudnoci, planiram ga raditi u 24.tjednu.
Sortiraj odgovore
Najstariji