Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tarry
    23. Srpanj 2022. 11:14

Nisko*

Zvonkobonko da, gledam daj index i ni ne jedem bijelo brasno ali eto pojela jednom pizzu komad i zabunom obicno tijesto jer je kao bilo zdravo a zapravo bilo psenicno brasno u pitanju…i eto ga odmah..

• Mima_zap
    23. Srpanj 2022. 11:43

Ja sam prvih mj.dana strogo pazila i izgubila pola kile. I onda su mi rekli da se trebam držati dijete ali ne tako strogo i naravno sad se držim, ali pojedem i čokoladicu ili keks ili sladoled tu i tamo. Mislim što znači to da se ne trebam tako strogo pridržvati 😅 Tako da sad dobivam oko 2kg mjesečno. Sad sam na 9+. Mislim s obzirom da sam krenula s niskom težinom u trudnoću je to zapravo ok, al se stalno važem i opterećujem s time. 

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

tenaa
    23. Srpanj 2022. 11:51

Na rodinoj stranici za moje rodiliste pise: Spavacica, ogrtac, papuce, carape, rucnike, wc papir, ulosci, jednokratne gacice, pribor za osobnu higijenu (cetkica, pasta, samponi), casa, voda, keksi, medicinska dokumentacija (trudnicka knjizica), zdravstvena iskaznica. Za bebe nista. Naravno jos cu uzeti slusalice, punjac labelo, terminalnu, vlazni wc papir. Ogrtac ne znam jel mi je potreban i za hranu ce mi moji donijeti necu to prije spremati nista. 
    Ne zelim pretjerati s nosenjem stvari (uvijek pretjeram) a moze mi se donijeti u bilo kojem trenutku ako mi nesto treba.
    Brontosaurica bas ti se srozao imunitet jako i ocito se sve lovi na tebe, bas mi je zao 😔
    Tarry, bebi ne fali nista, ona je sebi uzela, zato si ti u manjku. Na prvom pregledu sam dobila elevit pronatal i doktorica mi je rekla da mi je to dosta i da je to za mene, a sto se bebe tice da nista hranjivo ne uzimam, prezivjela bih jer se ona sama namiri. Vadila sam mrv odmah poslije toga  sve je bilo uredno i vise me nije ni slala na vađenje krvi. Inace sam anemicna, ali od tih tableta mi je zeljezo 30, sto nikad nije bilo.
    Za kile isto tako, ta dijeta se bazira na unosenje 1800kcal/dan, dok je energetska potrosnja trudnica u 3. tromjesecju da nista ne rade cijeli dan veca od 1800kcal (ovisi naravno o sastavu tijela i metabolizmu trudnice) a ako ste pri tome ikako fizicke aktivne ulazite u kalorijski deficit i gubite kilograme. Ne morate brinuti za bebe, one si same namire sve prvo, ovo je iskljucivo vasa potrosnja i to nije zabrinjavajuce. Naravno da unosite 800kcal i vjezbate pretjerano bio bi problem za bebu zato sto tada organizam dovodite u stanje stresa koje nije pogodno za bebu. 
    Ako imate nornalan BMI i ne zadrzava vam se voda da dobijete 7,8 kg sve skupa je sasvim uredu, dok razvoj djeteta odgovara tjednima trudnoce

