Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    05. Srpanj 2022. 19:11

bellaru

Mene zanima tipa ako mi krene porodiljni i ako dodje do prekida UoR dal se kroz porodiljni mogu prijavit dalje u drugu firmu il moram prekidat porodiljni pa se prijavit na drugu firmu pa nastavit porodiljni?🤔

Možeš, najbolje tako da nemaš prekid u radu. Tipa ističe ugovor 15.9. i ti od 16.9. radiš kod drugog poslodavca. Ne vidim zašto ne bi moglo, ali provjeri još na zavodu.

A što se tiče krema za sunčanje, ja sam uzela mineralnu kremu i mazala cijelo tijelo. Žena u ljekarni je provjerila sastojke prema nekom njihovom popisu. Ali isto izbjegavam sunce do 17 sati. Oduvijek tako. Doduše zavidim vama tamnoputima, ja sam blijeda ko porculan. Čak i kad se vratimo s dva tjedna na moru izgledam ko da nisam bila.

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Granger
    05. Srpanj 2022. 19:15

Anita1108

Cure imam pitanje sto se tice komplikacija. Inace sam u zimskim bebama, al eto da i tu postavim pitanje 🙊

Na komplikacijama sam od 16.5. Ugovor o radu istekao mi je 30.6. naravno da mi nisu produzili 🙄 e sad, imam pravo na novcanu naknadu s burze rada. Da li se to ima ikakve veze sa isplatom komplikacija? Ili imam pravo na oboje? Ne zelim sad zvucati pohlepno i bahato, al me bas zanima dal ce mi isplacivati i s burze i za komplikacije ili moram birati samo jedno od toga? Hvala😃

Ja nekako mislim da ako ne možeš primat i plaću i komplikacije tako ne možeš ni naknadu s burze i komplikacije. Mislim da možeš samo jedno.

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Mallla
    05. Srpanj 2022. 19:22

Anita1108 mislim da ako prekineš komplikacije više ih nemaš osim ako te netko prijavi pa opet pokreneš. A što se tiče isplate s burze mislim da ti to ne bi trebalo propasti dok si na komplikacijama i porodiljnom. Al opet valja to pitati izravno HZZZ možda postoji kakva kvaka u toj priči.
    Bellaru znam da imaju opcije prekidanja porodiljnog pa ponovnog pokretanja, nakon onih obaveznih 70 dana al ne znam kako to točno ide.
    Niki777 - kod mene je "slučajna" trudnoća, 1 sex doslovno (za prvu T nam je trebalo ciljanih odnosa 10mj, zq drugu 2 godine, a sad treća iznenada). Beba mi je imala 5mj. Bilo bi dobro da je imala 4mj onda bi samo prešla s porodiljnog na porodiljni, ovako sam morala malo kemijat s poslodavcem. Razlika će biti 14mj! Trudnoća mi je uredna (u početku je bilo nekakvog rozog iscjetka pa sam se vodila kao rizična trudnoća, nije nađen uzrok). U početku su me strašno boljeli kukovi i zdjelica, al to je malo po malo prestalo skroz. Uglavnom trudnoća za poželjeti, nek tako i ostane.
    Dojila sam 3mj (nije nam išlo), inače dobijem odmah mengu dojila ili ne dojila. Nakon 1 T dobila točno 2mj nakon poroda, a dojila 11mj, sad 2T dobila nakon 1.5mj. Gle ako imaš volju i želju zašto ne! U svemu mi je najteže bilo psihički prihvatiti da još jednom trebam proći trudnoću, mučnine a sve to uz malu bebu...zna biti zahtjevno jer evo sad sam pred kraj trudnoće a mala mi ima 1 godinu i ima svoje potrebe što se kaže, pa nosi, nunaj, ustaj itd...al kako mi je trudnoća fizički uredna sve to ide bez nekih poteškoća.

url=https://lilypie.com]

• Mima_zap
    05. Srpanj 2022. 19:23

Sad sam saznala da su nam susjedi koji su bili kod nas u nedjelju svi pozitivni na koronu. Mislim sjedili smo vani s njima ali su mi čestitali ( onak rukovanje i "poljubac" u obraz). Nadam se da nećemo pokupiti od njih. 😕

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Tarry
    05. Srpanj 2022. 20:22

Hvala svima na informacijama, tako cu napravit onda!

Joj mima nadam se da niste pokupili! Budes u svakom slucaju vidjela za koji dan.. valjda niste, mislim da nije vise zarazno kao ranije, pogotovo ako oni u tom trenu nisu imali simptome.

Megi0102
    05. Srpanj 2022. 21:39

zvonkobonko

Anita1108 meni je logicno da nemas pravo na trudnicke komplikacije kao nezaposlena osoba, a onda kad dodjes do porodiljnog imas onu naknadu za nezaposlene koja je niza… u svakom slucaju probaj naci nekog svog da te zaposli fiktivno pa da imas pravo na naknade… i provjeri svakako u HZZO-u, svaki slucaj je nekako specifican, oni ce te najbolje uputiti.
    Mima joj nadam se da necete uhvatiti :(
    Taraja isto mislim da ne mozes bit prerano spreman s tom torbom, jos kad vidim ove vrucine pa nece mi se dat u kolovozu to ic kupovat… nadam se i ja to rijesit sad kroz srpanj pa da sam mirna :)
    .
    E sad da vas pitam… kako se vi osjecate cure? o fizickom izgledu pricam. Ja ne znam kako sam zamisljala to trudnicko tijelo, al nekako sam mislila da ce bit nekako drugacije. imam osjecaj da se nisam nadebljala osim na stomaku i sisama, al nekako si nisam vise zgodna. znate ono kad i niste trudni pa se nekad osjecate privlacno, a neke dane bas i ne? e pa ja sam sad non stop na tom "bas i ne", mislim da je to normalno,ha? sta vi kazete?
    Inace dobila sam i strije, imam sad i celulit na bokovima (a NIKAD nisam imala celulit) al nekako me te stvari bas ne smetaju, cak mi je simpaticno to sve… dobro se osjecam u svojoj kozi, samo eto nekako svjesna da nisam najzogdnija osoba na planeti

