Nisam 100% sigurna ali ja ne bi riskirala sa prekidom rad odn, piše na njihovim stranicama koji su uvjeti za naknadu - pogledaj tamo, nešto tipa neprekinuto min 8 mj ili x mj u zadnjih 2 god ali ako te netko blizak prijavljuje s kim se možeš dogovoriti rade to napravi u kontinuitetu jer s tim službama nikad ne znaš...vidiš šta kaže Moana, kažu ti jedno pa naprave drugo a ne možeš ih uhvatiti ni za rep ni za glavu😄
Ja sam prije 5 godina imala tu situaciju s istekom ugovora prije otvaranja porodiljnog. Vjerujem da se svašta mijenjalo od tada zato je najbolje izravno pitati Centralu u ZG. Konkretan slučaj, konkretni datumi i onda oni kažu šta i kako. Meni su osobno do sada bili maksimalno susretljivi.
I Tarry ako se ta osoba vraća s porodiljnog dobro poprati kad se točno vraća ne konkretno nanrad, nego godišnji npr da te ne bi zafrklo. Uglavnom kao štoncure kažu najbolje bi bilo da nemaš nikakav prekid.
A ovo za nove naknade, ja se nadam da će 2.8. Biti izglasano i da će u primjenu odmah.
Čitala sam da neće biti retrogradno odnosno bit će samo za one koji rode nakon datuma početka primjene mjere...što je presedan teški...katastrofa. Do sada su sve izmjene išle odmah i za sve, a sad furaju neku novu foru.
Ja sam plaćom isto iznad limita i nadam se da ću upasti u kategoriju 7500.
url=https://lilypie.com]
Znači vjerovali ili ne mene je prije 5 godina žena s HZZO uputila da me prijavi netko pa da imam porodiljni i čudila se što me tadašnji poslodavac nije tio ostavit na ugovoru iako mu nisam trošak, bila sam na komplikacijama.
A sada imam poslodavca koji mi je izašao u susret, vodi me da radim iako sam ja doma samo da mogu ostvarit pravo na naknadu u visini plaće jer idem s porodiljnog na porodiljni s rupom od 20 dana između.
Moana zaboravila sam, jel ti imaš bakteriju ili? Ako nemaš kupaj se i uživaj. Ako imaš pametnije je suzdržat se dok je ne riješiš..
Znači vjerovali ili ne mene je prije 5 godina žena s HZZO uputila da me prijavi netko pa da imam porodiljni i čudila se što me tadašnji poslodavac nije tio ostavit na ugovoru iako mu nisam trošak, bila sam na komplikacijama.
A sada imam poslodavca koji mi je izašao u susret, vodi me da radim iako sam ja doma samo da mogu ostvarit pravo na naknadu u visini plaće jer idem s porodiljnog na porodiljni s rupom od 20 dana između.
Moana zaboravila sam, jel ti imaš bakteriju ili? Ako nemaš kupaj se i uživaj. Ako imaš pametnije je suzdržat se dok je ne riješiš..
Da, ja sam razumjela, da 7500 vrijedi samo za one koji predaju zahtjev nakon izglasavanja zakona. Ali to ćemo biti vjerojatno svi u jesenskim bebama, jer i da nastupi sa 1.1.2023., ti zahtjev predaješ sa 5 mjeseci djetetove starosti, jer je to zahtjev za roditeljsku naknadu, i on se daje kasnije, a ne zahtjev za rodiljnu naknadu, postoji razlika.
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Tarry najbolje je riješiti ovako kako kaže ima333 da te odmah prijave u drugu firmu. Ako ti se ugovor prekine tijekom komplikacija padaš na potporu za nezaposlene, a ako ti se ugovor prekine tijekom porodiljnog u prvih 6. mjeseci primaš normalno naknadu prema prosjeku plaća koji si predala kod otvaranja komplikacija, ali u drugih 6. mjeseci si opet na prosjeku za nezaposlene. Najbolje da imaš odmah prijavu kod novog poslodavca tako da nemaš prekid ni jedan dan, a oni u sustavu ni neće vidjet na kolku si plaću prijavljena već samo broj sati na koje si prijavljena tako da ti se gleda predani prosjek.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Adri111 tako sam i ja shvatila, nadam se da nisam fulala.
E sjetila sam se da sam htjela komentirat sunčanje. Ja budem na suncu, namažem se kremom od male Avene 50+. Iako sam tamnoputa i na toj 50ici brzo kupim boju. Ne stignem na plažu prije 16:30 -17h pa je to sve ok. Malo mi se teže namjestit na plaži al žrtvujem se za užitak.
Mene zanima tipa ako mi krene porodiljni i ako dodje do prekida UoR dal se kroz porodiljni mogu prijavit dalje u drugu firmu il moram prekidat porodiljni pa se prijavit na drugu firmu pa nastavit porodiljni?🤔
Sta se tice suncanja....imam one pigmentacijske tamne mrlje po licu i za lice stavljam 50 jer izgledamo ko zmazana kad izbiju🙄 inace se fino uj i kasnije pop ako se suncam namazem pekmezom za brze tamnjenje. 😄 ne koristim za tijelo kreme sa visokim faktorom., trbuh normalno suncam. Vjerujem da je pametno izlaganje suncu i da manje steti bolje nego mazat se sa kremama koje u sebi imaju kojekakve kemije🤷♀️
Kod mene se dobije pomoć nakon 90 dana bolovanja. Dobila sam prošli tj. taman.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Cure imam pitanje sto se tice komplikacija. Inace sam u zimskim bebama, al eto da i tu postavim pitanje 🙊
Na komplikacijama sam od 16.5. Ugovor o radu istekao mi je 30.6. naravno da mi nisu produzili 🙄 e sad, imam pravo na novcanu naknadu s burze rada. Da li se to ima ikakve veze sa isplatom komplikacija? Ili imam pravo na oboje? Ne zelim sad zvucati pohlepno i bahato, al me bas zanima dal ce mi isplacivati i s burze i za komplikacije ili moram birati samo jedno od toga? Hvala😃
Sortiraj odgovore
Najstariji