Jutro cure, moram priznati da me baš potreslo što se dogodilo curi u drugoj grupi, nema tu utjehe, i sama sam u prvoj trudnoći bila hospitalizirana zbog visokog tlaka ali hvala Bogu meni je terapija odlično djelovala i ja sam izdržala do termina.
Bebu osjećam sad svakodnevno, iako se na trbuhu još ne vide ti pokreti i jedva čekam da i sin to osjeti kad stavi rukicu.
Od bolova osjećam u stidnoj kosti laganu bol kad duže hodam ili sjedim, napomenuti ću to na pregledu u utorak, nadam se da nije ništa strašno.
Želim Vam ugodnu nedjelju i sretan Uskrs svima koji danas slave!
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Jutro cure…baš mi je žao što osjećate potres. Odmah se sjetim onih snimki Petrove i mami s bebama. Sreća što su svi živi ostali. Petrinjski nas je baš prodrmao kad je bilo oko podne pa smo bili doma i budni i nije bilo ugodno, a ima dosta kilometara između. Nadam se da je dosta tih drmanja na ovom našem području. Znala sam za rasjed u Zg-u, al sad kasnije kad sam čitala o tome, čovječe kolko ih ima kod nas…
Što se tiče zatezanja ja ga isto baš jako osjećam, posebno ako želim dohvatiti nešto na povišenom pa trebam ispružiti ruku. A počeli su mi i strašni bolovi u donjem dijelu leđa i kukovima. Tablete neću piti, za sad trpim, ali neki dan nisam mogla hodati. Baš ću reći u utorak na pregledu doktorici.
Bebolinu sam krenula osjećati (nakon sveg onog kukanja kako ja ništa ne osjećam) negdje s 18 tt i od tada osjećam svaki dan i to baš puno pokreta. Muž uspije isto svaki dan uhvatiti pokrete jer se osjećaju i izvana. Baš mi je čudna info da bi trebalo biti 1-2 pokreta…moram i to popitati. Sretno svima na pregledima, nek nam bebe budu zdrave, sve ostalo ćemo već nekako.
Mozda ja nisam dovoljno jasno napisala, nije meni dr rekla da treba biti 1-2 pokreta nego je rekla da u 21.tt moram osjecati minimalno 1-2 pokreta dnevno obzirom da je prva trudnoca i da je normalno da se i kasnije pocne osjecati, makar ja ne spadam tu kategoriju jer ja nabrojim i 10 pokreta prije nego oci ujutro otvorim 😂
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Jutro cure…baš mi je žao što osjećate potres. Odmah se sjetim onih snimki Petrove i mami s bebama. Sreća što su svi živi ostali. Petrinjski nas je baš prodrmao kad je bilo oko podne pa smo bili doma i budni i nije bilo ugodno, a ima dosta kilometara između. Nadam se da je dosta tih drmanja na ovom našem području. Znala sam za rasjed u Zg-u, al sad kasnije kad sam čitala o tome, čovječe kolko ih ima kod nas…
Što se tiče zatezanja ja ga isto baš jako osjećam, posebno ako želim dohvatiti nešto na povišenom pa trebam ispružiti ruku. A počeli su mi i strašni bolovi u donjem dijelu leđa i kukovima. Tablete neću piti, za sad trpim, ali neki dan nisam mogla hodati. Baš ću reći u utorak na pregledu doktorici.
Bebolinu sam krenula osjećati (nakon sveg onog kukanja kako ja ništa ne osjećam) negdje s 18 tt i od tada osjećam svaki dan i to baš puno pokreta. Muž uspije isto svaki dan uhvatiti pokrete jer se osjećaju i izvana. Baš mi je čudna info da bi trebalo biti 1-2 pokreta…moram i to popitati. Sretno svima na pregledima, nek nam bebe budu zdrave, sve ostalo ćemo već nekako.
Mozda ja nisam dovoljno jasno napisala, nije meni dr rekla da treba biti 1-2 pokreta nego je rekla da u 21.tt moram osjecati minimalno 1-2 pokreta dnevno obzirom da je prva trudnoca i da je normalno da se i kasnije pocne osjecati, makar ja ne spadam tu kategoriju jer ja nabrojim i 10 pokreta prije nego oci ujutro otvorim 😂
Aaaa...ma to ima skroz smisla. Ja krivo skužila. 🙂
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Zvonko to grcenje kakvo opisujes u Braxton Hicks kontrakcije, normalne i uobičajene za trenutni stadij trudnoće. Meni se javljaju svakih par dana, nekad i cesce, pa sam provjerila sa doktoricom i potvrdila je BH.
