Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martinaaa_
    07. Srpanj 2025. 09:55

lea25

Danas sam silom prilike otkrila nalaze na e - građani. Vidim da mi sve vezano za trudnoću piše prijeteći pobačaj i visokorizična trudnoća. Iako sam svjesna da nije sve med i mlijeko, ali beba je pravi mali lav, ovo me ipak uznemirilo. Jeste gledali to ikada? Jel to neko opravdanje za komplikacije ili je stvarna situacija, a nisu me htjeli dodatno plašiti?

Ja sam u prvoj trudnoci imala hematom od 6 do negdje 12 tj i jako krvarenje, i do kraja trudnoce mi je pisalo prijeteci pobacaj i visoko rizicna trudnoca.
    Mislim da je to opravdanje za komplikacije. 

💓

Nela2105
    07. Srpanj 2025. 12:23

Nikkitta

Lea25 pa to je i meni prvo palo na pamet, kaj da kasnije dođem s tim nalazom i ništa ne piše zakaj je bilo krvarenje? Baš neprofesionalno. Nadam se da se neće više ponavljati, ali opet s hematomima nikad ne znaš. I ja se slažem s Lendoxiom, svaka trudnoća je različita. Treba vidjet s curama koje su imale hematome u prvoj trudnoći, a sad su opet trudne.
    Ana_ ja se nadam da im je sad takav kaos i neorganiziranost radi obnove i da će se sve posložiti na jesen. Valjda će otvoriti do 1.11. 😂 Super za uzv, drago mi je. 😍 I mene malac lupa, ono pošteno, nije više da su udarci samo nisko, nego danas držim dlan i udari i dolje i onda kvrga gore ispod pupka. Baš je valjda velik veličine dlana, a ja sam viknula od iznenađenja. Baš zadnjih tjedan dana lupka puno snažnije i s više strana. A ja se ujutro zabrinula jer se nije satima javljao, malac pajkio i sad luduje cijeli dan. 😂❤️
    Nela2105 omg kako si reagirala kad ti je rekla to? Bože, nisu normalni! 🤨 Ja isto vodim privatno, nadam se da neću morat u TA prije 35 tt. Okej, osim kaj moram kod njih za 2 tjedna na kontrolu, jer sam sad ondje ležala, pa to moraju follow up napravit. Nekako mi je i 1.9. preoptimistično da će otvorit. Bilo je 1.6, pa 1.7., sad je 1.9., ali ako otvore do 1.11. bit će dobro. Čekaju tehničke papire, ateste, dozvole tako nekaj, a sad nitko niš ne radi, tak da, mislim da je 1.11. realnije, ali maybe ni tad. 😱

Nije me to uopce dotaklo jer sam imala par tjedana prije onaj veliki anomaly i dobila slike prekrizenih nogu.. ali onak da nisam imala to mislim da bi umrla tamo.. ko i kaze mi bebica je dosta manja nema ni 500g, a meni tjedan prije kad su serklaz radili rekli da ima preko 600g.. onak bas da te prepadnu da ni sam ne znas sta bi..
    A zivim nekako u nadu da ce bit 01.09. 😂
    Kako si ti?

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Maravillosa
    07. Srpanj 2025. 13:06

lea25

Danas sam silom prilike otkrila nalaze na e - građani. Vidim da mi sve vezano za trudnoću piše prijeteći pobačaj i visokorizična trudnoća. Iako sam svjesna da nije sve med i mlijeko, ali beba je pravi mali lav, ovo me ipak uznemirilo. Jeste gledali to ikada? Jel to neko opravdanje za komplikacije ili je stvarna situacija, a nisu me htjeli dodatno plašiti?

Meni to pise na svakom nalazu mog ginekologa od pocetka.
    To je normalno, dijagnoza iz šifrarnika hzzo-a ako imas bilo kakvu komplikaciju, a realno cim imas hematom imas.

Nikkitta
    07. Srpanj 2025. 13:19

Lea25 da, tako i meni piše jer su temeljem prvog krvarenja u 6 tt (jer sam se ogrebala s noktom stavljajući vaginaletu i bila ha hitnoh), otvorili komplikacije. Njima je to ovo kaj i ostale cure vele, samo za potrebe pravdanje komplikacija, generalni termin.
    Nela2105 ma čak i kad znaš da je sve okej jer si bila na scanu par dana prije, nije ugodno da ti netko samo tako baca neke izjave. Uf, i ti doktori nekad nemaju takta, a da ne govorim koliko očito znaju fulati s procjenom kilaže. 🤨 Ja sam dobro, sretna danas što stavim big milestone, 20 tt, half way there! 🙏🏼🍀❤️ S obzirom da se fotkam svaka 4 tt od početka, tako je danas bio red za slikicu. Trbuh vidno raste, a ja presretna. Za par dana je big anomaly scan, a nakon toga čekam idući milestone 27 tt i ulazak u treće tromjesečje. 🍀🙏🏼❤️ Kad i gdje si radila serklaž, jesi to već pisala? 

Imam i pitanje za sve vas, oko praćenja ritma bebice. Sad je već više od 3 tjedna kako mi se redovito javlja, a znam da od 19 tt bebe uspostavljaju ritam spavanja i budnosti, pa sad i to pratim. Kakvi su ritmovi vaših beba? Moj lupka rano ujutro 6-7h, onda ja još se vratim spavati do 10h i jučer tajac. Ja već zabrinuta. Odem obavit jutarnju rutinu i otuširam se, popijem probiotik i čekam doručak, kad je mali krenuo lupat, imao je baš jake udarce, rekoh probudila sam ga. 🤭 Onda se cijeli dan javlja do 22-23h (osobito iza obroka) i kad se ja spremam spavat, ide i on, valjda. 😂 I danas ista stvar, lupka u 7:45h, nastavim spavat do 10:20h i opet tajac. Tek iza doručka lupka, ali ne tako jako kao jučer. Znam da je sve to normalno, samo me zanima kakvi su vaši ritmovi?

