Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • leia
    09. Srpanj 2025. 15:15

Nikkitta

Leiagdje ima taj besafe pojas? U Baby centru?

Ja sam ga dobila na poklon, al vidim da ima tamo i u Magic baby za naručit. 
    Žao mi je da si opet krvarila, ali barem je samo od ogrebotine. Nadam se da će ostatak trudnoće mirnije proć. 💛

Pričale ste o pokretima bebe. Ja svoju najviše osjetim navečer kad legnem i ujutro kad se probudim. Mislim da spava popodne kad i ja spavam, a navečer valjda zaspe nekad poslije mene hahaha
    Ja planiram OGTT sa 25 tt. 

Rainbow_Hope 🌈
    09. Srpanj 2025. 16:12

Maravillosa nikakve riječi nije bilo o indukciji. Sad će te vjerojatno najprije slati da napraviš GUK profil, to si u bolnici dva dana i vade ti šećer šest puta tijekom dana ovisno o obrocima. 
    S tim da su mene najprije poslali za 10 dana ponoviti OGTT, a tek kad je i tad jedna vrijednost bila loša, ipak i na GUK.
    Ako trebaš savjet s prehranom, dijetom, samo reci.
    Ja se načelno i dalje držim prehrane, zadnjih tjedan dana, nakon što sam učestalo počela padati u hipoglikemiju, ipak pojedem malo slatkog. S kilama sam i dalje na +2,5 kg od početka trudnoće pa je doktor zadovoljan, čak mi je rekao da slobodno jedem malo više.
    Nikkitta tebe isto idu posjeti hitnoj 🙈 Bitno da se zna od čega je, meni je Cyclogest isto bio praktičniji, ali su mi češće prepisivali Utrogestan...
    Iako mislim da u tvojim tjednima nadomjesni progesteron više ne igra baš neku ulogu, eventualno sad zbog hematoma

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
    9/2025 stiglo nam još jedno 🌞

lea25
    09. Srpanj 2025. 16:25

Nikita to je ono sto smo pričale, evo upravo sam dosla od svog ginekologa, dobila sam rojazol, vaginaleta puno veća i deblja čak i od Cyclogesta i sto kažeš sklizne unutra, jednostavno mi paše taj oblik i sastav. Moji problemi su počeli od kad sam na Utro, ja jedva nađem “ulaz”, zalutam pa tražim gdje je, pa krene van kao iz vulkana, pa nekako popreko, ne znam zašto mi je to tolika nauka, sve za bebu naravno, aliiiii ovo ne olakšava situaciju 😅

Moj muž je prije ponavljanja spermograma na savjet mog privatnog gin odradio bris uretre na klamidiju, ureapl hom i ureal, i nešto na tr -  zaboravih naziv da sad ne tražim, navodno mogu pogoršati nalaz spermiograma, a eto njega zanima iz znatiželje jel išta bolje iako smo zadovoljni i ovim uspjehom nakon pet godina, ali poštujem znatiželju, drago mi je sto ga ne boli briga i ujedno me smirio negativan nalaz na sve, ali posebno na UP jer mi je to tihi strah, a imali smo odnose tako da sam puno mirnija dok ne obavim svoj bris u kolovozu. (Imali smo samo dva odnosa u trudnoći zbog krvarenja, ali opet bi se valjda prenijelo da mi se vratila).
    Maravillosa samo hrabro, već si u visokim tjednima i ne sumnjam da će sve biti na vrijeme i kako treba❤️

Jel OGTT obavezan u trudnoći? Moj ginekolog to ne spominje, danas je rekao da smo u takvoj situaciji jer kod njega imam samo dva pregleda u trudničkoj, kasnimo sa svime, prvo sam trudnocu vodila na humanoj, pa se vratila k njemu, a ovaj mjesec sam imala već pokušaj anomalija koji nastavljam u ponedjeljak pa je rekao ukoliko smo beba i ja ok, da sam kod njega 6.8. tako da ne smetamo bebi svaki tjedan s UZV. (nevezano sto se beba namjesti kako samo njoj odgovara, misli na rast i moje hematome). Inače imam problem oduvijek s vrlo niskim šećerom koji pratim zadnjih godina, u trudnoći mi se gadi čak i šećer u čaju, kg nisam dobila ni 5 do sada, možda i zato to ne spominje.

