🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    26. Siječanj 2022. 21:58

E da još i ovo razna kuhala za bebe eksplicitno nisam kupovala,  imam digitalni expres lonac koji izmedju ostalog ima i tu zdraviju opciju kuhanja na pari i jela za djecu spremam tako. Kratko se sve sprema pa mi svakako sluzi i što se uštede vremena tiče.

url=https://lilypie.com]

• sunce7
    26. Siječanj 2022. 21:58

Sanjarka a kao da jacamo vise rukice prema unutra jer joj jos idu malo prema vani.🤷🏼‍♀️
    Cure ni moja se jos ne okrece, par puta je sa stomaka na leda, al to je bilo kao ono slucajno😂
    Bumac i moja je sa punih 4 mj 6250, al s obzirom da je izasla iz bolnice sa 2700 i bila neki dan bolesna mi smo zadovoljni. Ona i Niko mogu skupa😂 nismo ni mi svi isti.
    Bas sam se mislila za to kuhalo dal kupovat ili ne.

• sunce7
    26. Siječanj 2022. 22:01

Carpe stavi nam to svakako kad mognes, ja sam sad bas totalno zbunjena sa svime. 
    I koji lonac imas😂 neki dan sam bas rekla da cu njega kupiti zbog dugog kuhanja pilece juhe u obicnom😂

Ljesnjak
    26. Siječanj 2022. 22:34

bumac95

Lješnjak naše bebe su par dana razlike. Niko hoće s trbuha na leđa već koji tjedan, i onda ostane na leđima i place. Pokušao se par puta s leđa na trbuh, ali mu problem radi ona rukica koja ostane zarobljena na krevetu. Ako je možeš skuzit na šta mislim. Dakle prebaci noge, ali ne može izvuc ruku da i nju prebaci.
    Vježbam tummy time par puta dnevno, kad vidim da je dobre volje i da je prošlo neko vrijeme od hranjenja. Obično 5-10 minuta prije nego se naljuti haha
    Bas smo sad pred koji dan bili kod ped i rekla je da se ni ne očekuje još obostrano okretanje. Ako i dalje sa šest ne bude, vidjet ćemo hoće li biti potrebe za nekim vjezbicama :)

Iris nece nikako, mene je pedijatrica i ubedirala jer je rekla pa kako nece, morat cete ju mama prisilit, vjezbajte, neka place. 😩   A ja vjezbala s njom i prije, ne nista pretjerano nego kad smo stigle i koliko je htjela, i sad ja svaki dan nju rotiram a ona lepo ko vreca. A bili smo prije kod fizioterapeuta i rekla je da je ona tonusno i motoricki super. Uopce se nisam brinula do komentara pedijatrice, a sada cu ju jednostavno prestat maltretirat i pustit i usmjeravat i kad bude dijete htjelo bude se rotiralo.
    Sto se tice ekspres lonca, ja imam dobri stari Zepter, ali i Crock pot, on je vise za slow cooking, ali ima i opciju ekspres. Danas sam cak naisla da Delimano ima nesto slicno i cini mi se bas okej. Inace volimo aparate, cak vise muz jer on vise kuha tako da je on htio nutribaby pa eto 😁. Bude koristio kak i svi ti ostali aparati.
    Ja bi volila tu dohranu bas tako pojednostavnit kako ste i napisale, ali kazem isto u tome vidim nacin da i malo nasu korigiramo, nekako imam osjecaj da samo vrtimo iste namirnice i ista jela, i ono svodi se na par njih. Ima nas tu dosta, pa vjerujem da cemo doci do neke super kombinacije. 😁 

Ljesnjak
    26. Siječanj 2022. 22:50

Sanjarka  Mi smo na Aptamilu 1. Kakala je do mozda pred 10-ak dana cak svaki treci cetvrti dan i to onak rijetka stolica i onda jako obilno. Sad  kaka skoro svaki dan, al zna koji u tjednu preskociti. 😆Nekako se to kakanje poravnalo sa prestankom grceva. 🤣 Pitala i to pedijatricu, rekla je sve okej da ne moraju kakati svaki dan pa nisam mijenjala hranu, od pocetka je ista. Premda sam mislila da cu radi toga trebati.

