Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Megi0102
    05. Srpanj 2022. 10:49

Moram reci da sam i ja razočarana sto me probudilo sunce ovo jutro, isto sam imala noćne odlaske na wc i otvaranje svih prozora. Spremala sam se danas na palačinke i peglanje vesa posto su najavili kišu.
    Sto se tiče gliste, moja je isto punjena malim kuglicama pa raspodijelim ko Zabicamala, dok kod mojih doma imam punjen ko jastuk i preogroman mi je.
    Položaj- moja je svaki puta na pregledu okrenuta drugačije ili uzdužno zatkom ili uzdužno glavom i to u ritmu, prošli puta je bila zatkom sada je glavom 😂
    Sunčanje- mi se isto vratili nedavno s mora, mazala sam se niveom SPF30 i po trbuhu. Sve je bilo oke.
    Inače imam kozu kojoj se u jednom danu prime boja, ko i zaručniku tak da smo se vratili ko cigani doma nakon dva tjedna mora. Ma da je bilo komentara u smislu da se nisam držala hlada nego sve valjda sunčala cijeli dan na plazi 😂 još smo uzeli u Decathlonu sator za plažu ( zaručnik prvo nije bas bio presretan jer kao kaj će nam to na plazi) i moram vam reci najbolje uložen novac ikad! Košta 280kn i stanu dvije osobe bez problema, UV zaštita najveća koja je postojala, još ima otvor da mozes napraviti strujanje zraka unutra, stvarno štiti od sunca i odmah smo rekli da će biti super za curku sljedeće ljeto. Tako da sam većinu vremena provela u šatoru, a vani samo kad sam se kupala.
    Bebe- uvijek mi je bila želja imati blizance, sad kad sam iskusila ovo ne mogu zamisliti kak bi bilo da me jedan s jedne strane drugi s druge udara 🤣 tako da definitivno po drugo idemo, ne odmah ali ici ćemo, za treće ne znam. Zaručnik bi troje, a ja sam sad pod hormonima pa bi i petero valjda 😂

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Zabicamala
    05. Srpanj 2022. 11:04

Onda ću i ja namazat trbuh pa ga malo posuncati. Imam faktor 50, ali sam prirodno crna tak da i ispod njega crnim dodatno. Koristim ga jer me koža užasno svrbi kad ne stavim kremu.
    Sve čitam kak u trudnoći koža postane super i svi problemi se smanje, a kod mene samo sve buknulo 
    Jučer sam od ginekologice dobila i rojazol kremu jer su mi se pojavile te neke suhe fleke na rukama i sad na kapku. Stalno sam mislila da je suha koža, al ispada da je neka gljivična upala. Bolje da nisam čitala uputu od te kreme jer svašta piše unutra. Mažem u tankom sloju, a imam malo i iznad usnice i to mi je rekla u ljekarni da smijem namazat, ali kao da pazim da ne uđe u usta i to mi je baš nekako opterećenje sad.
    Da li vas ima još sa lošijom kožom sad nego prije trudnoće? 

• Tarry
    05. Srpanj 2022. 12:20

Kuzi li sr neka od vas u porodiljne naknade i da je to istrazivala? Ugl ja sam na komplikacijama maltene od pocetka i sjeda mi 4200 kn mjesecno. Posto sam na zamjeni, taman begdje kad rodim vraca se osoba koju mjenjam i planirali smo prijaviti me na obiteljsku firmu kako bih ipak imala neka primanja, a njih itako isplacuje HZZ. Sad zanima me koji bi to iznos bio jer vidim da se gleda prosjek od zadnjih 6 mj, gledaju li se meni u taj prosjek onda komplikacije ili moja puna placa iako su mi isplacivane 4200? Molim vas ako netko zna odgovor!🤗

Aries5
    05. Srpanj 2022. 12:28

Zvonko sad si me nasminjala jer sam ja u nasem braku ta koja isijava toplinu hoces ljeti hoces zimi zato i kazem da on sad suti i trpi jer zna da ne mogu drugacije haha
    -
    Kad ste kod porodiljnog, 28 dana prije poroda je zakonski rok za otvaranje? I u tih 28 dana ulaze i vikendi i praznici?

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Zabicamala
    05. Srpanj 2022. 12:49

Zvonkobonko hvala, nisam imala pojma da postoji ta krema i za u usta. Inace ne obracam pozornost na te kreme i upute uz njih, al znam da su za trudnice malo drugačija pravila pa sam ipak proučila šta piše. Bolje da nisam
    Rodiljne naknade su i mene mučile, al ovo šta kaže Ima, računa se po tvojoj plaći, a ne po ovome što dobijemo na komplikacijama.
    Da li je neka od vas zna šta je s onim danima za tate, da mogu biti 10 dana? Da li će taj zakon biti sad negdje donešen ili će nas zaobići? 

• Tarry
    05. Srpanj 2022. 12:52

Kuzim, hvala ti Ima na odgovoru! Samo me muci sto vise necu biti u istoj firmi, i nemam ni otprilike ideju kolika bi mogla biti placa i kako cu dostaviti platne liste jer cu se tek zapisliti u novoj firmi, ako me razumijete? :)

• Tarry
    05. Srpanj 2022. 12:53

Zakon za tate sam citala da bi se krajem 8.trebao realizirati, ako sam dobro shvatila

Megi0102
    05. Srpanj 2022. 12:54

Zabicamala

Zvonkobonko hvala, nisam imala pojma da postoji ta krema i za u usta. Inace ne obracam pozornost na te kreme i upute uz njih, al znam da su za trudnice malo drugačija pravila pa sam ipak proučila šta piše. Bolje da nisamRodiljne naknade su i mene mučile, al ovo šta kaže Ima, računa se po tvojoj plaći, a ne po ovome što dobijemo na komplikacijama.
    Da li je neka od vas zna šta je s onim danima za tate, da mogu biti 10 dana? Da li će taj zakon biti sad negdje donešen ili će nas zaobići?

Nešto su pisali da bi trebali do početka 8 mjeseca konačno odlučiti, tako da mislim da ćemo taman ugrabiti to 😊

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Zabicamala
    05. Srpanj 2022. 13:00

Tarry

Kuzim, hvala ti Ima na odgovoru! Samo me muci sto vise necu biti u istoj firmi, i nemam ni otprilike ideju kolika bi mogla biti placa i kako cu dostaviti platne liste jer cu se tek zapisliti u novoj firmi, ako me razumijete? :)

Naknada ti ide po staroj plaći koju si primala prije komplikacija i platnim listama koje si već dostavila.

Navijama za to da nas zapadne taj zakon i da ga što prije izglasaju jer bi bilo super da smo 10 dana zajedno

• Tarry
    05. Srpanj 2022. 13:03

Ima, bez obzira sto mi se ugovor prekida, ja cu dobivati 100% osnovice place od prve firme? Putam to jer cu u obiteljskoj firmi imati manju placu, tek toliko da imam neka primanja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.