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

• leia
    09. Srpanj 2025. 16:33

Jooj, ne znam sta bi ti rekla za taj OGTT. Ja sam isto mrsavica, uvijek niski secer imam, jos nisam ni vratila kile koje sam izgubila u prvih 12 tjedana, a kamoli dobila dodatno i gadi mi se secer u trudnoci pogotovo.. al isto tako znam zene koje su dobile 20+ kilograma pa nisu imale gest. dijabetes i mrsavice koje jesu. Ja cu radi svog mira to napravit pa cemo vidjet .. meni su rekli da ponesem limun sa sobom, navodno tako bude lakse popit

Nikkitta
    09. Srpanj 2025. 16:47

Leia hvala ti, baš ću si ga naručit. 🥰
    Maravillosa imaš pravo, ne trebaju ti nikakvi rizici s kontrakcijama i stiskanjem dojke, onda neka curi, ako je količinski puno, imaju oni mama bra pads i ciao. 😎 Vrati se ti na kopno, slušaj svoju intuciju. ❤️ S Utrićima 100 ili 200 mg nisam imala toliko problema, to su kuglice i nekako su išle bez beda (govorim o prethodnim postupcima), ali prvi put vidim i koristim Utrogestan 300 mg, to su duguljaste kao pilule, jedva ih uguram, ispadaju iz ruku, nekako su suhe, nisu glatke da samo skliznu, tako da se baš mučim sa stavljanjem, znam se sva izraubat, ubost sastrane u stijenku, jer nisam pogodila ulaz, jer su pretanke i onda je zajeb, baš kako Lea25 opisuje. 😂 Cyclogest je glatke forme i u obliku normalne vaginalete i samo sklizne i ciao. Moje mišljenje je ne mijenjaj tim koji dobija, pa sam odmah bila realno protiv mijenjanja terapije, ali eto, you live, you learn. 
    Rainbow vidim da IVFovci guraju Cyclogest, a porodničari Utrogestan, ali valjda se i pacijent nešto pita. Bilo kako bilo, mislim da će sad sve biti ok. 🍀🙏🏼
    Lea25 pa zamoli gina da te vrati na Cyclogest, zakaj bi se mučila, osobito jer ćeš bit na tome do kraja? Meni je gin 10.06. promijenila na Utro, ali ja sam prvo potrošila 2 kutije Cyclogesta koliki sam otpor imala, a onda zadnja 2 tjedna krenula s Utro, i sve sami problemi. Naravno, nije hematom sad od toga, ali ovo sinoć jest, tako da bezveze. Super za muževe briseve da su uredni, rijetko kad njima nekaj zaluta u uretru, oni su ful zaštićeni. Mislim da je OGTT obavezan, ili barem strongly recommended.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nala48
    09. Srpanj 2025. 17:08

Koliko znam OGTT je svima obavezan, mene je moja poslala sad nakon pregleda u 22tt uz napomenu da se radi od 24-28 tako da to planiram odraditi kroz 2 tjedna. Što se tiče gestacijskog dijabetesa, nema veze s prekomjernom težinom. Imam frendicu koja ga je imala, inače mršavica i zdravo se hrani, naručuje iz OPGova, peče svoj kruh, itd. 🤷

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤
    8.10. stigla beba D, 36+1 🌸🌸

rozi_lak
    09. Srpanj 2025. 17:15

Ja ću sad na idućoj kontroli za štitnjaču dogovoriti i za OGTT, vjerojatno u 26tj. Dogovorili smo da to na VV skupa odradimo sve što treba. 
    Lea, pa ja znam jednu dvije trudnice da to nisu radile iz xy razloga, ali ja bih svakako odradila radi svog mira. Ako on ne spominje, spomeni ti njemu ili odi privatno. 
    Nikkitta, drago mi je da je sve okej sad, drži se 🥰
    Ja sam evo naručila pojas s Vinteda baš. Pa pogledajte da ne plaćate baš 50e za to. 

