Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kokoloo
    28. Travanj 2022. 18:34

Zvonkobonko, meni je ginekolog u prvoj trudnoci zabranio biciklu! Ja sam je stalno vozila i isto pocela osjecat nekakvo lagano grcenje i ne znam ni ja sta i kad sam mu rekla da vozim biciklu odma mi je rekao da nikako ne smijem! Ne sjecam se tocno razloga ali bio je ozbiljan. A ja sam bila bas tuzna jer sam em bila brza em me drzalo u formi. Sad samo setnjice koliko mi hematom dozvoljava.

A sad pitanje. 
    Ima li koja od vas problema u trudnoci sa neugodnim mirisima ispod pazuha? Ja sam se i prije znala oznojiti ali to se nije bas osjetilo. Otkad sam trudna je to strasno. Izadem iz tusa, stavim dezodarans, izadem iz kuce i nakon 20min smrdim. Ali stvarno smrdim, bas se osjeti i uzasno mi je neugodno. Majicu bacam cim dodem doma, ne da nije vise nosiva nego smrdi ajme. Imate kakvu preporuku za neki jaci dezodorans ili nesto? Bas mi se promijenio miris. 🤢

• Tarry
    28. Travanj 2022. 18:59

Kololo isti problem imam i ja sa znojenjem, citala sam da je to normalno. Pokusavam svejedno koristit prirodne dezice koji su sigurno manje ucinkoviti ali bitnije mi je ne unosit aluminij i ostalo. Kad smo vec kod kozmetike, lakirate li vi nokte? Ja sam sve svela na minimum pa tako i to, ali sad ljeti mislim da cu lakirat samo moram vidjet postoje li neki zdraviji lakovi ili je to sve isto.

Inace sad sam dosla iz kratke setnje i bas sam u setnji osjećala cijelo vrijeme bol ili pritisak, ne znam kako opisati, iznad stidne kosti. Inace kroz dan, cak i dok lezim, znam osjetiti bol u maternici onako kao da cu dobit ali to prođe jako brzo.. pomislila sam da su to lazne kontrakcije ali mi se cini prerano i svakako nije dobro ako jesu.

• Kokoloo
    28. Travanj 2022. 19:07

amelie11

Ja imam inace problema sa znojenje, jedno vrijeme sam pustala kozu da dise preko noci ksd se otusiram (jer sam se svaki dan dva outa sigurno tusirala preko ljeti i vide), ali sad od kad su mi rekli kratko tusiranje onda stavim dezic i imam tako do drugog tusiranja. Ja ti koristim Borotalco roll on, on je dosta jak i super mi je, ali ssm htjela preci na lakse neke i prirodnije, medutim sad u trudnoci a kazu i kad krenes dojit da to hormoni rade svoje i zato se neke zene pojacano znoje s neugodnim mirisom.

I ja sam koristila borotalco jedno vrijeme i sad kao da mi se koza navikla, odma popusti.. sad koristim onaj neuro roberts rozi kojeg isto jako hvale ali i on je poceo popustat😫
    Znam ja da je to radi hormona ali ono.. sta ce tek bit ovo ljeto!! Pogledat cu bas ovaj sa linka.. nadam se da cemo nac nesto sta ce nam odgovarat kod ovog problema. Bar znam da nisam jedina!

Tarry, ovo za nokte mi je mozda malo too much. Mislim, ne vjerujem da malo laka na noktima moze ikako doc do bebe i naskodit joj? Moram priznat da nisam nikad o tome razmisljala a vjerojatno ni necu. Ja se ne zamaram bas sa svim mogucim stvarima, po tome onda nije dobra ni hrana jer je gmo i vodi jer je ne znam kakva itd itd.. 
    Ja inace ne lakiram nokte radi posla ali cu ovo ljeto definitivno stavit trajni lak na nokte! 
    Jednom mjesecno to obavis i miran si, nema saginjanja ni ljustenja ni nicega 😄

• Kokoloo
    28. Travanj 2022. 19:08

Kokoloo

amelie11

Ja imam inace problema sa znojenje, jedno vrijeme sam pustala kozu da dise preko noci ksd se otusiram (jer sam se svaki dan dva outa sigurno tusirala preko ljeti i vide), ali sad od kad su mi rekli kratko tusiranje onda stavim dezic i imam tako do drugog tusiranja. Ja ti koristim Borotalco roll on, on je dosta jak i super mi je, ali ssm htjela preci na lakse neke i prirodnije, medutim sad u trudnoci a kazu i kad krenes dojit da to hormoni rade svoje i zato se neke zene pojacano znoje s neugodnim mirisom.

