Upadam s random pitanjem za mame koje vec imaju djecu, koje su vam se pelene pokazale kao dobre? Da li ste bebicama davale dude otpocetka ili kasnije ili uopce ne? Cisto me malo informativno zanima 😉
Nama su na početku savršene bile Huggies pelene, a kasnije smo koristili Violeta. Sad je malac već blizu 2 godine pa koristim koje nađem u tom trenutku, tipa Lupilu ili Fred&Flo 😅
Dudu je prvih nekoliko mjeseci povremeno koristio, budila sam mu je otkad smo stigli doma iz bolnice ali pošto je veliki sisoljubac 😂 nikakva duda nije mamu mogla zamijeniti pa ju je sam odbacio vrlo rano. Od svih duda, na početku je htio jedino Aventove.
Mi smo inace svi skupa bolje, L više nema temperaturu 🙏🏼 ali još dosta kaslje, doktorica ga je poslušala i sve je ok, samo se moramo izgleda strpiti da sve u miru prođe.
U utorak imamo veliki pregled, ali kako sad stvari stoje ići ću sama jer će muž biti s malcem. Inače bi ga odveli baki na čuvanje ali ne budem dokle god je zarazan...
.
Brontosaurica, moram se samo osvrnuti na tvoj post vezano za roditelje i čuvanje. Nešto najljepše što sam u zadnje vrijeme mogla pročitati. Zavidim ti i bas sam sretna što postoje familije u kojima vlada nesebična sloga i ljubav. Pomoć je nevjerojatno važna, pogotovo sad dok si trudna i sama činjenica da ti nitko za istu ne prigovara je divna❤️ Nadam se da ću i sama biti takav roditelj jednog dana🥰
.
Nama su moji blizu i vole unuka ali imaju uvijek svoje preokupacije i to čuvanje se više svodi na povremeno druženje s njim. Čuvanje bude kad imam nešto važno za obaviti😅 također, cesto znaju biti sitnicavi pa zamjerati svašta, upakirano u "dobronamjerne" savjete ili prigovore upućene meni i mužu.
Muževi roditelji su daleko i od njih nažalost nemamo pomoć, ali ni oni sami nisu zainteresirani za nas i bebu...
Potpisujem sve za dojenje i slično!
Dudu sam dala odma u rodilištu, prvi put, drugi put nisam i zafrkla se jer nema dudu i nije bilo šanse da prihvati kasnije. Pelene sa svakom drugacije, za početak pampers premium care, one pure su mi loše, mislim da su ih preimenovali u Harmony. Kasnije je violeta, lupilu, lumpi, i one millerove sve su nam bile ok. Sad s ovom malom od 10mj uzmem pampers pants ili violeta cotton pants.
url=https://lilypie.com]
Zvonkobonko evo da pojasnim svoj komentar. Radi se isključivo o mom iskustvu koje ne mora biti ni najmanje primjenjivo na bilo koga drugoga. Prva cura je sisala 11mj, a dudu je dudala do negdje 2 godine s tim da je duda od 1god pa na dalje bila samo u krevetu. Sisala je 11mj, moja odluka je bila prestati s dojenjem do godine dana, odnosno uvođenjem krutog obroka izbacivala sam taj podoj. Sisala je na 4h, a nervoze između rješavala je duda, posebice noćne nervoze i uspavljivanja, kratke periode dok dođemo npr. Na mjesto gdje ću joj dat jesti. Prestanak dudanja dogodio se spontano bez previše muke. E sad druga cura je sisala 3mj i to jedva, već u rodilištu je bilo "ne vraća kilažu dovoljno dobro" e onda sam ja išla dojit na svako njeno kme i ona je kao sisala ali i dalje nema dobivanja kako se očekuje. Odbijala sam dohranu jer sam mlijeka imala puno u početku al taj nazovimo problem me odagnao od dude jer kao nije prijatelj s dojenjem. E onda smo iduća 3mj muku mučile s ne dobivanjem na kilaži tj ispodprosječnim dobivanjem. Savjeti od fejs grupa rode i ad mlijeko bili su kontradiktorni pa do neke razine meni jako frustrirajući, ispalo dojenje živa nauka u kojoj ja nenznam gdje sam i što radim. Pa nezadovoljna mama i zbunjena beba i dalje kod mene ne žele dudu ni nacrtanu. Sisa svako 1.5h al od kilaže mizerija🤷♀️ pa smo išle na kombiniranje a i to je bila muka za sebe....i tako su naši ptoblemi hranjenja potrajali do puna 4mj kada smo prešli samo na AD i tada je trebalo 3 tjedna prilagodbe (da uopće krene piti dovoljnu količinu ad i da počne dobitak na kilaži kako se očekuje). I onda sada imam curicu od 10mj koja se uspavljuje bočicom, koja nervoze rješava bočicom a da npr uopće nije gladna, taj posao.bi preuzela duda da je hoće ili bilo kad bilo koju da je htjela. Čak i bočice hoće samo dr.Browns usko grlo kojih je sad nestašica. Inače na AD nije počela dobivati ne znam.kakvu kilažu, tek se poboljšalo uvođenjem krute hrane. Ne znam kakva će biti beba br 3 i kako će nam ići dojenje (nadam se kao s prvom), a duda ide s nama u rodilište 🤭 Svakako duda da ili ne je za mene odluka mame, svi argumenti za i protiv stoje ako smo se tako odlučile.
url=https://lilypie.com]
Bok cure!
Evo mene s puta. Beba je lajkala letove avionom, ful me lupkala dok smo bili u zraku
Malo sam umorna, ali ajde, još mjesec dana i GO.
