Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Brandy
    22. Travanj 2022. 10:25

Princess_Mimi

Imam pitanje za mame koje već imaju djecu! ❤️
    Sin od skoro 20 mjeseci se već tri noći za redom budi u placu i ne smiruje se dok ga ne zagrlim i onda tako spavamo. To traje praktički cijelu noć jer ako ga odmaknem u njegov krevetić kreće ispočetka. Čak se nekad i ne probudi nego jednostavno kao da loše sanja ☹️
    Imali smo takvih situacija kod rasta zubića, viroza i slično. Ali ovo sad nije ni sa čime povezano, barem ne vidno.
    Jeste li imali takve situacije i koliko su trajale? Ne mogu vise, pre umorna sam kroz dan jer ne spavam 🙈

Hej! ja sam ti to prošla sa svojom. Tada je spavala u kindrbetu ali u našoj sobi. Nekada bi tako vrištala i plakala da sam se prvi puta uplašila a kasnije naučila. To ti je tipično poslije dvije godine. Jer ti oni tijekom noći proživljavaju događaje koji su prošli tijekom dana. Skužila jer se znala derati NE TATA, NEMOJ TO RADITI  Oni u tom periodu se počinju upoznavati sa emocijama i zna im to biti sve previše. Nama je to prestalo nakon nekih 3 mjeseca ali nije se događalo svaki dan. Ako je baš jako izraženo i ne možeš ga smiriti možeš ga malo umiti sa hladnom vodom (nemoj paliti svjetlo u kupaoni da ga baš ne razbudiš). Na žalost tu ne možeš ništa napraviti, ali ako budeš malo više obratila pozornost vidjet ćeš da ti svaki dan postajati emocionalno zreliji.

Aries5
    22. Travanj 2022. 11:36

Luna dobrodosla 🥰
    -
    Ja se javljam nakon pregleda, gospodin nije bio raspolozen da publiku danas pa su rucice bile na licu al zato nozice rade 100 na sat 😂
    Dobili uputnicu za OGTT, makar mislim da cemo to rjesavati privatno
    Sve je dobro osim moje stitnjace koja je podivljala 😒

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Princess_Mimi
    22. Travanj 2022. 11:42

Brandy

Princess_Mimi

Imam pitanje za mame koje već imaju djecu! ❤️
    Sin od skoro 20 mjeseci se već tri noći za redom budi u placu i ne smiruje se dok ga ne zagrlim i onda tako spavamo. To traje praktički cijelu noć jer ako ga odmaknem u njegov krevetić kreće ispočetka. Čak se nekad i ne probudi nego jednostavno kao da loše sanja ☹️
    Imali smo takvih situacija kod rasta zubića, viroza i slično. Ali ovo sad nije ni sa čime povezano, barem ne vidno.
    Jeste li imali takve situacije i koliko su trajale? Ne mogu vise, pre umorna sam kroz dan jer ne spavam 🙈

Hej! ja sam ti to prošla sa svojom. Tada je spavala u kindrbetu ali u našoj sobi. Nekada bi tako vrištala i plakala da sam se prvi puta uplašila a kasnije naučila. To ti je tipično poslije dvije godine. Jer ti oni tijekom noći proživljavaju događaje koji su prošli tijekom dana. Skužila jer se znala derati NE TATA, NEMOJ TO RADITIOni u tom periodu se počinju upoznavati sa emocijama i zna im to biti sve previše. Nama je to prestalo nakon nekih 3 mjeseca ali nije se događalo svaki dan. Ako je baš jako izraženo i ne možeš ga smiriti možeš ga malo umiti sa hladnom vodom (nemoj paliti svjetlo u kupaoni da ga baš ne razbudiš). Na žalost tu ne možeš ništa napraviti, ali ako budeš malo više obratila pozornost vidjet ćeš da ti svaki dan postajati emocionalno zreliji.

Ajme, 3 mjeseca mi sad zvuči puuuuno 😅
    Vidim da svaki dan naočigled uci i pokazuje neke nove stvari, također, ovo što si napisala, čim je uzbudljiviji dan sve proživljava kroz noć... Čak nije ni jak plač nekad nego samo potreba da bude uz mene i na meni 🙈 hvala puno na savjetu 🥰

Ina1011
    22. Travanj 2022. 12:45

Ipak jesu žučni kamenci i upala 😩 s kojima sad u toku trudnoće ne mogu ništa osim nadati se da se neće zakomplicirati do mjere da moram na zahvat jer to naravno ne preporučuju u trudnoći. Rekli su mi i da su vjerojatno nastali sa trudnoćom jer pojavi kamenaca pogoduje to usporavanje probave tokom trudnoće. Sto se tiče simptoma, meni je prvo cca 2-3h nakon jela bio neki osjećaj težine ispod grudi na sredini, pa kroz par dana je to postala bas bol (pogotovo s desne strane ispod rebra) i cijelo vrijeme me svrbila i koža (cijelo tijelo ali posebno dlanovi i tabani, bez osipa). 