CarpeDiem.
    26. Siječanj 2022. 22:55

sunce7

Carpe stavi nam to svakako kad mognes, ja sam sad bas totalno zbunjena sa svime.
    I koji lonac imas😂 neki dan sam bas rekla da cu njega kupiti zbog dugog kuhanja pilece juhe u obicnom😂

Hoću, podjeliti ću sutra bar za prva dva mjeseca do kraja dana screenove. Vrlo jednostavan koncizan i prije svega profesionalan plan. 
    Lonac imam oba "cook for me". I za jedan i drugi zalijepit cu linkove. Sarmu skuvam za pola sata, gulas (da se meso "raspada" za 40 minuta), juha ne duže od 30-40min...  (maximalno ako je bas neki stari  "pivac" 🤭😀) 😍 hrana je ukusna i meni najvažnije ustedi mi jaaako puno vremena.

https://www.otto.de/p/krups-kuechenmaschine-mit-kochfunktion-hp50a8-prep-cook-xl-1550-w-4-5-l-schuessel-C985730203/#variationId=985731084 
    (On priprema sjecka, mjesa...)

I ovaj u njemu kuvam sve i puno češće ga koristim.

https://www.otto.de/p/krups-multikocher-cook4meplus-grameez-cz8568-1600-w-6-l-schuessel-mit-vernetzter-waage-C941467797/#variationId=941469406 

Ako budes kupovala preko neta obrati pozornost jer ima jako puno kineskih kopija kojima je vijek trajanja ( ako ne "crkne" u prvih mjesec dana točno do isteka garancije.) 🤣 
    Mislim da sam ih jednom vidjela i na Lidlovima akcijama bili su u pola cijene (pa i tu obrati pozornost).

Tratinčica12
    26. Siječanj 2022. 23:05

Carpe svakako stavi kad stigneš 😊
    I ja bih pokušala uvođenje dohrane što više pojednostaviti i olakšati. Isto smatram da bih trebala uvoditi namirnice koje i mi konzumiramo inače, plus još nešto što bi i nama dodala u prehranu. Tipa još neku vrstu žitarica, povrća....
    Planiram isto zapisati neke smjernice i kombinacije u bilježnicu da si olakšam kad sve krene 😊 i sezonsko gledatim baš sam dns iz grupe Domaće kašice za bebe screenala popis voća i povrća po mjesecima.
    Ali nisam još pročitala baš haha
    Imam još vremena.
    Planiram zasad krenuti sa 6 mjeseci, eventualno tjedan ranije. Kako vidim na djećaku.

-
    Što se okretanja tiče ni M se ne okreće, nikako. Jako je aktivan, živahan, drži glavu, kad ga držim u poluležećem položaju na prsima da gleda prema naprijed digne se u sjed. Zvečke drži u ruci i maše njima. Puno bolje drži glavu kad je trbuhu i više se toliko ne buni. Izdrži nekih 5-7 min zasad dok ne krene plač 😃 ali okretanjeee ne.
    Ja ga onako rolam i kad je na boku na obje strane diže i drži glavu. Čak mu prilikom okretanja na trbuh ruka ne ostane ispod. Ali evo, samostalno okretanje još nikako.
    Ne znam jel možda do kilaže haha. Mislim da se približavamo 8 kg lagano haha
    Isto nosi broj 74 iz HMa, ja naručila bodija dosta i sad vidim da sam mogla i 80 komotno umjesto dijela ovih 74 😂

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

Ljesnjak
    26. Siječanj 2022. 23:07

CarpeDiem.

Večer cure, izdajam se, pa u želji da malo skrenem pozornost sa trenutne situacije čitam i forum.
    ——–
    Što se tiče uvodjenja nemlijecne dohrane, moram priznati da sam ja tu sa prvom curicom bila zbunjena raznim smjernicama drzava iz kojih dolazim/živim (neke savjetuju žitarice kao prve obroke, neke povrće, neke voce, neke extremno brzo uvodjenje mesa), i nesigurna vodjena iskustvima drugih iskusnijih od mene. (svatko ima neke druge savjete, a onaj najpoznatiji "i moji su tako pa im nije nista", nisam nikada shvatala kao valjan argument da i ja nešto uradim).
    Mjesec dana sam nešto pokusavala sama, i uvodila onako kako sam bila bombardirana informacijama sa svih strana, medjutim sa 7 mjeseci mojoj starijoj curici dr. je otkrila anemiju i odlučila sam da se za dalje uvodjenje i kombiniranje obroka obratim diplomiranom nutricionisti i savjetniku za ishranu. (kojeg imamo kao opciju kod pedijatra s tim da troškove snosimo u privatnoj reziji).
    ———