--
Sretno svima ovaj tjedan s pregledima!
Ja imam pregled sutra, jedva čekam vidjeti svoju bebu
--
Jeste se raspisale, sad opet moram sve čitati unatrag
Upadam s random pitanjem za mame koje vec imaju djecu, koje su vam se pelene pokazale kao dobre? Da li ste bebicama davale dude otpocetka ili kasnije ili uopce ne? Cisto me malo informativno zanima 😉
Da se ubacim, jedino babylove od DM-a...i to uvijek kupuješ jumbo pack...skupljaš bodove i onda te ispadnu jako povoljno jer pelene su najveća stavka u budžetu . Žao mi je što sam kupovala Pampers jer nam ni jedne nisu odgovarala, uvijek je promočilo, a ove od DM NIKAD, ali doslovno nikad. Izdržala je cijelu noć.
I sada kada sam pročitala sve komentare...da se nadovežem za nove mame...svi smo mi imali snove kako će se voziti u kolicima mi piti kave i uživati na suncu...ali jedno su naše želje a drugo su ono što naša djeca žele mala se MRZILA voziti u kolicima, odahnula sam nakon što je prohodala pa smo u biti svugdje išli pješke ili smo uzeli biciklić ali i on bi joj dosadio...a auto, ja sam svaki puta imala psihičku pripremu kada smo nekuda trebali ići. Doslovno nismo išli kod mojih (što je sati i 15 min vožnje) dok se ona nije priviknula na auto, odnosno uvijek sam morala tako tempirati da je njezino vrijeme spavanja...u suprotnom je to bilo opće deranje. Ali sve to prođe, mislim da je to nama veći stres jer mislimo da se samo naše dijete tako dere a druga djeca su med i mlijeko. Mislim da je bitno da si ne radite dodatan pritisak. Kada se dijete rodi onda ćete vidjeti što u biti vašem djetetu odgovara pa onda kupite. Ovako ćete se zatrpati stvarima, odjećom a na kraju samo će vam to stajati.
Hvala svima na savjetima. Baš što kažete, sve mi ulazimo u majčinstvo s očekivanjima, željama itd..., a na kraju sve ovisi kakva su djeca pa se njima moramo i prilagoditi. Sigurna sam da je lakše s drugim djetetom jer si već nekako uhodan. Recimo, vidim da pišete o tome kako se djeca ne vole voziti u kolicima, a takve sam priče čula i od kolegica. Ispada da je dosta djece zapravo takvo da ne voli kolica. No meni kao novoj mami je kupiti kolica baš onako važno jer imam tu neku viziju da ću vozit dijete u kolicima. I tako je za sve stvari... Evo neki dan sam pitala baš za kadice za kupanje. Znači meni to kupanje beba izgleda prestrašno, a budući da nikad nisam kupala bebu zapravo ne znam što mi treba, a što mi ne treba. I sigurno ću pogriješiti u sto stvari, ali tako valjda mora biti. Mislim da je najkorisniji savjet koji ste dale da slušamo svoj instinkt jer sve ostalo se ionako razlikuje od bebe do bebe i na to teško možemo utjecati.
A sad pelene, jel ima koja da je probala s platnenim višekratnim pelenama? Te jednokratne pelene su tako grozan otpad za prirodu i baš bih voljela nekako biti ekološki osviještena u tom smislu, a vidim da ima dosta malo komentara o tome. Dobro bi mi došla iskustva i savjeti pa ako ima tko...udijelite.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Eh da i Ruli sretno na pregledu. Uživaj u bebici.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Evo što se nama pokazalo super:
1. Kolica super, mala se obožavala voziti i zaspati u njima, nadam se da će i drugo dijete
2. Obavezno Novalac (AC, žuti) imati jedno pakiranje doma ako slučajno ne budete imale mlijeka (kao ja) prvih nekoliko dana.. Bolje imati, pa nek se pokloni na kraju ako ne treba.Jer vrištanje gladne bebe usred noći nije fun, i ne dobijemo sve odmah mlijeko i to u litrama
3. Dudu moja nije htjela, pljucala je van sve koje sam joj kupila, tako da s tim nemam iskustva
4. Pelene samo Huggies, najudobnije, nikad promočile. I ja sam brijala da ću one koje se peru uzeti, ali kad sam vidjela koliko bebe mogu kakati, odustala sam od te ideje.
5. Kadica ona najobičnije iz Ikee, i dan danas je koristimo, nama je top.
6. Odjeća ako imate od koga posuditi ili naslijediti to je odlično. Mi smo toga masu dobili od drugih beba i dobro da jesmo. Pola toga nije stigla uopće nositi. Ovaj put kupujem samo novu tuticu za izlazak iz rodilišta i to je to.
7. Ljuljačke imamo i Nuna Leaf i BabyBjorn, oboje OK, u Nuni i dalje sjedi i gleda crtiće (kao foteljic ajoj dođe, ima nosivost do 60kg)
8. Nosiljka imamo Ergobaby i nam je dobro došla, jer smo išli dosta i u prirodu, hajking, i ona se nije bunila nositi u tome. Mislim da ću sad kupiti i maramu.
9. Hranilica relano ne treba vam prvih 4-6mj. Mi smo uzeli u Baby Centru neku drvenu i super nam je.
10. Kozmetika koristimo HiPP, to nam se pokazalo kao najbolje.
Eto to ovako napamet, ako nekoga još nešto zanima, tu sam. Mogu vam samo reći ono što je kod nas upalilo, nisu sve bebe iste
Sortiraj odgovore
Najstariji