🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Natalija91
    26. Siječanj 2022. 15:51

Ljesnjak

Kakve su vase bebice s okretanjem? Dali vjezbate i poticete okretanje? Mi vjezbamo, ali Iris jednostavno nece, lijepo odize nogice, kad ju krenem rotirat lijepo krene s nogicom, ali sama ni ne pokusava, lezi na podlozi, vrti glavicom, odguruje se, ali rotirat se ni ne pokusava. Kad ju rotiram na trbuscic lijepo drzi glavicu, i onda kad joj dosadi samo obje rukice stavi prema iza i klacka se ko balans ploca. 🤦🏻‍♀️

U redu je vježbati, ali nemoj brinuti. I sama s Liviom redovito vježbam.
    Rotacije se događanu od 4 do 6 mj. Tako da, ima još dosta vremena do rotacija na trbuh i obrnuto.

SamoMalo
    26. Siječanj 2022. 17:40

Ja sam koristila blw i generalno mi je super za lijene poput mene 
    Dakle, prvo sam uvela par povrca (tikva, batat npr.) i par vocki. Nisam uvodila po 3 dana nego jedan. Onda zitaricu (npr zobene) i meso. I to vam je to  za dorucak dobi zobene plus voce a za rucak povrce i meso.
    Npr nama radim piletinu i krumpir i povrce u pecnici. Njemu samo odvojim, pokapam maslinovo ulje i zarolam u papir za pecenje onako ko bombon i tjt. Ili kuham nama juhu i prije zacina izvadim kuhamo meso i npr brokulu. I onda nama zacinim. Tako ne kuham duplo nego sto i nama. 
    Voce dam za dorucak, sirovo, i s vremenom pojacam sa zobenim. 
    Brzo sam uvela i jogurt i jaja i onda je stvarno lagano.
    Zagrcavanja se ne morate bojati ali beba stvarno mora imati dobru kontrolu trupa po meni.

Mišić
    26. Siječanj 2022. 18:42

Sanjarka daaa,velika je!  ali moja baba je isto rekla da joj se čini da je malo dobila u 2 mjeseca 
    AD - mi smo isto na Novalacu 1, kaka svaki dan..
    Leah - ajmee!  i ja bih isto tražila drugo mišljenje.
    ----------
    Dohrana - sa starijim sam krenula s kašicama i onda lagano prelazila na grublju teksturu, komadiće i finger food, a isto namjeravam i s njom. Što se tiče blw-a, jako je važno da naučite razliku između zagrcavanja od kojeg se beba sama oporavi i gušenja gdje trebate intervenirati. Slažem se sa samo.malo -beba treba imati dobru kontrolu trupa. Ježim se od videa u kojem bebu od 6 mj koja se nije sama posjela strpaju u hranilicu (krcat ig takvih primjera).
    Dobro vam je i Angelly napisala - naravno da bebi možete svašta uvesti, ali kasnije će to dijete jesti što i vi. Dodala bih da se koncentrirate na sezonsku ponudu voća i povrća i sve će biti super.  Kad sam sa sinom kretala u avanturu dohrane, u jednu sam bilježnicu (nakon pomnog istraživanja, hahaha) pisala prikladne namirnice po mjesecima, vlastiti plan uvođenja i recepte tako da mi je sve na jednom mjestu i sad ću se isto njome poslužiti. 
    Krećemo papati par dana prije punih 6 mj i prvu ću joj uvesti muškatnu tikvu, pa batat, jabuku i neku žitaricu. i još nešto: nemojte se bojati nereda, dajte bebi da sama istražuje ručicama, nemojte ju stalno brisati i slobodno i njoj dajte jednu žlicu u ručicu. 

• Mia38
    26. Siječanj 2022. 19:00

Leah

Mislim da je Mia pisala da idu gastroenterologu radi grcica i prdenja, ste bili? To na tvoju incijativu ili pedijatrica preporucila? Kako ti kaka? Mi isto jako puno prdimo i mucimo se da prdnemo, malo kapi pomazu i vjezbice, kad kaka to njoj bude bas bolno, tako mi djeluje, cesto ju onda skinem iz pelene i stavim u polozaj za kakanje pa se pokaka. Pedijatrica nam kazr da je to sve oke, da se crijeva do treceg mjeseca jos razvijaju.

Bili...na moju inicijativu jer  mi ga je tesko gledat kako se muci svaki dan oa sam mislila cut nesto novo al nis  novoga... ili je alergija na pkm ili je taj nerazvijen probavni sustav. napravili smo test na alergijei to je to.. kao dok ne pređemo na krutu hranu ta napuhnutost moze trajat.

• Mia38
    26. Siječanj 2022. 19:03

E da, i udvostrucio je porođajnu tezinu. Ima skoro 7 kila! A nema jos 3 mjeseca (za 5 dana). I 63 cm. Ima li koja veca beba od nas?

Ljesnjak
    26. Siječanj 2022. 20:04

Natalija91

Ljesnjak

Kakve su vase bebice s okretanjem? Dali vjezbate i poticete okretanje? Mi vjezbamo, ali Iris jednostavno nece, lijepo odize nogice, kad ju krenem rotirat lijepo krene s nogicom, ali sama ni ne pokusava, lezi na podlozi, vrti glavicom, odguruje se, ali rotirat se ni ne pokusava. Kad ju rotiram na trbuscic lijepo drzi glavicu, i onda kad joj dosadi samo obje rukice stavi prema iza i klacka se ko balans ploca. 🤦🏻‍♀️

U redu je vježbati, ali nemoj brinuti. I sama s Liviom redovito vježbam.
    Rotacije se događanu od 4 do 6 mj. Tako da, ima još dosta vremena do rotacija na trbuh i obrnuto.