Aries5
    23. Srpanj 2022. 12:52

tenaa

Na rodinoj stranici za moje rodiliste pise:Spavacica, ogrtac, papuce, carape, rucnike, wc papir, ulosci, jednokratne gacice, pribor za osobnu higijenu (cetkica, pasta, samponi), casa, voda, keksi, medicinska dokumentacija (trudnicka knjizica), zdravstvena iskaznica. Za bebe nista. Naravno jos cu uzeti slusalice, punjac labelo, terminalnu, vlazni wc papir. Ogrtac ne znam jel mi je potreban i za hranu ce mi moji donijeti necu to prije spremati nista.
    Ne zelim pretjerati s nosenjem stvari (uvijek pretjeram) a moze mi se donijeti u bilo kojem trenutku ako mi nesto treba.
    Brontosaurica bas ti se srozao imunitet jako i ocito se sve lovi na tebe, bas mi je zao 😔
    Tarry, bebi ne fali nista, ona je sebi uzela, zato si ti u manjku. Na prvom pregledu sam dobila elevit pronatal i doktorica mi je rekla da mi je to dosta i da je to za mene, a sto se bebe tice da nista hranjivo ne uzimam, prezivjela bih jer se ona sama namiri. Vadila sam mrv odmah poslije toga sve je bilo uredno i vise me nije ni slala na vađenje krvi. Inace sam anemicna, ali od tih tableta mi je zeljezo 30, sto nikad nije bilo.
    Za kile isto tako, ta dijeta se bazira na unosenje 1800kcal/dan, dok je energetska potrosnja trudnica u 3. tromjesecju da nista ne rade cijeli dan veca od 1800kcal (ovisi naravno o sastavu tijela i metabolizmu trudnice) a ako ste pri tome ikako fizicke aktivne ulazite u kalorijski deficit i gubite kilograme. Ne morate brinuti za bebe, one si same namire sve prvo, ovo je iskljucivo vasa potrosnja i to nije zabrinjavajuce. Naravno da unosite 800kcal i vjezbate pretjerano bio bi problem za bebu zato sto tada organizam dovodite u stanje stresa koje nije pogodno za bebu.
    Ako imate nornalan BMI i ne zadrzava vam se voda da dobijete 7,8 kg sve skupa je sasvim uredu, dok razvoj djeteta odgovara tjednima trudnoce

Ne znam kolko je ta rodina stranica pouzdana, za sv. Duh pise da za bebicu treba samo AS i odjeca za izlazak a stvarma situacija nije bas takva, sve curke koje su rodile gore su mi rekle da ponesem onaj mali paket pelena, vl.maramice i kremu, pa si radije provjeri sa nekim tko je nedavno rodio tamo da budes sigurna
    A za hranu ti isto savjetujem da si uzmes neku sitnicu dosta ti je da rodis u 6 popodne neces od njih dobiti nista do dorucka koji je u 8 ujutro (nekad i kasnije) a racunaj da ces vjerojatno i dojiti izmedu, umirat ces od gladi 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

bellaru
    23. Srpanj 2022. 13:25

Meni je moja sestra isto pricala kako tena kaze da beba sebi uzme zeljezo od tebe zato ti imas manjak i da u principu ne treba pit zeljezo i da ustvari umjesto zeljeza treba pit bakar  ( zaboravila sam zasto bakar) . Kao sta ja ne pijem folacin nego aktivni folat+b12.  Isto zab zasto al tako je njoj rekla endokrinologica na rebru. I da je taj altivni folat dovoljan za trudnocu i da ne treba nikakve druge dodatke pit.
    Nisam znala da je trudnicama.potrosnja veca od 1800😱
    Mene samo brine da mi kilaza ne ode previse dole. Al vidit cemo na iducem pregledu sta ce rec dr . Taman cu prije novi ogtt radit. 
    Znaci zene ja se ne mogu rashladit vec danima. Klima mi puse u glavu cijelu noc meni je svejednk vruce. U 6 uj sam lezala u gacama na terasi na 20 stupnjeva. U prvoj trudnoci mi nije bilo toliko vruce.

tenaa
    23. Srpanj 2022. 15:44

bellaru

Meni je moja sestra isto pricala kako tena kaze da beba sebi uzme zeljezo od tebe zato ti imas manjak i da u principu ne treba pit zeljezo i da ustvari umjesto zeljeza treba pit bakar ( zaboravila sam zasto bakar) . Kao sta ja ne pijem folacin nego aktivni folat+b12. Isto zab zasto al tako je njoj rekla endokrinologica na rebru. I da je taj altivni folat dovoljan za trudnocu i da ne treba nikakve druge dodatke pit.
    Nisam znala da je trudnicama.potrosnja veca od 1800😱
    Mene samo brine da mi kilaza ne ode previse dole. Al vidit cemo na iducem pregledu sta ce rec dr . Taman cu prije novi ogtt radit.
    Znaci zene ja se ne mogu rashladit vec danima. Klima mi puse u glavu cijelu noc meni je svejednk vruce. U 6 uj sam lezala u gacama na terasi na 20 stupnjeva. U prvoj trudnoci mi nije bilo toliko vruce.

