Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leia
    09. Srpanj 2025. 12:20

rozi_lak

U biti taj pojas samo drži donji dio originalnog pojasa koji ide preko trbuha inače, skroz nisko? Ako sam dobro skužila preko slika.
    Morat ću si naručiti, previše razmišljam o tome a s tim će mi bar glava biti mirnija

Da, sjedne ti lijepo na zdjelicu i još meni bas pase jer mi ne steze onda taj donji dio trbuha 

Nikkitta
    09. Srpanj 2025. 12:25

Clo drago mi je da si se javila, već sam se pitala gdje si. 😍 Odlično, posao još samo par dana i onda imaš vremena za sve pripreme. Žao mi je za OGTT, vjerojatno će te barem mjesec dana stavit na onu dijetu. 
    Rainbow kad smo već kod toga, jesi ti još na toj dijeti i jel se to jednom kad moraš, mora držat do kraja ili te mogu skinut?
    Plavuša ja planiram ići na taj test u 24tt.
    Lea25 hematom je u prolasku, kontrola za to u bolnici mi je tek 21.07., ali nažalost opet sam sinoć radi par kapi krvi morala na hitnu. Bila je dežurna moja gin, pregledala me i sve je ok, ogrebao me jbni Utrogestan!! Od kad me prebacila na njega imam problema sa stavljanjem, suha je tableta i jedva je uguram, kaže da je to sigurno, da nije od hematoma. Prebacila me na Cyclogest i odmah sinoć klizne unutra, no issues. ‘Bem ti Utrogestan, odmah sam znala da ne valja i osjetila sam otpor u tijelu kad je predložila promjenu terapije, a kako sam tek prvi put bila kod nje i prošle smo 1h niz tema, tako smo zbrzale na kraju kao da pređem na Utrogestan jer je mikronizirani progesteron. Kad me brzo počelo to mučiti, guglala sam i shvatila da za dozu 300 to nema veze, jer mikroniziran znači da se može i oralno, a od 300 se ionako samo vag stavlja, tako da sve skupa samo nepotreban stres. Imam sutra big anomaly kod nje privatno, a mali koliko ga gledamo već vjerojatno pizdi. 😂 Sinoć dok smo čekali papire, mali lupao kao lud. 😍 Što se tiče vožnje, vozila sam samo do 8 tt i nakon toga - no way. Muž me svuda vozi, a htjela sam kupit trudnički pojas i nikako. Nisam ga našla u Areni, a sad nikud ne hodam pa mogu samo online.. 
    Nala48 dočekat će i tvoj udarce a da nije video🥰, ja sam skužila da se pritaje, ali ako dulje muž zadrži dlan i ne stisne tako jako kao do sad, onda se javi. 😂
    Maravillosa ja sam čitala da kolostrum može krenut full rano, valjda već od 20 tt pa postoji i to neko “prikupljanje kolostruma” koje neke cure prakticiraju. Odmah sam zaključila ako meni tako krene, ja ne bum niš prikupljala. Ne vidim smisao. Jedino ako do tad kupim novi hladnjak, a kupnja je propala jer sam baš tad kad smo to planirali bila završila u bolnici i sad strogo mirovanje. 😬
    Rozi_lak mene promet u ZG jako stresira, luđaci i agresivci posvuda. 😩 
    Leia gdje ima taj besafe pojas? U Baby centru?

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    09. Srpanj 2025. 12:31

Sinoć kako sam hodočastila opet na hitnu, pa gore u rodilište, cure moje takva gužva, i dolje na hitnoj barem 5-6 ženica, i gore u rodilištu kaos. I kakva slučajnost, opet muž sreo frenda iz poslovnih krugova. Njegova žena je bila sa mnom u predrađaoni tu prvu večer kad sam došla s jakim krvarenjem. Ona je tad bila u 31 tt i došla je na CTG i otišla doma. I dolazimo mi sinoć, i evo njih opet, odnosno samo njega sam vidjela, ona je na CTG u drugoj sobi bila. Morali na hitni carski s 32 tt, kolestaza i loši protoci kao u posteljici, ako sam dobro shvatila. Tako da je muž imao društvo u čekaoni i njih dva su se raspričali. Nadam se da je sve ok, baš sam rekla mužu da mu pošalje poruku i pita. Mi žene što prolazimo u borbi za naše bebe, to je čudesno. Samo da sve bude svima ok. ❤️ 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• leia
    09. Srpanj 2025. 15:15

Nikkitta

Leiagdje ima taj besafe pojas? U Baby centru?