Carpe Eto moram komentirati da bas zalosno da u danasnje vrijeme nemozes dobiti kvalitenu informaciju o prvim mjesecima djetetova zivota. Da jasno je meni da nase mame nisu komplicirale i da smo svi prezivjeli, evo nas tu. Ipak smatram da neke posljedice imamo, bilo alergija, anemija itd... naravno niti su imale informacije dostupne niti nista slicno i mislim da su to fantasticno odradile. Eto ja uz hrpu procitanog na kraju neznam nista, i panika me hvata za sve, a zene su prije to odhendlale bez problema. Ali zbilja smatram da bi trebala postojati podrska u vidu nutricionizma i baby handlinga pod normalno, toliko se napredovalo i zna se i zalosno je da onda roditelji nemogu dobiti prave informacije nego ih se samo svako tolko bombardira sa time sto dijete vec treba i samo se citaju tablice koliko treba biti tesko itd itd i stresiraju roditelji,  stavljaju nogice u gips i neznam kaj sve izvode od nas i od djece, i to pocevsi jos u trudnoci. A ti onda sam moras biti doktor svega da to sve ispravis. 

CarpeDiem.
    26. Siječanj 2022. 23:28

Ljesnjak Slažem se, bilo bi ljepo kada bi postojala neka podrska nutricionizmu kao npr. što se potencira dojenje i sve moguće informacije na tu temu... 
    Ove fb grupe možda nisu loše, ali ja se prenerazim na činjenicu da danas svatko ima mogućnost da savjetuje i podučava na internetu.
    Tocno hendlale su naše mame i bake prvenstveno s tim što su imale, i kako za bolje nisu ni znale 🤷‍♀️ zato smo mi i naše generacije, generacije anemije, bolesti stitne žlijezde, raka grlica maternice... cinjenica je da se dosta toga može prevenirati upravo ishranom. Ako mogu postaviti djetetu zdrave temelje ishrane svakako da ipak biram to nego kako su nekad prije.

Endzrue
    27. Siječanj 2022. 00:59

SamoMalo

Ja sam koristila blw i generalno mi je super za lijene poput mene
    Dakle, prvo sam uvela par povrca (tikva, batat npr.) i par vocki. Nisam uvodila po 3 dana nego jedan. Onda zitaricu (npr zobene) i meso. I to vam je to za dorucak dobi zobene plus voce a za rucak povrce i meso.
    Npr nama radim piletinu i krumpir i povrce u pecnici. Njemu samo odvojim, pokapam maslinovo ulje i zarolam u papir za pecenje onako ko bombon i tjt. Ili kuham nama juhu i prije zacina izvadim kuhamo meso i npr brokulu. I onda nama zacinim. Tako ne kuham duplo nego sto i nama.
    Voce dam za dorucak, sirovo, i s vremenom pojacam sa zobenim.
    Brzo sam uvela i jogurt i jaja i onda je stvarno lagano.
    Zagrcavanja se ne morate bojati ali beba stvarno mora imati dobru kontrolu trupa po meni.

Tako sam i ja. Odmah sa 6 mj samo blw. Malena mi sve jede, sve voli. Propričala rano. Jede sama, nemamo apsolutno problema s jelom. Doma se jede zdravo, u vrtiću tijesto i meso... Užasan menu za djecu u razvoju al štat. Doma nadoknadimo.
    Da da nama 5mj veeeeeć.. Krenut ćemo sa 6 i vjerojatno butternut tikva ili brokula ili tikvica ili cikla, ugl povrće pa žitarice pa voće pa kombinirati.. Sa 6 početak sa 8 uvodit drugo obrok sa 10 treći obrok i s godinu ubacit i međuobroke. Moja je bila alergična na par namirnica. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.