Pa prosjek za zene, normalnog indeksa tjelesne tezine ti je potrosnja 1500kcal/dan, dok beba trosi dodatnih 300kcal. Racunaj ako se kreces, vjezbas, plivas, cistis da tvoje tijelo reagira na to kao da si prije 9 mjeseci radila istu stvar s pojasom od sad vec 6 kg sigurno zavezanih oko struka. Zbog toga se brze umaramo, znojimo..
    .
    Amelie probaj si nekako zaokupirati misli, meditirati, gledati neke edukacijske videe ili iskustva zena koje su prolazile kroz slicne stvari. Imas dosta videa na yt gdje su se zene snimale koje su također bile anksiozne u trudnoci pa su odlucile to podijeliti s ostatkom svijeta. Meni takve stvari znaju pomoci kad ne znam kome bi se obratila, ali ne treba ni to previse uzimati srcu jer ne znas koliko je sve to istina sto govore. U krajnjem slucaju, ako se nastavis osjecati lose, razgovor sa psihologom ti je super opcija, mislim da bi bila puno smirenija a i za bebu je bolje kad je mama opustena, oni to svakako osjete nase osjecaje

bellaru
    23. Srpanj 2022. 15:48

amelie11

Bellaru ni ja isto, u goloj vodi sam bas je jako vruce… Meni je od jucer nekako psihicki tesko, samo placem, nekad ni ne znam zasto 😓 Osjecam se lose jer mi je skoro cijela trudnoca prosla tako sto nista nisam napravila za sebe, vecinom sam anksiozna u nekim strahovima, lezanju, brinem se da li sam to sve na bebu prenesla, te svoje negativne misli i osjecaje. Onda se krivim, pa opet placem i tako u krug, rekla bi da i hormoni tu igraju veliku ulogu ali ako se ovako nastavi morat cu potrazit pomoc, jer se bojim da mi nebi potrajalo i dok rodim. Malo sam se morala pojadat. Mozda mi je i tesko jer sam stalno sama, muz vecinom radi, kad ne radi uvijek isto nesto po kuci, sve prijateljice rade, seka mi nije tu, svi kazu bude proslo samo se smiri a ja se ne mogu smiriti.

Cuj najbolje ti porazgovarat sa nekim i to sto prije. Probaj si svaki taj strah racionalizirat u glavi, dal je oporavdan. Sta ako se to desi a sta ako se ne desi, dal svejedno mozes utjecat na to il ne možes. Sta mozes danas napravit za sebe da se vec danas osjecas malo bolje. A samim tim i beba. Svaki dan nspravi nesto od cega ces se osjecat dobro i zadovoljno makar to bila neka sitnica. Na papir na kraju dana napisi na cemu si taj dan zahvalna. Ako sama sebi ne pomognes nece ti nitko moc pomoc. 

Aries5
    23. Srpanj 2022. 16:12

Amelie nije sramota potraziti pomoc, taman da samo popricas sa nekim puno znaci! Trudnoca je eksplozija hormona, emocija netko ce priznati a netko ne ali sigurna sam da smo sve trudnice redom na svakoj temi ovdje od jesenskih, proljetnih, ljetnih imale losih dana, losih misli i imati los dan je normalno ali plakati zbog ruznih misli nije dobro ni za tebe ni za bebu, trazi od muza da ti posveti vise vremena, jer moze se neki sitni radovi u kuci i oko kuce mogu 2 dana pricekati, a nije lose ni porazgovarati sa psihologom nekad je lakse potpunom neznancu reci svoje brige nego nekom kog poznajes cijeli zivot, u svakom slucaju nisi sama ako nista drugo mi smo tu uz tebe

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

bellaru
    23. Srpanj 2022. 17:19

Ja sam sad krknula tanjur pun tortelinama punjenih sa tri vrste sira u umaku od vrhnja i sa prsutom. I nakon tog 1/3 lindt bombonjere velike.  Sve u skladu dijabeticke dijete😄 danas mi je mi otisao sa bivsim na more  na tjedan dana pa trebam malo comfort food😮‍💨 

bellaru
    23. Srpanj 2022. 17:21

Danas mi je mali*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.