Moram reci da sam i ja razočarana sto me probudilo sunce ovo jutro, isto sam imala noćne odlaske na wc i otvaranje svih prozora. Spremala sam se danas na palačinke i peglanje vesa posto su najavili kišu.
Sto se tiče gliste, moja je isto punjena malim kuglicama pa raspodijelim ko Zabicamala, dok kod mojih doma imam punjen ko jastuk i preogroman mi je.
Položaj- moja je svaki puta na pregledu okrenuta drugačije ili uzdužno zatkom ili uzdužno glavom i to u ritmu, prošli puta je bila zatkom sada je glavom 😂
Sunčanje- mi se isto vratili nedavno s mora, mazala sam se niveom SPF30 i po trbuhu. Sve je bilo oke.
Inače imam kozu kojoj se u jednom danu prime boja, ko i zaručniku tak da smo se vratili ko cigani doma nakon dva tjedna mora. Ma da je bilo komentara u smislu da se nisam držala hlada nego sve valjda sunčala cijeli dan na plazi 😂 još smo uzeli u Decathlonu sator za plažu ( zaručnik prvo nije bas bio presretan jer kao kaj će nam to na plazi) i moram vam reci najbolje uložen novac ikad! Košta 280kn i stanu dvije osobe bez problema, UV zaštita najveća koja je postojala, još ima otvor da mozes napraviti strujanje zraka unutra, stvarno štiti od sunca i odmah smo rekli da će biti super za curku sljedeće ljeto. Tako da sam većinu vremena provela u šatoru, a vani samo kad sam se kupala.
Bebe- uvijek mi je bila želja imati blizance, sad kad sam iskusila ovo ne mogu zamisliti kak bi bilo da me jedan s jedne strane drugi s druge udara 🤣 tako da definitivno po drugo idemo, ne odmah ali ici ćemo, za treće ne znam. Zaručnik bi troje, a ja sam sad pod hormonima pa bi i petero valjda 😂
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Onda ću i ja namazat trbuh pa ga malo posuncati. Imam faktor 50, ali sam prirodno crna tak da i ispod njega crnim dodatno. Koristim ga jer me koža užasno svrbi kad ne stavim kremu.
Sve čitam kak u trudnoći koža postane super i svi problemi se smanje, a kod mene samo sve buknulo
Jučer sam od ginekologice dobila i rojazol kremu jer su mi se pojavile te neke suhe fleke na rukama i sad na kapku. Stalno sam mislila da je suha koža, al ispada da je neka gljivična upala. Bolje da nisam čitala uputu od te kreme jer svašta piše unutra. Mažem u tankom sloju, a imam malo i iznad usnice i to mi je rekla u ljekarni da smijem namazat, ali kao da pazim da ne uđe u usta i to mi je baš nekako opterećenje sad.
Da li vas ima još sa lošijom kožom sad nego prije trudnoće?
Kuzi li sr neka od vas u porodiljne naknade i da je to istrazivala? Ugl ja sam na komplikacijama maltene od pocetka i sjeda mi 4200 kn mjesecno. Posto sam na zamjeni, taman begdje kad rodim vraca se osoba koju mjenjam i planirali smo prijaviti me na obiteljsku firmu kako bih ipak imala neka primanja, a njih itako isplacuje HZZ. Sad zanima me koji bi to iznos bio jer vidim da se gleda prosjek od zadnjih 6 mj, gledaju li se meni u taj prosjek onda komplikacije ili moja puna placa iako su mi isplacivane 4200? Molim vas ako netko zna odgovor!🤗
Zvonko sad si me nasminjala jer sam ja u nasem braku ta koja isijava toplinu hoces ljeti hoces zimi zato i kazem da on sad suti i trpi jer zna da ne mogu drugacije haha
-
Kad ste kod porodiljnog, 28 dana prije poroda je zakonski rok za otvaranje? I u tih 28 dana ulaze i vikendi i praznici?
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Zvonkobonko hvala, nisam imala pojma da postoji ta krema i za u usta. Inace ne obracam pozornost na te kreme i upute uz njih, al znam da su za trudnice malo drugačija pravila pa sam ipak proučila šta piše. Bolje da nisam
Rodiljne naknade su i mene mučile, al ovo šta kaže Ima, računa se po tvojoj plaći, a ne po ovome što dobijemo na komplikacijama.
Da li je neka od vas zna šta je s onim danima za tate, da mogu biti 10 dana? Da li će taj zakon biti sad negdje donešen ili će nas zaobići?
Kuzim, hvala ti Ima na odgovoru! Samo me muci sto vise necu biti u istoj firmi, i nemam ni otprilike ideju kolika bi mogla biti placa i kako cu dostaviti platne liste jer cu se tek zapisliti u novoj firmi, ako me razumijete? :)
Zakon za tate sam citala da bi se krajem 8.trebao realizirati, ako sam dobro shvatila
Zvonkobonko hvala, nisam imala pojma da postoji ta krema i za u usta. Inace ne obracam pozornost na te kreme i upute uz njih, al znam da su za trudnice malo drugačija pravila pa sam ipak proučila šta piše. Bolje da nisamRodiljne naknade su i mene mučile, al ovo šta kaže Ima, računa se po tvojoj plaći, a ne po ovome što dobijemo na komplikacijama.
Da li je neka od vas zna šta je s onim danima za tate, da mogu biti 10 dana? Da li će taj zakon biti sad negdje donešen ili će nas zaobići?
Nešto su pisali da bi trebali do početka 8 mjeseca konačno odlučiti, tako da mislim da ćemo taman ugrabiti to 😊
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Kuzim, hvala ti Ima na odgovoru! Samo me muci sto vise necu biti u istoj firmi, i nemam ni otprilike ideju kolika bi mogla biti placa i kako cu dostaviti platne liste jer cu se tek zapisliti u novoj firmi, ako me razumijete? :)
Naknada ti ide po staroj plaći koju si primala prije komplikacija i platnim listama koje si već dostavila.
Navijama za to da nas zapadne taj zakon i da ga što prije izglasaju jer bi bilo super da smo 10 dana zajedno
Ima, bez obzira sto mi se ugovor prekida, ja cu dobivati 100% osnovice place od prve firme? Putam to jer cu u obiteljskoj firmi imati manju placu, tek toliko da imam neka primanja
Sortiraj odgovore
Najstariji