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    07. Srpanj 2025. 13:48

Ja osjetim dijete ujutro kad se probudim i navečer kad legnem. Ako ga ne osjetim, legnem na leđa 20ak minuta, nije to toliko strašno, a u tom položaju ga najbolje osjetim. Inače uvijek udara niže od pupka, ali jučer je bio udarac čak možda malo iznad ili bar u ravnini. Probala sam metodu da pojedem nešto slatko, ali kod mene to još nije dalo rezultate, vjerojatno kasnije. Fascinantno mi je da ja ne legnem uvijek u isto vrijeme, ali on se javi bar jednom ako sjedim, kao sat je. Još nisam počela pratiti u smislu da se zabrinem jer ne želim sama sebe na ovo sve još s tim maltretirati prije cca 24tt. Onda vjerojatno panika nakon sat vremena 😀. Omg pa 24t je uskoro, a onda i 30, idemooooo🥹😍 
    ~kad je zadnje vrijeme za najavu/ dogovor carskog Reza osim ako nije hitna neočekivana situacija ili neki razlog koji je bio od početka npr godine ili neka dijagnoza? Kad se već vidi potreba za tim? 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

plavuša
    07. Srpanj 2025. 13:57

Eto meni danas 23tt i javlja se uredno kroz dan.. Kad lezim, kuham, perem sude.. Kad sjednem da popijem kavu na miru sama sa sobom, eto ga 💓 znaci da nisam sama 🥰 iako to jos nije toliko jako da bi i muz osjetio, iako ja za to "krivim" i deblju stijenku trbusnu iliti prosto receno salo 🙈😅.. Kazem ja njemu ne brini, zacas bude ona porasla tako da ne da ces samo osjetiti vec i vidjeti pokrete 🫶

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

Lendoxia
    07. Srpanj 2025. 15:19

mene je moj razbijac tako zviznuo danas da mi je ruka odletila s tog mjesta XD dragi je isto uspio ulovit par puta kad je dole nisko u zdjelici lupao jer tamo imam najmanje masti  al  inace ne pratim jos detaljno patterne kad se javlja, osjetim ga svakako svaki dan nekad vise nekad manje, u zadnje vrijeme sve vise XD na slatko poludi najcesce i kad malo legnem na ledja isto se meskolji valjda ima manje mjesta pa to izbjegavam ako me kukovi bas zabole previse. Instalirala sam si kicks count i racunam pocet detaljnije pratit tamo kroz dva tjedna

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

Nela2105
    07. Srpanj 2025. 16:29

Nikkitta

Lea25 da, tako i meni piše jer su temeljem prvog krvarenja u 6 tt (jer sam se ogrebala s noktom stavljajući vaginaletu i bila ha hitnoh), otvorili komplikacije. Njima je to ovo kaj i ostale cure vele, samo za potrebe pravdanje komplikacija, generalni termin.
    Nela2105 ma čak i kad znaš da je sve okej jer si bila na scanu par dana prije, nije ugodno da ti netko samo tako baca neke izjave. Uf, i ti doktori nekad nemaju takta, a da ne govorim koliko očito znaju fulati s procjenom kilaže. 🤨 Ja sam dobro, sretna danas što stavim big milestone, 20 tt, half way there! 🙏🏼🍀❤️ S obzirom da se fotkam svaka 4 tt od početka, tako je danas bio red za slikicu. Trbuh vidno raste, a ja presretna. Za par dana je big anomaly scan, a nakon toga čekam idući milestone 27 tt i ulazak u treće tromjesečje. 🍀🙏🏼❤️ Kad i gdje si radila serklaž, jesi to već pisala?

Imam i pitanje za sve vas, oko praćenja ritma bebice. Sad je već više od 3 tjedna kako mi se redovito javlja, a znam da od 19 tt bebe uspostavljaju ritam spavanja i budnosti, pa sad i to pratim. Kakvi su ritmovi vaših beba? Moj lupka rano ujutro 6-7h, onda ja još se vratim spavati do 10h i jučer tajac. Ja već zabrinuta. Odem obavit jutarnju rutinu i otuširam se, popijem probiotik i čekam doručak, kad je mali krenuo lupat, imao je baš jake udarce, rekoh probudila sam ga. 🤭 Onda se cijeli dan javlja do 22-23h (osobito iza obroka) i kad se ja spremam spavat, ide i on, valjda. 😂 I danas ista stvar, lupka u 7:45h, nastavim spavat do 10:20h i opet tajac. Tek iza doručka lupka, ali ne tako jako kao jučer. Znam da je sve to normalno, samo me zanima kakvi su vaši ritmovi?

Radila sam serklaz u petrovoj,  vodim trudnocu kod Zlopase pa mi je on i odradio serklaz..
    Ma opcenito taj uzv u radaoni je koma..
    Ako ces ic na uzv dole di je hitna pripremi se da su sestre jako bezobrazne..
    Meni ti se curka okrece, kad je nogama dole slabije ju osjetim kad je glavom dole ko da je tornado u trbuhu.. sad su to vec bas udarci da vidis kak se cijeli trbuh mice lijevo desno..
    Samo nek rastu i nek nam dodu zivi i zdravi ❤️

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.