I ja sam koristila borotalco jedno vrijeme i sad kao da mi se koza navikla, odma popusti.. sad koristim onaj neuro roberts rozi kojeg isto jako hvale ali i on je poceo popustat😫
    Znam ja da je to radi hormona ali ono.. sta ce tek bit ovo ljeto!! Pogledat cu bas ovaj sa linka.. nadam se da cemo nac nesto sta ce nam odgovarat kod ovog problema. Bar znam da nisam jedina!

Tarry, ovo za nokte mi je mozda malo too much. Mislim, ne vjerujem da malo laka na noktima moze ikako doc do bebe i naskodit joj? Moram priznat da nisam nikad o tome razmisljala a vjerojatno ni necu. Ja se ne zamaram bas sa svim mogucim stvarima, po tome onda nije dobra ni hrana jer je gmo i vodi jer je ne znam kakva itd itd..
    Ja inace ne lakiram nokte radi posla ali cu ovo ljeto definitivno stavit trajni lak na nokte!
    Jednom mjesecno to obavis i miran si, nema saginjanja ni ljustenja ni nicega 😄

Na noge cu stavit trajni lak, jel. Ne znam vise pisati 😆

• Kokoloo
    28. Travanj 2022. 19:12

Ja sam opcenito opustena u trudnoci i ne mislim da svaka stvarcica skodi bebi/mami. Radim sve isto sta i prije, jedem sve isto sta i prije (osim sirove ribe i mesa) i koristim sve isto kao i prije. Evo stvarno ne mogu se sjetiti ni jedne stvari koje ne radim/koristim/jedem osim sirovog. Slatko isto jedem u normalnim kolicinama kao i grickalice i druge gluposti kad me pita. Lakirat cu nokte, trenutno ne bojam kosu vec mjesecima ali da je bojam, bojala bi i u trudnoci. Nemam trenutno primjera ali da, uglavnom sve isto.

Aries5
    28. Travanj 2022. 19:43

Da sad ne rolam po stranici i gledam tko je sto napisao ja cu ukratko 😂
    Kupnja opreme - apsolutno se slazem da ne treba cekati zadnji mjesec-dva. Mi smo kolica kupili jer su najveci trosak, a od ostale opreme smo se dog svaki mjesec nesto po mogucnosti hvatat popuste kao sto su zute srijede u cityju i slicno. Za kraj cu ostaviti samo kozmetiku, planiram sve ostalo da je do 1.7.spremno
    Znojenje- nikad ali nikad u zivotu se nisam znojila kolko sad, ali imam tu "srecu" da mi znoj nema miris, makar mi je sam osjecaj  mokre majice fuj. Opcenito muku mucim sa svom kozmetikom jer imam takvu kozu da mi se jako brzo navikne na sve tako da sve moram rotirati svakih par mjeseci od krema, gelova za tusiranje do dezica trenutno sam na obicnom nivea tamnoplavom roleru 
    Nokti - lakiram i lakirat cu do kraja, mislim da to stvarno ne moze nastetiti bebi, makar ja na trajni mogu zaboraviti jer mi inace nokti i inace brzo rastu a sad u trudnoci 3x brze tako da ne znam dal bi mi trajni izdrzao puna 2 tjedna

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Granger
    28. Travanj 2022. 20:37