Ja sam ga dobila na poklon, al vidim da ima tamo i u Magic baby za naručit. 
    Žao mi je da si opet krvarila, ali barem je samo od ogrebotine. Nadam se da će ostatak trudnoće mirnije proć. 💛

Pričale ste o pokretima bebe. Ja svoju najviše osjetim navečer kad legnem i ujutro kad se probudim. Mislim da spava popodne kad i ja spavam, a navečer valjda zaspe nekad poslije mene hahaha
    Ja planiram OGTT sa 25 tt. 

• Maravillosa
    09. Srpanj 2025. 15:51

Nikkitta Necu ga pokusavati prikupljati prije poroda jer mogu izazvati kontrakcije maternice ako stisnem dojku, a ovo malo sto curi mi se ne cini kao onaj pravi zuti kolostrum, vise je onak bjelkasto- prozirnkasta tekucina.
    Drago mi je da je na kraju sve ok i da nije opet krvarenje od hematoma🙏🏼  Meni su ti utrici ok sjeli, ali nisam nista drugo koristila pa ne mogu usporedit.

Sutra se vracam u Zagreb jer me malo strah tih ucestalih kontrakcija, nocas su bile bas bolne opet i pola noci sam bila budna. Pa da ipak budem blize kopnu i da mogu otici na kontrolu ako bude frka ne daj Boze. Ocito mi je ovaj more s plaze na plazu s klincima tempo sad vec too much.

Cure sa gestacijskim, jesu vam spominjali indukciju?
    Kako se sad psihicki pripremam za to i citam vidim da puno trudnica cak i sa granicnim gestacijskim salju na indukciju tjedan, dva prije termina😳😳

Rainbow_Hope 🌈
    09. Srpanj 2025. 16:12

Maravillosa nikakve riječi nije bilo o indukciji. Sad će te vjerojatno najprije slati da napraviš GUK profil, to si u bolnici dva dana i vade ti šećer šest puta tijekom dana ovisno o obrocima. 
    S tim da su mene najprije poslali za 10 dana ponoviti OGTT, a tek kad je i tad jedna vrijednost bila loša, ipak i na GUK.
    Ako trebaš savjet s prehranom, dijetom, samo reci.
    Ja se načelno i dalje držim prehrane, zadnjih tjedan dana, nakon što sam učestalo počela padati u hipoglikemiju, ipak pojedem malo slatkog. S kilama sam i dalje na +2,5 kg od početka trudnoće pa je doktor zadovoljan, čak mi je rekao da slobodno jedem malo više.
    Nikkitta tebe isto idu posjeti hitnoj 🙈 Bitno da se zna od čega je, meni je Cyclogest isto bio praktičniji, ali su mi češće prepisivali Utrogestan...
    Iako mislim da u tvojim tjednima nadomjesni progesteron više ne igra baš neku ulogu, eventualno sad zbog hematoma

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

lea25
    09. Srpanj 2025. 16:25

Nikita to je ono sto smo pričale, evo upravo sam dosla od svog ginekologa, dobila sam rojazol, vaginaleta puno veća i deblja čak i od Cyclogesta i sto kažeš sklizne unutra, jednostavno mi paše taj oblik i sastav. Moji problemi su počeli od kad sam na Utro, ja jedva nađem “ulaz”, zalutam pa tražim gdje je, pa krene van kao iz vulkana, pa nekako popreko, ne znam zašto mi je to tolika nauka, sve za bebu naravno, aliiiii ovo ne olakšava situaciju 😅

Moj muž je prije ponavljanja spermograma na savjet mog privatnog gin odradio bris uretre na klamidiju, ureapl hom i ureal, i nešto na tr -  zaboravih naziv da sad ne tražim, navodno mogu pogoršati nalaz spermiograma, a eto njega zanima iz znatiželje jel išta bolje iako smo zadovoljni i ovim uspjehom nakon pet godina, ali poštujem znatiželju, drago mi je sto ga ne boli briga i ujedno me smirio negativan nalaz na sve, ali posebno na UP jer mi je to tihi strah, a imali smo odnose tako da sam puno mirnija dok ne obavim svoj bris u kolovozu. (Imali smo samo dva odnosa u trudnoći zbog krvarenja, ali opet bi se valjda prenijelo da mi se vratila).
    Maravillosa samo hrabro, već si u visokim tjednima i ne sumnjam da će sve biti na vrijeme i kako treba❤️

Jel OGTT obavezan u trudnoći? Moj ginekolog to ne spominje, danas je rekao da smo u takvoj situaciji jer kod njega imam samo dva pregleda u trudničkoj, kasnimo sa svime, prvo sam trudnocu vodila na humanoj, pa se vratila k njemu, a ovaj mjesec sam imala već pokušaj anomalija koji nastavljam u ponedjeljak pa je rekao ukoliko smo beba i ja ok, da sam kod njega 6.8. tako da ne smetamo bebi svaki tjedan s UZV. (nevezano sto se beba namjesti kako samo njoj odgovara, misli na rast i moje hematome). Inače imam problem oduvijek s vrlo niskim šećerom koji pratim zadnjih godina, u trudnoći mi se gadi čak i šećer u čaju, kg nisam dobila ni 5 do sada, možda i zato to ne spominje.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

• leia
    09. Srpanj 2025. 16:33

Jooj, ne znam sta bi ti rekla za taj OGTT. Ja sam isto mrsavica, uvijek niski secer imam, jos nisam ni vratila kile koje sam izgubila u prvih 12 tjedana, a kamoli dobila dodatno i gadi mi se secer u trudnoci pogotovo.. al isto tako znam zene koje su dobile 20+ kilograma pa nisu imale gest. dijabetes i mrsavice koje jesu. Ja cu radi svog mira to napravit pa cemo vidjet .. meni su rekli da ponesem limun sa sobom, navodno tako bude lakse popit

• Maravillosa
    09. Srpanj 2025. 16:47

Rainbow U ovoj trudnoci mi je OGTT bio uredan, salju me na indukciju zbog abrupcije placente u prosloj trudnoci jer se to zna ponoviti pa za svaki slucaj. I kako citam sad o indukciji vidim da puno zena pise da su ih zbog gest.i cak granicnog slali na indukciju sto mi zvuci suludo pogotovo ako su vrijednosti niske i tezina je ok. 
    Ja sam u plusu sad vec 10, ali sam krenula sa manjkom pa si racunam da je to ok. Do kraja bi jos mogla dobiti 3 kile sigurno😅
    Lea25  Hvala ti❤️
    Mislim da ce te uskoro slati na OGTT, cini mi se da sam ja isla iza 24.tt.

Nikkitta
    09. Srpanj 2025. 16:47

Leia hvala ti, baš ću si ga naručit. 🥰
    Maravillosa imaš pravo, ne trebaju ti nikakvi rizici s kontrakcijama i stiskanjem dojke, onda neka curi, ako je količinski puno, imaju oni mama bra pads i ciao. 😎 Vrati se ti na kopno, slušaj svoju intuciju. ❤️ S Utrićima 100 ili 200 mg nisam imala toliko problema, to su kuglice i nekako su išle bez beda (govorim o prethodnim postupcima), ali prvi put vidim i koristim Utrogestan 300 mg, to su duguljaste kao pilule, jedva ih uguram, ispadaju iz ruku, nekako su suhe, nisu glatke da samo skliznu, tako da se baš mučim sa stavljanjem, znam se sva izraubat, ubost sastrane u stijenku, jer nisam pogodila ulaz, jer su pretanke i onda je zajeb, baš kako Lea25 opisuje. 😂 Cyclogest je glatke forme i u obliku normalne vaginalete i samo sklizne i ciao. Moje mišljenje je ne mijenjaj tim koji dobija, pa sam odmah bila realno protiv mijenjanja terapije, ali eto, you live, you learn. 
    Rainbow vidim da IVFovci guraju Cyclogest, a porodničari Utrogestan, ali valjda se i pacijent nešto pita. Bilo kako bilo, mislim da će sad sve biti ok. 🍀🙏🏼
    Lea25 pa zamoli gina da te vrati na Cyclogest, zakaj bi se mučila, osobito jer ćeš bit na tome do kraja? Meni je gin 10.06. promijenila na Utro, ali ja sam prvo potrošila 2 kutije Cyclogesta koliki sam otpor imala, a onda zadnja 2 tjedna krenula s Utro, i sve sami problemi. Naravno, nije hematom sad od toga, ali ovo sinoć jest, tako da bezveze. Super za muževe briseve da su uredni, rijetko kad njima nekaj zaluta u uretru, oni su ful zaštićeni. Mislim da je OGTT obavezan, ili barem strongly recommended.

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.