Pozdrav svima! Dugo nisam pisala ali sam vas pratila koliko sam stigla :-)
Samo da javim da nam je bebac stigao prosli tjedan na 33+5, gotovo 7 tjedana ranije (termin je bio 12.10.) i posteno nas stresao i iznenadio..
Dobro je hvala Bogu,jos je u inkubatoru,nadamo se da ce kroz koji dan u topli krevetic..
Evo i ja taman s CTG -a, hvala
Bogu s bebicom sve OK, bas je aktivna, meni jutros neki sluzavi bijelo iscjedak , inace sam 39 sedmica, tako da nadam se aBd skorom porodu . Samo sam se bas nasekirala tlak mi je 144/84, a inace je uvijek bio školski primjer 120/80. Dr je rekla da pazim , mjerom često, ako slučajno bude 90 da se javim odmah, Al nije se ona puno zabrinjavala kaže može biti od vremena ili pri kraju trudnoće kako sam se prepala na psihičkoj bazi. Ima li ijedna mamica sličnih iskustava ? ♥️
Čestitke svim novim mamama 🥰
Mi čekamo četvrtak za razgovor sa anesteziologom i dogovaranje carskog u 37 tt. Beba je u 34tt bila velika 2600, ja to osjetim dosta jako. Stidne kosti bole na dodir, a u preponama ako krivo napravim korak doslovno me presječe dole da se ne mogu pomaknuti. I bebač je dosta aktivan još uvijek, je li još nekome ovako? I kako stojite sa spavanjem? Ja odspavam 3h tokom cijele noći i tako već 2mj 😳😳
Isto mi je bilo u 35 sedmici, bukvalno nekad nisam mogla hodati od bolova u stidnoj kosti i preponama, valjda se maternica priprema za porod pa zato, a bebica je imala zurke po čitavu noć, plus nesanica 😊 Al prodje to sve vremenom, samo malo strpljenja ♥️ Tokom dana gledajte da odspavate ako možete 😊
Nora67 čestitke od srca, neka bebica bude još malo pod kontrolom, a onda ćete uživati skupa. Bitno da Vam je sve dobro prošlo.
Tratincica31 ista stvar sa spavanjem. Užas, ali sad sam već navikla. Odspavam koliko mogu (sinoć 2 sata) dignem se i čitam. Nadoknadim nešto popodne, ali nije to to.
Ja se danas prepala jer sam osjetila pulsirajuću bol u leđima i pomislila evo nas krećemo. Legla i sve utihnulo
Evo mene opet iz trudničke - ctg i ultrazvuk uredni a pregled mi danas nisu radili, kao rekla doktorica da se nije moglo puno promijeniti a da bolje da ne diraju stalno 🤷🏼♀️ Novi pregled opet u nedjelju ako ne krene samo od sebe u međuvremenu
💁🏼♀️ 35 / 🙋🏻♂️ 25 (😊)
31.12. ➕
20.01. (6+5) uzv pokazuje ❤️
07.09. 💙
Nora čestitam od ❤️! Malac uranio, vjerujem da vam je bilo jako stresno i nadam se da je sve sad okej, javljaj nam ❤️
--
Newsflash: meni danas ispao sluzni čep 🎉
Nora čestitam od ❤️! Malac uranio, vjerujem da vam je bilo jako stresno i nadam se da je sve sad okej, javljaj nam ❤️
–
Cestitam , dakle porod je blizu 👏 koja si ti sedmica, kakav je kod tebe služni čep bio ? Da prodje sve sa srećom i sto bezbolnije i za tebe i bebicu ♥️ Imas li ikakvih drugih simptoma poroda ?
Tratinčica- ja bih mogla spavati, da me ne boli kuk 😅 iredno zaspim, ali mi pase samo,na lijevom boku i onda bol postane toliko jaka da me probudi+ wc, tak da mi noc izgleda otprilike sat i pol, max 2 spavam, pa 40 min masiram bok i i tako u krug 🙃
Nora67- čestitke na bebici, bitmo da je sve dobro proslo i da se uskoro doma cuvate i mazite 🤗
Ruli- ljubomorna sam 😆 ja svakim odlaskom na wc gledam hoce li bar to pocet curkati, ali nista. Ja ko ptičica, inace sam cijelu trudnocu bila jako aktivna i bilo me strah da ne rodim ranije bas zbog toga i evo sad kad jedva cekam, jos se nista ne dogada. Ja najnormalnije secem, vozim, spremam 🤨
Btw- prakticiranje ljubavi takoder za sad nedaje rezultate😌 😆
Evo i ja taman s CTG -a, hvala
Bogu s bebicom sve OK, bas je aktivna, meni jutros neki sluzavi bijelo iscjedak , inace sam 39 sedmica, tako da nadam se aBd skorom porodu . Samo sam se bas nasekirala tlak mi je 144/84, a inace je uvijek bio školski primjer 120/80. Dr je rekla da pazim , mjerom često, ako slučajno bude 90 da se javim odmah, Al nije se ona puno zabrinjavala kaže može biti od vremena ili pri kraju trudnoće kako sam se prepala na psihičkoj bazi. Ima li ijedna mamica sličnih iskustava ? ♥️
Meni inaće tlak bude 100/60 i isto sam jednom imala neku stresnu situaciju bas na psihickoj bazi i tad je bio 130/90 tako da je vrlo vjerj od stresa
–
♥️♥️♥️♥️
Sortiraj odgovore
Najstariji