🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Endzrue
    27. Siječanj 2022. 01:08

bumac95

Lješnjak naše bebe su par dana razlike. Niko hoće s trbuha na leđa već koji tjedan, i onda ostane na leđima i place. Pokušao se par puta s leđa na trbuh, ali mu problem radi ona rukica koja ostane zarobljena na krevetu. Ako je možeš skuzit na šta mislim. Dakle prebaci noge, ali ne može izvuc ruku da i nju prebaci.
    Vježbam tummy time par puta dnevno, kad vidim da je dobre volje i da je prošlo neko vrijeme od hranjenja. Obično 5-10 minuta prije nego se naljuti haha
    Bas smo sad pred koji dan bili kod ped i rekla je da se ni ne očekuje još obostrano okretanje. Ako i dalje sa šest ne bude, vidjet ćemo hoće li biti potrebe za nekim vjezbicama :)

Zašto ga ne prebaciš  na pod i tvrdu podlogu? Mi imamo Casmatino. Bez problema se okrene i izvuče ruku. Evo tek se sa stomaka na leđa naučio okrenut prije 5 dana onako baš školski lagano. Svaka mekša podloga pa bila ona deblja deka nam je ometala sve

Endzrue
    27. Siječanj 2022. 01:13

Savjet je da se alergeni uvode normalno od početka da nema odgode nikakve.. Samo se ne smije prije godine kravlje mlijeko (ne odnosi se na sir i jogurt), med i gljive.. Sve ostalo može. Nama je alergen bila mrkva, gluten, patlidžan, špricana kruška, kasnije i gljive i kečap..
    Kuhalo imam philips na 4 etaže pa sam to koristila. Kuhala njoj i nama prilog za ručak 

Leah
    27. Siječanj 2022. 08:18

Jutro zenske.
    Jesu vase bebe dobile kvrzicu na ramenu od bcg cijepiva? Moja da, ja se umrla od straha, kaze doc da je normalno da znaci da je dobro primila cijepivo, medutim jucer na kupanju je pukla i iz nje curio gnoj i krv, ne moram vam rec da sam pretrnula od straha.medutim to je sve normalno, cula sam se s pedijatricom. Evo cisto info ako neka da se ne prepadne ko ja 🙃

• Mia38
    27. Siječanj 2022. 09:03

Ljesnjak

SanjarkaMi smo na Aptamilu 1. Kakala je do mozda pred 10-ak dana cak svaki treci cetvrti dan i to onak rijetka stolica i onda jako obilno. Sad kaka skoro svaki dan, al zna koji u tjednu preskociti. 😆Nekako se to kakanje poravnalo sa prestankom grceva. 🤣 Pitala i to pedijatricu, rekla je sve okej da ne moraju kakati svaki dan pa nisam mijenjala hranu, od pocetka je ista. Premda sam mislila da cu radi toga trebati.

Ljesnjak a kad su vam prestali grcevi? Mi smo isto na Aptamil 1 i ima stolicu svaki dan, nekad i 2 puta na dan.

bumac95
    27. Siječanj 2022. 09:14

Endzrue ma bude i na podu. Ovo sam samo iskomentirala da mu zapne ruka o krevet. Mislila sam na podlogu ispod babygyma :) 
    Većinom je babygym na podu, zapravo rijetko kad na krevetu :) 
    Jedini šta nemam bas tu tvrdu podlogu nego je u gymu. Moram svakako nabavit i to ubrzo :D 

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

bumac95
    27. Siječanj 2022. 09:15

Leah točno tako je i starijem bilo. Krv izlazila van i to tek nakon kojeg mjeseca. Isto rekla ped da je normalno :)

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Ljesnjak
    27. Siječanj 2022. 09:15

Mia38

Ljesnjak

SanjarkaMi smo na Aptamilu 1. Kakala je do mozda pred 10-ak dana cak svaki treci cetvrti dan i to onak rijetka stolica i onda jako obilno. Sad kaka skoro svaki dan, al zna koji u tjednu preskociti. 😆Nekako se to kakanje poravnalo sa prestankom grceva. 🤣 Pitala i to pedijatricu, rekla je sve okej da ne moraju kakati svaki dan pa nisam mijenjala hranu, od pocetka je ista. Premda sam mislila da cu radi toga trebati.

Ljesnjak a kad su vam prestali grcevi? Mi smo isto na Aptamil 1 i ima stolicu svaki dan, nekad i 2 puta na dan.

