Zabicamala hvala! Znaci samo je bitno da sam ipak negdje prijavljena, koliko sam shvatila? Da ne se zaposlim u novoj firmi, nd bih dobivala nista?
Tarry zapravo su kod tebe u pitanju datumi. Kada ti je 45 odnosno 28 dana prije termina i kada se ta osoba vraća tj. Kad ti završava ugovor. Ako ti ugovor završi prije otvaranja porodiljnog onda se moraš čim prije negdje prijaviti da ti nastavi ići sve i da imaš porodiljnu naknadu za zaposlene (u visini plaće). A ako otvoriš porodiljni prije isteka ugovora onda nema veze što je ugovor završio ti svejedno primaš porodiljni za zaposlene. Osim ako se u međuvremenu nije što mijenjalo po tom pitanju. Također, plaća primljena u mjesecu u kojem otvaraš porodiljni ne ulazi u prosjek...al kako su ti cure rekle dobivas po iznosu predanom za komplilacije.
Najbolje nazovi ili piši HZZO u oni će ti pojasniti sve konkretno za tvoju situaciju.
url=https://lilypie.com]
Hvala puno! Jasnije mi je, nisam to prije opce istrazivala i sada razmisljam o tome. Znaci prvih 6 mjeseci dobivamo 100% osnovice place, bez obzira kolika je placa? I onda ostalih 6 70%
Zakon o dopustu za tate bi trebao stupati na snagu 2.8. jer je EU dala takav rok a sad hoce nasi to isplstovati ili ne je drugi par rukava
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Hvala puno! Jasnije mi je, nisam to prije opce istrazivala i sada razmisljam o tome. Znaci prvih 6 mjeseci dobivamo 100% osnovice place, bez obzira kolika je placa? I onda ostalih 6 70%
Da ali nije li max koji si mogao dobiti do sad 5600? Kao 100% osnovica place ali ako je osnovica veca dobijes 5600? A sa novim zakonom bi i to trebalo biti dignuto na 7500
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Da ali nije li max koji si mogao dobiti do sad 5600? Kao 100% osnovica place ali ako je osnovica veca dobijes 5600? A sa novim zakonom bi i to trebalo biti dignuto na 7500
To vrijedi za drugih 6 mjeseci, prvih 6 je prosjek tvoje plaće, nema gornjeg limita
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Sta nije sa novim zakonom jednostavno maknut limit sa osnovice i za ovih drugih 6 mj? Ja sam tako negdje pročitala ili sam pobrkala nešto?
Tarry samo pazi da nemaš rupu između isteka ugovora i novog zaposlenja jer ti se to onda racuna kao prekid radnog odnosa i onda nisam sigurna da dobivaš cijelu plaću čak i ako si već na porodiljnom već onaj neki minimalac za nezaposlene...
I mislim da ti je svejedno na koji iznos te u novoj firmi prijave jer se to računa kao prosjek zadnjih 6 isplaćenih plaća a ne naknada i sl. Ati si zadnju olaću dobila davno i ako pređeš sa kompl na rodiljni (a cini mi se da drugu opciju niti nemaš) neces niti dobiti nijednu placu u novoj firmi, samo je bitno da zadrzis kontinuitet radnog odnosa
Aha mislite da i ako vec krene porodiljni teci svejedno ne smijem imati rupu nego bih trebala isti dan potpisat novi ugovor? Hvala!
To s iznosima odnosno postotkom je skroz zbunjujuce🤯
Ja sam baš jučer pitala u hzjz šta trebam napraviti jer sa 14. Trebam preći na rodiljni i rekla mi je teta u jukićevoj da ću samo slijedeći mj poslati obje doznake (valjda dobijem za prvih 14 dana doznaku za mirovanje a ost mj doznaku za rodiljni) i onda će mi oni javiti ako slučajno treba još neki papir...
Sortiraj odgovore
Najstariji