🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorre
    25. Siječanj 2022. 17:58

Super, znači da si nabavim normabele 🥴🤣

Baby N 💙

• Mia38
    25. Siječanj 2022. 18:11

Ljesnjak

Lorre

Mame koje ste prošle skok sa 3 mj, kako je bilo? Ne znam dal ga upravo prolazimo ili kako kažete, to je njegov personality 😂 jede puuuno više, vrišti bez prestanka, place u snu, a kad spava to je jako kratko..

Ja neznam kaj bi rekla za te skokove jer kao gledaju se po korigiranoj dobi, a ne kad je rodena i onda se to meni nista ne poklapa..ja bi isto rekla to je njen personality. Ali da, sve to od navedenog se dogada. 🤣

Ma tako i meni... vise mi se poklapaju s terminom rođenja nego predviđenim terminom.

Ljesnjak
    25. Siječanj 2022. 18:35

Lorre

Super, znači da si nabavim normabele 🥴🤣

Mene kod tih skokova najvise smeta plac popracen izvijanjem prema natrag, ona je sad u toj fazi..😩 a tak je zilava da imam osjecaj da se bude sva popigala, nemma tu onda utjehe ni u maminim ni tatinim rukama vec jednostavno ju stavim negdje gdje ju mogu njihat ili vozit da barem nije spigana. 😑

• buhtlica34
    25. Siječanj 2022. 19:31

Lorre, meni ti je isto tako bilo kao tebi i Bumcu.
    Počelo je sa njenih 10+4 tjedna, i trajalo do jučer (11 tjedana). Ja gledam po tjednima od rođenja. Eto meni su uranili, da je po terminu još bi kasnije bili. Ali bilo je ajme meni, nema utjehe u ničemu, a spavanje katastrofa, ona se toliko bacakala u snu da sam ja mislila da će zaglavit u prečkicama od krevetić a!
    Zadnja dva dana je puno bolje, tako da mislim da je prošao skok (nadam se), vratila se nocas na normalno spavanje a i danas je fino preko dana spavala. Neke nove vještine nisam primijetila, osim što još više priča 😂
    E da, meni je pomoglo hopsanje po pilates lopti

Zara7
    25. Siječanj 2022. 21:22

Pozdrav cure
    Carpe jako mi je žao ☹☹ pretužna situacija za sve uključene, baš se zapitaš i sve preispitaš kad tako nešto čuješ. Prepretužno, držite se 🥺
    Sweetdream ajmeeee, pa strašno za pročitati kamoli za proživjeti. 😔😔 žao mi je što dido nije upoznao unučicu ☹ 
    Marela, Buhtlica ja od početka dajem jednu cicu po podoju i imam osjećaj da su mi se cice savršeno prilagodile tom sistemu 😂 točno čim ih opipam (nekad i samim pogledom) znam koja je na redu. 😁 On super napreduje, odlično dobiva na kilaži, po danu jede svaka 2, 3 sata i čini mi se da je sve ok, nema nervoze nakon jela. Zašto vi dodajete bočicu, po čemu vam se čini da im je malo? 😊
    Mišić 💜 velika naša cura 💜
    Lorre uuuuf taj skok nam je i najduže trajao i bio daleko najgori od svih...nama nije bilo toliko dnevne nervoze koliko mu se odrazilo na (ne)spavanje 🤯 poludili smo. 

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

Zara7
    25. Siječanj 2022. 21:23

Leah

Bok mamice, nisam se dugoooo javljala, ali vas citam svako malo i dosta mi je vasih savjeta pomoglo.
    Moja sucut Nataliji i Carpe, stvarno mi je tesko pojmit da odlazi toliko mladih ljudi😪
    Moja curica je postala prava bebica. Dojena je beba i cica prek dana svakih sat vremena po cca 10-15min, po noci ide spavat oko 8 pa se budi za cicu u 12,3,5,7 i u 8 se probudi i tada mi je najslada i nagradi me s osmjehom i gugutanjem, najljepsa jutra. Spava iskljucivo na trbuhu drugacije nece (znam da nije.preporuka, ali zna sama dic glavu i bljucnut ako treba i sve funkcionira). Uspavljivanje nam izgleda tako da pocica, podrigne stavim ju u kinderbet ili gnjezdo upalim white noise (blazen bio ko ga izmislio/otkrio).
    .
    Kapi joj dajem biogiaiu s vitaminom d i kids colic (imala je jake grceve, sada prolaze). Puuuno prdimo i kakamo svaka 2 do 3 dana. Trenutno smo u fazi guranja ruke u usta i jaaaako puno slini , ne znam od cega tako jako slini, ne cini mi se da joj zubici krecu.
    .
    Puno hodamo i secemo i bas vidim da joj godi svjezi zrak.

Svasta bi jos nesto natipkala, ali se probudila pa idem na nas ritual smijeha i price. Pozdrav svima 🥰 e da i da vam kazem SVE ste super mame!!

