Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    31. Srpanj 2022. 03:18

I tako kod mene noćas nema spavanja 🙄 do sad su mi noći bile ok, moglo se al večeras nema sna. Ubija me žgaravica, pa mi je onda i vruće a i začepljuje mi se jedna nosnica. Sve u svemu noćni party. Beba mi baš gura želudac tako da ove cucalice za žgaravicu i nemaju trenutno nekog efekta...

url=https://lilypie.com]

bellaru
    31. Srpanj 2022. 07:23

Jutro !
    Ja se nocas smrzla😄
    Eno index uzbacio clanak za preuređenje merkura i petrove od jeseni. Jeeej🙄 
    Inace ja nisam malog bas trackala kremama, jedino ako vidim kakve promjene. Kod jacih crvenila sudocrem. A sad cemo vidit sta nas ceka. Ja si bas moram izbrojat kolko cega imam od robice al valjda imam dosta za sad. Sad razmišljam da imam previse 56😄 mozda bude sitna na mene😄 jesam ja jedina luda koja nece opeglat robicu?🤔 

• jedna1
    31. Srpanj 2022. 07:31

Joj to spavanje zadnjih dana mi je katastrofa, pola noći provedem budna vrteći se ili se premještam iz kreveta na kauč pa opet u krevet, onda taman zaspem pa me nešto probudi pa opet ne mogu, užas...i onda se još počnem živcirati jer su mi ovo zadnji dani ove godine (doslovno ) da se mogu naspavati a ja umjesto da sad punim baterije sam već iscrpljena.
    Moram priznati da i mene zanima to s tim DM bodovima, naime prije davno sam znala iskoristiti onih 15% na ukupnu kupnju ili 25% na neki proizvod pa bi u njihovoj ljekarni uzela nešto skuplje ali sad od kad su ovi bodovi ja nisam dobila ništa od tog cijelog sustava, niti ne znam koliko ih imam, da li su mi već neki istekli jer sam sigurna da su uveli da istiću nakon god dana i tako...tako da i ja sa zanimanjem iščekujem ako netko ima volje pojasniti kako profitirate sve te silne kune

• jedna1
    31. Srpanj 2022. 08:05

Inače, nisam se pohvalila da sam neki dan završila u rađaoni! Zvuči dramatično a zapravo bezvezna situacija Naime sestra na pregledu mi je mjerila tlak jedno 10x za redom i stalno jako povišen (i inače mi po 2-3x mjeri da dobije normalnu vrijednost). I skine ona par brojki i zapiše 140 sa 90 (to je granično) i kaže ajde na pregled pa ćemo mjeriti ponovo. I odem ja na pregled, sve super i na kraju pita doktor a šta sa tlakom? Reko sad ću mjerit ponovo pa će valjda biti ok. I na to on kaže - ako ne bude idete direkt u rađaonu, možda vas zadrže par dana na promatraju a možda idete na inducirani porod!!! A ja se osjećam najnormalnije, nemam nikakve znakove otvaranja, trudova,...i samo sam mu rekla da mogu onda direkt u rađaonu jer nakon ove rečenice nema šanse da mi izmjeri manji tlak, da će sad biti do neba - i naravno 166 sa 95! i ja pravac u rađaonu jer je to sa tlakom užasno opasna situacija ako stvarno imate problem. Ja naime, da skratim, nemam problem sa tlakom nego sa mjerenjem tlaka. Inače sam tremaš i kad god mi kod doktora, i prije trudnoće, mjere tlak je kao viši a ja zapravo imam nizak tlak. Sad vodim dnevnik tlaka i doma mi je100-110 sa 70-80. Ali drago mi je da se to desilo jer sam dobila uvid u bolnicu i situaciju i moram priznati da sam ugodno iznenađena (o Sv.Duhu se radi). Kad sam došla im je kao bila ludnica i nisu me imali di primiti i sestra me zamolila sva izbezumljena da ispred sjednem i pričekam, iza mene je došla trudnica u trudovima i nju su isto posjeli da čeka i još su joj rekli da je gđa s tlakom prije nje (a meni zapravo nije ništa a ona rađa!!). Međutim za par min su me pozvali unutra (nadam se i nju) i svi su bili strašno ljubazni i uslužni, polegli su me u sobu sa kupaonom, spojili na ctg, tlakomjer, napravili kompletan pregled, krv, urin..svako malo me pogledali jesam ok, sve mi objasnili da moraju isključiti preeklampsiju itd. ugl poanta je da ako sam po gužvi dobila takav tretman i vladala je neka atmosfera smirenosti (znali su se malo ustrčati po hodnicima ali nije bilo histerije i nervoze u glasovima) to mi diže nadu da bi i porod mogao biti ugodno iskustvo, što se osoblja tiće ne ovo drugo

Ruli
    31. Srpanj 2022. 08:06

Jutro svima. I ja sam loše spavala, doduše jer mi je mala opet zakurila 39 usred noći. 😮‍💨
    Još nisam oprala svu robu, ja imam masu naše ali sam i puno dobila, pričamo o kutijama i kutijama. Danima već sortiram. Ugl kad su tako mali perem s posebnim deterdžentom za bebe, onda kasnije postepeno krenem prati s našim, regularnim. Vidjela sam bebe baš s gadnim reakcijama na ove naše deterdžente 🤷‍♀️ 
    Kremu imam jgl i sudokrem, pelene huggies. 