Kako su me poslali i na hitnu ginekološku, oni su tražili ponavljanje nalaza danas (kroz 2h će biti rezultati) i ako ne bude pomaka na bolje od pred 2 dana, zadrzat će me u bolnici na promatranju 😞

💁🏼‍♀️ 35 / 🙋🏻‍♂️ 25 (😊)
    31.12. ➕
    20.01. (6+5) uzv pokazuje ❤️
    07.09. 💙

Mallla
    22. Travanj 2022. 13:37

Zvonkobonko - imala sam koronu u 12mj, pa u 2mj, a onda gripu u 3mj, da bi i 4mj utvrdili da se tu krije i upala mjehura, tako da mi je svo ovo vrijeme crp povišen, leukociti i neitrofili povišeni 🤷‍♀️ Nadam se skorom reguliranju stanja.
    Luna čestitam, nek je sa srećom! Dobro nam došla!
    Princes - možeš proguglat malo noćne terore, to je vjerojatno to. Nema baš pravila koliko će trajati i kad se sve javljati. Al tada je tvoj zagrljaj sve! Nemam što pametno reć nego nije opasno, proći će i želim ti strpljenja mooore! I kako je Brandy napisala dio je emocionalnog sazrijevanja.
    Brige - uhhh još žešće počinju kad primimo ta mala čudenca u ruke...čarobno, lijepo i istovremeno srtašno....
    Joj Ina baš zafknuto, bitno da je otkriveno na vrijeme i da si pod kontrolom. Kažu da to zna baš strašno boljeti i općenito stvarati probleme. Ma znaš šta ako ne bude pomaka bolje da te zadrže, to je jedno od stanja koje jr u trudnoći bolje imati pod kontrolom. A ti ćeš izdržati sve za svoje malo čudo. Šaljem puuuno podrške i javi nam se. Tu smo da se bodrimo.
    Aries frajer već ima svoje ja, nema šale. A što kažu za štitnjaču, što ti je činit?
    Hoću Ima javim čim budem znala što je. Ma mene jako zbunjuje što ne osjećam neke simptome. Znala am imati urinarne infekcije al bi ih prepoznala, bolilo bi a sad tako podmuklo. Što se želudca tiče, moj je osjetljivko pravi, u prvoj T me žgaravica kidala tako da sam treće tromjesečje spavala skoro sjedeći a prva 4mj mi je bila muka cijele dane, jela sam ko ptičica. Žgaravica onako kako sam prije opisala osjećaj. Sad druga trudnoća prva 4mj povraćanje, muke, jelo na kapaljku, pa smirenje al povišen šećer pa dijeta i onda jednom mjesečno napad boli želudca, znači ne žgaravica nego grčevi i bol. Prvi put nisam bila sigurna što je, mislila sam da je srčani, preznojavanje, panika, ubrzano disanje i osjećaj da će mi se rebra raspuknuti, pomogao mi je lekadol u kombinaciji s Rennijem, povraćanjem i zagrijavanjem područja želudca, a s vremenom izbjegavanje svog povrća jer bi mi takvu bol uzrokovalo povrće. A sada prva 3mj mučnine, par puta povratila, sad mi je da kucnem želudac ok, malo ta žgaravica al za sad podnošljivo. Što se toga tiče ovaj treći put mi je ok. Želudac bas boli specifično koncentriran na gornji dio tijela.

url=https://lilypie.com]

Granger
    22. Travanj 2022. 15:52

Jao baš mi je žao čuti sve ove loše vijesti. Nadam se da će vam svima sve tegobe krenuti na bolje. Bolnice se grozim, ali sigurnije je tamo ako već postoji problem tako da bude pod kontrolom. 
    Moja prijateljica je cijelu trudnoću imala povišene leukocite i svašta nešto i tražili su joj upale po cijelom tijelu sce dok nije došao neki stariji doktor i rekao da su promjene na krvnoj slici koje upućuju na upalu skroz normalne u trudnoći. Nadam se da Mallla da je možda nešto tako u pitanju...
    Aries radila si novu KKS ili i inače kontroliraš štitnjaču?
    Amelie jeza me hvata od tih buha. Nadam se da ćete to što prije riješiti. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Aries5
    22. Travanj 2022. 16:09

Ina bas mi je zao da to sad prozivljavas u trudnoci, nadam se da ce nalazi biti dobri i da ces barem biti doma na mirovanju
    Štitnjača - na Euthyroxu sam od pocetka tj jos od prije trudnoce (vjerojatno sam zahvaljujuci njemu i mogla prirodno zatrudniti) i do sad je doza drzala stvar pod kontrolom ali eto jucer kad su dosli nalazi redovne kontrole znala sam da me ceka povecanje doze. Sad cu kombinirati 50 i 75 mcg. Znam da ce biti okej al eto ne znam zbog cega je sad podivljala opet 😒
    Granger kontroliram TSH i ft4 svaka 4 tjedna zbog terapije a kontrolu KKS i DKS moja dr trazi 1x u tromjesecju

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    22. Travanj 2022. 21:42

Sve "tvrde" vaginalete se smiju na trenutak namociti u vodi za laksu primjenu, samo sto vam to nitko nece reci od doktora do tete u ljekarni 🙄

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Princess_Mimi
    23. Travanj 2022. 09:38

Dobro jutro svima 😊 kako ste?
    Mi idemo danas na koncert, imam karte još otkad nisam bila ni trudna i jako se veselim ali razmišljam hoće li buka smetati bebi, što vi mislite?

• Tarry
    23. Travanj 2022. 10:43

Da se nadovezem za glasnu glazbu, ja sam sinoc na kratko isla na neku proslavu jer sam morala ispostovati i pojaviti se, i isto je bila glasna glazba ali to me je zabrinjava toliko koliko cinjenica da su apsolutno svi pusili. Iako je bilo na poluotvorenoj terasi jako me to nanerviralo, bila sam oko sat vremena tamo i nemas ss gdje maknuti. Bas mi je krivo jer se pazim i bjezim od cigareta i onda tamo kao u pusnici, bez prestanka dim stize s neke strane.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.