Megi dobrodosla 😂
Ja sam s hranom super, mogu sve jesti (iako su mi zabranjeni slatkisi, kruh i tjestenina, al pojedem i to 🤭) pokusavam jesti dosta voca da me ne trazi slatko. Jucer sam se prejela lubenice i moram vam priznati da danas mi ni prsti i noge nisu niti malo nateceni (al sam se dizala piskiti cijelu noc...)
Prvih 5 punih mjeseci mi se prehrana svodila na kefir, pecivo, banana, pohano meso i to uz minimalni apetit, bas mi je sve bilo odbojno i to me je zivciralo jer uvijek svi pricaju o ludim kombinacijama hrane kod trudnica i tak sam bila sretna sto konacno mogu jesti sve, a na kraju sam jela puno puno manje nego sto inace jedem.
Zgaravicu nisam imala nikad u zivotu, ne znam kakav je osjecaj uopce, ali se i ne zalim.
Problema s probavom nemam nikakvih, ali meni mama od pocetka govori da se natjeram piti svaki dan sto vise vode da ne bi dobila zatvor (ona je imala uzasnih problema i sa mnom i bratom i svaki put kad se sjeti da je bila trudna sjeti se toga), tako da ja popijem svaki dan 3,4 litre vode sigurno i jos nisam primijetila nikakvih tegoba, a i nisam celulit dobila vjerojatno radi toga i vjezbanja... ali gdje god da idem prvo idem piskiti i cim dodem negdje ponovno trazim wc 😂
Frendica mi je rodila neki dan carskim na sv.duhu i njenog malog su odmah spojili na formulu i nisu joj ga prva 3 dana uopce dali da ga cica. Jel se to moze negdje reci da bih htjela od pocetka dojiti i da ne bih htjela da ga stavljaju na formulu?
Da, cure odmah s ulaza recite tko ste i što ste. Pa okej ako ne koristite povlastice svaki put, ali za porod ste ih zaslužile. Da imam što vikati znalo bi se od ulaza do rađaone. 😂
Joj ja se isto ubijam u voću. Tako mi je fino...sad kad ste spomenule tu lubenicu točno mi je žao što ju nemam. Inače imamo gotovo svo voće doma i prošla godina je bila koma, ničeg nije bilo zbog mraza u svibnju. Ali ove godine se baš posložilo da ima svega i to mi je tako drago. Baš sam se bila bojala OGTT-a.i nalaza jer nisam mogla zamisliti da su mi količine ograničene.
Di uvijek uspijete uzvući paštetu. Ja je inače ne jedem jer kao nije dobra, a realno ukusna je. Sad bi je naravno jela, ali ju nemam. Mene od tih nekih čudnjikavih stvari puca maslac. Volim da oduvijek, ali ono povremeno. Sad bi ga stavila u sve i ispod svega i sa svim... Jedem ga čak i samog. 🤦
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Ja isto mogu sve jesti, ali ne jedem slatko i bijelo brasno zbog ogta, a inace sam izbacila suhomesnato, pastete i to. Jedem najvise mlijecne namaze za ujutro i ponekad preko dana a jogurta popijem valjda pola litre dnevno, ne mogu si pomoci, ili tekuci ili cvrsti. Voce isto jedem u 2-3 navrata dnevno najvise nektarine, sljive..
sto se tice hrane opcenito, postala sam jako gadljiva u trudnoci i najvise si volim sama pripremit rucak, onda skuham vise da imamo za dva dana, ali jako mi se gadi kad netko drugi kuha jer ne znam je li povrce dobro oprano, je li meso peceno, nekako sebi najvise vjerujem🙈 Koliko sam skuzila samo ja imam taj problem tu🤯
Jedete li vi bademe, orahe, ljesnjake? Bademe isto jedem gotovo svaki dan jer mi bas treba nesto tako sitno za grickat.
Cure, ja bi isto isla u bolnicu u kojoj me znaju. A ovo za sestre i babice, ja se slazem da ima svakakvih, ali ima i svakakvih trudnica i preuvelicavanja da je neko bio prema njima ovakav ili onakav. Ne vjerujem da je nekoj od sestara ili babica u cilju da ti bude lose, al opet i one dnevno vide 100 situacija i stresan im je posao i jasno je da nece uvijek biti dobro raspolozene.. I sama znam kakva sam kad me pucaju hormoni, samu sebe zivciram i divim se decku jer bi ja sebe na njegovom mjestu poslala vec u... Zelim da mi ta 3 ili koliko vec ce trebati dana prođe sto brze jer se uzasno bojim bolnica i nikad nisam spavala u bolnici i da sve prođe u najboljem redu i da smo doma svi zajedno 🥰
ima333 Čovječe pa dosta onda on vježba 😂
Ja ne znam kak moja osjeti al tipa kad uzmem mobitel i krenem snimati jednostavno stane sa svim radnjama, evo do sad ako sam dva puta ulovila da lupa 😂
Lubenica je spas, najviše mi pase navečer al onda cijelu noc idem na wc 🤦🏽♀️
Zvonkobonko ja se nadam da će sve oke proći, iskreno nije mi bitno da imam poseban tretman, samo da porod prođe oke i ja zadovoljna ☺️ A sto se tiče anesteziologa, da radim s njima, imam anesteziologicu koja mi je top i dala bi joj se u ruke kad god! Samo se nadam da neću biti baksuz da je tad na go ili iz dežurstva 😓 a za epiduralnu ste već odlučile? Ja sam za definitivno iako sam prvorotka i nemam iskustva s porodom još.
