Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    05. Srpanj 2022. 23:50

Princes Baš sam mislila.pitati čitaš li nas i kako ste! Super da ide na bolje, još dan dva i to je iza vas. Zavidim na 20 stupnjeva. Mi smo večeras odradili s djecom noćnu šetnju, doslovno u 22:30 smo šetali jer jedino je tada zrak donekle prihvatljiv. Sad mi se čini da iz vani dolazi ok zrak što je inače tu di jesam velika prednost ljeti, ali posljednjih 2 tjedna ako ne i više bi i noću zrak bio pre topal.

url=https://lilypie.com]

tenaa
    06. Srpanj 2022. 00:14

Ja se osjecaj kako kad, sve na dane. Nekad se probudim bas sam si top, osjecam se fit, dok drugi dan se osjecam koma. Dobila sam strije po sisama jedino i to odmah u prva 2 mjeseca trudnoce, al ja sam stvarno bila ravna, a sad su za moje pojmove velike 😂 i nisam se htjela gledati bez grudnjaka u ogledalo sigurno 2,3 mjeseca. Decku su bile predivne (jadan dugo vremena ocito nije sise vidio u zivo), ali meni je bilo neugodno da me gleda bez majice uopce. Po trbuhu i nogama nemam strija, nisam ni celulit dobila, nije mi ni trbuh jako veliki, vecina se iznenadi kad kazem da trebam roditi za manje od 2mj. Ali mene bas pogodi kad mi netko kaze joj bas si se zaokruzila ili joj kako si narasla ili nesto slicno i sva se ubediram i onda si mislim kako sam debela (znam nisam debela, trudna sam). Od kad sam saznala da sam trudna nista mi nije predstavljalo problem ni mucnine ni kak cu zavrsit faks uz trudnocu ni strah od poroda, dojenja, meni je glavno bilo u glavi da ne dobijem 100kg. 
    Udebljala sam se preko zime prije neg sam saznala da sam trudna 2,3 kg i onda je bio sok kak cu ja to skinuti..
    U sportu sam cijeli zivot i to mi je posao, od toga zivim i uzasno mi bilo jer je jako dobro frendica dobila 30kg, druga 25kg da necu i ja tako.

Jooj raspisala sam se, al eto potaknule ste "moju temu", pa sam si malo olaksala dusu jer ni decko, ni mama ni frendice vise ne zele slusat o mojoj kilazi, prehrani, treningu 🤷‍♀️

bellaru
    06. Srpanj 2022. 05:25

Jutro!

Ja se slazem sa malllom. Nakon poroda se osjecam tri put gore sta se tice svog tijela nego u trudnoci. 
    Neki dan me mm ufotkao i kazem ja boze izgledam ko kit, a on meni da ne izgledam ko kit nego ko trudnica...ne znam dal me to trebalo utjesit?😅 al kakva sam bila u prvoj trudnoci sad sam super pa me to tjesi😄
    Ah kolko god kila nakupile, sko cemo htjet i imat volje skinut cemo. Ako necemo biti cemo i dalje ugodno popunjene😄

Granger
    06. Srpanj 2022. 09:16

Ma ne živcirajte se cure oko izgleda. Ja sam baš jako iznenađena kako sve u grupi imamo jako malo nakupljenih kilograma. Mislim, nije da mene to ne kopka onako negdje, naravno da bi mi bilo najdraže da se odmah nakon poroda vratim na staru kilažu i vjerujem da je taj period nakon zapravo depresivniji što se tiče vlastitog izgleda, ali stvarno nismo nešto nakupile. Znam gro žena koje su nadobivale po 18 - 20 kila i onda vidim tu u 33. tjednu netko napiše da je u plusu 5 kg. Ma ništ, pa to je samo dijete, posteljica, plodna voda i krv. Tako da sve ćemo mi to uspješno istesati kasnije.  

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Mallla
    06. Srpanj 2022. 09:30

Zvonkobonko, ma sad ćeš samo bit spremna na to. Ili ćeš zamislit neki katastrofa izgled (očekivanje) pa ćeš bit zadovoljna kad ne bude takonstrašno kako si zamislila 😊 I da sve ćemo biti takve, nema baš iznimki, ipak tijelo 9mj prolazi jednu vrstu promjene onda u 1 dan dan drugu, pa onda treću slijedećih godinu dana okvirno. Ali da i mene nervira taj dio "pritiska" okoline o izgledu s komentarima "jesi opet trudna" "jesi li uopće rodila" " baš ti je puno ostalo" 🙈 a ja tada pod hormonima i kao da nemam ogledalo i ne znam kako izgledam pa mi treba malo otvorit oči 🤣
    Amelie sve su ti kadice, onaj dio di ide beba malene, s tim da računaj na to da je u početku beba na tvojim rukama ili u umetku, malo kasnije i dalje u umetku, a kasnije sjedi pa to što je mala ne predstavlja problem, bude dovoljno za ispunit svrhu. Kod tih malih kadica je super što kad su baš baš mali staviš je na stol lagano i tu kupaš na svojoj visini. Kasnije kako rastu prelaziš u kupatilo jer ti bude tlaka punit l, praznit kadicu....i tako 🤭

• Tarry
    06. Srpanj 2022. 09:35

Amelie ima li ta stokke kadica isto neki umetak ili se beba mora drzati?

Granger
    06. Srpanj 2022. 10:32

Mi smo isto uzeli tu sklopivu u Lesnini. Prije dva mjeseca je bila 250 kn, vidim da je sad 300. Meni se čini dosta velika za kupanje kroz dulje vrijeme. Isto je mjesto bilo određujući faktor. Vidjela sam i xl Stokke i čini mi se također dovoljno velika, ali sam zbog cijene uzela ovu My Baby. Dodatno ću uzeti umetak koji se također sklapa pa on može i direktno u tuš ako mi bude zgodnije. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Tarry
    06. Srpanj 2022. 11:10

Hvala amelie! Nisam nista cula ali ja se isto tako uplasim kad nesto izvana cujem ili osjetim. Nski dan je na tren nestalo struje i ukipila sam se jer me to podsjeca na potrese, prvo mi je nestalo struje i za sekundu potres, uzas, cim nestane struje idem pod stol😅zivimo u centru u starijoj zgradi i grozim se toga.

tenaa
    06. Srpanj 2022. 12:11

ima333

Dode meni jucer muz, kao spustio ti se trbuh. Ja gledam njega, gledam trbuh, reko nemoj me zezati, pa malo je rano da mi se to desi (kasnije sam razmisljala da mozda i nije rano, ako se moze spustit i par tjedana prije).. a on zapravo nema pojma kaj to znaci u trudnoci, nije znao za taj pojam. Ugl, ja ne primjecujem bas da se nesto spustio, jer od pocetka nosim nisko, jedino kaj mi je naraso trbuh, a raste vise u spic prema naprijed pa je mozda takav dojam. Kako sam sitnije grade, mali mi je glavom na mjehuru, a nogama u rebrima, redovito. Sad nemam pojma jel mi se stvarno spustio trbuh ili nije. 🙈 Ugl, htjela sam vas pitat ako mi netko moze pokusat docarat sto znaci da se spustio trbuh, odnosno da je beba usla u zdjelicu, jel se to nekak drugacije mozda onda i osjeti ili?

Kazu da se trbuh moze spustiti od 36. tjedna, ali da je svima individualno. Neke zene nose jako nisko pa se ni ne primijeti, a nekima se ne spusti nego tek kad krene porod. 
    Jel osjecas mozda manji pritisak na pluca i zeludac, a veci na mjehur nego u zadnje vrijeme?

Mallla
    06. Srpanj 2022. 13:07

Ajde Amelie lijepo nanpregled pa će te obuzdati lijepše misli!
    Iz tih razloga ja ništa više ne pratim jer se samo suviše opteretim.
    Istina ove godine je lipanj bio paklen, more ugrijalo baš, baš, noći vruće, pritisak u zraku, sve to utječe i na naše tlakove, raspoloženja i sve. Ali mi je osobno lakše ako još dodatno ne natrpavam misli predviđanjima. 
    Spuštanje trbuha je jako individualno. Čak nam se bebe još mogu okretati jer imaju dovoljno mjesta pa tako i trbuh može biti spušteniji pa opet podignutiji. U principu je ovako kako su cure napisale akobti je pritisak na donjem djelu onda je spušten. A ako nosiš nisko inače onda je dosta teže procijeniti kad je to ono spuštanje pred porod. Uglavnom ukupno ne znači ništa.
    Od sinoć imam dojam da se moja curka okrenula, čeprkala me po mjehuru, imala sam dojam da će izletit. Gibanja su bila pa za 2 prsta ispod pupka, a inače su u visini pupka i iznad bokova....dakle moguće da je moje jučerašnje čišćenje kuće urodilo plodom.
    E i mene je malo uhvatila panika kako nemam ništa spremno pa sam danas sastavljala popis što mi sve treba, što kupit, što u kufer stavit i tako...ostavit ću popis da pišem i brišem ovih dana, a tamo početak kolovoza planiram da mi sve bude spremno. Opako se približilo a ja kao da toga nisam baš svijesna.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.