Dobila sam i ja strije al si nekako u glavi slažem da je to oznaka da sam “izradila” tj izrađujem prekrasnu curicu u trbuhu 🤰🏽🤩
    Meni dragi govori da sam mu sad odlicna jer sam inače mršava bila, kao dobila sam sise, guzicu, bomba 😂
    Mislim da su ti to hormoni samo, svaka zena je lijepa na svoj način, trudnice pogotovo! 😌

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Mima_zap
    05. Srpanj 2022. 21:54

Ja sam dobila uglavnom trbuh, strije na njemu za sad nisam. Al na bedrima i guzi imam već godinama, ali nikad nisu bile crvene. Moguće da budem onda i na trbuhu. Stražnjica i noge mi nisu toliko čvrste kao prije i to me malo smeta, danas sam vježbala, no prije sam znala 4 puta tjedno al sad jako rijetko jer je prevruće i jako brzo se umorim. I mom dragom se sviđa što su mi sise narasle jer inače ih skoro ni nemam 😅

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Aries5
    05. Srpanj 2022. 22:42

zvonkobonko

Anita1108 meni je logicno da nemas pravo na trudnicke komplikacije kao nezaposlena osoba, a onda kad dodjes do porodiljnog imas onu naknadu za nezaposlene koja je niza… u svakom slucaju probaj naci nekog svog da te zaposli fiktivno pa da imas pravo na naknade… i provjeri svakako u HZZO-u, svaki slucaj je nekako specifican, oni ce te najbolje uputiti.
    Mima joj nadam se da necete uhvatiti :(
    Taraja isto mislim da ne mozes bit prerano spreman s tom torbom, jos kad vidim ove vrucine pa nece mi se dat u kolovozu to ic kupovat… nadam se i ja to rijesit sad kroz srpanj pa da sam mirna :)
    .
    E sad da vas pitam… kako se vi osjecate cure? o fizickom izgledu pricam. Ja ne znam kako sam zamisljala to trudnicko tijelo, al nekako sam mislila da ce bit nekako drugacije. imam osjecaj da se nisam nadebljala osim na stomaku i sisama, al nekako si nisam vise zgodna. znate ono kad i niste trudni pa se nekad osjecate privlacno, a neke dane bas i ne? e pa ja sam sad non stop na tom "bas i ne", mislim da je to normalno,ha? sta vi kazete?
    Inace dobila sam i strije, imam sad i celulit na bokovima (a NIKAD nisam imala celulit) al nekako me te stvari bas ne smetaju, cak mi je simpaticno to sve… dobro se osjecam u svojoj kozi, samo eto nekako svjesna da nisam najzogdnija osoba na planeti

Ja iskreno mislim da koja god kaze da joj je lijepo laze 😂 ajde molim vas da zene vole strije, debljanje, opustene grudi, celulit, natecene noge i ostalo plasticna kirurgija nebi imala profita. Samo sto je trudnoca prolazno stanje pa ajde vratit ce se na staro uz malo ili nimalo truda. Bas sam danas rekla muzu da nemam vise prstice na nogama nego cevape, a znojim se da nisu istine, i uz to sad mi znoj ima drugaciji miris nego inace, nije da smrdim ali je jednostavno drugacije, tusiram se 3x na dan jer imam osjecaj da sam stalno znojna i onda izadem iz tusa i dok se obucem se opet preznojim 😭

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    05. Srpanj 2022. 22:44

Izgled hmmm u tridnoći se osjećam čak finom, ono trudnice su svima slatke kakve god bile, al da izgledam ok. Al onaj period od poroda pa 2-3mj, e tada se osjećam gadno. Sve je szvar hormona i nekako s bebom u trbuhu u mojoj glavi je super što sam balončić a onaj tren kad beba više nijw u trbihi a oko mene sve pudingasto e to mi je ajmeee.

url=https://lilypie.com]

Princess_Mimi
    05. Srpanj 2022. 23:42

Sto se izgleda tiče, nekako se slažem sa Mallom. Dok je beba tu sve mi je "opravdano", ali zato onaj period od poroda pa dok ne dođem na koliko toliko pristojnu kilazu i izgled to mi je 😳🙈
    .
    Update oko korone: krenulo je na bolje. Leo je puno bolje, cak i bez temperature. Muž još boluje a ja sam dobro. 
    Zvao me danas anesteziolog da obavimo telefonske konzultacije posto ne možemo uživo i dogovorili smo opću anesteziju za sad. Spinalna je rizična zbog problema s leđima. 
    .
    Tu je ugodnih 20ak stupnjeva pa je lakše živjeti, mogu reći da mi ne fale Hrvatske vrućine, pogotovo ne u trudnoći 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.