rozi_lak
    09. Srpanj 2025. 17:51

Nego, danas sam točno na pola 🥰 ne mogu vjerovati da smo do ovdje došli. Malena se sad već vidi i na van ako jače lupi, baš mi je sve nekako nestvarno i sve nekako brzo dolazi sad 

artemiss
    09. Srpanj 2025. 18:15

Evo ja sam baš danas odradila OGTT
    Natašte: 5.4 (ref <5.1) 
    Nakon 1h: 11.5 (ref. <10) 
    Nakon 2h: 8.0 (ref. <8.5) 

Nije bilo teško za izdržati, u početku su mi izvadili iz prsta i to sam vidjela da je natašte bilo 4.9. Nakon toga sestra donosi u plastičnoj čaši od 0.5L stravičnu količinu šećera i u to samo dodala vodu, ne do kraja, promiješala i rekla da što prije popijem to će mi biti lakše. Srećom je nisam poslušala nego sam negdje čitala da treba u malim gutljajima popiti tako da je ona stalno cupkala oko mene...

Muž je bio sa mnom cijelo vrijeme pa mi je nekako čak i brzo prošlo, ali svejedno mi je danas cijeli dan nekako mučno i malo sam zabrinuta jer mi je inače šećer bio uredan, zdravo se hranim, dobila sam svega 6 kg, čak me i gin pohvalio, pa pretpostavljam da je možda zbog obiteljske anamneze...ne znam evo, nije strašno povišeno ali pretpostavljam da ću svejedno dobiti tu dijagnozu i zbog toga me strah ovo što pišete za indukciju.

U svakom slučaju mislim da ću ponoviti negdje privatno prije nego se moj gin vrati s godišnjeg.

👫💞 35/39
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸
    🩷21.10.2025. One step closer✨

Clo
    09. Srpanj 2025. 18:27

artemiss

Evo ja sam baš danas odradila OGTT
    Natašte: 5.4 (ref &lt;5.1)
    Nakon 1h: 11.5 (ref. &lt;10)
    Nakon 2h: 8.0 (ref. &lt;8.5)

Nije bilo teško za izdržati, u početku su mi izvadili iz prsta i to sam vidjela da je natašte bilo 4.9. Nakon toga sestra donosi u plastičnoj čaši od 0.5L stravičnu količinu šećera i u to samo dodala vodu, ne do kraja, promiješala i rekla da što prije popijem to će mi biti lakše. Srećom je nisam poslušala nego sam negdje čitala da treba u malim gutljajima popiti tako da je ona stalno cupkala oko mene…

Muž je bio sa mnom cijelo vrijeme pa mi je nekako čak i brzo prošlo, ali svejedno mi je danas cijeli dan nekako mučno i malo sam zabrinuta jer mi je inače šećer bio uredan, zdravo se hranim, dobila sam svega 6 kg, čak me i gin pohvalio, pa pretpostavljam da je možda zbog obiteljske anamneze…ne znam evo, nije strašno povišeno ali pretpostavljam da ću svejedno dobiti tu dijagnozu i zbog toga me strah ovo što pišete za indukciju.

U svakom slučaju mislim da ću ponoviti negdje privatno prije nego se moj gin vrati s godišnjeg.

Moje vrijednosti su ovako:
    *(vP) Glukoza natašte 4.4 (ref.< 5.1)
    *(vP) Glukoza 60 min 10.7 (ref. < 10.0) H
    *(vP) Glukoza 120 min 5.3 (ref. < 8.5)

Jos uvijek čekam feedback od ginekologice oko toga, al koliko ja znam ako ti i bilo koja stavka nije dobro računa se kao gestacijski i apsolutno nema nikakve veze sa kilama. Nemam ni ja inače problema sa šećerom niti kod mene su ljudi sa dijabetesom, al je tako kako je.
    A ovo za indukciju sam i ja čitala te ovisi isto i koliko je beba teška po procjeni, al evo javim kaj moja ginekologica isto kaže.

🙎🏻‍♀️30 ❤️ 👦🏻33
    💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI