Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    29. Travanj 2022. 11:08

Ja sam danas puna 22 tj po ovoj tablici usla u 6.mjesec trudnoce, pa kud je prije proslo 🙈

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    29. Travanj 2022. 12:49

Ja sam cudna po tim "strahovima" ja se ne bojim poroda i dojenja ja se bojim postpartuma iliti babinja, ne znam zasto. Porod znam da boli da mora boljet da sigurno nije ni lijep ni ugodan i cisto sumnjam da cu "zaboraviti na svu tu bol kad primim svoju bebu" naravno nije mi nista tesko za svoju bebu al bome necu ni zaboravit 
    A dojenje sam si zacrtala da nije samo staviti sisu u usta, al si mislim nekako cemo i to progurat.. i onda dode to babinje o kojem se najmanje prica, pa krvaris, pa se maternica vraca na mjesto, pa te boli jos imas bebu kojoj moras biti posvecen 24h dnevno pa ne spavas kak treba...uh 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    29. Travanj 2022. 13:56

Aries5

Ja sam cudna po tim "strahovima" ja se ne bojim poroda i dojenja ja se bojim postpartuma iliti babinja, ne znam zasto. Porod znam da boli da mora boljet da sigurno nije ni lijep ni ugodan i cisto sumnjam da cu "zaboraviti na svu tu bol kad primim svoju bebu" naravno nije mi nista tesko za svoju bebu al bome necu ni zaboravit
    A dojenje sam si zacrtala da nije samo staviti sisu u usta, al si mislim nekako cemo i to progurat.. i onda dode to babinje o kojem se najmanje prica, pa krvaris, pa se maternica vraca na mjesto, pa te boli jos imas bebu kojoj moras biti posvecen 24h dnevno pa ne spavas kak treba…uh

Vidis, ja sam stvarno imala odlicno razdoblje babinja. Ne znam jel to do stvarno dobre bebe koja je od pocetka spavala ko top ili do toga sta sam imala samo 2 vanjska sava. Uglavnom, vec 11. Dan od poroda smo beba i jasl setale vani i osjecala sam se odlicno! Beba je stalno spavala, skoro pa nikad plakala, sisala je... Ma divota. Vec 5. Dan doma sam zapravo i poludila od dosade, zvala sam svih da dodu kod mene pravit mi drustvo. Cim je izaslo malo sunca ( rodila sredinom 12. Mjeseca) odma sam rekla patronaznoj da ja idem vani i ona je rekla da slobodno mogu ako se dobro osjecam. I od tad smo stalno bili vani. Nisam imala ni ta stezanja maternica o kojima pricaju. Krvarenje da ali isto nista pretjerano. Tako da nemoj se strasit babinja, meni je to bio najlaksi dio svega! Ne mora biti naravno svakome ali meni je stvarno bilo super. Nadam se da ce tako bit i ovaj put 😄🤞

Mallla
    29. Travanj 2022. 14:03

Kad me pitaju koliko sam trudna bubnem mjesec ofrlje ili kažem imam rodit krajem 8mj pa nek računaju. Inače u prve 2 trudnoće sam skužila da ne kuže ljudi tjedne i da me blido gledaju kad kažem tjedne tako da sad šibam s mjesecima...pa kod mene nekad mjesec potraje više nego je 🤣
    Uglavnom po ovoj tablici sam u 6mj, a ja svima trrnutno govorila 5 ili 5 ipo, to je tu negdi 🤭

url=https://lilypie.com]

Mallla
    29. Travanj 2022. 15:13

Zapravo vekikim dijelom uzrok anksioznosti i depresije u postpartumu su očekivanja, ona koja smo svijesno ili nesvijesno postavili sami sebi i/ili svojim bližnjima. Važno je znati da ne završi svaka anksioznost s depresijom. Međutim u vezi svega je potrebno razgovarati i raditi na svojim očekivanjima najviše kada beba dođe jer vjerujte sve se mijenja, sve. Ne treba sada ići u priču s grčem ali ni s prevelikim očekivanjima. Nastojte sebi sve olakšati maksimalno i naći svoj put, onaj koji je vama ugodan. Tražiti pomoć kada vam jenpotrebna, ne čekati da se drugi sjete pomoći...naučiti i prihvatiti pomoć....ima toga puuuno i nitko se ne može skroz spremiti za isto. Ali informiranje, čitanje dosta pomaže da se izborimo s promjenama.