Super da si se malo javila, drago mi je da curka lijepo napreduje 🤗🤗

J. 👦🏼 10.mj. 2021. 💚
    L. 👶 1.mj. 2024. 🧡

SamoMalo
    25. Siječanj 2022. 21:41

Sto se tice dohrane, ja bih gledala spremnost bebe. Neke od znakova koje sam primjetila s prvim: samostalno posjedanje i cvrstoca trupa, otvaranje usta dok ja jedem, lijepo je prinosio stvari sam ustima... kombinirala sam gnjeceno prvi mjesec a onda skroz krenula s blw metodom. Krenula sam sa starijim s 5,5mj. Sad, mladi nema sanse da prije 6mj bude spreman jer je puno manje aktivan, motoricki mrvu zaostaje i tak 
    Svaka beba za sebe.
    Mi smo zadnjih par dana u skoku s 3mj (valjda) i bome je gadno. Spavanje se uzasno poremetilo, budno vrijeme je 90% cendrav i nervozan i na rukama.

Lady.D.
    26. Siječanj 2022. 04:41

Pozz nocna smjeno 🙋‍♀️
    Ja sam jucer konacno isla na šišanje. Frizer mi je doslovno u zgradi i trajalo je sat vremena. Tati sam ostavila izdojenog. Na kraju je opet bila drama. Kaze da je uzasno tuzno plakao, suze su tekle, crvenio se i kao da je osip neki dobio. Jedva mu je nekako dao bocicu i onda je zaspao. Jel on to misli da sam ga napustila kad tako odem? Ukupno sam 4 puta otisla negdje bez njega i to na max sat i po vremena i svaki put je plakao. Sad vec imam fobiju od ostavljanja...svaki put je ista prica. 😕 Ima li koja cura slicnu situaciju? 
    Amy, Andro najcesce cica 10ak minuta i to samo jednu dojku. Nekad zna opaliti po 20 min, pola sata. Onda ponudim obje. Cica svakih 2, 2 i po sata i to ispadne 10 podoja dnevno otprilike. Super napreduje, tako da mu ocito taj ritam odgovara. 
    Carpe, uzasno mi je zao. Moja sucut. 😥
    Leah, bas lijepo da nam pises malo. Radi to cesce. 😉 Nedavno smo sve pisale o trpanju rukica u usta, pa su cure rekle da je to normalna oralna faza, beba istrazuje svoje rukice. 😄
    Skok, bome ste me splašile. Nas ceka uskoro ovaj skok sa 12. tjedana i ne veselim mu se ni malo. 🙈😵‍💫
    Znam da je taj najgori i da trebam prezivjeti pa ce biti bolje. 😂

Sanjarka88
    26. Siječanj 2022. 05:53

Jutro ekipa ♥️

Prijavljujem jučer prvu ful prospavanu noć 21-7 🎉 nadam se da ce se ponoviti 🙌  
    Jučer je i napokon dan bio normalan. Mali predah 😅
    Ad bebači jel kakate svaki dan? On već dugo kaka svako drugi dan pa ćemo pokusat Novalac. Da se naći i na akciji pa bude i isplativije od hippa.
    CarpeDiem i Natalija moja sućut 🥺🥺 pretuzno! 🥺🥺
    Buhtlice sretno sutra ♥️
    Amy55 moj je na ad i popije 135ml po boci. On kao da nema mjeru s tim hranjenjem jer uvik popije sve i plače da bi jos, sinoć mu napravim 170 i opet slistio sve i plače kad mu bocu izvadila 🤦🏻‍♀️ tako da ja to nekako kontroliram jer mi bljucka nakon svakog obroka vise manje. Drzim se nekih 750-800ml dnevno sta bi bilo ok za njegovu dob i kilazu.
    Preporuke za wonder weeks da, ja imam i knjigu i app 
    Leah drago mi je da si nam se javila ♥️ piši češće.... 😊
    I mi spavamo isključivo na trbuhu. Drugačije ne ide niti je ikad islo. Nije mi svejedno al ima dobru kontrolu glavice od početka a sad već pogotovo tako da bude sve ok 😊
    Sunce zbog čega vjezbice za prednji trup?
    SweetDream pre tuzno 🥺🥺🥺 nadam se da će ova biti puno sretnija 🤗
    Mišić velika cura je A. 🥰
    Ljesnjak vi ste potpuno spremni za papanje 🙌
    Skok kaze app kreće za 4 dana 🤣 🙈 jel to taj famozni dugi koji moze trajat preko mjesec dana? 😳 
    Endzrue sretan 5. minić frajeru 💙 📸

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Leah
    26. Siječanj 2022. 08:21

Jutro curke, pisala bi ja cesce, ali cesto ne znam sta🤭
    Slaba sam s nickovima, ali netko je spominjao blw metodu dohrane (mi jos imamo dosta vremena do dohrane), ali vec lagano proucavam tu opciju i jako me se svidja, medutim bas me strah tog zagrcavanja, odnosno da li cu ja znati reagirati u toj situaciji. Ima neka mama iskustva s blw?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.