.
Grozno je to za potres i posljedice, Mallla i cure koje ih osjecate, nadam se da ce se i to smiriti uskoro, znam koliko je stresno razdoblje bilo kad smo ga u Zagrebu osjetili.
.
Nisam citala dugo ljetne bebe, ali ovo sto se dogodilo je velika tragedija, no nazalost nije tako rijetko 😔 zelim da sve imate sto ugodniju trudnoću i probajte ne misliti o takvim stvarima jer donose uzasno puno brige oko stvari koje nazalost cesto ne mozemo predvidjeti 😔🤍
.
Mi smo jučer bili na koncertu do ponoci, stvarno smo uzivali, bio je Ed Sheeran na Dublinskom stadionu i bilo je oko 80.000 ljudi. Jednostavno nezaboravno iskustvo 😍 Poslušala sam vas i bebica je super podnijela, a i ja skupa s njim! Jedino nas je sin docekao budan sa bakom u ponoć. Nije htio spavati pa sam ga uspavljivala kad smo se vratili 😂🙈
E i zanima me kako ste s kilazom?
Koji ste tjedan i koliko ste u plusu? Da mogu usporedit jesam li u prosjeku :D
Ja sam sad na +3-3,5kg, 19+6
Točno tako sam i ja eto na 19+4. S tim da meni ni jedan dan od početka trudnoće nije bilo zlo tako da nisam ništa gubila na početku. To je baš plus od moje normalne tjelesne mase. Meni doktorica kaže da je to super. Ali i mene zanima kako stojite s tim?
Nisam čitala Ljetne bebe, al sad ću baš škicnuti. Grozim se tih gubitaka...strašno.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Mi smo jučer bili na koncertu do ponoci, stvarno smo uzivali, bio je Ed Sheeran na Dublinskom stadionu i bilo je oko 80.000 ljudi. Jednostavno nezaboravno iskustvo 😍 Poslušala sam vas i bebica je super podnijela, a i ja skupa s njim! Jedino nas je sin docekao budan sa bakom u ponoć. Nije htio spavati pa sam ga uspavljivala kad smo se vratili 😂🙈
Baš odlično zvuči. Sigurno ništa nije moglo biti bebi, zvukovi se kroz tkivo filtriraju. Meni je mama pričala kako je ona bila na puno koncerata i svadbi kad me nosila i sve je okej s mojim sluhom. Samo uživajte.
Ja razmišljam da krajem 5. mjeseca odem na Papuk na izlet. Vidjet ću do tada kako ću se osjećati, ali ako bude sve okej, mislim si zašto ne...
👸36 (trombofilija)
🤴36
Mamasite, kada ste saznale spol bebelica...ja san 11+1 i doktor mi je natuknuo spol, ali da se sa sigurnoscu jos ne moze znati...
Uh to baš grozno zvuči, mislim da je bolje da ni ne čitam 😔
Što se kilaže tiče ja sam sa 19+4 na +4,5 kile, al ja sam inače jako mršava pa sam tek sad dostigla normalnu kilažu 😅 ja sam iskreno malo zabrinuta jer danas sam samo jednom slabo osjetila bebicu, a i inače ju puno češće i jače osjećam 😕
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Što se kilaže tiče ja sam sa 19+4 na +4,5 kile, al ja sam inače jako mršava pa sam tek sad dostigla normalnu kilažu 😅 ja sam iskreno malo zabrinuta jer danas sam samo jednom slabo osjetila bebicu, a i inače ju puno češće i jače osjećam 😕
Točno to se meni dogodilo neki dan. U srijedu je cijelo jutro lupkala i onda se popodne umirila. Očekivala sam da ću je opet osjetiti navečer kad legnem kad ono ništa. Cijeli četvrtak ništa. Baš sam bila skroz zbedirana, nisam ni spavala cijelu noć. I onda se gospođica javila tek u petak ujutro nakon kockice čokolade. Iako u knjizi koju imam piše da je moguće da se u tim tjednima ponekad ne osjeti svaki dan... No najbolje je kad se oni nama jave svaki dan. Pokušaj ovako kako je ima napisala, pojedi čokoladu pa u mirovanje i koncentriraj se.
👸36 (trombofilija)
🤴36
Kad tak slabije osjetite bebicu i uplasite se, mozete pojesti nesto slatko ili popiti casu hladne vode, zatim leci (mozete na lijevi bok), umirit se i koncentrirat se.. 😉
Hvala na savjetu! Bebica se i prije toga odlučila sama javiti, al znam za ubuduće 🙂
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji