Uh, mene isto žgaravica i refluks muče, pogotovo navečer. Bas zna biti gadno, moram sjediti da se malo smiri. Neku sam večer spavala sjedeći jer nisam drugačije mogla 🙄
.
I ja uživam u lubenicama. Malo sam se sinoć zamislila da možda ne pretjerujem, jer pojedem četvrt lubenice sama odjednom. Ne znam stati i onda želudac bude kao balon, ne mogu misliti koliko se natrpam. Uskoro mi dolazi OGTT, možda ne bi bilo loše malo usporiti. Domaće sam sve smlatila što sam imala - marelice, petrovke… Malina sam probala i naišla na jednu tako gadnu, s okusom smrdljivog martina da sam skoro dušu ispovracala. Tako da na žalost maline više ne mogu smisliti. A baš mi se jedu. Svekrva navrata punu veliku zdjelu jer ih volim, a ja pojela 6-7 i više ih ne mogu smisliti.
.
Cure koje ste med.sestre, ja bih na vašem mjestu bila tamo gdje me znaju. Jer gotovo sto posto će biti puno bolje prema vama nego prema nekome koga ne poznaju ☺️
Ma te lubenice su više voda nego šećer, al da mozda da malo manje pojedes ili napraviš pauzu između
Baš si me nasmijala sa smrdljivim martinom, ja sam se jedino bojala da u smokvama ne nađem onog zelenog sjajnog kukca jer ih je bilo more oko smokve.
Ne mora ti znaciti da ce sve biti bolje, stvarno ima babaroga
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Jedete li vi bademe, orahe, ljesnjake? Bademe isto jedem gotovo svaki dan jer mi bas treba nesto tako sitno za grickat.
Prije sam češće znala jesti, sad me uopće ne privlači ništa od toga
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Ja isto ne kuham, bude mi zao i muza jer on nema na poslu kuhani obrok, onda maltene nista ni ne jede kuhano osim kad ja skuham jednom tjedno ili kad moji kuhaju i za nas… Inace sve znam kuhat i fino kuham ali eto isto sam u zadnje vrijeme po tom pitanju lijena ko guzica da oprostitr. Zatvor me i dalje muci tj tvrda stolica i tesko mi je jako, stalno imam pritisak taj dolje iako i jogurta dosta uzimam, pokusavam naci svjeze sljive ali ne znam gdje ima, ne volim suhe…
probaj si kuhati kompot od suhih šljiva i jabuka, barem jabuke pojedi ak ti suhe šljive nisu nešto
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Jooj ovaj komentar za udaju je dno 😠 nikad necu shvacati ljude koji se mijesaju u tude odnose.. poznavajuci sebe iz mene bi izletio neki protukomentar u roku odmah ni ja ne ostanem duzna na takve stvari 😂
-
Da pokucam u drvo nemam nikakvih probavnih tegoba u trudnoci ni sa stolicom niti sa zelucem, niti sa zgaravicom. Jedem manje jer mi mali sa svojim nogama ne dozvoljava vise, a i vruce je pa nemam ni neku zelju.
Kuham svaki dan, nisu sad to neka ekstra jela, al pazim da je barem 1x tjedno nesto na zlicu..naravno ima dana kad nam se ne jede nista doma pa je tu megic, pizza ili tako nesto i opcenito se ne opterecujem da mora biti zdravo, ajde nece ni mali rasti na brokuli i cvjetaci 😂
Argeta je obavezno 1x tjedno na stolu obicno vikendom kad je muz doma pa gustamo topli kruh, rajcica i argeta junior haha
Voce obozavam, tresnje sam pobrstila sve dok su bile a inace ih ni ne primjetim a kamoli jedem, jagoda sam pojela vagon kad su bile aktualne,n sad sam na lubenicama i breskvama, obavezno svaki dan jedem pase mi bolje od sladoleda, makar nakon lubenice piskim jos vise
Jedino pijem premalo i znam to al ne mogu se natjerati, probala sam i nositi bocu sa sobom po kuci pa tako al nejde pa nejde ako popijem litru i pol dnevno sretna sam
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Ja nekako računam da bih trebala na OGTT za 2-3 tjedna, vidim da ste vi tako nekako išle. Možda si dopustim još koji dan maksimalnog uživanja u lubenici i onda ću smanjiti jer baš kako ste rekle, ona je živa voda i šećer.
Bademe i druge orašaste plodove se malo sad tjeram jesti, nešto mi ne idu u zadnje vrijeme, a inače ih volim. Bas sam si otvorila miks orašastog i grožđica prije nego sam vidjela da pišete o tome 😂
Mi kuhamo skoro svaki dan, ili svaki drugi ako nam se ne da ili ako ostane od prošlog dana. Muž je daleko bolji kuhar od mene, zna s mesom (ja još ne razlikujem svinjetinu od piletine u potpunosti 😂), ja pravim variva i jela bez mesa. Volimo egzotičniju hranu, pa kuhamo i kinesku, curry, falafel…. Tako da su nam jela zanimljiva i raznovrsna. Ja inače nisam mesojed, tek sam zadnjih 10godina počela jesti meso i to mi je mali komadić dosta, dok je muž veliki mesojed. Međutim u trudnoći mi se počeo otvarati apetit za mesom - jučer sam pojela batak i zabatak, to nikad u životu nisam pojela u jednom obroku 😂
A maslac… U početku sam ga jela svaki dan - kruh, maslac i rajčica. Muž je rekao da moram prestati to jesti da će se ispovracati od količine maslaca koju jedem, više me ne može gledati kak to jedem 😅 prestala sam ubrzo jer sam bila na dijeti, tako da to nisam smjela. Ali zato mi je sad Čokolino HIT! Valjda kad se nečeg uhvatim, ne znam prestati jesti. Maslac, pašteta, sad Čokolino…
Hahahaha...ja sam si upravo složila čokolino za desert. Nikad ga ne jedem kao obrok već uvijek nakon ručka kao desert. Složim si s hladnim mlijekom u čašu pa mi dođe ko puding. 😀 Al ja to tako ceć od ranije, prije trudnoće.
Ja kuham svaki dan. I kuham sve. Kuham i za naše. Kuham i večeru. Ja baš kuhanje volim i veliki sam gurman. Nema što ne probam. Jedino, sad sam se sjetila da smo to raspravljale, sarmu nisam nikad kuhala. 🙈
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Samo da se javim, da znate da sam živa 🙈😅
Jako nas je pokosilo stvarno, i mene i muža i dijete. Preksinoc smo proveli noć u bolnici s malim, nije se dala skinuti temperatura. Danas je bolje srecom, ali mm je pod temperaturom jos visokom pa skacem oko njega i djeteta. Meni su uz kasalj krenuli i bolovi u mišićima. Ma uzas jedan. No sto je najcudnije, svi smo negativni na antigenu. Mama i familija su potvrdeno pozitivni sa identičnim simptomima, tako da nam nista nije jasno...
.
Malo sam tuzna jer nam je sutra trebao doci moj tata u posjetu, ali evo nazalost nista od toga. Odgodili smo mu let za deseti mjesec.
A kad smo kod toga, Noel Ce tada imati nesto vise od dva mjeseca, mislite li da je to ok? Da moj tata doputuje avionom i bude s nama tjedan dana. Tada beba vec ima imunitet, zar ne? Trebalo bi biti u redu. Sto vi mislite?