Hvala za ohrabrenje...❤

SamoMalo
    26. Siječanj 2022. 20:59

Mi vjezbamo kod fizioterapeuta po bobathu, jos se ne okrece na bok ali to nije jos ni nuzno. 

Kilzom je na 7.500, duzinu ne znam ali sigurno preko 65cm, nosi robu 74 jer mi je 68 samo preskocio, nosio mozda 2 tjedna. To mi je jako cudno jer mi je stariji sitni sitni. S godinu dana je imao 9 kila i nosio 80, a sad imam ovu gromadu 

bumac95
    26. Siječanj 2022. 21:41

Mi smo kilažom daleko ispod svih 😂
    6,100 sa puna 4 mjeseca 😅
    Sto se tiče dohrane, većinu se slažem sa vama. Živim u centru Rijeke - domaće nemam. U tržnicu sam se vise puta razočarala (većina preprodavači).  Kupim u lidlu dosta voća i povrća s oznakom bio (radi li oznaka neku razliku iskreno nemam pojma). Uvodit ću po tri dana preventive radi. Kuhalo sam imala sa sinom i sto se mene tiče bačene pare. Koristila sam da par mjeseci i poklonila ga dalje 🙄😅 kako sebi ujutro stavim kavu, tako stavim i njemu voće/povrce kuhat i kasnije samo procijedim i izblendam.  Blw metoda mi je odlična, ali ja sam po prirodi paničar i ne mogu se zamislit da mu dajem komade 😩 jednostavno ne mogu evo. Stariji sin od 5 godina i dalje nesmije jest kokice/tvrde bombone/žvakaće jer mi se glavom vrti kako će se ugušit. Luda sam znam 😅
    Uglavnom, da ne dužim previše. Cure su predložile dvije grupe koje su zbilja dobre i može se naći masu korisnih savjeta. Neki su naravno i prenapuhani kao i u većini “specijaliziranih” grupa, al na nama je da vidimo šta nam od toga odgovara :D 

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    26. Siječanj 2022. 21:44

Lješnjak naše bebe su par dana razlike. Niko hoće s trbuha na leđa već koji tjedan, i onda ostane na leđima i place. Pokušao se par puta s leđa na trbuh, ali mu problem radi ona rukica koja ostane zarobljena na krevetu. Ako je možeš skuzit na šta mislim. Dakle prebaci noge, ali ne može izvuc ruku da i nju prebaci.
    Vježbam tummy time par puta dnevno, kad vidim da je dobre volje i da je prošlo neko vrijeme od hranjenja. Obično 5-10 minuta prije nego se naljuti haha
    Bas smo sad pred koji dan bili kod ped i rekla je da se ni ne očekuje još obostrano okretanje. Ako i dalje sa šest ne bude, vidjet ćemo hoće li biti potrebe za nekim vjezbicama :)

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

CarpeDiem.
    26. Siječanj 2022. 21:53

Večer cure, izdajam se, pa u želji da malo skrenem pozornost sa trenutne situacije čitam i forum.
    --------
    Što se tiče uvodjenja nemlijecne dohrane, moram priznati da sam ja tu sa prvom curicom bila zbunjena raznim smjernicama drzava iz kojih dolazim/živim (neke savjetuju žitarice kao prve obroke, neke povrće,  neke voce, neke extremno brzo uvodjenje mesa), i nesigurna vodjena iskustvima drugih iskusnijih od mene. (svatko ima neke druge savjete, a onaj najpoznatiji "i moji su tako pa im nije nista", nisam nikada shvatala kao valjan argument da i ja nešto uradim). 
    Mjesec dana sam nešto pokusavala sama, i uvodila onako kako sam bila bombardirana informacijama sa svih strana, medjutim sa 7 mjeseci mojoj starijoj curici dr. je otkrila anemiju i odlučila sam da se za dalje uvodjenje i kombiniranje obroka obratim diplomiranom nutricionisti i savjetniku za ishranu. (kojeg imamo kao opciju kod pedijatra s tim da troškove snosimo u privatnoj reziji).
    ---------
    Mogu da kažem da nisam požalila. Osim što više nisam imala dileme kako- šta se kombinira i uvodi, dobila sam i razne smjernice čuvanja namirnica u ledu, te kompletan primjer jelovnika za narednih 6 mjeseci (dok se ne dodje do uvodjenja alergena i jajeta sa godinu dana). Provela sam plan i planiram da se sa tim istim planom i jelovnikom posluzim za mladju kada krenem sa uvodjenjem nemlijecne dohrane.
    -------
    Bez namjere da se namećem, ako koju mamu bude zanimalo kako to sve izgleda mogu da objavim screen s. ovdje da vam posluzi kao primjer ako ste nesigurne i zbunjene kao ja tada. Naravno to vam može biti jedna od opcija, ne odluka.
    -------
    Jedino što osobno mogu da posavjetujem je da ako imate opciju bio proizvoda (nekih rođaka koji možda obradjuju zemlju😍🥰) uvijek birate prvo njih, jer je nutritivna iskoristivost i općenito iskoristivost takvog proizvoda i proizvoda sa police tretiranog pesticidima te raznim kemikalijama ne moze se mjeriti.
    -----
    Što se tiče dobi za uvodjenje to svakako odlučujete same u skladu sa smjernicama i dogovoru sa pedijatrom ... ja sam prvoj  pocela sa 6, malenoj ću isto sa 6 (korogirano 7).
    Nece ništa biti ni sa 4 mjeseca vjerujem,  ali ako možete malo odgoditi dok im crijeva ne budu zrelija i spremnija za nemlijecnu dohranu, zašto ne...

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.