Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_ZK_101
    05. Srpanj 2025. 10:55

Nikkita mislim nije ni ok da svi odjeli nisu dobro opremljeni. Ali opet je i do doktora koliko se želi potruditi. Mogli su te odvesti na drugi odjel da se napravi UZV.
    Mom doktoru se u 1. trudnoći učinilo da mi je posteljica srasla u maternicu. Naručio (odveo) me je na drugi odjel kod doktora koji se više bavi patologijom trudnoće i ima bolji UZV (radili su vaginalni iako sam bila već 36tt). Moj doktor mi je tek poslije poroda rekao da je imao sumnju i da me je zato odveo na dodatni pregled.
    Tako da... Znam da im je gužva i da je njima sve to normalno, ali opet ponekad neke ljudskosti fali. Pogotovo kad vide povijest bolesti kao tvoja i što si sve prošla da dođeš do tog malog čuda.
    Ali dobro... Sve je ok prošlo i idemo dalje 💫✨🌟... Kad prođe 20tt polako kreće odbrojavanje 🥰

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

Nikkitta
    05. Srpanj 2025. 12:40

Artemiss mislim da ne možeš u bilo koji Dom zdravlja, nekako mi logika nalaže da bi trebala moći, ali u HR često nema logike unutar sustava. 😬 Meni gin uvijek naglasi kad je uputnica za bolnicu, onda mogu u bilo koju, a kad je za DZ onda veli adresu točnu od DZ gdje pripadamo. Ne kaže mi odite u bilo koji DZ. Pa da ne bi se uzalud šetala vamo tamo, bolje provjeri s ginom. 😊
    Plavuša vidiš, ja kad idem vadit TSH ne uzmem taj daj Euthyrox, tako stoji u uputama za vađenje na Rebru i to mi ima logike. Da vidim kakav je TSH bez terapije. I onda čim izvadim krv - popijem terapiju (ponesem tablete sa sobom).
    Ovdje su upute s Rebra, ako koga zanima: 

https://kbc-rijeka.hr/wp-content/uploads/2017/06/Kako-se-pripremiti-za-odre%C4%91ivanje-hormona-%C5%A1titnja%C4%8De-u-krvi.pdf

Ana_ZK i ja se slažem s tobom, definitivno nije ok da hitna gore u rodilištu nema vag sondu. I da, kad su me spustili na odjel nisu me htjeli gledati dok ne stane krvarenje. Ne znam imaju li na odjelu vag sondu, nisam vidjela. U jednoj ambulanti ambdominalni uzv su mi napravili, a u drugoj vag pregled. I onda mi još moja gin govori da ipak dođem next week po dogovoru kod nje privatno na anomaly scan, jer kontrolu koju imam za 2 tj. u bolnici kaže da u TA nemaju ultrazvuk?! Znači evo ne znam što reći. Svaki doktor ima svoju politiku, tebe su odmah gledali, Rainbow su isto čak tamponirali da vide sve odmah, a meni čekali 5 dana da stane sve. Da se razumijemo, gledali su me preko abdomena i vidjeli da je sve u redu s bebicom i posteljicom te plodnom vodom, pa zato nisu dizali paniku. Svakako je bilo psihički teško čekati rasplet, osobito jer mi je ostalo u glavi da većina cura s hematomima ode doma s hitne. Ma samo mogu reći - ne ponovilo se. 🙏🏼🍀❤️

Cure, od kad forsiram ležanje i spavanje na lijevom boku, primijetila sam na bedru sastrane male kapilarice popucale, ne ono crveno, nego modro. Ima koja iskustva?

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nela2105
    05. Srpanj 2025. 16:02

Nikkitta

Artemiss mislim da ne možeš u bilo koji Dom zdravlja, nekako mi logika nalaže da bi trebala moći, ali u HR često nema logike unutar sustava. 😬 Meni gin uvijek naglasi kad je uputnica za bolnicu, onda mogu u bilo koju, a kad je za DZ onda veli adresu točnu od DZ gdje pripadamo. Ne kaže mi odite u bilo koji DZ. Pa da ne bi se uzalud šetala vamo tamo, bolje provjeri s ginom. 😊
    Plavuša vidiš, ja kad idem vadit TSH ne uzmem taj daj Euthyrox, tako stoji u uputama za vađenje na Rebru i to mi ima logike. Da vidim kakav je TSH bez terapije. I onda čim izvadim krv - popijem terapiju (ponesem tablete sa sobom).
    Ovdje su upute s Rebra, ako koga zanima:

https://kbc-rijeka.hr/wp-content/uploads/2017/06/Kako-se-pripremiti-za-odre%C4%91ivanje-hormona-%C5%A1titnja%C4%8De-u-krvi.pdf

Ana_ZK i ja se slažem s tobom, definitivno nije ok da hitna gore u rodilištu nema vag sondu. I da, kad su me spustili na odjel nisu me htjeli gledati dok ne stane krvarenje. Ne znam imaju li na odjelu vag sondu, nisam vidjela. U jednoj ambulanti ambdominalni uzv su mi napravili, a u drugoj vag pregled. I onda mi još moja gin govori da ipak dođem next week po dogovoru kod nje privatno na anomaly scan, jer kontrolu koju imam za 2 tj. u bolnici kaže da u TA nemaju ultrazvuk?! Znači evo ne znam što reći. Svaki doktor ima svoju politiku, tebe su odmah gledali,Rainbow su isto čak tamponirali da vide sve odmah, a meni čekali 5 dana da stane sve. Da se razumijemo, gledali su me preko abdomena i vidjeli da je sve u redu s bebicom i posteljicom te plodnom vodom, pa zato nisu dizali paniku. Svakako je bilo psihički teško čekati rasplet, osobito jer mi je ostalo u glavi da većina cura s hematomima ode doma s hitne. Ma samo mogu reći - ne ponovilo se. 🙏🏼🍀❤️

Cure, od kad forsiram ležanje i spavanje na lijevom boku, primijetila sam na bedru sastrane male kapilarice popucale, ne ono crveno, nego modro. Ima koja iskustva?

Dada u petrovoj u TA nemaju uzv, provjeri ti samo s bw otkucaje i ako treba vaginalni pregled..
    A ako bude hitno za uzv onda te salje dole na hitnu..
    Totalno cudna praksa al oke

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• crox
    05. Srpanj 2025. 16:17

Nikkita,
    Ja imam identicne kapilare popucale na lijevoj preponi, i veliku krvrgu na preponi prema vagini. Nije bilo prije trudnoce. Podsjeca na modricu. Nisam ispitivala detaljnije, samo znam da svako jutro kad ustanem bas me bole obje prepone, smiri se tek kad malo prohodam.  Pretpostavljam da je od sirenja i rastezanja jer bas me tu skroz nisko u preponi beba udara nogama, jer kod mene je polozaj bebe karlicno jos uvijek. Idem ubrzo na pregled da vidim da li se okrenula. 

lea25
    05. Srpanj 2025. 19:30

Nikita jesu ti rekli mjere hematoma 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.