E a ta pitanja o zarukama, braku, pa onda dođe kad će djeca su mi dno dna i nije mi jasno zašto ih itko postavlja. Ja na njih isto volim odbrusiti jer smatram da me to ne bi pitao nitko normalan pa mi je svejedno što će misliti. Uf...razljutim se na to.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Na pitanja od zarukama i vjenčanju, kad sam na poslu rekla da sam trudna šefica me iz sprdnje pitala hoću ih zvati u svatove, a kolegica koja radi sa mnom i studira (obje smo na apsolventskoj) je rekla da ona ni ne zna da ja imam decka (s deckom sam 4 i pol godine) na sto sam joj ja odgovorila: "pa ni nemam, jebiga desilo se". Ostala je nijema, kasnije joj je sefica rekla da se takve stvari ne pitaju i da glupo pitanje moze ocekivati jos gluplji odgovor.
Mimi ako je sve okej s djetetom, a hoce sigurno, nemas razloga brinutisto ce biti u drustvu drugih ljudi. Pa i dok je u bolnici susrece se s drugim ljudima i kada ga vodis na preglede
Jesam zakomolicirala temu sa sarmom 😂😂 a kad smo kod toga bas sam svekrvi pricala kak sam to izjavila a ona meni mrtva hladna "sad kad velis pa ja u zivotu nisam sarmu skuhala, mama mi kuha a imam 53 godine i sad budem baka a ne znam sarmu skuhat" ugl sve sam bacila u razmisljanje o sarmi hahaha
-
Joj muz i ja smo hodali 6 godina prije vjencanja i valjda 5 smo slusali o tome kad se budemo zenili (mislim ja sam bila 2.srednje kad smo prohodali a on na faksu pazite logike ljudi oboje u fazi skolovanja bez primanja a ljudi ispituju kad ce svadba 🤦🏽♀️) e onda smo se zarucili i odlucili graditi svoju kucu onda su pocela pitanja zasto radimo svoju zasto nebi ostali kod svekrve ili kod mojih i kak mozemo zajedno graditi kucu a meni nitko ne garantira da ce on mene zeniti, e onda smo se konacno ozenili u jeku korone pa su poceli komentari da smo se sigurno zurili sa svadbom jer sam trudna e kad su shvatili da nisam nego da smo se zenili jer smo mi tako htjeli onda su pocela pitanja kad ce dijete kaj cekam, e jos kad sam faks upisala da kakva sam ja to zena da ganjam karijeru umjesto da stvaram obitelj, pa su mi najbolji komentari bili tipa "sad neces a kad budes htjela nebudes mogla" i tak ugl poanta svega je da budu ljudi uvijek nasli materijal za komentiranje. I to obicno ljudi koji ne vide smece na vlastitom dvoristu kak bi se reklo kod nas
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Samo da se javim, da znate da sam živa 🙈😅
Jako nas je pokosilo stvarno, i mene i muža i dijete. Preksinoc smo proveli noć u bolnici s malim, nije se dala skinuti temperatura. Danas je bolje srecom, ali mm je pod temperaturom jos visokom pa skacem oko njega i djeteta. Meni su uz kasalj krenuli i bolovi u mišićima. Ma uzas jedan. No sto je najcudnije, svi smo negativni na antigenu. Mama i familija su potvrdeno pozitivni sa identičnim simptomima, tako da nam nista nije jasno…
.
Malo sam tuzna jer nam je sutra trebao doci moj tata u posjetu, ali evo nazalost nista od toga. Odgodili smo mu let za deseti mjesec.
A kad smo kod toga, Noel Ce tada imati nesto vise od dva mjeseca, mislite li da je to ok? Da moj tata doputuje avionom i bude s nama tjedan dana. Tada beba vec ima imunitet, zar ne? Trebalo bi biti u redu. Sto vi mislite?
Cuvajte se svi i brz oporavak! ❤️
Ma to sa antigenom je prica za sebe. Ponekad treba proci vise dana da bi on bio pozitivan, a simptomi budu prisutni.
Hvala, budemo ❤️ Znaci vec si cula za tu priču, da je prisutan covid a test negativan?
.
Istina ovo sto kazete sve, ionako ce biti kontakta s drugim ljudima, to je neizbježno
Sortiraj odgovore
Najstariji