Jako me to iznenadilo kako se bori ❤️ nije bas naravno najbolja situacija..ali daje šansu sto je meni najvažnije 😁😁 hvala vam
Ako srce kuca, ja mislim da ce to sve biti ok, samo uzimaj progesteron i strogo lezi! Ovo je zaista cudo, drzimo fige. ❤️
Stvarno lijepe vijesti... Nadam se da ce sve nakraju izaći na dobro... Zbilja je borac... Istina je to sto kazu, nista nije tako jednostavno kako se cini na prvu, postoji i razlog zasto su i startu rekli da cekas bez obzira na betu... Mene samo zanima jesu ti dali bilo kakvo objasnjenje, sto bi moglo biti ili do cega?
11/18 - blighted
3/20 - missed ab
7/22 - missed ab
10/23 🩷E
Stvarno lijepe vijesti… Nadam se da ce sve nakraju izaći na dobro… Zbilja je borac… Istina je to sto kazu, nista nije tako jednostavno kako se cini na prvu, postoji i razlog zasto su i startu rekli da cekas bez obzira na betu… Mene samo zanima jesu ti dali bilo kakvo objasnjenje, sto bi moglo biti ili do cega?
Bok, ovako piše na nalazu : dijagnoza naravno : prijeteći pobačaj, u kavumu se prikazuje pravilna GV i ZV s odjekom za plod, CRL 3mm - još nejasne embriokardije- ovo naravno je isto li la.. dojma da se formirao retroplacentalni hematom.
Moj ginekolog u petak je rekao da nema hematoma, nema odjeka.. i da je CRL 4.3 mm.. ona je jučer rekla da je u mm teško procijeniti - da nije to 100 % kad je tako maleno.. magnezij, folna, duphaston, prenatalni vitamini .. i samo je rekla situacija nije bajna, no mi smo se tu svega nagledali i ne mogu reci ništa.. nekad bude super, nekad ne …
Jeste vi nekome vec rekle za trudnocu? Ili planirate jos cekati?
Ja nisam, nije mi izgledalo kao da će biti dobro pa nisam htjela ni govoriti.. sad sam i na poslu morala lagati zašto sam u petak bila doma..
Ti?
Pa nisam jos nikome, znaju mama i sestra i to je to, razmisljam je li pravo vrijeme reci i ostalima.
Stvarno lijepe vijesti… Nadam se da ce sve nakraju izaći na dobro… Zbilja je borac… Istina je to sto kazu, nista nije tako jednostavno kako se cini na prvu, postoji i razlog zasto su i startu rekli da cekas bez obzira na betu… Mene samo zanima jesu ti dali bilo kakvo objasnjenje, sto bi moglo biti ili do cega?
Sad googlam.. taj hematom i nije bas dobar..
Retroplacentalni hematom u trudnoći predstavlja nakupljanje krvi između placente i materičnog zida usled delimičnog ili potpunog odvajanja placente (abruptio placentae). To je ozbiljno stanje koje može ugroziti i majku i plod, jer dovodi do smanjenog dotoka kiseonika i hranljivih materija bebi.
Uzroci i faktori rizika:
• Hipertenzija u trudnoći (preeklampsija, eklampsija)
• Povrede stomaka
• Pušenje i upotreba droga (npr. kokain)
• Višestruke prethodne trudnoće
• Naglo smanjenje količine plodove vode
Simptomi:
• Iznenadni, jaki bolovi u stomaku
• Krvarenje iz vagine (ali ne uvek)
• Učestale i bolne kontrakcije
• Osećaj tvrdog stomaka
• Tegobe poput vrtoglavice i slabosti (zbog gubitka krvi)
Dijagnoza i lečenje:
Dijagnostikuje se ultrazvukom i kliničkim pregledom. Lečenje zavisi od težine stanja i gestacijske starosti bebe. Kod blagih slučajeva može se pratiti, ali u ozbiljnim situacijama često je potrebno hitno porođaj carskim rezom kako bi se sprečile komplikacije.
Pa nisam jos nikome, znaju mama i sestra i to je to, razmisljam je li pravo vrijeme reci i ostalima.
A kako se ti osjećaš? Radila si i onaj test jel da? Prošla 12 tjedana.. mislim da je najbolje da poslušaš sebe tj svoj unutarnji glas 😁
Sad googlam.. taj hematom i nije bas dobar..
Retroplacentalni hematom u trudnoći predstavlja nakupljanje krvi između placente i materičnog zida usled delimičnog ili potpunog odvajanja placente (abruptio placentae). To je ozbiljno stanje koje može ugroziti i majku i plod, jer dovodi do smanjenog dotoka kiseonika i hranljivih materija bebi.
Uzroci i faktori rizika:
• Hipertenzija u trudnoći (preeklampsija, eklampsija)
• Povrede stomaka
• Pušenje i upotreba droga (npr. kokain)
• Višestruke prethodne trudnoće
• Naglo smanjenje količine plodove vode
Simptomi:
• Iznenadni, jaki bolovi u stomaku
• Krvarenje iz vagine (ali ne uvek)
• Učestale i bolne kontrakcije
• Osećaj tvrdog stomaka
• Tegobe poput vrtoglavice i slabosti (zbog gubitka krvi)
Dijagnoza i lečenje:
Dijagnostikuje se ultrazvukom i kliničkim pregledom. Lečenje zavisi od težine stanja i gestacijske starosti bebe. Kod blagih slučajeva može se pratiti, ali u ozbiljnim situacijama često je potrebno hitno porođaj carskim rezom kako bi se sprečile komplikacije.
Lana sve navijamo za tebe i bebu, drago mi je da si na kraju otišla do bolnice! 🫶🏼
Najbolja opcija ti je trenutno stvaaarno strogo mirovanje i nada da će se hematom očistiti bez loših posljedica.
Jel još krvariš jako?
👩🏻’95🧑🏻🦱’92
L🩵 10/22
Biokemijska 8/21
+27.12 🌸
Sortiraj odgovore
Najstariji