Jutro drage moje, pa ja bi rekla oko navrsenog 4.mj, probala sam nesto prije prestat s Lefaxom ali imala je grceve pa sam nastavila i smanjivali dozu i tak nekak sam potrisila tu zadnju bocicu i prestala i nije imala grceva

CarpeDiem.
    27. Siječanj 2022. 11:01

Endzrue

SamoMalo

Ja sam koristila blw i generalno mi je super za lijene poput mene
    Dakle, prvo sam uvela par povrca (tikva, batat npr.) i par vocki. Nisam uvodila po 3 dana nego jedan. Onda zitaricu (npr zobene) i meso. I to vam je to za dorucak dobi zobene plus voce a za rucak povrce i meso.
    Npr nama radim piletinu i krumpir i povrce u pecnici. Njemu samo odvojim, pokapam maslinovo ulje i zarolam u papir za pecenje onako ko bombon i tjt. Ili kuham nama juhu i prije zacina izvadim kuhamo meso i npr brokulu. I onda nama zacinim. Tako ne kuham duplo nego sto i nama.
    Voce dam za dorucak, sirovo, i s vremenom pojacam sa zobenim.
    Brzo sam uvela i jogurt i jaja i onda je stvarno lagano.
    Zagrcavanja se ne morate bojati ali beba stvarno mora imati dobru kontrolu trupa po meni.

Tako sam i ja. Odmah sa 6 mj samo blw. Malena mi sve jede, sve voli. Propričala rano. Jede sama, nemamo apsolutno problema s jelom. Doma se jede zdravo, u vrtiću tijesto i meso… Užasan menu za djecu u razvoju al štat. Doma nadoknadimo.
    Da da nama 5mj veeeeeć.. Krenut ćemo sa 6 i vjerojatno butternut tikva ili brokula ili tikvica ili cikla, ugl povrće pa žitarice pa voće pa kombinirati.. Sa 6 početak sa 8 uvodit drugo obrok sa 10 treći obrok i s godinu ubacit i međuobroke. Moja je bila alergična na par namirnica.

...Ja starijoj spremam svaki dan  svjez ručak i dorucak za vrtić . Nisam zadovoljna isto hranom u vrtiću kao ni ti. Ako saberem 5 dana pa mjesec,  pa koliko je to ukupno godišnje...😀 niti malo mi se ne dopada da nadoknađujem kući ništa,  kada su temelji već dobro poljuljani u vrticu i svakodnevni. Radije se ja malo pomucim jutri 🙈

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Sanjarka88
    27. Siječanj 2022. 12:44

Hello girls 😊

Da natipkam koju dok malac spava ( na meni naravno 😅) danas je ajme razdrazljiv 🤦🏻‍♀️
    3. Minić slavimo već 🥰 pa da pustimo koju slikicu 🥰
    https://ibb.co/Fg1sqcX
    https://ibb.co/DLygb8Q
    https://ibb.co/D4kLQZ1

Mjerila sam ga kući i ima nekih 5200g i 62-63cm  . Maneken moj 😊

Dohrana kako se sve mjenja tako i to, pa mi prijasnja iskustava nista ne znače. 
    Ovaj put u odnosu na prosla 2 necu krenut prije 5mj.
    Posebna kuhala nemam i neću ni kupovat. 
    Voćne kupovne kasice ce dobivat kad nemam bolju ideju tj sezonsku dostupnost namirnica a povrće i meso sama spremam u skladu sa onim sta mi jedemo taj dan samo naravno prilagodjeno 
    Nego, do koje dobi trebaju imati uvedena 3 kruta? 
    Motorika - dize glavu lipo na trbuhu, vrti je bez problema na sve strane, rukama lovi igračke tj nezgrapno ciljano mlatara po njima. Jos se ne okreće na bok, ne stavlja igračke u usta samo šake ...kako ostali bebači koji su oko 3mj po tom pitanju?
    Leah pre slatka je 🥰
    Jackie tako i moj. Toliko voli tu bocu da svaki put suze krokodilske kad je kraj 🤣 i on se odmah smiri kad ga podignem i dam mu dudu.
    Ljesnjak bezvezna je ta pedijatrica, nek ti pokaze literaturu po kojoj se dijete od 5mj mora obavezno rotirati 🙄
    Mišić hahaha baba ko baba 🤣
    Iris sretan 5. Minić 💜💜🥰 Lorre i nasem vršnjaku Niki veliki 3. 💙🎉📸

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

bumac95
    27. Siječanj 2022. 13:41

Sretni vam minici Curke ❤️
    Luki je med medeni. Bas maneken :D 
    Mislim da dohrana ide 6-8-10 ako se ne varam. Znaci svaka dva mjeseca jedan novi obrok (nek me ispravi neko ako sam u krivu).

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.