Pregrizni jezik i neka tako ostane do kraja trudnoce! Jer žgaravica je muka samo takva, jedino kaj mi pomaze je mineralna i maltene sjedeći položaj na boku kod spavanja.
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Jedete li vi bademe, orahe, ljesnjake? Bademe isto jedem gotovo svaki dan jer mi bas treba nesto tako sitno za grickat.
Orasaste plodove sve, skoro svaki dan 🐽 jako su zdravi, a to mi je zamjena za cips haha
Svaka ti cast sto kuhas skoro svaki dan, ali ja se pouzdam kad decko kuha, iako kuham i ja. Ovisi tko kako radi koji dan i ima vise vremena
Megi dobrodosla 😂
Ja sam s hranom super, mogu sve jesti (iako su mi zabranjeni slatkisi, kruh i tjestenina, al pojedem i to 🤭) pokusavam jesti dosta voca da me ne trazi slatko. Jucer sam se prejela lubenice i moram vam priznati da danas mi ni prsti i noge nisu niti malo nateceni (al sam se dizala piskiti cijelu noc…)
Prvih 5 punih mjeseci mi se prehrana svodila na kefir, pecivo, banana, pohano meso i to uz minimalni apetit, bas mi je sve bilo odbojno i to me je zivciralo jer uvijek svi pricaju o ludim kombinacijama hrane kod trudnica i tak sam bila sretna sto konacno mogu jesti sve, a na kraju sam jela puno puno manje nego sto inace jedem.
Zgaravicu nisam imala nikad u zivotu, ne znam kakav je osjecaj uopce, ali se i ne zalim.
Problema s probavom nemam nikakvih, ali meni mama od pocetka govori da se natjeram piti svaki dan sto vise vode da ne bi dobila zatvor (ona je imala uzasnih problema i sa mnom i bratom i svaki put kad se sjeti da je bila trudna sjeti se toga), tako da ja popijem svaki dan 3,4 litre vode sigurno i jos nisam primijetila nikakvih tegoba, a i nisam celulit dobila vjerojatno radi toga i vjezbanja… ali gdje god da idem prvo idem piskiti i cim dodem negdje ponovno trazim wc 😂
Frendica mi je rodila neki dan carskim na sv.duhu i njenog malog su odmah spojili na formulu i nisu joj ga prva 3 dana uopce dali da ga cica. Jel se to moze negdje reci da bih htjela od pocetka dojiti i da ne bih htjela da ga stavljaju na formulu?
Pozdravvv ☺️☺️☺️
Muku mučimo s pisanjem ahahaha još je najgore kad kihnem pa samo procuri neovisno sto sam bila na wcu par minuta prije. Fascinantno 😂
Očito gledamo previše filmova, ja sam isto očekivala svakakve kombinacije, na kraju se sve svelo na megic, kolu s puno leda, sladoled i tost sendvice.
Sto se probave tiče prije trudnoce sam imala problema, sad pijem željezo i svi su odmah rekli kao sad će ti biti još teze, kad ono kontra efekt 😂 nikad bolje nije bilo
Što se tiče ovoga, cudno je da su to napravili, koliko ja znam neovisno dal se radi o prirodnom ili carskom porodu beba se stavlja na cicu odmah, tako su i mojoj sestri malog stavili a rodila je carski. Definitivno mozes naglasiti da ne želiš da ti dijete dobiva formulu u rodilištu, imaš pravo odlučiti.
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Ja bih voljela roditi bez ikakvih intervenccija i lijekova. Al ak će mi morati inducirati pretpostavljam da ću uzeti epiduralnu iako bih voljela to izbjeći. Ono što nikako ne želim je ležati cijelo vrijeme na leđima tamo. Bila sam neki dan na ctg kad sam bila na hitnoj i tak 20min ležala na onom stolu i leđa su me ubijala, sad nemrem zamisliti tako par sati s još većim trbuhom ležati.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Granger iskreno i ja sam se bojala OGTT-a, na kraju sve super 🙏🏽
Hahaha pašteta na lubenicu eto to može biti novi hit 😂
Moana pozdrav, i svaka čast! Obozavam Coldplay i jedva sam čekala njihovu turneju po Europi i naravno nisam isla jer sam trudna, sad mi je žao. Sto se tiče nalaza tako ti je i meni bilo dok sam ušla u e-građane, zvala sam labos di sam vadila i zamolila da mi isprintati jer nisam imala strpljenja čekati sljedeći dan da dobijem ginekologa.
Zna se da smo u 21.stoljecu, nisam se ni ja udala, dragi me zaručio i rekli smo da nam se ne zuri sa svadbom. Ne kuzim čemu ljudi imaju uopće potrebu takve stvari pitati. Neka si ti toj poznanici rekla!
➕22.12.
🤰🏽TP 23.8.
Sortiraj odgovore
Najstariji