Uf što ste se raspisale. U jednom trenutku sam bila i odgovorila, ali mi iz nekog razloga odgovor nije prošao, a bio je ful dugačak pa ga nisam ponavljala.
    Što se opreme tiče, ja to mislim ipak nekako pri kraju, tamo kroz 6., 7. i 8. mjesec. Mi moramo nabavljat baš sve sve uključujući i odjeću jer svi prijatelji imaju samo dečke. :) Kako će ta naša jadna djevojčica s njima... No dosta smo dobro podijelili među bakama i djedovima tako da će mi najskuplja biti sjedalica za auto i onda sve ostale sitnice. Prvo nam je dijete u užoj obitelji pa su bake i teta van pameti. Već kupuju svašta nešto, rekla sam da neću ni znati. 
    Vježbanje nastojim svakako šetati oko 3 puta tjedno i tako od početka trudnoće. Dosta koraka sam radila i na poslu pa mi je to bilo dodatno kretanje. Kako sam od ponedjeljka doma odlučila sam uvesti i prilagođene vježbe. Prije trudnoće sam godinama radila vođene funkcionalne treninge pa ih sad samo mislim prilagodit prema uputama. Doktorica je dala zeleno svjetlo. Ja sam svojevremeno bila pročitala da je bicikl bolje izbjegavati pa sam od njega odustala iako mi jako jako fali. Vikendima smo znali preći po 50 km na biciklu. A mislim da je sad bolje da ne počinjem ako već nisam od početka.
    Znojenje mi je nekako ostalo isto ko i prije no još ima vremena da se poremeti. To ne bih voljela jer baš ga mrzim.
    Lakiranje radim normalno od početka jer je nokat neživo tkivo, odnosno ne sastoji se od živih stanica kroz koje bi prolazilo išta tako da lakiranje može. To sam provjerila na više mjesta i izvora tako da samo dajte. Pazim jedino od početka na kozmetiku koju koristim tako da nema retinoida ni kiselina, i nisam bojala kosu u prvom tromjesečju. 
    Jedno off topic pitanje za mame s djecom: Muku mučim s odabirom kadice za kupanje. Svakako hoću da ima neku sjedalicu, mrežu, spužvu ili nešto da mi bude lakše. Imate kakav savjet, ideju, preporuku?

👸37 (trombofilija)
    🤴37
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Tarry
    28. Travanj 2022. 21:06

Puno je postova u zadnjih sat vremena pa ponavljam drugi dio poruke jer sam bas zabrinuta sad zbog ovog i pisite mi osjetite li vi nonstop nesto dolje ili u maternici.

Inace sad sam dosla iz kratke setnje i bas sam u setnji osjećala cijelo vrijeme bol ili pritisak, ne znam kako opisati, iznad stidne kosti. Inace kroz dan, cak i dok lezim, znam osjetiti bol u maternici onako kao da cu dobit ali to prođe jako brzo.. pomislila sam da su to lazne kontrakcije ali mi se cini prerano i svakako nije dobro ako jesu.

• Kokoloo
    28. Travanj 2022. 21:06

E da Granger, i ja izbjegavam retinoide i kiseline, to definitivno. Bas sam bila pocela sa retinolom i lice mi je bilo naaaajbolje ikad i onda nagli prekid nakon plusica. Vraca se na staro ali sta je tu je, izdrzat cemo jos koji mjesec/godinu 😅
    Amelie11, meni su ti u spreju nekako najslabiji.. a mozda samo nisam naletila na dobar 🤷 
    O boooze ne mogu vjerovati da ti je sestra u bolnici to rekla! Sta im uopce smetaju nokti, ne kuzim? Mislim ja imam najobicnije kratke nokte ali stvarno ne razumijem u cemu je problem? Svasta...

• Kokoloo
    28. Travanj 2022. 21:09

E i da Granger, ja sam malom bila uzela aquascale kadicu. Em sta ima vagu pa kad si paranoican oko dobivanja kila dobro dode, em sta ima nastavak kao za novorodence i protu kliznu podlogu, em sta se nastavak kasnije moze maknuti pa dijete moze sjediti, em ima termometar. Doduse ja se nisam oslanjala na taj termometar nego bi ono laktom provjerila temperaturu vode i to je to.
    Stvarno mi je bila jaaaako prakticna i od pocetka sam malog mogla sama kupati u njoj. Sve preporuke! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.