Mallla
    29. Travanj 2022. 15:46

amelie11

Pa da zato i kazem da mi je to savjetovanje da ne placem i da se ne zivciram islo na zivce jer je to po meni bilo kao nemoj to rsdit naskodit ces bebi, a to sto je meni tesko to nije bilo vazno. Rijetko tko mi je bas bio podrska, mislim oni za koje sam i mislila jesu. A sto se tice pomoci od strane njih s kojima zivim ne zelim tu pomoc… jer je to kasnije nabijanje na nos. Vrlo vjerojatno da cemo se odselit do 9mj, barem se toplo nadam. Mislim iskreno nisam mislila da cu se tako tesko prilagodavati na sve i psihicku i na fizicku promjenu, vjerojatno mi je dosta otezalo ovo mirovanje jer nemam slobodu otici i maknuti se s mjesta koje mi ne odgovara. Nisam navikla ni ne radit nista, ni nikuda ne ici i sve to mi je malo previse trenutno.

I to su sve prirodni osjećaji da ne kažem normalni. Teške su to promjene za organizam ukupno i način života. Netko prođe lagano, netko teže ali svatko prođe. Nije ni garancija da će ista osoba više puta podnjeti lakše, a ni teže. Valja se okružiti osobama koje nam odgovaraju i s kojima možemo pričati otvoreno o svom stanju. A ako je potrebno i razgovor s psihologom super dođe. Ja prvinput sam babinje prošla solidno, drugi put u 6om tjednu nakon poroda su me strašno mučile intruzivne misli i tek kad sam ppčela o tome pričati shvatila sam koliko zapravo mi žene o važnim temama šutimo i same podnosimo. Ono što hoću reći fizički sam sve podnosila jako dobro ali mentalni sam imala izazove. A evo sve prođe pa i to. Amelie11 možda te to sada što se izfogađalo pripremilo na ono što slijedi i možda podneseš baš naj naj bolje.

Aries5
    29. Travanj 2022. 15:49

Slazem se da je okolina dosta vazna, na kraju krajeva i muz ce biti 2-3 tjedna doma tako da "najtezi" dio necu biti sama, a kako sam bas nekidan rekla svekrva mi je prva susjeda, moja mama je 15 min setnje - 2 min autom vjerujem da ce sve biti pod kontrolom ali eto nekako mi se taj period cini "strasniji" nego sami porod 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    30. Travanj 2022. 08:06

Jutro ekipa, kako ste?
    Evo ja uz jutarnji mir (jedna spava, jedna se igra) i kavu malo surfam dok nekrene dvostruka akcija po kući 😄
    Počela me hvatati manija slaganja, čišćenja, pospremanja iako znam da nema smisla to sve tako jer samo ću se umorit a sve će se opet pobucat al dobro to valjda tako ide kao dio pripreme.
    Došao mi je nalaz urino kulture - sterilan 💪👌
    Pijem Heferol i prestajem jer mi je u 3 dana napravio baš kaos sa stolicom i moram naći blažu verziju, razmišljam uzeti floradix sirup, pa ako koja ima neki prijedlog, slušam!
    Želim Vam ugodan vikend i da ga provedete u dobrom društvu ako je moguće u prirodi.

Aries5
    30. Travanj 2022. 11:25

Pozz curke, 
    Moj vikend je poceo okretanjem po krevetu jer je netko tulumario u trbuhu do nekih 3 ujutro. Danas nam je minus faza sve mi tesko, osjecam se napuhnuto i vucem se s jedne strane kutne na drugu. Nadam se da ce sutra biti bolje da iskoristim barem jedan dan vikenda za boravak vani 

Ugodan vam vikend 🥰

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Mallla
    30. Travanj 2022. 16:15

Hvala na preporukama!  😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.