• jedna1
    31. Srpanj 2022. 08:13

bellaru

Jutro !
    Ja se nocas smrzla😄
    Inace ja nisam malog bas trackala kremama, jedino ako vidim kakve promjene. Kod jacih crvenila sudocrem. A sad cemo vidit sta nas ceka. Ja si bas moram izbrojat kolko cega imam od robice al valjda imam dosta za sad. Sad razmišljam da imam previse 56😄 mozda bude sitna na mene😄 jesam ja jedina luda koja nece opeglat robicu?🤔

moja ruka nije primila peglu već 10 god
    beblju robicu sam u sušilici "opeglala"
    guza krema netko je pitao koja je najprirodnija - ja sam uzela Mala od lavande ružinu kremu, ona je skroz prirodna i negdje sam naletila da je super za guzu i nema neki miris pa ću probati s njom a ako neće pasati ću ju ja za tijelo koristiti a njoj ću uzeti šta već u tom trenu odlučim kad vidim kakva joj je koža.

• jedna1
    31. Srpanj 2022. 08:57

Cure hvala na objašnjenjima za dm, uopće nisam znala da je to tako super. Ja imam karticu već godinama i svaki put ja nju provučem ali tu priča staje. I nikad me ne pitaju na kasi dal hoću bodove trošiti. Znači moram aplikaciju skinut i vidit stanje...

Mallla
    31. Srpanj 2022. 09:01

Moana hvala na pojašnjenju...npr ja imam karticu i dm aplikaciju al nikako nisam kopčala šta s bodovima. Većinom naručujem online (živim unpripizdini) pa mi je to najbolja opcija dođe mi narudžba sutradan. A npr. Prvi DM mi je udaljen 45 min vožnje. Uglavnom imam trenutno 3.500 bodova!
    Skužila sam za kupone to mi je teta u DM objasnila što trebam al ovaj drugi dio nisam nikako kužila.
    Al to je vrhunska stvar imat toliko popusta, mislim ogromna ušteda za sad bebine potrebe.
    Neka si se ti nauživala, volim aktivnije dane jer su onda i misli čišće 🤭
    Peglanje - peglam samo i isključivo što se mora...tipa bodi s volančićem, taj volančić bude sažvakan pa moram malo pritisnit.
    Jedna - huh imala si pravu avanturu, dobro da je završilo bez rađanja! I odlično da ti je pozitivno iskustvo ker će to puno značit tvojoj glavi kad dođe dan poroda. I ovo si super napisala, to i ja radim ako bebi nešto ne paše kupim njoj drugo a ja koristim to što ne paše...kad sam tražila za njenu kožu koja je bila osjetljiva tako sam isprobala na svojoj koži Uriage, Laroche Lipkar i tako to 😬
    Mazanje guze - svi imamo neku ludu potrebu mazati, iako često ne treba osim ako je u pitanju crvenilo. Pa tko hoće samo održavati tek toliko povremeno mogu poslužiti i kokosovo ulje, gavez mast i takvi proizvodi koji nisu službeno kreme za guzu.
    Uh Ruli, opet viroza? Ili korona ovaj put? Što god je nek brzo prođe. Moja je prošli tjedan imala trodnevnu groznicu 🙄
    Amelie jesi se uspjela rješiti bubica?
    Di nam je Ima333?

url=https://lilypie.com]

• Kokoloo
    31. Srpanj 2022. 09:25

bellaru

Jutro !
    Ja se nocas smrzla😄

Bellaru, ti si moja! Isto nisam malog bas trackala kremama, samo ako bi se nekad malo zacrvenilo ali nikad nismo imali s tim problema. Prijateljica koja je trackala nalog sa kilom kreme nakon svakog pisanja je imala ogromnih problema sa crvenilom, sad jel do previse trackanja ili ne, ne znam. Mi smo izbjegli crvenila. 😁
    I isto tako sam mislila da sam jedina koja nece peglat. Sad mi je sto puta lakse 🤣

• Kokoloo
    31. Srpanj 2022. 09:28

A DM obozavam. Mozda i jer tu na otoku nemamo izbora nego taj jedan dm ali karticu koristim redovno. Obavezno svaki put prije velike kupovine udem u aplikaciju, aktiviram sve kupone i koje mislim koristit i ne i onda u soping. Isplati se samo tako. Sad isto vec par mjeseci skupljam bodove da odem u veliki soping za bebu i sebe prije rodenja i istrosim se, iskoristim popust i dobijem nazad kunice. 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.